Az evolució Istentöl ered vagy a sátántol? Indokold válaszodat!
Vidiripi(#116): "De egy hétköznapi ember mennyit beszél az evoról amikor beugrik meginni egy sört a kocsmába?"
Nem kell tudnia semmit róla, mint ahogy a gyógyszerek elkészítéséről se, vagy a villamos áram bonyolult felhasználásáról se, sőt, a sörkészítésről se (mégis issza a sört), de értelmes ember megérti, hogy a dolog segít rajta. Az evolúció, ha gyakorlati értelemben az átlagemberen sokat segít, és az átlagember olvassa ezt az újságban (átlagtermés növelés, kár- és kórokozók terjedésének kiismerése és a prevenció kiépítése, új hasznos növényfajok megjelenése, evolúciós medicina, ökológia problémák megoldása evolúciós ismeretek mentén... stbstb) , és egy kicsit még utána jár, hogy a tudományban mekkora a dolog elfogadottsága (mint pl. ahogy ezt tesszük egy új gyógyszer használata előtt, mint épeszű ember), akkor belátja, hogy a dolog valóság, és egyúttal mindez őérte és a családjáért is van, és nem ellene kezd drukkolni, mint egy eszelős.
Amit csináltok, az kb. olyan, mintha a Bibliából azt olvasnátok ki, hogy a villanyáram hasznosítása lehetetlen, mert villamos áram nincs is, tehát ha beleszakadtok is, de tagadni fogjátok annak létezését, miközben persze villanylámpa fénye mellett írjátok az ellentámadásaitokat... :D
Vidiripi(#116): "Na itt vagy tévedésben. Nem keletkezett semmi új. Csak a meglévő alakult át!"
Basszuskulcs. Ha egy alapprogramot kibővítek, és az már teljesen mást csinál, mint az alap, az nem új??? Minden létező számítógépes felhasználói szoftver a gép alap-utasítás készletére épül. Akkor nem léteznek új programok???
Ha egy sejtből lesz egy többsejtű lény, az nem új dolog?
Amikor egy csillagban fokozatosan egyre újabb és újabb anyagok alakulnak ki ugyanazon fajta részecskék különböző kombinációi és számbeli gazdagodása folytán, akkor az nem új dolgot, anyagot eredményez?
Lehet, hogy óvodában kihagytad azt a napot, amikor az új szó értelmét tanultátok?
Vidiripi(#116) "Ez így van a mai napig. Nem változott semmi. Rosszul látod ha nem így gondolod."
Írod, hogy uraljuk a Földet.
Mi a búbánatos tökből látszik ez???
A bacik, vagy a medveállatkák tényleg uralják! Vagy a rovarok is, de akár az egerek is.
Nézz már körül, hogy hol vagyunk a Föld uralmában a mikroorganizmusokhoz képest! Sehol.
Áh, annyi hülyeséget hordasz össze a 100%-ra minősített megjegyzésedben, hogy minden szavadhoz javító kisregényeket kellene összeállítani.
Mellesleg nézd meg! Kérdezted, hogy hogyan lehetne a tudást akadályozni...
Hát itt az élő példa. Az agyatlan haverjaidat egy cseppet se érdekli, hogy mi a valóság, csak neked drukkolnak (100% a förmedvényedre :D), és bárkit letaposnak, ha kell... nem ám tanulni akarnak, vagy gondolkozni az olvasottakon... ha egyáltalán olvasnak is valamit. :S
Ja... Vidiripi koma! :) - ne áltasd magad, hogy valami nagy szellemi teljesítményt produkáltál.
Csinálj egy kísérletet.
Menj át egy másik vallásos topikba, és egy nagyhangú evolúciós megjegyzés után írd be ezt:
Vidiripi
Isten van, evolúció nincs!
asfrg ADVFE
YÍS fdbüöü4áléwváá üwrsöpáéw >#&
AGsdefhgdf9boydsfll (=TOI:ÁP)
Úgy bizony!
Erre is 100%-ot fogsz kapni... :D
Hehe...:) tök jó... most én is kaptam juszt is egy halom 100%-ot...
Hogy ismételjem magam, midőn a kreacosokat jellemeztem pont a #100-asomból:
"Ezeket a szerencsétleneket olyan könnyű csapdába csalni :DDD"
Mi lett volna ha az ember engedelmeskedik az úrnak?
Vidiripi
"Írod, hogy uraljuk a Földet."
Ilyet én nem írtam! Vagy is egészen pontosan én nem ezt írtam.
"Mi a búbánatos tökből látszik ez???"
Mivel én nem írtam hogy uraljuk a földet így aztán jelenleg úgy néz ki hogy semmiből.
