Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az evolució Istentöl ered...

Az evolució Istentöl ered vagy a sátántol? Indokold válaszodat!

Figyelt kérdés

2017. nov. 10. 03:40
 111/136 Mojjo ***** válasza:
@110: Lehet azért van ez, mert rá vagyok kényszerülve - telefonról olyan észvesztő tempóval írok, hogy a mondat közepére már elfelejtem, hogyan is kezdtem azt a mondatot (lsd - akkor-akkor szóismétlés). Ha valamit hosszabban kéne kifejtenem, itt pötyöghetnék éjfélig :D
2017. nov. 20. 12:52
 112/136 Pombe ***** válasza:
69%

Hm. Az lehet. Én viszont mindig sz.gép előtt ülök (mert ez a munkámhoz tartozik), kényelmesen kezelhető klavi a kezeim között... Piszok gyorsan gépelek (amúgy ilyen versenyen is részt vettem... mondjuk nem voltam dobogós, de elég jó helyezést értem el...)... és ez is közrejátszhat, mert ami az eszembe jut, már ott is van a "papíron"... :D

:D

2017. nov. 20. 12:56
 113/136 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Vidiripi!

"Hát tényleg hulla egyszerű! Csak valahogy nekem nem áll össze ez a kép. Legalább is én egy olyan Isten ismertem meg aki folyamatosan munkálkodik."

Lenyűgöznél, ha bemutatnál a mindenhatónak személyesen! Ugye szerinted létezik? Remélem ezért nem kell meghalnom!

"Szóval az én Istenem az nem fogja holmi folyamatokra bízni a világsorsát mert ő kézben tart mindent!"

Szuper!

Picit vizsgáljuk meg komolyabban.

Arról van szó ugyanis, hogy az ember része az élővilágnak, és nem pedig ura. Meg kell találni benne a helyünket, különben eltűnünk, sokkal gyorsabban, mint az általunk kiírtott fajok. Nem arról van szó, hogy az ember ne lenne különleges a többi faj között, hanem hogy emiatt a természetből nem vehetünk ki akármennyit. Az ember sokmindenben különbözik az állatoktól, de ez nem jogosít fel minket, hogy felborítsuk a Föld élővilágának egyensúlyát. Sajnos a Biblia is azt mondja, hogy az ember uralkodik a növényeken, állatokon, ami talán még működött is talán valamilyen primitív szinten, amikor íródott. Azt kell látni, hogy a saját fennmaradásunk függ attól, hogyan tekintünk a többi élőlényre. Ilyen értelemben egy szinten állunk velük, mert ugyanannyi jogunk van fennmaradni, mint nekik. Se több, se kevesebb. Ha ezt nem ismerjük fel, akkor eltűnünk a végtelen univerzumban istenkével együtt.

Egy kis szösszenet:

Értelmes ember akkor NEM foglalkozik hittel, ha az adott témában TUDÁS is van. Gondolok konkrétan az evolúcióra... aki ezt nem hiszi el, az nem értelmes ember.

Nem kell nagyon eltúlozni az emberi intelligencia jelentőségét. Ez is csak egyike az evolúció során létrejött rengeteg adaptív tulajdonságoknak. A Föld nevű bolygón valószinüleg a Homo Sapiens-Sapiens-nek elnevezett faj a legintelligensebb, de a többi állatnak is van intelligenciája, csak kisebb, mint a miénk. Mondjuk a mellső végtag ügyes használatában mi vagyunk a legjobbak, de futásban, ugrásban, fára mászásban, együttmüködésben, stb...stb. már nagyon-nagyon NEM.

Persze nyilván azt lehet erre mondani azért az ember és a többi állat között nem csak mennyiségi különbség van, hanem valahogy minöségi is. És ez igaz is valahol.

Csakhogy nem az intelligencia teszi ezt a minőségi különbséget olyan naggyá, hanem sokkal-sokkal komplexebb viselkedési mintázat exponencális összessége. Természetesen ebben a tekintetben istennek semmi köze semmihez, főleg egy olyan istennek aki leküldi valahonnan az állítólagos egyszülött fiát, hogy kivégezzék, ami számára maximálisan jó érzéssel tölti el. Tehát nem mindenható. Mindenhatóságával kompromisszumot/igazságot is tudna teremteni/kötni, ha már mindent Ő (nagy Ő! Ugye!! Mert leszólnak!!) hozott létre, de sajnos a bizonyítékok maximálisan ellene dolgoznak. Valószínűleg csak egy csettintés lenne, ahogy a kedves hívő fórumtársak gondolják! De sajnos ez nem pont így van!

