Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az evolució Istentöl ered...

Az evolució Istentöl ered vagy a sátántol? Indokold válaszodat!

Figyelt kérdés

2017. nov. 10. 03:40
 101/136 Mojjo ***** válasza:
100%

@100: hát ebbe szépen beleszaladt a hősünk :D

És pont 100. hozzászólás, ez biztos valami jel :D

2017. nov. 20. 11:11
 102/136 anonim ***** válasza:
25%

Vidiripi

Az evolúció azt állítja hogy az ember az állatoktól származik.

A teremtés azt állítja hogy az ember Istentől származik.

Ha hiszed hogy az ember Isten teremtménye akkor hogyan lehetne az evo által létrejött?

2017. nov. 20. 11:14
 103/136 Pombe ***** válasza:
84%

Azért foglalkozzunk egy kicsit ezzel a szemkérdéssel kicsit komolyabban.

Természetesen a szemsérülések döntő többségét nem tudjuk azzal kivédeni, hogy látjuk a majdani szemsérülést kiváltó okot közeledni a szem felé. Ha harmadik könnyen sérülő rész lenne a fejünkön, az a sérülékenység kockázatát a többszörösére növelné, de ennél jóval többről van szó. Nézzük meg, hogy milyen hatalmas részt fed le az agyunkban a látás lekezelése: [link]

De valójában ez csak egy leegyszerűsített kép, mert a rajzon látható rész még a környező felületekkel is szoros kapcsolatban van, csak ezek nem mindig direkt asszociációk, hanem alkalmiak, de összességében nélkülözhetetlenek.

Az ember feje így is hatalmas, és nagyon nehezen zajlik ezért az utód születése. Elképzelhetjük, hogy milyen hatalmasra duzzadna az az agy, amelyiknek egy harmadik szemet is kellene kezelnie, de nem is akárhogy, mert valahogy egyszerre három szögből érkező látványt kellene az agy tulajdonosának értelmesen lekezelnie. Az agy jobb és bal féltekére oszlik, és a két szemből érkező impulzusok is eszerint oszlanak el.

[link]

Vajon hogy nézne ki az az emberi agy, ahol a jobb és bal féltekének valami összesítő eredményt kellene összehoznia a harmadik szemből? Az az agy teljesen másképp nézne ki, mint egy átlagos emlősé, ráadásul minél bonyolultabb valami feleslegesen, annál több a hibalehetőség.

Hogy hátrafelé is tudjunk látni, ahhoz nem kell hátul harmadik szem (ezzel totál értelmetlenül agyonbonyolítva az emberagyat), hanem ahhoz a két szemnek a fejen elég egyszerűen annyira hátrafelé "eltolódni", mint amennyire a szemek most elhelyezkednek pl. a tyúk fején oldalt. A tyúk emiatt sokkal jobban lát hátrafelé mint mi, de éppen ezért ez az állat nem annyira lát jól előrefelé, mint egy ragadozó, de annyira pont eléggé amennyire kell, hogy a támadásokat elkerülje előlről is.

A ragadozóknak viszont nagyon pontosan kell előrefelé látniuk, ám hátuk mögé nem kell nagyon figyelniük, mert nincs mitől félniük az esetek elsöprő többségében. A főemlősök és konkrétan az ember esetében is ez teljesen igaz, és nagyon kevés esetben fordul elő, hogy hátulról éri őket a baj.

Az evolúció abszolút demokratikusan dolgozik, vagyis csak akkor változtat a dolgokon, ha a többségnél nem válik be valami. Ha csak a meghatározó kisebbségnek jelent problémát, hogy nincs hátul szeme, akkor az evolúció semmin se változtat, hiszen többségében azok az utódok terjednek, akiknek semmi szükségük nem volt a hátsó szemre. Onnan lehet tudni, hogy semmi szükségük nem volt a hátsó szemre, hogy felnőttek, és gond nélkül legyártottak két-három, vagy több utódot is, akik simán ugyanezt meg tudták tenni később. Az, hogy néha a sok sok utódból egy meghalt, mert hátulról leterítette egy ragadozó, az meg amúgy is megtörtént volna, mivel a ragadozók amúgy is lesből támadnak, vagy eleve sokkal gyorsabbak az embernél... stb... tehát a harmadik szem gyakorlatilag szinte semmire se jó a gerinces négylábúaknál. Nem véletlen, hogy a szemek az evolúció során szép lassan előre tolódtak a különböző fajok fejein, mint pl. a ragadozóknál és nálunk is.

2017. nov. 20. 11:38
 104/136 Pombe ***** válasza:
84%

"És pont 100. hozzászólás, ez biztos valami jel :D"

:D

Világos! Isten létezik, és ezzel jelzi, hogy kétségbeesetten fogja a fejét, hogy a teremtményei között létezhetnek olyan tökkelütöttek is, mint amilyenek a kreacionisták...

:)

2017. nov. 20. 11:43
 105/136 Pombe ***** válasza:
68%

"Ha hiszed hogy az ember Isten teremtménye akkor hogyan lehetne az evo által létrejött?"