"Áh, annyi hülyeséget hordasz össze a 100%-ra minősített megjegyzésedben, hogy minden szavadhoz javító kisregényeket kellene összeállítani."
Remélem a te hülyeségeidhez is készül javító kisregény. De igen olyan is van amiben valóban tévedek. De abban nem tévedek hogy amit nekem tulajdonítasz olyat én nem írtam!
"Mellesleg nézd meg! Kérdezted, hogy hogyan lehetne a tudást akadályozni..."
"Hát itt az élő példa. Az agyatlan haverjaidat egy cseppet se érdekli, hogy mi a valóság, csak neked drukkolnak (100% a förmedvényedre :D), és bárkit letaposnak, ha kell... nem ám tanulni akarnak, vagy gondolkozni az olvasottakon... ha egyáltalán olvasnak is valamit."
Ez komoly? Tényleg ez befolyásolja a világ sorsát hogy amit írtam arra hány ember nyom zöld kezecskét! S mond csak te mikor fogod elém kiteríteni a piros szőnyeget? Amúgy meddig volt 100% amit írtam ,néhány óráig?
"ne áltasd magad, hogy valami nagy szellemi teljesítményt produkáltál."
Na ez tényleg röhejes. Ugyan is tökéletesen tisztában vagyok vele hogy ez nem nagy teljesítmény. És akkor mi van? Vagy te úgy gondolod hogy az általam írottak fognak bármit is megváltoztatni a világban és ezért kelen "nagy" teljesítményt nyújtanom?
"Menj át egy másik vallásos topikba, és egy nagyhangú evolúciós megjegyzés után írd be ezt"
Jó! De csak akkor ha megígéred hogy soha többé nem írsz vallás kategóriába és tartod is a szavadat! Ez a feltételem. Ha nem teljesíted akkor én sem.
"Amit csináltok, az kb. olyan, mintha a Bibliából azt olvasnátok ki, hogy a villanyáram hasznosítása lehetetlen, mert villamos áram nincs is, tehát ha beleszakadtok is, de tagadni fogjátok annak létezését, miközben persze villanylámpa fénye mellett írjátok az ellentámadásaitokat..."
És te aki tudással rendelkezel folyamatosan ezzel foglalkozol és töltöd vele az időt.
S még te írod hogy: "Ezeket a szerencsétleneket olyan könnyű csapdába csalni :DDD"
Biztos vagy te ebben? Lehetséges hogy saját magadat csapod be?
"Ez konkrétan hadüzenet a tudomány ellen, és az iskolák (és egyebek) kisajátításának a stratégiája. Minél több a hülye, főleg a kormányzatban elterjedve, annál kevesebb pénz jut a kutatásokra, és annál jobban ellehetetlenítik azt. Ez az evolúciótagadók álomképe."
Érdekes hogy nem veszed észre a nyilvánvalót! Ha a kormányzatban vannak az általad "hülyéknek" titulált emberek akkor miért a hívőkkel van a baj? A kormány miért engedi át az egyházaknak az iskolákat?
"Mivel az evolúció megtagadásához a geológia, az orvostudomány egy jó részét, a csillagászatot, informatikai fejlesztéseket, matematikát és még egy csomó mindent is kell támadni, elképzelheted, hogy mi lesz ebből a világból miattatok."
Én nem elképzelem hanem benne élek. A világ egyre betegebb a családok szét hullanak vagy egymást ölik meg. Tanárnő szexel a diákjával. Édesapa erőszakolja meg a vér szerinti lányát ,vagy nevelő apa a nevelt lányát! Idős embereket ölnek meg van olyan aki 1000ft halt meg. Anyák ölik meg csecsemőiket. Emberek lesznek öngyilkosak mert más emberek kisemmizték őket kicsalták mindenüket! S a te vesszőparipád a tudás. Az a fiatal aki tehetséges és a tudás birtokában van a szülei pedig képesek finanszírozni a tanulmányait egy ilyen fiatal rászokik a drogra majd hogy meglegyen a napi adag a szüleit is meglopja. Az ilyenek mikor fogja megoldani a tudomány?
Alkoholista apa veri a családját! Fiatalok akik annyit isznak hogy egyedül nem képesek hazatalálni vagy részegen csinálnak valamit ami vagy a saját vagy mások halálával végződik.
Említetted a villanyt. A szakemberek nincsenek megbecsülve villanyszerelő ,kőműves ,de még az orvos sem. Szerintem ez a valóság!
Meg az is hogy pl. olyan tűzoltó autókat vásároltak Budapestre amelyek eredetileg terepre terveztek. Aztán persze kiderül hogy a cég meg a döntéshozók között van némi hogy is fogalmazzak "érdekes kapcsolat"! Ilyen esetben a tudást miért is írja felül valami más? Ilyenkor hol a tudás a tudomány ezt hogyan és mikor fogja megoldani?