Az evolúció egyszerűen a mutációkon alapul, azon, hogy a DNS spontán változik. Ha plusz szakasz épül a DNS-be, ha egy meglévő szekvencia módosul, a lényeg csak egy: új információ jött létre, ennyi. Nem több!

Ennyi kell ahhoz is, hogy kialakuljon egy új emberi rassz, vagy hogy farkasból palotapincsi legyen vagy halból tüdős élőlény. A változás minden esetben minőségi, a fajok kialakulása, családok szétválása, stb is, hiszen nem sokszorozódott, hanem megváltozott a genetikai kód. Tehát mégegyszer: megváltozik spontán a genetikai kód! Nem kell hozzá, sem isten, sem ördög, sem sátán, és ki tudja még, hogy milyen ostobaságokat találtak ki,

Olyen taxon ugyanis, hogy "majmok" NEM létezik a rendszertanban. A majom egy utcai elnevezés, egy köznyelvi kategória, nem pedig taxonómiai. És nem, a köznapi majom szónak nem felel meg az emberek és "majmok" közös őse. Tudományos, rendszertani szempontból meg nem is gondolkodhatunk a kérdésen, mert mint ahogy említettem, nem létezik ilyen rendszertani kategória, szóval maximum köznapi nyelvészkedésbe lehet átcsapni. Köznyelvben, meg szintén ahogy említettem, aligha a közös ősöket tekinti bárki is majomnak, viszont így hívni őket remek retorikai fogás az evolúció elleni érzelmek korbácsolására.

Az evolúció egy kitüntetett tudományterület, kicsit olyan, mint a relativitás elmélet: nagyon egyszerű kiindulási feltételekből rettenetesen bonyolult jelenségek következnek. A kiindulási feltételekkel még mindenki tisztában van, néhány következményt ismerünk, de annak megértése, hogy azok a kiindulási feltételekből következnének, már nagyon komoly szellemi képességeket követelnek, ahol sokan el is vérzenek. Persze ilyenkor nagyon kényelmetlen beismerni, hogy a hiba a saját készülékben van, jóval egyszerűbb tagadni az egészet!

2017. nov. 20. 18:14
 114/136 anonim ***** válasza:
11%

Vidiripi

Koma!

"Tehát ha abban akarsz hinni, hogy Isten folyamatosan dolgozik, akkor azt a munkavégzését amúgy is egy teljesen automatikusan működő világba kell beleképzelned, amiben az a pici kis evolúció konkrétan a nem oszt nem szoroz kategóriába tartozik."

Ha olyan automatikus az a világ akkor mi szükség van a mesterséges megtermékenyítésre és egy csomó más dologra? A kérdés költői!

"Az is homályos nekem, hogy miért ne kellene dolgoznia Istennek az evolúció mellett?"

Nekem meg az nem érthető hogy minek kell Istennek az evolúció!

"Baromira sokat dolgoznak azok a kutatók is, akik az evolúció munkáját figyelik meg, ill. tanulmányozzák. Szerintem sokkal többet, mint az a lusta, semmittevő kreacionista, aki csak templomba jár, meg az összes energiáját a tudás megszerzésének akadályoztatásába fekteti."

Én nem járok templomba ,csak és kizárólag gyülekezetbe. (már ha tudod mi a különbség) Amúgy ezen jót nevettem. Ugyan áruld már el nekem hogy még is hogyan akadályozza a tudás megszerzését? Komolyan mondom nem tudom elképzelni. Lekapcsolja az áramot a laborban?

Amúgy a tudósok azon is baromi sokat dolgoznak hogy még hatékonyabb fegyvereket dolgozzanak ki. A lusta semmittevő embereket megfedi Isten szava a Biblia! De mi a helyzet azokkal az emberekkel akik lusták és semmit tevők de nem kreacionisták? Velük mi a helyzet?

Mi a helyzet azokkal a fiatalokkal akik különféle kábítószereket használnak? Ők miért nem szerzik meg inkább a tudást? Képes meglopni a saját anyját hogy meglegyen a napi adag.

