Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Létezik bármi is, ami arra...

Létezik bármi is, ami arra utal hogy 6000 éves lenne csak a Föld és az univerzum?

Figyelt kérdés
Nem a Biblia alapján történt számolgatás érdekelne, hanem hogy végzett-e valaha bárki olyan kísérletet vagy megfigyelést, ami erre az eredményre engedne következtetni?

2017. júl. 5. 16:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 Mojjo ***** válasza:
50%

@49: továbbra sincs semmi különös "és", csak szimplán beszélgetünk, megosztjuk egymással a gondolatainkat, ilyesmi. Tudod, ezért vannak ezek a fórumtémák. Felesleges ökölbe szorított talppal toporzékolni itt emiatt :)

Dehogy fáj nekem, ami neked jó. Sőt, ha neked jó, akkor örülök. És egyetértek: szerintem sem derül ki, ha tévedsz. Pont ezt taglaltam én is, ha visszaolvasol. Tuti elolvastad te egyáltalán, amit írtam? :)

2017. júl. 7. 20:51
 52/76 changename ***** válasza:
13%
Aha végeztek.
2017. júl. 7. 21:55
 53/76 A kérdező kommentje:

"Aha végeztek."

Bővebben?

2017. júl. 7. 22:11
 54/76 changename ***** válasza:
12%
Google
2017. júl. 7. 22:25
 55/76 A kérdező kommentje:

"Google"

Vagyis te nem tudsz egyetlen érvről sem? Akkor minek írtál?

2017. júl. 7. 22:30
 56/76 changename ***** válasza:
2%
Hogy ott is nézz utánna.
2017. júl. 7. 22:46
 57/76 A kérdező kommentje:

Utánanéztem már, de érdemi érvet sehol nem találtam. Mindenhol csak a régi sablonszövegek jöttek szembe, mint az egyszerűsíthetetlen összetettség meg hasonlók, amiket már nem elég hogy régen cáfoltak, de valójában egyikük sem utalt semmiféle dátumra. Se 6000 évre, se másra.

Szóval megkérnélek hogy hagyd a mellébeszélést! Ha tudsz bármit ami releváns a kérdés szempontjából, akkor lássuk végre! Ha meg nem tudsz, akkor ne rontsd itt semmitmondó kötözködéssel a levegőt!

2017. júl. 7. 22:55
 58/76 Mojjo ***** válasza:
62%
Kérdező, szerintem ezt hagyd, nyugodtan mehet az ignore, nem kell komolytalan körökbe belemenni. Csak feleslegesen duzzasztja a topicot érdektelen körökkel.
2017. júl. 7. 23:51
 59/76 anonim ***** válasza:
50%
Chuck Norris
2017. júl. 8. 00:06
 60/76 anonim ***** válasza:
82%

Kedves követ62!

# 43 kapcsán:

Elsőre emeljük ki: Természettudományosan az "evolúció" szó alatt leginkább az evolúciós elmélet, azaz az első sejt (csoporttól) mai, változatos életformák eredeztetése értendő.

A "nem voltál ott" dolog pedig egy kreacionista retorikai stratégia, leginkább Ken Ham alkalmazza. Gond vele pediglen kismillió meg egy.

Ugyanis ezen logika alapján Te például nem feltétlen lehetnél emberi létforma az én számomra, s viszont... ugyanis még nem találkoztunk, VOLTUNK OTT, hogy láthassuk egymást, így NEM TUDHATJUK kölcsönösen, hogy ember-e a másik - a Te logikád alapján (mely igazából nem is a tied...).

Ellenben én azt állítom: ember vagy. Miért? Mert minden jel erre utal. Ugyan nem láttalak még, NEM VOLTAM OTT a születésednél sem... mégis, biztosra veszem: ember vagy. Tévedek-e talán?

S szintén, a logikád alapján: van-e Nap? NEM VOLTÁL OTT rajta... Van-e Hold? NEM VOLTÁL OTT rajta... Van-e az Amerikai Kontinens, van-e Afrika? Vannak-e apacs indiánok, basútóföldi bennszülöttek? Van-e pápa, Donald Trump vagy angol királynő? NEM VOLTUNK OTT, nem láttuk őket. De valahogy egy halvány hangocska azt súgja: Te is TUDOD, hogy vannak.

S a szokásos ellenválaszt inkább a végére biggyesztem:

El lehet-e így ítélni egy bűnözőt? Mondjuk egy gyilkost. A bíró NEM VOLT OTT, az ügyész NEM VOLT OTT, az ügyvéd SEM VOLT OTT, a kirendelt szakértők SEM VOLTAK OTT... TUDHATJÁK-e, hogy a vádlott volt az elkövető? Az általad alkalmazott logika szerint a vádlottat ártatlannak kellene nyilvánít, nemde?

Nagy szerencsénkre ez nem így történik, különben éppen gyilkosok, rablók , s egyéb bűnözők garázdálkodnának az utcáinkon... s ez annak köszönhető, hogy NEM _KELL_ OTT LENNÜNK mindenhol ahhoz, hogy a bizonyítékok alapján levonhassuk a megfelelő következtetéseket...

Ahogyan Te SEM VOLTÁL OTT, mikor a bibliai történetek történtek, Te SEM VOLTÁL OTT, amikor azokat lejegyezték, mégis, válaszod további részeiben igencsak valósként kívánod őket megítélni.

2017. júl. 9. 15:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!