Szerinted, mi a "valláskritika"rovat célja?
Volt olyan Isten nélküli fórumozó,aki egy ökölvívó ringként értelmezte,amely arra való,hogy egymást üssük,vágjuk,rúgjuk,tapossuk,de amikor"istentelennek"fordítottam az "ateista"szót,a"Tudományos és Köznyelvi Szavak
Magyar Értelmező Szótára szerint,vérig sértődött,s engem gyűlölködőnek minősített.
Valóban arra való,hogy egymáson leverjük minden boldogtalanságunk fusztráltságát,bosszúját?
Mit szólnál,ha egy idegen hívatlanul benyitna hozzád,és minden családi emlékedet,az otthonosságodat jelentő dolgaidat tűzre hányná,feleséged,szüleidet,gyermekeidet minden gyalázatos jelzővel illetné,s otthonodat,egy rohadt putrinak?...
Az Isten nélküli emberek így viszonyulnak vallásunkhoz,hitünk alapját képező értékeinkhez,példaképeinkhez ebben a rovatban.(Tisztelet a jelenséget erősítő kivételeknek!)
Szerinted is "valláskritika",az istentagadás,a vallásos emberek,hit,felekezetek,azok létjogosultságának gyalázása,tagadása?
Ha nem,szerintetek mivel foglalkoznak a moderátorok?
Ne tegyünk úgy mintha a istenhívők nem ugyan ezt csinálják sokszor már ez elejétől fogva felbőszülten személyeskednek és indulatosak...
Ez kicsit undorító félrevezető kérdés kedves kérdező!
Kedves Zitus!
Eszembe jutottak kifejezések melyeket a Bibliában olvastam istenfélő eberektől:
Mérgeskígyóknak fajzatai,
Meszelt sírok,melyek belül rakvák,
Az ördögatyától valók,
Valaki,még kötélből ostort is font és átrendezte a mobil bankfiókokat,állatbazárt
A szeretet nem kényszerít hazugságra,vagy a hazugságok takargatásra.
Nem gondolom,hogy ez az oldal küzdőtérnek született volna istentelenek számára.
41.Hsz!
Mutasd ki miben félrevezető,és mi alapján!
Veszett kutyák őrjöngése... Téged kezelnek valami pszichés betegséggel? Komolyan kérdezem, mert ha igen, akkor felesleges folytatni ezt az egészet. (Igaz, attól még lehetsz beteg, hogy nem mész orvoshoz.) Az első hozzászólásomban említettem Kantot. Nem néztél utána, ugye? Nem könnyű szöveg, de vannak hozzá értelmező magyarázatok, érdemes lenne megnézned.
A többi gondolatomra sem reagáltál. Mit szólsz ahhoz, hogy a nem vallásos emberek életére hatással van a te vallásod? Külső szemlélőként a kereszténység semmiben sem különbözik a többi vallástól, nem igazabb a többinél. Te talán nem fogalmaznál meg sarkos véleményt, ha holnaptól a hinduk lennének többségben, és nem ehetnél emiatt marhahúst? Nem mondanád azt, hogy téged nem érdekel a mesekönyvük, hagyjanak békén a hülyeségeikkel? Na, egy nem vallásos pont így gondol a te vallásodra is, és amíg a vallásos emberek tudatáig nem jut el a gondolat, hogy a hitük csak rájuk tartozik, bőven kapni fogják a kritikát. Erre csak ráerősít Pártunk és Kormányunk ájtatoskodó álszentsége, ami lényegesen bicskanyitogatóbb, mint mondjuk az utcán fagyoskodó tanúk.
De ha már a gyerekeket (bocsánat, szebben kell mondani: gyermekeket) félted, akkor gondold végig, mi a kedvesebb Isten szemében: egy olyan ember, aki a kereszténység tanain kívül sosem hallott mást, vagy egy olyan, aki akár isten nemléte, vagy éppen szükségtelensége melletti érvek ellenére is hisz? Mert szerintem az első ember hitére egy muskátli is képes.
És ha már demagógia, és a gyermekek féltése: nem Isten szolgáival, pontosabban közvetlen beosztottjaival szokott megesni, hogy elcsábulnak a ministránsok feneke láttán? Persze, az ateisták között is van ilyesmi, na de ők nem is feltétlenül állítják be magukat egy felsőbbrendű, jóságot képviselő lény földi szolgájának. Talán nem túlzás úgy érvelni (még mindig a te logikáddal), hogy érdemes lenne betiltani az egyházakat, mert tökéletesen alkalmasak a legkiszolgáltatottabbak bántalmazására. Ki gyanakodna egy papra, melyik miséhez készülődő srác gondolna arra, hogy meg fogják erőszakolni? Minden élet számít, az is, amit a papok tettek tönkre, és ha az egyházak betiltásával megmenthetünk akár csak egyet is, már megérte. Ugye, hogy ez nem járható út. Nem lehet, hogy akkor esetleg nem kéne veszett kutyáznod pár kevésbé okos ateista miatt, hiszen így pár pedofil pap miatt az egész egyházat le lehetne köpni.