Vagy mi a helyzet azokkal a fiatalokkal akik tudják hogy melyik a legmenőbb ruha ,telefon ,kocsi és minden mondatában van valamilyen trágár szó? Inkább lenne kreacionista aki legalább köszönni megtanult. Bár itt jegyzem meg hogy sokszor a főiskolát vagy egyetemet végzett emberek sem köszönnek. Biztos akkor a tudásuk hogy ennyi már nem fért bele a tanulásba.

Nézz már szét a világban! Nem a kreacionistákkal van a legnagyobb baj. Az egész világgal baj van. Te azt hiszed hogy a hívőkkel van a baj? Szerintem meg azzal van a baj hogy pl. nem támogatják a napenergia felhasználását. Sőt inkább plusz adót vetnek ki rá a politikusok. De miért? Vagy pl hazánkban miért nem épülnek szélerőművek? Az ember átér az osztrákokhoz és majdhogynem egymást érik. A fejlődés és a tudást a pénz akadályozza.

Magyarázd meg nekem azt hogy miért dohányoznak orvosok ,nem szerezték meg a kellő tudást vagy nem tudják alkalmazni azt?

"Az sem lehetetlen, hogy Isten pl. néha kissé terelgeti az evolúció útját."

Az én Istenem az biztosan nem. Az evo szerint az ember az állatból fejlődött ki. De Isten megteremtette az ember testét majd bele lehelte az ÉLET LEHELETÉT! Az orrán keresztül.

Isten szavában az áll hogy Istennek NEMZETSÉGE vagyunk. ApCsel 17:29

Ezt állította Isten helyre Krisztusban, és ezt akarja megértetni minden emberrel. A térjetek meg! Vagyis hogy változtassatok a gondolkozásotokon ,mert azt jelenti a megtérés! A gondolkozás mód megváltoztatását! Egy lusta semmittevő ember nem változtatta meg a gondolkozását mert Isten is munkálkodik. Egy hívő ember szolgál Isten akaratát keresi és megszerzi a tudást amivel megváltoztatja a gondolkodását! De nem csak a tudás hanem a tapasztalás is ilyen hatással van az emberre ,ez egy összetett dolog.

"Az evolúció működését pl. a kutatók is így "irányítják" a kísérleteikben, persze összehasonlíthatatlanul kisebb eszköztárral."

Akkor az már nem is evolúció hanem kísérlet hiszen olyan irányba terelik amilyen irányt ők akarnak és nem amilyenbe haladna a beavatkozás nélkül. És úgy gondolod hogy Isten nem avatkozik be ha ő jónak látja? Hiszen az ember is megteszi és az ember a saját hasonlatosságára lett teremtve. Ez is csak azt bizonyítja hogy Istentől származunk.

De most tegyük félre ezt egy kicsit. Vonatkoztassunk el. Ha tényleg az evo működik akkor nem egy természetes folyamat hogy vannak kreacionisták? S egy természetes folyamatba avatkoznak be.

Az is érdekes még számomra hogy nem azt lehet hallani hogy tudósokból lenne hiány. Akkor ki is áll a tudás megszerzésének útjába? Azt viszont lehet hallani folyamatosan hogy hiány van kőművesből ,festőből ,villanyszerelőből stb. tehát szakemberekből. Miért mennek külföldre? A jobb megéltés miatt mennek külföldre és nem a tudás megszerzése miatt! Milyen meglepő ,hát nem? Akkor hogy is van ez?

"Az evolúció legfeljebb a Bibliában foglaltakkal nem összeegyeztethető, de azzal nem, hogy Isten létezhet az evolúció mellett."

Isten mellett nincs szükség evolúcióra. Isten az életadó és fenntartó. Isten keltette életre az ember megformált testét!

"Újabb ráadásul maga a Biblia teszi hiteltelenné a közvetlenül összegyúrmázott ember teremtési képzetét, hiszen egymásnak minden szempontból ellentmondó két teremtésmenetet mutat be. Erről valahogy mindig megfeledkeztek, és csak azt veszitek ezekből szó szerint, ami nektek tetszik."

Nincs elfelejtve de nem is került szóba. De azt is tegyük hozzá amit te hallgattál hogy nem csak a teremtéstörténetben esik szó a teremtéssel kapcsolatban. Te ezt miért is felejtetted el megemlíteni?

S lenne még egy kérdésem. Melyik ember volt ott a teremtésnél? Honnét tudták azt hogy hogyan írják meg a teremtéstörténetet?

