Létezik bármi is, ami arra utal hogy 6000 éves lenne csak a Föld és az univerzum?
en is kivancsi lennek hogy van e ilyen hit tetel
ahogy nezelodtem nincs igazan koze a kreacionistaknak a vallashoz
egyfajta vallas es tudomany potlek lehet szamukra ez
ha valaki tud hivatalos kereszteny, katolikus, reformatus, protestans stb.
allaspontot arra hogy a Fold, Vilag valoban 6000 evesnek tartott altaluk akkor privatban elkuldhetne a linket vagy itt
Pontositsunk. Az univerzum nem 6000 éves hanem több milliárd. (Mert ugye csak az ismertre mondanak 13,7 milliárdot. Mennyi lehet a még nemismert?)
A Föld kb. 6000 éves vagyis inkább a naprendszer.
Mivel már máshol is említettem nem vagyok tudós. Ezért a magam részéről inkább olvasnivalót ajánlanék. Mert ahogy én úgy más is eltudja olvasni. És ugye mit okoskodnék olyanba amihez nem értek.
Josh Mcdowel és Don Stewart: Biblia kontra evolúció.
Warner Gitt: Logosz vagy káosz.
Valamint van egy régész "ismerősöm" (akivel csak néhányszor találkoztam) és hallgattam előadásokat. A neten is van fenn.
Ő mondta a rádiókarbonos vizsgálat EGYÁLTALÁN nem megbízható. Tehát felesleges hivatkozni rá.
Ami pedig a legfontosabb egy hívő embernek nem szükségesek a bizonyítékok, mert feltétel nélkül hisznek Isten szavában. Mondjuk már aki, mert vannak akik nem.
Csak azt nem értem ez miért baj a nemhívőknek?
Ezt hisszük, hát ezt hisszük. Senkinek nem ártunk vele. Mindenki eldöntheti mire használja az idejét, pénzét tudasat. Nem a másét vesszük el.
Én meg azt mondom, nemtudhatjuk mi van azon túl.
De reményeim szerint én és még nagyon sok üdvözült embert látni fogjuk.
😉😃
#22 nem igazan ertelek, a kreacionistak igy tartjak hogy az univerzum X milliard eves
de a Fold csak 6000
ez nekem uj, egy meg ujabb elkepzeles
ellenben hol igazolja a Biblia hogy az univerzum X milliard eves es a Foldet csak sokkal kesobb Teremtette
mert ilyen a keresztenyek hitvilagaban vegkepp nem lehet
es a tudomany vilagaban is keptelenseg
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
nem sokat tudtam meg sehol eddig
csak azt ami amugyis egyertelmu hogy valakik szeretik csurogetni csavargatni a Bibliat hogy elvezethez jussanak mert mas szamukra nincsen hely e fold kereken...
"#22 nem igazan ertelek, a kreacionistak igy tartjak hogy az univerzum X milliard eves
de a Fold csak 6000 "
Nem. Követ Hetednapi Adventista keresztény. Az Adventisták a hatnapos teremtés mellett a réselméletet is vallják, miszerint az 1 Mózes 1.1 és 1.2 között akár évmilliárdok is eltelhettek, mely alatt zajlott le a Mennyben a Sátán lázadása. Lsd. Ellen White: A nagy küzdelem
Bár Követ tény, hogy ezt is másképp írja, mert Ő 6000 évesnek írja a Földet. Általánosan írtam, ahogy én tudom, nyilván nem szeretnék Követ nevében válaszolni.
Amiért írtam: a kreacionisták elvileg a 6000 éves Univerzumot vallják
"Bár Követ tény, hogy ezt is másképp írja"
Csúnyán írtam. "Bár tény, hogy Követ ezt másképp írja"
Mivel Istennek nincs kezdete és nincs vége ezért biztos, hogy nem 6000 évvel ezelőtt kezdte meg a teremtést.
Nemtudom mikor.
A 6+1 napos teremtésben hiszek. És, hogy a NAPRENDSZER kora kb. 6000 év.
A Biblia néhány gondolat kivételével a Földünk történelmét írja le a bűneset és a megváltás oldaláról.
Nem tudjuk Sátán mikor esett bűnbe, meddig próbálta Isten vissza terelni a helyes útra, mennyi idő alatt tudta az angyalok egyharmadát a maga oldalára állítani. Mikor teremtette Isten azokat akik már akkor éltek amikor Isten a Földet és az embert alkotta.
Vann jó néhány megválaszolása váró kérdés.
De mindezeknek a Föld teremtése előtt kellett történnie.
A bűnnek BŐVEN ELÉG 6000 év. Aki ezt másként látja valami nagyon rosszul van össze rakva a fejecskéjében.
Hiszen az ipari forradalom ig egész jól el voltak az emberek a földel. És nem kell kétszáz év, veszélybe kerül az emberiség léte?
Vízözön előtti világban sokkal okosabb emberek éltek mint ma. Pont ezért akkor is veszélyben volt az emberiség léte. Ezért kellett össze zavarni a nyelveket, hogy lassabban terjedjen a bűn. Mára már elérte a csúcspontját.
Sátán kapott elég időt a bizonyításra. És mindenkinek számot kell adni arról amit tett.
@Követ
Félreértettél, én nem vitatkozni akartam Veled:) De akkor reagálnék:
"Mivel Istennek nincs kezdete és nincs vége ezért biztos, hogy nem 6000 évvel ezelőtt kezdte meg a teremtést.
Nemtudom mikor. "
Ez érdekes mondat, egyetértek, ezen én is szoktam filózni. Gyakorlatilag Istenben minden örökké létezik, de mégis mi az időbe vagyunk zárva. Mintha az időt 6000 éve indította volna el, de ez így sem pontos megfogalmazás részemről, mert Istenben minden örök, mozdulatlan, változatlan. Mi mégis változunk, mozgunk, időben vagyunk. Tökéletes, felfoghatatlan munka
"És, hogy a NAPRENDSZER kora kb. 6000 év. "
Ezzel az a bajom, hogy a Biblia azt írja, hogy a csillagokat is a negyedik napon teremtette
1,16 Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: [Zsolt. 136,7-9] a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.
Ezzel így mit tudsz kezdeni?
"A Biblia néhány gondolat kivételével a Földünk történelmét írja le a bűneset és a megváltás oldaláról. "
Egyetértek
"De mindezeknek a Föld teremtése előtt kellett történnie. "
Nem értek egyet. Történhetett Az 1. nap és Ádám bűnbeesése közt is.
A többit nem idézném, mert azzal egyetértek
Ja, ezzel nem:
"Vízözön előtti világban sokkal okosabb emberek éltek mint ma. Pont ezért akkor is veszélyben volt az emberiség léte. Ezért kellett össze zavarni a nyelveket, hogy lassabban terjedjen a bűn"
A miértet a Biblia megmondja: nem voltak hajlandóak szétszéledni a Földön. Lsd. 1 Mózes 11. Bár közvetve lehet, hogy a bűn emiatt lassabban terjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!