Létezik bármi is, ami arra utal hogy 6000 éves lenne csak a Föld és az univerzum?
"Mivel Istennek nincs kezdete és nincs vége ezért biztos, hogy nem 6000 évvel ezelőtt kezdte meg a teremtést.
Nemtudom mikor."
Ha Istennek nincs se kezdete, sem vége, akkor ez így önmagában semmiképpen sem kiindulópont bármiféle számítások végzéséhez. Ez csak annyit jelent, hogy valahol a most és a mínusz végtelen között kell hogy legyen a Naprendszer keletkezésének időpontja, de hát ezt eddig is tudtuk, ezzel az égvilágon senki sem vitázik (sem keresztény, sem kreacionista, sem ateista, sem tudós, sem Mari néni a szomszéd utcából.)
Ez után azt írod, hogy nem tudod mikor. Tehát akár lehetett 6000 év is, vagy több is, vagy akár kevesebb is. Nem értem az összefüggést, hogy mi alapján zárod ki a 6000 évet.
"A 6+1 napos teremtésben hiszek. És, hogy a NAPRENDSZER kora kb. 6000 év. "
Mit látsz a Naprendszerben, ami arra enged téged következtetni, hogy ez az egyedüli csillagrendszer az egész univerzumban, amely nem milliárd évekkel ezelőtt keletkezett? Mi különbözteti meg a mi Naprendszerünket a billiónyi más csillagrendszertől?
"Hiszen az ipari forradalom ig egész jól el voltak az emberek a földel. És nem kell kétszáz év, veszélybe kerül az emberiség léte? "
Miért látod úgy, hogy veszélyben lenne az emberiség léte? És miért látod úgy, hogy ma nagyobb veszélyben lenne az emberiség léte, mint 200, 500 vagy akárhány évvel ezelőtt?
"Vízözön előtti világban sokkal okosabb emberek éltek mint ma. "
Akkor Noé miért nem mondjuk karbonszálas hajót épített? Könnyebb és ellenállóbb lett volna a bárkája, mint a góferfából készített bárka. Vagy miért nem inkább űrhajót épített? Akkor még a tenger hánykolódásának sem lettek volna kitéve. Ezeket a dolgokat ma már ismerjük és használjuk is, pedig állításod szerint ma butábbak vagyunk, mint a vízözön előtt.
Azért az is elég beszédes, kedves Diótorta, hogy itt vagy, figyelsz, ha olyanod van, válaszolgatsz is, de a fő kérdésre meg sem próbálsz semmit sem hozni.
Gyakorlatilag akkor kijelenthetjük hogy nincs mit felmutatnod?
"1,16 Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: [Zsolt. 136,7-9] a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.
Ezzel így mit tudsz kezdeni?"
Igen a negyedik napon teremtette a napot, a holdat és a csillagokat.
Jó talán a tejutat is a 4. nap teremtette, de ennyi.
Mert ugye akkor még nem volt Habl és csak azt látták amit a szemükkel láttak.
Nem baj majd megnézzük és megkérdezzük, ha ott leszünk.
Csak legyünk ott.
"Akkor Noé miért nem mondjuk karbonszálas hajót épített?"
Úgy gondolod pont úgy ahogy a mai világban? Mindenkinek karbonszálas hajója van?
Fa Nándor aki maga építi a hajóját és azzal versenyzik ő is fából készíti. És, ha jól tudom féléve jött haza egy nagy versenyről és a 8. lett.
Ja és teljesen egyedül volt.
Lehet, hogy Isten kímélte meg az utókort ettől a sokktól.
Viszont azért csak előkerülnek olyan dolgok olyan rétegekből mellyek meglepik még a tapsztalt régészeket is.
MIchael A. Cremo és Richard L. Thompson: Az emberi faj rejtélyes eredete című könyvben több ilyen is van.
Sajnos a legtöbb ilyen leletet vissza ássák, vagy nagyon eldugják, mert minden tanítás kártyavárként omlana össze amivel eddig etettek minket.
Kicsit utánanéztem az általad ajánlott könyv szerzőinek. Ez a MIchael A. Cremo (1) nevű faszi - azzal a másik, Richard L. Thompson (2) nevű fickóval karöltve - védikus kreacionistának (3) és alternatív archeológusnak vallja magát a Wiki szerint (jelentsenek ezek a címzetek bármit is). Mindenesetre az a meggyőződésük a Forbidden Archeology (4) címet viselő közös művük szerint, hogy az emberi faj - ellenben a mainstream tudomány által elfogadott régészeti leletek tanúságaival szemben - nem pármillió éve, hanem kb. 2,8 milliárd éve van jelen a Földön.
Én nem vagyok járatos a védikus kreacionizmusban, tulajdonképpen azt sem tudom, hogy mit is takar ez a megnevezés (majd egyszer alkalomadtán végigbogarászom a Wiki vonatkozó szócikkét). Viszont azt nagyon nem értem, hogy miért linkelted olyan figurák könyvét, akik nemhogy a 6000 éves Földben hinnének, hanem egyenesen 2,8 milliárd évesnek tartják a Földön élő emberiséget? Mit szerettél volna ezzel bizonyítani, vagy alátámasztani? Mert hogy nem a saját hitedet, az biztos, mert korábban leszögezted, hogy szerinted a Naprendszer mindössze 6000 év körüli.
Szóval ez így, ebben a formában eléggé öngólszagú hozzászólás volt. Sőt, még inkább öngól a négyzeten szagú hozzászólás.
(1) [link]
(2) [link]
(3) [link]
(4) [link]
#35. Csak nyugodtan.
#36. Nem a vallásuk miatt hoztam ide őket, hanem amit feltártak.
"Igen a negyedik napon teremtette a napot, a holdat és a csillagokat.
Jó talán a tejutat is a 4. nap teremtette, de ennyi.
Mert ugye akkor még nem volt Habl és csak azt látták amit a szemükkel láttak.
Nem baj majd megnézzük és megkérdezzük, ha ott leszünk.
Csak legyünk ott."
Attól még jelentheti az összes csillagot, hogy nem látjuk. Hitkérdés a teremtés könyve, nem a látásé. Mint a törzsfejlődés, csak a törzsfejlődést cáfolja a tudomány. Köszi a választ.
Ott leszünk, ne félj:)
"csak a törzsfejlődést cáfolja a tudomány."
Érdekes, erről a tudomány valahogy nem tud.
Tényleg ennyi telik tőled? Bizonyíték a saját álláspontodra semmi, és ellenérvként is csak hazugság?
Ha létezne ilyen felfedezés, jó pár hívő természettudós már kapva kapott volna a lehetőségen hogy ezt prezentálja.
A valóságban semmi nem utal arra hogy bármi is 6000 éve keletkezett volna. Ha a Biblia nem lenne, eszébe nem jutott volna valaha is bárkinek ilyesmit feltételezni, hiszen egyszerűen minden ellentmond neki.
Ennél idősebb az emberi történelem, van olyan fa is aminek az eredete régebbre nyúlik vissza, nem is beszélve az olyan milliónyi évek alatt zajló folyamatokról mint a csillagok születése, hegységképződés, fajképződés, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!