S van egy másik kérdés csoport. Mennyire ismered az akkor élt emberek mindennapjait ,életüket ,szokásait ,felfogási vagy megértési képességeiket?

Egy akkor élt ember mit kezdene egy okostelefonnal? És mit kezdenél te az akkor használatos tárgyakkal? Vajon tudnád hogy mi mire való?

2017. nov. 21. 11:54
 115/136 anonim ***** válasza:
86%

#114 "Az én Istenem az biztosan nem." - És ezen a ponton hullik atomjaira az amúgy is gyenge lábakon álló érvelésed.

Nincs "én istenem" meg "te istened" - ha tényleg hívő vagy, akkor Isten van, és pont. (Illetve lehet enyim meg tied, de akkor az politeista vallás, de a szavaidból arra következtetek, hogy monoteista vallás híve vagy)

A kreacionizmissal - elvi és filozófiai síkon - az a legnagyobb probléma, hogy a megfigyelt világ változatosságának magyarázatához bevezet egy szuperkomplex, az eddig ismert szabályoknak teljesen ellentmondó, sok elemében a logika elemi szabályaival sem összeegyeztethető entitást, és szembeállítja azt egy másik magyarázattal.

Miért lehet ez probléma?

Hadd mutassam be Occam borotváját: "Borotvával hasítsuk ketté a szükségtelen hipotéziseket!" (Megjegyzem, az úriember egy Ferences rendi szerzetes volt. Hagyományosan és leegyszerűsítve mindez azt jelenti, hogy ha egy jelenségre (jelen esetben a fajon változatosságára) többféle elmélet is létezik, akkor azt kell választani, amely kevesebb hipotézist tartalmaz.

Rád bízom annak belátását, hogy mi a nagyobb hipotézis: a változatosság egy szuperkomplex, mindenek felett álló entitás tudatos tervezése, vagy egy egyszerű törvényeknek engedelmeskedő folyamat eredménye.

2017. nov. 21. 12:33
 116/136 anonim ***** válasza:
23%

Vidiripi

VY2015ef!

"Lenyűgöznél, ha bemutatnál a mindenhatónak személyesen! Ugye szerinted létezik? Remélem ezért nem kell meghalnom!"

Először találj meg engem. Aztán beszélhetünk róla! Én csak ember vagyok!

Igen Isten létezik. Mindenki meghal ,hogy miért az egy másik kérdés.

"Arról van szó ugyanis, hogy az ember része az élővilágnak, és nem pedig ura."

Ha ezt egy természetben élő indián törzs tagja állítaná még hajlanék is arra hogy higgyek neki. De neked nem fogom elhinni.

A természeti népeknél vannak szellemek illetve a hitvilágukat képezik a szellemek. Te hiszed hogy vannak szellemek?

"Meg kell találni benne a helyünket, különben eltűnünk, sokkal gyorsabban, mint az általunk kiírtott fajok."

És ez miért lényeges? Az evot nem irányítja semmi csak történnek a dolgok és kész. Testünk visszatér a földbe és elenyészik ,elporlad és ennyi volt. Majd lesz helyette valami más. Te ilyesmiről beszélsz miközben emberek a pénz miatt képesek romlott ételeket átcímkézni és azt eladni. Megtérés - a gondolkozás megváltoztatása. Hogyan változtatod meg a gondolkozás módjukat? Nem engem kell meggyőznöd hanem azokat akik többre tartják a pénzt és a hatalmat mint az életet és a környezetüket!

"Az ember sokmindenben különbözik az állatoktól, de ez nem jogosít fel minket, hogy felborítsuk a Föld élővilágának egyensúlyát."

Micsoda felismerés! S mit ír a Biblia? Ugye milyen érdekes?

Jelenések 11:18 "... és hogy elpusztítsd azokat, akik a földet pusztítják.

"Sajnos a Biblia is azt mondja, hogy az ember uralkodik a növényeken, állatokon, ami talán még működött is talán valamilyen primitív szinten, amikor íródott."

Ez így van a mai napig. Nem változott semmi. Rosszul látod ha nem így gondolod.

"Azt kell látni, hogy a saját fennmaradásunk függ attól, hogyan tekintünk a többi élőlényre. Ilyen értelemben egy szinten állunk velük, mert ugyanannyi jogunk van fennmaradni, mint nekik. Se több, se kevesebb. Ha ezt nem ismerjük fel, akkor eltűnünk a végtelen univerzumban istenkével együtt."

