Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted, mi a "valláskritika...

Szerinted, mi a "valláskritika"rovat célja?

Figyelt kérdés

Volt olyan Isten nélküli fórumozó,aki egy ökölvívó ringként értelmezte,amely arra való,hogy egymást üssük,vágjuk,rúgjuk,tapossuk,de amikor"istentelennek"fordítottam az "ateista"szót,a"Tudományos és Köznyelvi Szavak

Magyar Értelmező Szótára szerint,vérig sértődött,s engem gyűlölködőnek minősített.

Valóban arra való,hogy egymáson leverjük minden boldogtalanságunk fusztráltságát,bosszúját?

Mit szólnál,ha egy idegen hívatlanul benyitna hozzád,és minden családi emlékedet,az otthonosságodat jelentő dolgaidat tűzre hányná,feleséged,szüleidet,gyermekeidet minden gyalázatos jelzővel illetné,s otthonodat,egy rohadt putrinak?...

Az Isten nélküli emberek így viszonyulnak vallásunkhoz,hitünk alapját képező értékeinkhez,példaképeinkhez ebben a rovatban.(Tisztelet a jelenséget erősítő kivételeknek!)

Szerinted is "valláskritika",az istentagadás,a vallásos emberek,hit,felekezetek,azok létjogosultságának gyalázása,tagadása?

Ha nem,szerintetek mivel foglalkoznak a moderátorok?

2018. febr. 9. 08:51
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
40%
2018. febr. 9. 08:58
 2/60 anonim ***** válasza:
82%

A valláskritika rovat célja szerintem az lenne,hogy az ellentmondásokat a tények és a vallási állítások között megvitassák,de egyébként én is hasztalannak látom,de főleg azért,mert a vallások nem a tényekről szólnak,ha valamit hitelt érdemlően bizonyítani kell.

Egyébként kérdező kissé egyoldalúan állítod be a dolgokat te is,mert sok kultúrában pont hogy ezt csinálják a különféle vallásosok az ateistákkal.Csak te most nem ilyen kultúrában élsz,de régen itt is ez volt az alap.

Egyébként nem a vallást hibáztatom,hanem a tömeget,aki hisz egy ideológiában (számomra a vallás is így működik) és nem gondolkodik és már azt se veszi észre,hogy rég átverték és rávették olyan dolgokra,amit eredetileg maga is elítélt.

2018. febr. 9. 09:04
 3/60 A kérdező kommentje:

2.Hsz!

Szerinted normális az,ha beront valaki a lakásodba,és feldúlja azt?

2018. febr. 9. 09:10
 4/60 Molyember ***** válasza:
92%

Egyformán hülye mindkét csapat, csak a maga dolgait ismétli, párbeszédre nincs lehetőség. A vallásos emberek nem fogják fel, hogy a vallás magánügy, továbbá a hit nem tényeken alapul, csak egy hit. Az ateisták meg a legtöbb esetben nem ateisták, csak hőzöngő gyerekek, akik kötözködni próbálnak. Ha valaki mélyebben beleásná magát a témába, rájöhetne, hogy nincs értelme erről kérdéseket feltenni, ugyanis nincsenek válaszok. Hit van, amit vagy elfogad az ember, vagy nem. De egyik döntés sem logikus következtetések sorozatán alapszik, hanem az illető lelki alkatán. Kb. olyan ez a kategória, mint a politika, oda is csak epét hányni járnak az emberek, azzal a különbséggel, hogy kevés kivételtől eltekintve ezzel ott mindenki tisztában van.

Az a baj, kérdező, hogy amíg olyan társadalmi kérdésekbe szól bele a vallás, ami a nem vallásos embereket is érinti (melegházasság, abortusz, eutanázia), addig a nem vallásos emberek véleményt fognak formálni a vallásról. Azt könnyű belátni, hogy a nem vallásos embereknek az általad írt értékek és példaképek egy képregény komolyságával érnek fel, számukra egyszerű mese az egész, és ezt ki is fogják mondani, hiszen ez a (számukra) értéktelen butaság hatással van az életükre.

