Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Koránról azt tartják hogy...

A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?

Figyelt kérdés

Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?

Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.

Hát a kiözönlő vízből teremtetett,

Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.

Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.

2017. máj. 20. 11:30
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/323 anonim ***** válasza:

Kérdező, Istvánnal már volt szerencsém korábban. Tudom hogy egy fanatikus keresztény, de te továbbra sem árulod el ki is vagy. Mindenesetre a kettő közül valamelyik biztosan :)

Nem tudom miért okoskodsz ha fogalmad sincs az arab nyelvről és az iszlámról. Ráadásul az egész elméleted azon alapul hogy az ágyékba nem tartoznak bele a nemzőszervek, ami azt jelenti hogy szerinted pont azt hagyták ki amit akkoriban még egy gyerek is tudott. Biztos hallottad azt a kifejezést hogy ágyékod gyümölcs :) Tehát a magyar nyelveben is benne van ez a tágabb értelmezés. Egyébként a 4:23-ban aslab szó szerepel ami többesszám.

2017. máj. 31. 16:40
 52/323 A kérdező kommentje:

"Ráadásul az egész elméleted azon alapul hogy az ágyékba nem tartoznak bele a nemzőszervek"

Meg azon, hogy az ágyék és bordák közötti részbe még annyira se.

"pont azt hagyták ki amit akkoriban még egy gyerek is tudott."

Vagyis Allah nemhogy nem volt képes örökérvényű igazságként megfogalmazni miből teremtődik az ember, de még a kor ismereteihez képest is értelmetlen amit írt. Egyre jobb :D

"Biztos hallottad azt a kifejezést hogy ágyékod gyümölcs"

Igen, ezt hallottam. De ha valaki azzal jött volna, hogy "ágyékom és bordám közének gyümölcse", inkább hülyének nézte volna mindenki. És garantálom hogy senkinek eszébe nem jutott volna hogy isten lehet az a valaki, aki ekkora marhaságot állít!

2017. máj. 31. 16:49
 53/323 anonim ***** válasza:

"Vagyis Allah nemhogy nem volt képes örökérvényű igazságként megfogalmazni miből teremtődik az ember, de még a kor ismereteihez képest is értelmetlen amit írt. Egyre jobb :D"

Csakhogy nem ez van szerepel a Korán versben. Ez csak a te állításod, mert ezt szeretnéd hogy ott legyen :)

"Igen, ezt hallottam. De ha valaki azzal jött volna, hogy "ágyékom és bordám közének gyümölcse", inkább hülyének nézte volna mindenki. És garantálom hogy senkinek eszébe nem jutott volna hogy isten lehet az a valaki, aki ekkora marhaságot állít!"

Felvilágositottalak hogy sok más szerv is szerepet játszik tehát helyes a Korán vers. Az mostani hülyeséged nem jöttek be és inkább visszatérsz a korábbihoz? :) Ha csak annyi szerepelt volna hogy ágyékod gyümölcse, amit a kor embere tudhatott abban az időben, nem lett volna teljes információ.

2017. máj. 31. 17:19
 54/323 A kérdező kommentje:

"Csakhogy nem ez van szerepel a Korán versben."

Pont ez a baj, hogy de, ez szerepel a Korán versben.

"Felvilágositottalak hogy sok más szerv is szerepet játszik tehát helyes a Korán vers."

Felvilágosítalak hogy a sok más szerv egyikéből sem teremtődik az ember, így ez az érved (is) teljesen alaptalan.

Hiába magyarázol itt a májról meg a mellékvesékről, mit nem értesz azon, hogy nem az ezek által termelt és raktározott anyagokból lesz az ember?

Az ondóban megtalálhatóak ezek a hormonok, igen, ennyiben még igazad is van. De az említett testtájékról CSAK ezek származnak, meg legfeljebb még a víz egy része. A hímivarsejtek nemhogy nem ott termelődnek, az egész útjuk során az ejakulációig egyetlen egyszer sem kerülnek az ágyék és a bordák közötti részre.