És ha már idáig jutottál az olvasásban: nem vagyok ateista. Hívő még talán, vallásos semmiképp, pont a hozzád hasonlók miatt. Nézz végig a saját hozzászólásaidon, és gondolkozz el: biztos, hogy csak az ateisták miatt nem lehet a témában rendes vitát folytatni? Biztos, hogy az ő hibájuk, hogy nem vesznek komolyan, és csak azért járnak ide, hogy röhögjenek a vallásos embereken, ők tehetnek róla, hogy ez a kategória is csak egy vicc?
Kedves Molyember!
Köszönöm a hozzászólásodat, alapvetően egyet értek veled.
Egyetlen mondatod van, ami viszont számomra kissé visszás:
"Nem lehet, hogy akkor esetleg nem kéne veszett kutyáznod pár kevésbé okos ateista miatt,..."
Kérlek, olvass utána a jelen kérdés alapját képező eszmecserének és az oda írt hozzászólásaimnak (43%-os hozzászólásaira leginkább én reagáltam)!
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. (33, 37, 50, 70, 76, 79, stb. hozzászólásaim)
Valójában úgy gondolod, hogy az ott általam leírt érvelések butaságok?
Ja még annyit, hivatkozva a 2. sz. hozzászólásodra, 58 éves vagyok. :-) vagy inkább :-(
Néha szívesebben lennék fiatal kölyök!
Túl finoman fogalmaztam, mert állandóan megsértek valakit, és törlik a válaszaimat, nem hiányzik, hogy kitiltsanak.
A "kevésbé okos ateista" alatt az érvelésre teljesen képtelen, hisztigörcsös, magukat bölcsnek, a vallásos embereket helyből hülyének néző, jellemzően igen fiatal hülyegyerekeket értettem. Ők nem vitázni akarnak, hanem dühöngeni, konkrétan lejáratják az ateizmust.
# 43
Az hogy úgy próbálod beállítani az egyik oldalt mintha a másik nem ugyan azt csinálná!
Amit te csinálsz a politikában szokták alkalmazni!
Kedves Molyember!
Ok, köszi!
Értem a hozzáállásodat.
Sajnos sokan vannak itt olyanok, akik csupán érzelem vezérelte hozzászólásokra képesek, értelmes érvelésre pedig nem.
Sajnos a szövegkörnyezetből úgy értelmeztem -ezek szerint tévesen-, hogy nekem szántad a szavaidat (lévén abban a kérdésben én voltam, aki a kérdező indulatait felszítottam a válaszaimmal). Örülök, hogy nem így van.
Sajnálatos, hogy az egyszerű érvelés ilyen indulatokat tud kiváltani.
Azzal, hogy nem értek egyet olyan dolgokkal, melyek szerintem logikátlanok és ezt leírom (megindokolva az álláspontomat), nem megbántani akarok valakit, csupán kritikát gyakorolok. De még az is lehet, hogy nincs igazam as adott dologban!
Na de ezt ki lehet fejezni intelligens módon, sértő szándék nélkül is, egyszerűen kimutatva, hol hibás a gondolatmenetem. Ha igaza van a másik félnek, el fogom ismerni, és nem dugom a fejem a homokba!
Kedves Kérdező!
Úgy tűnik, lassan kiapad a válaszok áradata.
Vegyük talán ezt a helyzetet végállapotnak.
Kíváncsiságból visszaolvastam a kérdésedre érkezett válaszokat, és csináltam egy kis összegzést.
Összesen 49 hozzászólás.
(zárójelben felsorolva a válaszok sorszáma)
Ebből 15 db tőled származik. (3,7,18,19,20,21,24,25,28,29,31,33,36,42,43)
Ebből 7 db amit én írtam. (12,16,34,37,45,46,49)
Ezeket kiemelve a válaszokból marad 27 független hozzászólás
Ebből semleges, a kérdésben konkrétan állást nem foglaló válasz 5 db (4,10,11,17,47)
illetve más témára vonatkozó válasz 3 db (1,6,13) ,
összesen 8 darab.
Így végül a kérdéseddel kapcsolatos, konkrét véleményt megfogalmazó válaszok száma összesen 18 darab.
Ebből a kérdésben
neked igazat adó válasz(ok) száma 1 db (5)
a tieddel ellentétes álláspontot megfogalmazó válaszok száma összesen 17 (8,9,14,15,22,23,26,30,32,35,39,40,41,44,48).
A legutolsó számadatot még olyan módon is érdemes megbontani, hogy a veled egyet nem értő válaszolók közül ketten biztosan hívők voltak (38,44).
Tudom, a számadatok néha nem hűen tükrözik a valóságot, de azért a 17 az 1-hez arány meglehetősen komoly eltolódást mutat az egyik irányba.
Szerintem érdemes lenne ezen elgondolkodnod.
Tudod a vicc:
Egy autós robog az autópályán szemben a forgalommal, miközben hallgatja a rádióban a híreket.
A bemondó ezt mondja: " Vigyázat, egy autó a forgalommal szemben halad az autópályán!!!"
Mire emberünk felkiált: "A fenét egy, mindegyik!!!"
Minden nézőpont kérdése! DE azért érdemes elgondolkodni és újra értékelni a dolgokat, ha ennyire szembe ötlő az eltérés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!