Az egyik afrikai országban már betiltották a műanyag zacskók használatát. Vajon Európának mennyi időre lesz még szüksége?

"Értelmes ember akkor NEM foglalkozik hittel, ha az adott témában TUDÁS is van. Gondolok konkrétan az evolúcióra... aki ezt nem hiszi el, az nem értelmes ember."

Akkor te is olyan ember vagy aki hisz! Mert biztos vagyok benne hogy nem láttad azt hogy állatból hogyan lesz ember. Így csak is hihetsz benne mert nincs tudásod. Ha lenne akkor laborban már megismételték volna ezt az eseményt! Persze tudod az idő. De újfent nem tudás csak elmélet mert nem bizonyított kísérlettel.

És igaz hogy nem az evo foglalkozik vele de arra sincs pontos tudás hogy hogyan keletkezett az anyag és arra sem hogy hogyan az élet!

Ezeken a pontokon jelenleg csak a hit van és nem a tudás.

"Nem kell nagyon eltúlozni az emberi intelligencia jelentőségét."

Ezt nagyon csipázom. Írod ezt nekem mint hívőnek aki gyakran szembesül azzal hogy lehülyézik mert nem azt fogadja el amit a világ többsége. Ugyanakkor én meg nem egyszer szembesültem azzal hogy főiskolát vagy egyetemet végzett emberek addig nem jutottak el hogy köszönjenek ha belépnek valahová. Az intelligencia nem az iskolai végzettségtől függ.

"Természetesen ebben a tekintetben istennek semmi köze semmihez, főleg egy olyan istennek aki leküldi valahonnan az állítólagos egyszülött fiát, hogy kivégezzék, ami számára maximálisan jó érzéssel tölti el."

Ez egy hazugság vagy tévhit. Istent nem töltötte el ez jó érzéssel. Ő a gonoszok halálában sem gyönyörködik!

"Mindenhatóságával kompromisszumot/igazságot is tudna teremteni/kötni, ha már mindent Ő (nagy Ő! Ugye!! Mert leszólnak!!) hozott létre, de sajnos a bizonyítékok maximálisan ellene dolgoznak. Valószínűleg csak egy csettintés lenne, ahogy a kedves hívő fórumtársak gondolják! De sajnos ez nem pont így van!"

Azt jól gondolod hogy nem egy csettintés lenne az egész. Ugyan is nem vetted figyelembe hogy az igazságossághoz hozzátartozik a szabad akarat tisztelet. És Isten tiszteletben tartja az emberi szabad akaratot. Hiszen ő maga adta azt az embernek. Ha nem tartaná tiszteletben akkor nem lenne igazságos. Ezért ad lehetőséget a döntésre. Na meg akkor minek adta volna ha nem lehet használni ,nem lenne értelme az egésznek.

"Az evolúció egyszerűen a mutációkon alapul, azon, hogy a DNS spontán változik."

Hoppá! Tényleg ennyi lenne? És hová tűnt a szelekció? Na meg az idő tényező?

"Ha plusz szakasz épül a DNS-be, ha egy meglévő szekvencia módosul, a lényeg csak egy: új információ jött létre, ennyi. Nem több!"

Na itt vagy tévedésben. Nem keletkezett semmi új. Csak a meglévő alakult át!

Az elmélet szerint akkor jött létre új dolog amikor létrejött az első DNS. De miután létrejött már nem keletkezett semmi új csak a meglévő alakult át! Új akkor lenne ha olyan jönne létre ami nem állt rendelkezésre hogy átalakuljon.

"Olyen taxon ugyanis, hogy "majmok" NEM létezik a rendszertanban."

Én nem csak ebben az írásomban de a korábbi írásaimban sem használtam ezt a kifejezést. Azt írtam hogy állatok.

"Az evolúció egy kitüntetett tudományterület, kicsit olyan, mint a relativitás elmélet: nagyon egyszerű kiindulási feltételekből rettenetesen bonyolult jelenségek következnek."

Matematikai számítások.

"A kiindulási feltételekkel még mindenki tisztában van, néhány következményt ismerünk, de annak megértése, hogy azok a kiindulási feltételekből következnének, már nagyon komoly szellemi képességeket követelnek, ahol sokan el is vérzenek. Persze ilyenkor nagyon kényelmetlen beismerni, hogy a hiba a saját készülékben van, jóval egyszerűbb tagadni az egészet!"