Vagyis innentől már bukik a magyarázatod. Hiszen hogy lehetne Isten, aki az ember teremtéséről, a fogantatásról magyarázva külön kiemel néhány hormont, de hogy egyébként amiből az ember teremtődik, azt el is felejti megemlíteni?

Érdekes hogy az "ágyékod gyümölcse" kifejezésről felfogod hogy az nem lenne teljes információ a vitaminok és hormonok hiánya miatt, de hogy kizárólag a vitaminok és a hormonok mennyire nem teljes információ, az már meghaladja a felfogóképességed?

2017. máj. 31. 17:53
 55/323 anonim ***** válasza:

Kérdező te most játszod a hülyét vagy tényleg csak ennyire vagy képes?

"Felvilágosítalak hogy a sok más szerv egyikéből sem teremtődik az ember, így ez az érved (is) teljesen alaptalan."

Az a sok más szerv mind szükséges ahhoz hogy ember szülessen. Pont ezt írja a vers is.

"Hiába magyarázol itt a májról meg a mellékvesékről, mit nem értesz azon, hogy nem az ezek által termelt és raktározott anyagokból lesz az ember?"

Nem vagy képes felfogni hogy ezek nélkül nem lesz megtermékenyülés? A hímivarsejtek önmagukban nem elegendőek. Ott van a definícióban hogy mi minden kell hozzá.

"A hímivarsejtek nemhogy nem ott termelődnek, az egész útjuk során az ejakulációig egyetlen egyszer sem kerülnek az ágyék és a bordák közötti részre."

Nem azt írja hogy a hímivarsajtek hanem a kiözönlő víz ami az ondó összességében az ágyék és bordák között termelődik.

"Vagyis innentől már bukik a magyarázatod. Hiszen hogy lehetne Isten, aki az ember teremtéséről, a fogantatásról magyarázva külön kiemel néhány hormont, de hogy egyébként amiből az ember teremtődik, azt el is felejti megemlíteni?"

Egész nap erről beszéltünk. Az ágyékban benne vannak a nemző szervek is. Ha játszod a hülyét még nem lesz igazad :)

2017. máj. 31. 23:31
 56/323 A kérdező kommentje:

"Nem azt írja hogy a hímivarsajtek hanem a kiözönlő víz ami az ondó összességében az ágyék és bordák között termelődik"

Csak a vitaminok és hormonok termelődnek az ágyék és a bordák között. Mutasd már hogy csinálsz ennyiből embert hímivarsejtek nélkül, zsenikém!

"Egész nap erről beszéltünk. Az ágyékban benne vannak a nemző szervek is."

Még az ágyékban sem, de az ágyék és bordák között aztán pláne nem. Értőolvasás ennyire meghaladja a képességeid?

2017. máj. 31. 23:51
 57/323 anonim ***** válasza:

"Csak a vitaminok és hormonok termelődnek az ágyék és a bordák között. Mutasd már hogy csinálsz ennyiből embert hímivarsejtek nélkül, zsenikém!"

Már leírtam néhányszor és másik Korán verset is mutattam hogy a nemző szervek is bele tartoznak ebbe. Értelmes emberekkel lehet beszélgetni de ha játszod a hülyét vagy tényleg ennyire hülye vagy, nincs mit tenni.

Még arra sem válaszoltál hogy egyáltalán ki is vagy. Világos hogy melyikünk sunyi.

2017. jún. 1. 08:15
 58/323 A kérdező kommentje:

"Már leírtam néhányszor és másik Korán verset is mutattam hogy a nemző szervek is bele tartoznak ebbe."

Mutattál egy másik Korán verset, AHOL a nemzőszervek is beletartoznak, mert ott úgy van megfogalmazva az adott vers.

Ettől itt még nem tartoznak bele. Még ha az ágyékba bele is lehetne valahogy erőltetni, az ágyék és a bordák közötti részbe akkor sem.

Mellesleg minek írjak magamról? Attól hogy mesélnék magamról pár sort, a Korán ugyanolyan hiteltelen marad, ennek semmi köze az én személyemhez.