Hulla egyszerűen. Úgy hogy az evolúció is Isten teremtménye, pont úgy, mint az a gravitáció is, ami Isten közvetlen munkavégzése nélkül csinál maga magától galaxisokat, csillagokat és szabályosan működő bolygókat. Meg Isten csinált olyan természeti törvényeket is, hogy az ő közvetlen munkavégzése nélkül ilyen szépségek is létrejönnek:

[link]

2017. nov. 20. 11:49
 106/136 Pombe ***** válasza:
75%

Ja...

És a privit azért tettem közkinccsé, mert az nem személyes jellegű volt, hanem ehhez a vitához kapcsolódott, így semmi keresnivalója nem volt a privik között.

2017. nov. 20. 12:00
 107/136 anonim ***** válasza:
10%

Vidiripi

"Hulla egyszerűen. Úgy hogy az evolúció is Isten teremtménye, pont úgy, mint az a gravitáció is, ami Isten közvetlen munkavégzése nélkül csinál maga magától galaxisokat, csillagokat és szabályosan működő bolygókat."

Hát tényleg hulla egyszerű! Csak valahogy nekem nem áll össze ez a kép. Legalább is én egy olyan Isten ismertem meg aki folyamatosan munkálkodik. Szóval az én Istenem az nem fogja holmi folyamatokra bízni a világsorsát mert ő kézben tart mindent! Természetesen mindenki azt hisz amit akar. Csak jelzem hogy baj van az evo és a teremtés összekapcsolásával.

Persze csak akkor ha ezt a részt figyelembe veszi az illető személy és hitelt ad az olvasottaknak. Máskülönben tényleg egyszerű az egész!

1Mózes 2:7 Ekkor megformálta az ÚR Isten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte az orrába. Így lett az ember élő lélekké.

2017. nov. 20. 12:02
 108/136 Pombe ***** válasza:
82%

"Legalább is én egy olyan Isten ismertem meg aki folyamatosan munkálkodik"

Miért ne kellene munkálkodnia az evolválás közben is?

Akármennyire nem tetszik neked, koma, de a tény az, hogy az embergyerekek Isten közvetlen munkája nélkül alakulnak ki az anyuka méhében, és Isten nélkül történik a születés is. A tengerek, hegyek, kontinensek és maguk az életfélék is tapasztalhatóan Isten nélkül formálódnak és változnak (pl. nincs két egyforma élőlény még személyes szinten se - még az egypetéjű ikrek sem tökéletesen egyformák), tehát ha van evolúció, ha nincs, a világ most is teljesen automatikusan működik, és Isten úgy csinálta meg ezt a világot, hogy a saját bajait, változásait maga menedzseli.

Tehát ha abban akarsz hinni, hogy Isten folyamatosan dolgozik, akkor azt a munkavégzését amúgy is egy teljesen automatikusan működő világba kell beleképzelned, amiben az a pici kis evolúció konkrétan a nem oszt nem szoroz kategóriába tartozik. Az is homályos nekem, hogy miért ne kellene dolgoznia Istennek az evolúció mellett?

Baromira sokat dolgoznak azok a kutatók is, akik az evolúció munkáját figyelik meg, ill. tanulmányozzák. Szerintem sokkal többet, mint az a lusta, semmittevő kreacionista, aki csak templomba jár, meg az összes energiáját a tudás megszerzésének akadályoztatásába fekteti.

Az sem lehetetlen, hogy Isten pl. néha kissé terelgeti az evolúció útját. Ki tudja. Pl. direkt itt ott csinál olyan környezeti változtatásokat, amikre az ő akarata szerint változik meg az evolúció útkeresése. Az evolúció működését pl. a kutatók is így "irányítják" a kísérleteikben, persze összehasonlíthatatlanul kisebb eszköztárral.

"Csak jelzem hogy baj van az evo és a teremtés összekapcsolásával."

Max., a Biblia szerinti Teremtéssel. Az evolúció legfeljebb a Bibliában foglaltakkal nem összeegyeztethető, de azzal nem, hogy Isten létezhet az evolúció mellett.

Más szerint meg még a Bibliával se összeegyeztethetetlen.

Újabb ráadásul maga a Biblia teszi hiteltelenné a közvetlenül összegyúrmázott ember teremtési képzetét, hiszen egymásnak minden szempontból ellentmondó két teremtésmenetet mutat be. Erről valahogy mindig megfeledkeztek, és csak azt veszitek ezekből szó szerint, ami nektek tetszik. :D

2017. nov. 20. 12:25
 109/136 Mojjo ***** válasza:
91%

@107:

"Legalább is én egy olyan Isten ismertem meg aki folyamatosan munkálkodik."

Ezt nem teljesen értem. Szóval Isten megteremtette a világot készen. Megteremtette az élőlényeket - készen. Megteremtette az embert - igen, készen. És nem szól bele a dologba, merthogy szabad akarat és blabla. Akkor egész pontosan akkor mit munkálkodik folyamatosan most?

2017. nov. 20. 12:30
 110/136 Pombe ***** válasza:
75%

#Mojjo: "Szóval Isten megteremtette a világot készen...Akkor egész pontosan akkor mit munkálkodik folyamatosan most?"

Hát igen. Az ember, aki el tudja mondani ugyanazt két mondatban, amit én csak ezerben... :D

2017. nov. 20. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!