Akkor talán beszéljünk arról is hogy a világban hány olyan hétköznapi ember van aki érti ezeket a folyamatokat! Mert ugye csak mi hívők vagyunk a buták és rosszul magyarázzuk a világot. De egy hétköznapi ember mennyit beszél az evoról amikor beugrik meginni egy sört a kocsmába? Vagy a postán amikor befizeti a devizahitelét?

2017. nov. 21. 12:34
 117/136 Pombe ***** válasza:
77%

Vidiripi(#114): "Ha olyan automatikus az a világ akkor mi szükség van a mesterséges megtermékenyítésre és egy csomó más dologra?"

Mi csináljuk ezt, és nem Isten, és ugye mi a világ része vagyunk, vagyis az Isten által teremtett automatizmus része, alkotóeleme vagyunk.

Vidiripi(#114): "Nekem meg az nem érthető hogy minek kell Istennek az evolúció!"

Pl. amiért a gravitáció, ami szintén magától csinál galaxisokat, csillagokat, bolygókat. Azután olyan természeti törvényeket csinált, hogy magától jönnek létre gyönyörű kristályok, hegyek, barlangok, tengerek, ...minden magától formálódik!

Semmi olyan nincs ezen a világon, ami ne magában tudna működni, és ne tudná magát formázni, kijavítani, de te pont az egy darab evolúción vagy megrökönyödve... Minden más változhat, de evolúció nem lehet... :DDD

Nem gondolod, hogy röhejes a hozzáállásod?

Maga a kreacionizmus is elismeri, hogy olyan pici evolúció van, hogy a fajokon belül kell variálódnia a lényeknek, mert a környezet állandóan változik, és alkalmazkodnia kell a lényeknek. Tehát még a legelvakultabbak, leghülyébbek is tisztában vannak azzal, hogy a lények maguktól képesek változni a környezet változásának tükrében, és ezt bizony Isten nélkül teszik, és Isten szükségesnek találta , hogy a lények erre az önváltozó képességgel rendelkezzenek.

Csakhogy a környezet korábban sokkal másabb volt. Pl. kezdetben nem volt igazán oxigén a Földön, de élőlények már voltak. A Föld folyamatosan és állandóan drámaian változott (atmoszférája, átlagos hőmérséklete, víztartalma, felszíne...stbstb), és sokkal drámaibban, amit a kreacinizmus direkt elhallgat, és ha Isten nem csinálta volna meg evolúcióképesre a lényeket, akkor azoknak mind egytől egyig befellegzett volna az évmilliárdok alatt (mert a lényeknek állandóan alkalmazkodni, változni kellett a hatalmas változásokhoz - ahol egykor tenger volt, ott most hegyek vannak, és fordítva, és így tovább). Ha Isten a világ többi részét állandóra csinálta volna meg, és nem állandóan önváltozóra, akkor nem kellett volna evolúció se, de Isten úgy döntött, hogy a világ minden része képes állandóan változni, tehát értelemszerűen kell változnia a lényeknek is.

Az a döbbenet, hogy lehet valaki olyan butácska, hogy ilyet még el is árul magáról: "Nekem meg az nem érthető hogy minek kell Istennek az evolúció!"

2017. nov. 21. 15:31
 118/136 Pombe ***** válasza:
77%

Vidiripi(#114): "Én nem járok templomba ,csak és kizárólag gyülekezetbe. (már ha tudod mi a különbség)"

Nem tudom mi a különbség.

Vidiripi(#114): "Ugyan áruld már el nekem hogy még is hogyan akadályozza a tudás megszerzését?"

Szellemi hatalomátvétellel, és később már fizikaival is:

[link]

Ez konkrétan hadüzenet a tudomány ellen, és az iskolák (és egyebek) kisajátításának a stratégiája. Minél több a hülye, főleg a kormányzatban elterjedve, annál kevesebb pénz jut a kutatásokra, és annál jobban ellehetetlenítik azt. Ez az evolúciótagadók álomképe. Mivel az evolúció megtagadásához a geológia, az orvostudomány egy jó részét, a csillagászatot, informatikai fejlesztéseket, matematikát és még egy csomó mindent is kell támadni, elképzelheted, hogy mi lesz ebből a világból miattatok.

