Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Létezik bármi is, ami arra...

Létezik bármi is, ami arra utal hogy 6000 éves lenne csak a Föld és az univerzum?

Figyelt kérdés
Nem a Biblia alapján történt számolgatás érdekelne, hanem hogy végzett-e valaha bárki olyan kísérletet vagy megfigyelést, ami erre az eredményre engedne következtetni?

2017. júl. 5. 16:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 Mojjo ***** válasza:
86%
@9: a Föld korának meghatározásánál annak speciep pont ne higgy :) De senki nem is használ milliárd éves távlatokban szén-14-et. Ezekben a távlatokban az urán-235, szamárium-147, vagy a rubídium-87 a használatos.
2017. júl. 5. 17:15
 12/76 Mojjo ***** válasza:
56%
Hopp, ezt a 8-as válaszadónak akartam írni, nem a 9-esnek, sorry.
2017. júl. 5. 17:16
 13/76 anonim ***** válasza:
57%

Ahj, Diótorta Felebarátom! :)

A kérdés jogos, különösen "valláskritika" rovatban, és méginkább, mert én is kíváncsi lennék a válaszra. Te oly fennkölten hangoztatod, hogy cáfolod a természettudományok állításait, hát most semmi sincs a tarsolyba? Egy kis Gipsz Jakab (akarom mondani Gitt) sem?

De eddig még egy sem érkezett... s nem csak itt, valóban, egyáltalán semmi nyoma, hogy egy (a sok közül...) szentirat néhány ködös során kívül bármi is alátámasztaná. De nyitott vagyok a témára: szívesen vennék _bármi_, kézzel fogható (vagy méginkább: természettudományosan vizsgálható) bizonyítékot.

# 9-nek:

DEHHOGYNEM! Igenis, lehetne magánlaborjuk... ha a pénzüket nem ócska bálványokra költenék, mint pl. Ken Hamék, íme: [link]

Csak lehet, félnek, hogy ők sem találnának semmit, így inkább kreacos diznilendet építenek.

A "C14 radiokarbon vizsgálatok"-kal pedig vigyázzunk, azok sem adnak mindenre választ! :)

2017. júl. 5. 17:18
 14/76 anonim ***** válasza:
10%
A kérdésen olyan, mint megkérdőjelezni amit Jézus mond, mondván, hogy nem tudsz egy szántóvetőről sem, akinek a magja kiszóródtak volna az útra. Ne próbálj réseket találni abban, amit a Biblia ír! Jézus sem azt tanította, hogy valójában hány éves az univerzum! Arra az emberiség magától is rájön! Olyan tudást adott át, ami lelki!
2017. júl. 5. 17:18
 15/76 anonim ***** válasza:
41%

Hopsz nekem is, Diótorta barátunkat törölték :).

Kedves # 14-es!

Most nem értem, akkor oké, Jézus lelki táplálékot adott, az emberiség meg már rég rájött, hogy nem 6000 éves a Föld, és az Univerzum, de akkor mi a probléma? :)

2017. júl. 5. 17:22
 16/76 anonim ***** válasza:
21%
Annak még mindig jobban hiszek, minthogy 6001 szilveszteréig csak mutymuttyok éltek, aztán január 1-jén BUMM, megjött a csokapik, azaz a Föld meg a világmindenség...
2017. júl. 5. 17:30
 17/76 anonim ***** válasza:
54%

" Ne próbálj réseket találni abban, amit a Biblia ír!"

Hát pedig nehéz megállni, tekintve hogy az a mesekönyv hemzseg az ellentmondásoktól és ostobaságoktól :)

"Olyan tudást adott át, ami lelki!"

Ezzel csak az a gond, hogy nem létezik lélek. Ebből én arra következtetek, hogy semmilyen tudást nem adott át.

2017. júl. 5. 17:35
 18/76 Mojjo ***** válasza:
61%
@16: szerintem nem sikerült értelmezned a mondandómat :)
2017. júl. 5. 17:36
 19/76 anonim ***** válasza:
72%
A hívőknek sosem kellett tudományos bizonyíték semmire.
2017. júl. 5. 18:02
 20/76 A kérdező kommentje:

Azért arra megkérnék mindenkit hogy ne ostobázzunk meg személyeskedjünk, maradjunk az érveknél.

Bár a másik oldalon az is elég elszomorító hogy 43%os kreacionistánk egyik kérdés alatt épp azt bizonygatja, mennyire tud vitázni, amikor meg itt a lehetőség, lapít mint az a bizonyos a fűben...

2017. júl. 5. 18:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!