Annyi de annyi mindent tudnék még írni a valóságról.
Hadat üzen a tudomány ellen. Üzenjen hadat! Honnét tudod hogy nem e ez is evolúciós változás? Ez a genetikai változatosság a fennmaradás feltétele. Aki hisz az életképesebb jobban boldogul. Aki nem az megy a süllyesztőbe. Ez is egy lehetőség van aki ettől fél. Lehet hogy te is. De akárhogy is van a változásokat úgy sem tudod befolyásolni. Akkor sem ha van tudásod.
Gondolkozz el azon hogy ez miért van!
A tudós megszerzi a tudást. De az emberek mást akarnak. De miért akarnak mást az emberek? Biztos van erre egy válaszod.
Én meg azt mondom hogy ha változást akarsz akkor az embereket kell meggyőznöd. AZ iskolákban tanítják a teremtést? Az iskolákban tanítják az evolúciót?
Teljesen mindegy ,mert ha egyiket sem tanítanák az embereken keresztül akkor is elterjedne valahogyan mindkét verzió. Mert még észak-Koreába is eljutott a kereszténység pedig ott nem sokat hezitálnak de még is eljutott és fent is maradt. Annak ellenére hogy halál jár érte. Te félsz rettegsz hogy az oly dédelgetett tudás elvész. Én nem félek ettől. Számtalan példa bizonyítja hogy ettől maximum akkor reálisan félni való ha nem maradna olyan ember aki a tudást továbbadná valakinek. Az információ terjedésére pedig Észak-Korea a legjobb példa mert még oda is bejutott a kereszténység ,és ehhez emberek kellettek.
Szóval ha elég lenne néhány zöld pacsi az úgynevezett győzelemhez akkor én már győztem is. Csak a helyzet az hogy amikor a városban járkálok ez valahogy nem tűnik fel. Akkor most mi van?
Ja igen 19 év alatt mit is értek el ezek az Ékstratégiás emberek? Valami kézzelfogható?
Vidiripi(#127): "A világ egyre betegebb a családok szét hullanak vagy egymást ölik meg. Tanárnő szexel a diákjával. Édesapa erőszakolja meg a vér szerinti lányát ,vagy nevelő apa a nevelt lányát!"
Ja, egy két ilyen esetet láttál a TV-ben. Néhány száz éve ez rendszeres műsor volt egy-két évente testközelből, akár falunként, ahol elég volt, ha valakire ráfogták, hogy boszorkány, és már vitték is...
Te nem vagy eszednél??? Soha olyan nem volt, hogy 50-55 éves emberek ezt a kort úgy megélik, hogy háborút életükben nem láttak. Mindenki úgy nyit bejárati ajtót kopogáskor, hogy sokszor ki se néz. Én magam kétszer verekedtem egész életemben, az is csak kakaskodás volt, semmi különös. Az általad felsorolt borzalmakról még csak nem is tudnék, ha a TV-t nem nézném, vagy az újságot nem olvasnám. Soha olyan mértékben hatalmas és világot átfogó segítő szervezetek nem voltak, mint manapság. Soha olyan létbiztonságban nem élhettünk mint manapság a világ fejletteb régióiban. Iskolába járhat minden gyerek szinte, az éhezést alig-alig ismerik néhányan arányaiban nézve ezekben az országokban. Hatalmas mértékű orvosi ellátás és segélyek (mindenért morgunk, de csak ha 200 évvel hátrább mennénk az időben, már kétségeesetten iparkodnánk ide vissza) Soha nem volt meg a lehetőség, hogy olyan magabiztosan követelhessük a jogaikat, és 100 éve a rendörhöz hozzá se mert senki szólni. A 19. sz-ban a világ fejlettebb régióiban is a gyerekmunka gátlástalan kihasználása volt napirenden (nők és gyerekek megerőszakolása mindennapos volt). Pl. Angliában az 1800-as évek elején 5 éves gyerekeket (fiúkat és lányokat egyaránt) küldtek le a vas- és szénbányák embertelen körülményei közé dolgozni. Sokan közülük ott leleték halálukat, vagy megrokkantak. A legtöbb 10 év alatti gyermeket a textiliparban dolgoztatták.
Soha olyan magas szinten nem szavatolták az emberi jogok gyakorlhatóságát és intézményes megkövetelését, mint az utóbbi néhány évtizedben. Még sorolhatnám a rengeteg sohát... de minek.