Vidiripi(#114): "Amúgy a tudósok azon is baromi sokat dolgoznak hogy még hatékonyabb fegyvereket dolgozzanak ki"

Mert mi emberek ezt akarjuk. A tudósok a tudást szerzik meg, és nem az erkölcs védői, és az sem a feladatuk, hogy kitalálják helyettünk, hogy mi a jó és mi a rossz.

Vidiripi(#114): "Magyarázd meg nekem azt hogy miért dohányoznak orvosok ,nem szerezték meg a kellő tudást vagy nem tudják alkalmazni azt?"

Még egyszer! A tudós a tudást szerzi meg, amivel mi gazdálkodhatunk. Hogy hülyén, vagy okosan, az rajtunk múlik. A tudós tudhatja, hogy rossz a cigizés, de szarhat is rá, mert ő más szempontból tökkelütött, de ettől még az nagyon jó, hogy megtudjuk tőle, hogy miért rossz konkrétan az egészségre a dohányzás. A többi már a mi dolgunk.

Vidiripi(#114): "Az én Istenem az biztosan nem."

Bárki is a te Istened, ha létezik, akkor evolúciózik és kész, mivelhogy ez van jelenleg a Földön.

Mellesleg az én Mikulásom nem az Északi sarkon lakik, meg nem is Lappföldön, hanem a Mátrában, a Kékesen, és nyáron alszik... Senkinek semmi köze az Én Mikulásomhoz, és Ő ott lakik, ahova én képzelem. Punktum!

:D

2017. nov. 21. 16:08
 119/136 Pombe ***** válasza:
77%

Vidiripi(#114): "Isten mellett nincs szükség evolúcióra."

Akkor beszéld meg vele, hogy a gyereked miért nem pont ugyanolyan, mint Te, és miért különbözik a genomja a tiédtől egy picit véletlenszerűen, és miért van az, hogy nálad ebben, vagy abban tehetségesebb, erősebb, gyengébb, tehetségtelenebb...stbstb. És miért csinált annyira sok környezetet, hogy az egyikben ő tud jobban szaporodni, a másikban meg te, és a tulajdonságaitok ennek megfelelően elkülönülve tudnak terjedni a környezetek különbözőségeinek tükrében. És miért nem mindenki pont tökre úgy néz ki, mint Ádám és Éva.

Pedig Isten pontosan másolódó lényeket is teremtett, mert a sejtek osztódásakor két egyforma sejt keletkezik, vagyis klónok lesznek, ám néha, ritkán mégsem tökéletes a klónozás, és még ott is változás áll be. De Isten még jobban erőlteti a változást, hogy legyen evolúció, mert olykor az ivartalanul szaporodók véletlenszerűen ivaros folyamattal frissítik fel a változatlan formában szaporodó génháztartásukat.

A tény az, hogy Isten irtózik az állandóságtól, meg szerintem az olyanoktól is, mint te, akik letagadják a természetét. Lételeme az evolúció, bárki ezt ellenőrizheti a világát kutatva.

Isten annyira imádja az evolúciót, hogy még a szervezetünk működését is azzal stabilizálja. Az adaptív immunrendszerünk működése közben, konkrétan az antitestgyártás folyamatában teljesen direkt módon kombinatorikus elemek is részt vesznek, vagyis ez azon az elven alapul, hogy bármelyik változat véletlenül lehet hasznos a támadással szemben. Az immunrendszer tudja, hogy a véletlen nagy variációt teremt, és a variációból kell legyen olyan, ami hasznos lesz az ellenlépésre. De az immunrendszer még ezzel sem lesz elégedett, mert az összeállt antitestek két további genetikai változáson, még hipermutáción is átesnek (direkt sok véletlenszerű mutáció, hogy a variálódás számát még nagyobbá tegye), hogy az antigén-kötö hely affinitását növelje.

Vagyis Isten veled szemben nagyon is kiváló építőteljesítményt feltételez a véletlenszerűség felhasználásában. Hogy lehet ez?

Ám mindennek tetejében Isten az evolúciós útkeresés tudását megadta a támadóknak is.

Pl. a Haemophylus influenzae baktérium bizonyxos DNS régiója szintén magas mutációs rátával rendelkezik. Ezt azért teszi, hogy a gazda immunrendszerét kijátszhassa, ugyanis pont ezzel a véletlengeneráló módszerrel keresi a hatékony támadási lehetőségeket, vagyis ezzel gyárt véletlenszerűen hatékony fegyvert, amit aztán alkalomszerűen megjegyez.

