Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted, mi a "valláskritika...

Szerinted, mi a "valláskritika"rovat célja?

Figyelt kérdés

Volt olyan Isten nélküli fórumozó,aki egy ökölvívó ringként értelmezte,amely arra való,hogy egymást üssük,vágjuk,rúgjuk,tapossuk,de amikor"istentelennek"fordítottam az "ateista"szót,a"Tudományos és Köznyelvi Szavak

Magyar Értelmező Szótára szerint,vérig sértődött,s engem gyűlölködőnek minősített.

Valóban arra való,hogy egymáson leverjük minden boldogtalanságunk fusztráltságát,bosszúját?

Mit szólnál,ha egy idegen hívatlanul benyitna hozzád,és minden családi emlékedet,az otthonosságodat jelentő dolgaidat tűzre hányná,feleséged,szüleidet,gyermekeidet minden gyalázatos jelzővel illetné,s otthonodat,egy rohadt putrinak?...

Az Isten nélküli emberek így viszonyulnak vallásunkhoz,hitünk alapját képező értékeinkhez,példaképeinkhez ebben a rovatban.(Tisztelet a jelenséget erősítő kivételeknek!)

Szerinted is "valláskritika",az istentagadás,a vallásos emberek,hit,felekezetek,azok létjogosultságának gyalázása,tagadása?

Ha nem,szerintetek mivel foglalkoznak a moderátorok?

2018. febr. 9. 08:51
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:

9.Hsz!

Jól értem,hogy te is harctérnek értelmezed a"valláskritika"rovatot,ahol bárki nyugodtan garázdálkodhat más emberek otthonát jelentő hitében?

Hmmm.

Ezek szerint nyugodtan gyalázhatom itt a vallásosan istentelenségben hívőket?

2018. febr. 9. 16:55
 22/60 anonim ***** válasza:
96%
Tőlem aztán azt gyalázol, akit jólesik, kérdező. Ezzel is szépen megmutatod, hogy a kereszténység sokkal inkább a gyűlölet vallása.
2018. febr. 9. 18:23
 23/60 anonim ***** válasza:
85%
A különböző vallások elemzése, analitikus vizsgálata és adott esetben kritizálása lenne a cél. Míg a vallás kategória olyan embereknek van, akik maguk is hívők, és a saját hitükről szeretnének kérdezni, vagy kérdésekre válaszolni, a valláskritika rovat maga a vallás intézményét és tanait hivatott megvitatni első sorban ""Isten nélkülieknek"" de akár vallásosoknak is. Nem hívnám ökölvívó ringnek.
2018. febr. 9. 18:29
 24/60 A kérdező kommentje:

17.Hsz!

Ha egy szomszédod hobbija,hogy gyufaszálakból tankokat készítsen,s ez tölti ki életét,te kötelességednek érzed,hogy tevékenységét hülyeségnek minősítsd,és értelmesebb dolgokra ösztökéld?

Tapasztalatok szerint,az Istenben való hit megváltoztatja mindenkinek az életét:Boldogabb,békésebb,kiegyensúlyozottabb,reménytelibb,kedvesebb lesz.

Miért akarod ezt elvenni tőlünk?

Talán van más indítékod is,de én nem tudok elképzelni mást,mint ami olyan,egy HIV fertőzött dühe,amivel igyekszik minél több embert befertőzni a halálos kórral.

2018. febr. 9. 18:33
 25/60 A kérdező kommentje:

23.Hsz!

Jól értem,hogy inkább egy futball lelátónak értelmezed a "valláskritika" rovatot,ahol olyan nézők hülyézhetik a játékosokat,játékot,játékvezetőt,akik még közelről sem láttak futball labdát?

Érdekes meglátás!

Szerintem,a javítószándék nélküli kritika értéke felér az okádék értékével.

2018. febr. 9. 18:40
 26/60 anonim ***** válasza:
94%
Olyan gyenge a hited kérdező, hogy egy ateista véleménye ennyire megingatja, hogy attól félsz "elveszi"???
2018. febr. 9. 18:40
 27/60 anonim ***** válasza:
95%

#25 Ha számodra az elemzés sértő, akkor nagyon NAGYON bizonytalan és feszélyezett vagy a szíved mélyén a vallásoddal kapcsolatban.

Bár megértelek, ha én bizonytalan lennék a saját ateista nézeteimben, akkor marhára fájna, hogy sokan teljes szívükkel hisznek egy istenben.

2018. febr. 9. 18:44
 28/60 A kérdező kommentje:
Végre,egy értelmes válasz!(10.Hsz)
2018. febr. 9. 19:05
 29/60 A kérdező kommentje:

26.Hsz!

Az én hitem,Istennel szerzett tapasztalataimon nyugszik.

Nincs olyan megátalkodott istentelen,aki azokat a tapasztalatokat elvehetné tőlem,viszont itt vannak az Istenben való hitben gyermekek is.

Azokat viszont féltem.

2018. febr. 9. 19:09
 30/60 anonim ***** válasza:
92%

“Ne mond: bosszút állok rajta” (Péld 20:22).

“Ne mond ezt. Amiképpen cselekedett énvelem, úgy cselekszem ővele” (Péld 24:29).

“Ha éhezik, aki téged gyűlöl, adj enni neki kenyeret, és ha szomjúhozik, adj néki inni vizet” (Péld 25:21).

“Mikor elesik a te ellenséged, ne örülj; és mikor megütközik, ne vigadjon a te szíved” (Péld 24:17).

“Senkinek gonoszért gonosszal ne fizessetek... Ha lehetséges, amennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek. Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr. Azért, ha éhezik a te ellenséged, adj ennie; ha szomjúhozik, adj innia; mert ha ezt míveled, eleven szenet gyűjtesz az ő fejére. Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg” (Róm 12:17-21).

2018. febr. 9. 19:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!