Látod! Ez a baj veletek, ez a világot mindenképpen alá kell ásni szemlélet, tönkre kell tenni, még akkor is ha éppen pont az ellenkezője történik. Mert az a bajotok, hogy ha a világ javul, akkor ki lesz aki kétségbeesetten rimánkodna Istenért segítségért? Igaz, hogy egész életünkben egy komolyabb földrengést nem láttunk, de ti kihasználjátok, hogy a TV-ből innen onnan mindig jön ilyen hír, és akkor felálhattok a hordóra és vérbenforgó szemekkel kajabálhatjátok a végitéletet, hogy lám, mindenki látja, hogy egyre több a földrengés, a vulkán... Mellesleg jelenleg a legnagyobb félelmünk a terrorizmus, ami szintén jórészt elvakult vallási alapon működik.
Nektek orvosnál lenne a helyetek... :(
Vidiripi(#127): "Mert még észak-Koreába is eljutott a kereszténység"
Mint ahogy minden másféle vallás is eljutott mindenfelé.
Vidiripi(#127): "Ja igen 19 év alatt mit is értek el ezek az Ékstratégiás emberek? Valami kézzelfogható?"
Pl.: [link]
Idézve: "Kjargaard emlékeztet rá, hogy tavaly ősszel az Európa Tanács határozatban figyelmeztetett a kreacionista eszmék európai terjedésére. A határozat leszögezi, hogy nem a bibliai teremtéstörténetbe vetett hitet kifogásolják – ahhoz bárkinek joga van. A kreacionizmus tudományos tanként való bemutatása azonban elfogadhatatlan. Nem csak tudományos szempontból, de politikai és társadalmi következményei miatt is. „Ha nem vagyunk kellően elővigyázatosak, a kreacionizmus alááshatja az emberi jogokat.” A Tanács a kreacionizmust a vallási fanatizmusok közé sorolja."
Vidiripi barátom. Ébresztő!
Ez az iszlám kreacionizmus, és a keresztény kreacionizmus élénk összefogásban van vele a közös ellenség az evolúció legyőzésében.
Szerinted milyen szörnyűséges hazugságokkal tömhetik még tele az iszlám terroristák fejét az evolúcióról, meg az egész gonosz nyugatról? A gyerekek elhülyítését és embertelenné nevelésében nem vesz részt az iszlám kreacionizmus???
Maga a keresztény kreacionizmus is folyamatosan veszi elő a kommunizmus-evolúció párhuzamot. Az iszlám világban rendszeres a kutatók támadása és a perek (pl. Törökországban is ez a Harun Yahya maoistáknak nevezte az egyetemi tanárokat, kutatókat, meg szervezkedett ellenük... stb).
De a keresztények se maradnak le mögöttük, ha köpködni kell az evolúciót:
Idézve: "Megdöbbentő volt szembesülni azzal, hogy politikai rendszerek képesek felhasználni biológiai találgatásokat saját céljuk eléréséhez (kommunizmus - Isten létének tagadása), és még mind a mai napig általánosan elfogadott tényként kezelik."
Szítják a tüzet, hazudoznak, és csak arra várnak, hogy eljöjjön az ő idejük.
A védikus kreacosok se tétlenkednek, hogy áltudományukkal beférkőzzenek az iskolákba:
Szégyen arra az igazgatóra, aki engedélyezte a tananyag erőszakos meghamisítását, mellesleg nem vagyok benne biztos, hogy ezért nem lehetett volna feljelenteni ezt a kopasz fickót. Amerikában ilyenért megtették ezt a szülők, és a vallásos bíró kénytelen volt elismerni, hogy a totál áltudomány terjesztéssel nem oktatni, hanem téríteni akartak csak.
Nem zavarja egy kreacost se az a tény, hogy a kommunista rendszerek eleinte pont ugyanúgy üldözték az evolúció, genetika tanát, mint ahogy ők azt most teszik, és pl. akkoriban genetikusokat vitt a rezsim gulágokra, ahol volt, amelyik éhen halt. Ellehetetlenítették a tudósok munkáját, megalázták őket, és pont hogy a nem kommunista országokban virágzott az evolúció kutatása, hanem a keresztényi nyugaton, és így a kommunista rezsimek is beadták a derekukat, amikor látták, hogy a nyugat jobb terméshozammal, jobb gyógyszerekkel stb. rukkol elő.
Vidiripi(#127): "Jó! De csak akkor ha megígéred hogy soha többé nem írsz vallás kategóriába és tartod is a szavadat!"
Mi va'??? Csak annyit mondtam, hogy egy másik rovatban csinálj egy kísérletet. Nem mondtam, hogy innen végleg tűnj el, csak itt nem lett volna értelme a kísérletnek, mert az csak úgy működőképes, ha a benne részt vevők nem tudnak a kísérlet céljáról, márpedig ebben a topikban mindenki elolvashatta a lényeget, de nyilván más topikban erről még nem fognak tudni.
Miket tudsz te összezagyválni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!