Mit is eredményez ez? Az, hogy mind a két fél fejlődik és erősödik, mégpedig úgy, hogy egymástól tanulnak el trükköket (pont úgy, ahogy a középkorban a várak azért fejlődtek, mert az újabb és újabb támadói ötletekkel szemben újabb védekezési ötletek kellettek). Vagyis a szervezetünk Isten nélkül még a kis életünkön belül is változik és fejlődik folyamatosan, automatikusan, de Isten akaratából, és amiből kifolyólag, te bizony ott fenn majd fejmosásban fogsz részesülni, hogy Isten nevében prófétáskodtál itt tudatlanul.

Vagyis te nem tudod megmondani, hogy Istennek mire van szüksége, mert nem vagy Isten, és fingod sincs róla, hogy a természet hogyan működik. Ahhoz tanulnod kellett volna természettudományokat, de büdös volt neked a téma. Helyette nagy arccal kijelented, hogy te vagy az, aki isteni tudással felvértezve Isten helyett majd megmondja, hogy mi a frankó Isten világában...

:(

2017. nov. 21. 16:24
 120/136 Pombe ***** válasza:
83%

Vidiripi(#116): "Az evot nem irányítja semmi csak történnek a dolgok és kész."

Az evolúció iránytartását a környezet változása szabja meg. Ha nem irányítaná semmi, akkor semmi nem is történne.

Mondjuk ott van az evolúciós fegyverkezési verseny (pl. a ragadozók és prédáik állandóan egymás képességeit fejlesztik - amikor a ragadozók kerülnek előnybe egy új, kicsit jobb tulajdonsággal, akkor ezért kénytelenek változni a prédaállatok is, hogy az új ragadozótulajdonságból származó hátrányukat kivédjék - véletlenszerű változás állandóan van, de csak akkor rögzül a populációban, ha van "értelme", és ha nincs, kiszelektálódik). Ez olyan, mint a reklámok fejlődése. A reklámok eleinte tárgyilagosak, rövidek, nem túl sziporkázóak voltak, mert a többséget zavarta a tolakodás, de mindig volt egy két renitens reklám, ami túlzásba vitte egy picit. És mindig voltak olyanok kevesen, akik erre vevők voltak, így kiderült, hogy a kicsit erőszakosabb reklám mégis csak több hasznot hoz egy picit, tehát megéri. Idővel az emberek megszokták, hogy a reklámok kissé erőszakosabbak, mint korábban, és végül az emberiség reklámízlése megváltozott, és most már a régi reklámokat tartották kissé szürkének, és a jelenkoriak többségét tárgyilagosnak és rövidnek, pedig ezek mindegyike a régi korokban már kissé zavaróan erőszakosnak minősült volna, és kissé túlzónak a tárgyilagossághoz képest. Azután... és ma már ott tartunk, hogy reklámdömping van, és az egyes termékeket olyan vadul lüktető környezetekkel reklámozzák sokszor, amik soha nem léteztek a valóságban. Mi azt képzeljük, hogy utáljuk a reklámokat, de a valóság az, hogy mi is igényeljük az egyre erőszakosabb reklámokat, mert hiába nem tudunk róla, de emiatt is vásárlunk többet. Ugyanakkor a reklámok között is lesz mindig olyan, ami már az átlagizlésen is túl lő - vagyis a reklám és a reklámízlés egymást fejlesztik, erősitik.

Az evolúció nem egyszerűen történik, hanem minden lehetőséget megragad, és mindent kipróbál és megversenyeztet, és egy öngerjesztő folyamattá is válhat (ha kedvezően változik a környezet ez ügyben). Az evolúció működését optimalizációra használják az informatikában és matematikában, vagyis az evolúció olyan görcsösen és erőszakkal keresi mindig az egyre és egyre "jobbat" a környezet adta lehetőségek között, hogy az ember akaratát lepipálja.

Pl. a kutatók itt evolúcióval csináltattak olyan antennát, amire emberi mérnök nem képes. Egyszerűen kedvező környezetet teremtettek az evolúció számára, hogy tegyen amit csak akar antennafejlesztés ügyben, és bizony magasan lepipálta a mérnököket:

[link]

2017. nov. 21. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!