A sunyi pedig még mindig te vagy, mert minden válaszod csak arról szólt idáig hogy belekötöttél amibe csak tudsz, anélkül hogy ténylegesen megpróbáltad volna értelmezni a leírtakat. Lásd példának, egy hét alatt se jutottál el odáig, hogy felérd ésszel azt a "KÖZÜL" szót.

Illetve, éppenséggel nem tűnsz hülyének, hanem a válaszaid alapján úgy tűnik, hogy csak szándékosan tetteted magad annak, hogy így ne kelljen elismerned hogy hiába kapálózol, egyszerűen aki a Koránt írta, bármire is gondolt, borzasztó fogalomzavarban szenvedett. És ezért vagy sunyi!

2017. jún. 1. 08:32
 59/323 anonim ***** válasza:

Ha ugyanaz a szó szerepel egy másik versben amiben világosan kiderül hogy beértette a nemző szerveket akkor a másik versben is beleérti. Egyébként is a kis elméleted logikai bukta mert arra alapozod hogy pont a nemzőszerveket hagyták ki amit amúgy még abban az időben is mindenki ismert. Abban is biztos vagyok hogy ha csak az ágyék szerepelne abban a versben akkor meg a azt mondanád hogy azt mindenki tudhatta, hiányolnád a többi szervet és ezért tartanád hiteltelennek :) Szólav téged nem az érdekel valójában mi szerepel ott hanem a téves hitedet akarod belemagyarázni a Korán versekbe.

Személyed iránt azért érdeklődtem mert annak megfelelően kezellek. Istvánról kiderült hogy fanatikus keresztény. Nem hatnak rá az észérvek. Egy ilyen embernek hiába magyaráz az ember. Foggal körömmel ragaszkodik a saját téves nézeteihez. Az az érzésem hogy te is ebbe a kategóriába tartozol.

Hogy te miben hiszel, elfogadod-e a Koránt vagy sem, a te dolgod, de hogy ez a vers tudományos szempontból helyes, ez egész biztos.

2017. jún. 1. 09:20
 60/323 A kérdező kommentje:

"Ha ugyanaz a szó szerepel egy másik versben amiben világosan kiderül hogy beértette a nemző szerveket akkor a másik versben is beleérti. Egyébként is a kis elméleted logikai bukta mert arra alapozod hogy pont a nemzőszerveket hagyták ki amit amúgy még abban az időben is mindenki ismert. Abban is biztos vagyok hogy ha csak az ágyék szerepelne abban a versben akkor meg a azt mondanád hogy azt mindenki tudhatta, hiányolnád a többi szervet és ezért tartanád hiteltelennek :) Szólav téged nem az érdekel valójában mi szerepel ott hanem a téves hitedet akarod belemagyarázni a Korán versekbe."

Nem csak a szó téves, az egész megfogalmazás hibás. Ennyire nem esik le?

Mellesleg épp azt mondtam hogy a másik igében teljesen normálisan van megfogalmazva ez az ágyékom gyümölcse dolog, de ez az ágyék és bordák között egyszerűen értelmetlen. Merthogy nem csak a nemzőszervek nem tartoznak bele, de az ondóhólyag, vagy még a prosztata sem.

"Személyed iránt azért érdeklődtem mert annak megfelelően kezellek."

Engem te ne kezelj sehogy, semmi közöd hozzám! Senkinek a személyéről szó nincs, csak a Koránról.

"Istvánról kiderült hogy fanatikus keresztény. Nem hatnak rá az észérvek. Egy ilyen embernek hiába magyaráz az ember. Foggal körömmel ragaszkodik a saját téves nézeteihez."

Ez az egész amit leírtál a teljes vita alatt egyedül rólad volt elmondható, amit jól példáz hogy azóta sem vagy hajlandó felfogni hogy nem csak az ágyék szó de a teljes megfogalmazás hibás, vagy hogy elveszteni látszol a vitát és egyből a személyemmel nyaggatsz, mert ugye más lehetőséged már nem maradt, mint személyeskedni...

Ez a viselkedés amit művelsz, ez a fanatizmus! Na meg az is hogy magad helyett másokat próbálsz annak titulálni!

2017. jún. 1. 09:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!