Ha valóban Ádám és Éva bűne miatt van betegség a földön, akkor Jézus miért mondja Jn.9-ben a vak emberről, hogy nem ő vétkezett, és a szülei sem, hanem Isten tetteinek kell nyilvánvalóvá válniuk rajta?
A János írása szerint való Szent Evangéliom » 9. fejezet
39
És monda Jézus: Ítélet végett jöttem én e világra, hogy akik nem látnak, lássanak; és akik látnak, vakok legyenek.
40
És hallák ezeket némely farizeusok, akik vele valának, és mondának néki: Avagy mi is vakok vagyunk-é?
41
Monda nékik Jézus: Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök; ámde azt mondjátok, hogy látunk: azért a ti bűnötök megmarad.
Egyébként ha elolvasod a történetet, akkor kiderül belőle, hogy a zsidók azt gondolták, hogy valaki azért születik vakon, mert bűnös.
A kérdésedre a választ nem tudom.
De a történet lényege, hogy Jézus e világnak a világossága, de a világ nem fogadja be, mert sötétségben élnek. Szellemileg vakok...
Kárhozottak menyors
Te ateista vagy, keresztény , vagy agnosztikus?
Olyan keresztényszerűség, ha választani kellene. Szkeptikus fundamentalista agnosztikus keresztény (olyan ellentmondásos vagyok, mint sok ateistának a Biblia). Számomra a tartalom a lényeg és jelszavam az élj és segíts élni.
Miért?
Köszönöm,hogy írtatok.
"Egy egészségesen, jó létben élőn, vagy bűntelen emberen hogy lehet megmutatni Isten nagyságát?"
Igen,azt hiszem értem mire célzol,de akkor nincs olyan,hogy mindenki bűnös,mert Ádámék elcseszték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!