A Gyakoriból egyébként nem kell messzemenő következtetéseket levonni. A vallásos csapatban az igéket érvnek tekintő, minősített esetben fiatal föld hívő egyének pont annyira nem tekinthetők a vallás megtestesítőinek, mint a 15 éves, pattanásos, dagi kis hülyegyerek az ateizmus elismert filozófusának, csak itt pont belőlük van a legtöbb. Próbáld ki, tegyél fel egy ontológiai kérdést, esetleg hivatkozz Kantra, és próbáld komolyan venni a válaszokat. Feltéve, hogy kapsz...

2018. febr. 9. 09:21
 5/60 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem a kereszténység lejáratása a cél. A sátán minden eszközt bevet
2018. febr. 9. 10:07
 6/60 anonim ***** válasza:
7%

"rájöhetne, hogy nincs értelme erről kérdéseket feltenni, ugyanis nincsenek válaszok"

Nem igaz

"De egyik döntés sem logikus következtetések sorozatán alapszik, hanem az illető lelki alkatán."

Ez sem igaz.

Miért a kereszténység nevében és miért nem a saját nevedben válaszolsz? Korrektebb és igazabb lenne...

Ugyanis én hívő vagyok és sok mindenre találtam választ és a hitem szilárd logikai és tudományos alapokon (is) nyugszik.

2018. febr. 9. 10:10
 7/60 anonim ***** válasza:
88%

#2-es vagyok, nem értem a kérdésed.

Mit szólnék, hát biztos nem örülnék,de gondolom nem veled történt. Amúgy leírtam,hogy mi van. Akik ilyet tettek a kommunizmus, fasizmus stb.. nevében ugyanolyan rosszak voltak,mint akik bosziként ateistákat égettek el..

2018. febr. 9. 10:37
 8/60 anonim válasza:
97%
Ahogy én sem hívok be a hazámba ilyen embereket, neked sem kötelező ezt a rovatot olvasni. Ha tudod hogy zavar mások véleménye (akármelyik oldalé), akkor miért nem mész és keresel olyan fórumot, ahol hozzád hasonló világnézetű emberek vannak?
2018. febr. 9. 10:48
 9/60 anonim ***** válasza:
98%

Tisztázzuk, hogy ez itt egy nyilvános fórum, nem a vallásosok kis szűk, meghitt "családi" köre, ahová a csúnya, rossz ateisták betörtek. Ide írhat bárki nemre, felekezetre, bőrszínre stb. való tekintet nélkül.

Kissé eltúloztad a hasonlatot, milyen, amikor kritizálnak. Értem én, hogy érzékeny lelkű vagy, csak akkor ne gyere a valláskritika rovatban. Merthogy itt, képzeld, ahogy a nevében is benne van, az emberek kritizálhajták a vallást! Te nyilván nem bírod. Akkor inkább csak a vallás rovatot olvasgasd. Vagy egyálalán ne fórumozz, mert más kategóriában is osztják ám az emberek rendesen egymást.

Amúgy a moderátorok dolgoznak, nem egyszer láttam már nem csak kommentet, hanem egész kérdést eltűnni. Neked más az ingerküszöböd, de azért nem kell mindenkinek a te kis mimóza lelkedhez igazodnia.

.

2018. febr. 9. 11:11
 10/60 anonim ***** válasza:
40%

A valláskritika rovat célja, hogy megvitassák az emberek, mit nem értenek a vallásban, vagy mivel nem értenek egyet. Ez lenne elméletileg. Gyakorilatilag viszont a célja az, hogy a keményvonalas ateisták megvitassák, mért ostobák, agymosottak a vallásosok. Nem is akarnak meghallgatni minket, még ha feltesznek egy kérdést, amire a hívőktől várnak választ, nem is figyelnek arra, mit mondunk, csak a sajat véleményüket szajkózzák, meg azt, hogy mennyire valláskárosultak vagyunk. Jó nyilván, a hívők közt is van ilyen, de azért na...

Lényegében ez az egész gyakori ilyen fotelharcosok társasága, csak az a baj, ha valaki feltesz egy tök értelmes kérdést, nem mindig kap rá normális választ.

2018. febr. 9. 11:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!