Ha Ádám és Éva története metaforikus, akkor Jézus feltámadása miért nem?
Mára már nem csak az ateisták, de a hívők józanabbik fele is elfogadja az evolúciót, mint az élővilág kialakulásának igaz leírását.
1) Ádám és Éva története nem történt meg a valóságban, hiszen Ádám és Éva az evolúció szerint nem létezhet, nem létezhetett, nem volt első emberpár.
2) Ha Ádám és Éva nem létezett, nem történt meg az eredeti bűnbeesés.
3) Ha nem létezett a eredeti bűnbeesés, nincs eredendő bűn.
4) Jézus eljövetelének állítólag az oka a bűnbeeséstől való megváltás volt, viszont ez a bűnbeesés nem történt meg.
"Ez a kőrkörés érvelés klasszikus esete, amit itt művelsz.
Akkor idősebb a Föld a Napnál, és a csillagoknál?"
Neked mi bajod? Azzal kezdtük az egészet, hogy én szó szerint értelmezem a teremtést, ahol az van, hogy hamarabb lett megteremtve. Tehát én is azt mondom, hogy a Föld hamarabb lett a Napnál és a csillagoknál.
"Nem elvetjük, hanem jelképesen értelmezzük, ebben semmi hazugság nincs!"
Az egész Biblia a szó szerinti értelmezést igazolja, semmi jele, hogy nem így kéne értelmezni. Ha az egész Biblia ezt erősíti meg, akkor ez az egész Biblia nézőpontja. Ha valakinek nem az a nézőpontja, ami a Bibliában van, az nem a Bibliába foglaltaknak hisz.
"Ha valakinek nem az a nézőpontja, ami a Bibliában van, az nem a Bibliába foglaltaknak hisz."
Hagyd a mellébeszélést!
Az egész Bibliában egy büdös szó nincs ami a teremtési napokat 6x24 órában definiálná. Szóval ez nem a Biblia nézőpontja, ez csak a tiéd, amit szeretnél beleerőltetni a Bibliába.
"Az egész Bibliában egy büdös szó nincs ami a teremtési napokat 6x24 órában definiálná. Szóval ez nem a Biblia nézőpontja, ez csak a tiéd, amit szeretnél beleerőltetni a Bibliába."
Hát ez kész. XD
Én akarom beleerőltetni? Te ezt komolyan gondoltad?
Kész röhej...
A "lőn este és lőn reggel" neked micsoda? Vagy te a napjaidat is korszakokban számolod? És a "hat nap alatt teremté Isten"?
Ne beszélj már butaságokat, hogy én erőltetem bele, légyszíves.
Miért, a Nap és a csillagok előtt mi világított (és milyen periodicitással)? És ha nem keringett a Föld a még nem létező Nap körül, akkor miért pont 24 órás volt az a nap?
"Az az egy azonban ne legyen rejtve előttetek, szeretteim, hogy az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap. ( 2. Péter 3:8)"
"a Nap és a csillagok előtt mi világított"
És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.
Kételkedsz Isten szavában és képességeiben?
"És ha nem keringett a Föld a még nem létező Nap körül, akkor miért pont 24 órás volt az a nap?"
:D Várj már, szerinted a Föld Nap körüli pályán keringése határozza meg a nap hosszát? :D
"az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap."
Egy korábbi hozzászólásomban ezt már kitisztáztam.
":D Várj már, szerinted a Föld Nap körüli pályán keringése határozza meg a nap hosszát? :D"
Nem erre akartam célozni (te is ki tudod forgatni a szavakat, úgy tűnik), hanem arra, hogy a Föld belső gravitációja/önmaga körüli keringése (is) minden szempontból függ a naprendszer gravitációjától, ha ez megszűnne, a Föld nem egy statikus állapotban keringene önmaga körül ugyanazzal a teljesítménnyel, mint jelenleg.
"a Föld belső gravitációja/önmaga körüli keringése (is) minden szempontból függ a naprendszer gravitációjától,"
Ezt a fügvényt ami a Nap és a Föld között van, lehetne alkalmazni a neprendszerünk többi Bolygóira?
Nem!
A Holdunknak melyikhez van nagyobb köteléke a Földünkhöz vagy a Napunkhoz?
A Földünkhöz.
Az ismert Bolygóink saját tengelye körüli keringése változó!
Semilyen matematikai vagy tudományos elmélettel nem lehetséges a központi csilagokhoz kötni a maprendszerünk Bolygoinak a saját tengelykörüli forgását.
Hanem egy felfoghatatlan Tervező munkásságát látjuk és az Ö egyetemes törvényszerüsége alkalmazását a naprendszerünkben.
"Ezt a fügvényt ami a Nap és a Föld között van, lehetne alkalmazni a neprendszerünk többi Bolygóira?
Nem! "
Leülhetsz kisfiam, egyes!
Természetesen minden naprendszer minden bolygója és holdja ugyanezen törvények szerint működik :)
59%os, te pedig ne kamuzz! Nem tudtál te a korábban se mit kezdeni azzal az "ezer év egy nap" igével, csak kiderült hogy önkényesen válogatsz hogy mikor fogadod el és mikor hazudtolod meg ezt a verset.
"Leülhetsz kisfiam, egyes!
Természetesen minden naprendszer minden bolygója és holdja ugyanezen törvények szerint működik :)"
Na akkor álj fel kisfiam és
Ird le egyenlettel a naprendszerünk Bolygóinak saját tengelye körüli forgását számításba véve ugyanazt a törvényt ugy hogy a Nap adja meg az összefüggést :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!