Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek az ateizmus hit...

Szerintetek az ateizmus hit és vallás?

Figyelt kérdés

2017. márc. 11. 21:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/173 Mojjo ***** válasza:
82%

@39: értem, tehát tudod a választ, csak nem akarod elmondani. Világos.

Nézd, én tényleg csak annyira vártam, hogy kiderüljön, egy kis gerincesség mégiscsak szorult beléd, de úgy látom, felesleges volt. Pedig valahol reménykedtem benne.

Mindenesetre tökéletesen bemutattad milyenek a "kvantumfizika is igazolja, hogy..." típusú emberek, szóval arra jó volt az egész, hogy aki még nem találkozott ilyennel, most láthassa.

2017. márc. 12. 16:17
 42/173 anonim ***** válasza:
79%

Azért azt mondani, hogy a spiritualitást bizonyítja a kvantummechanika, azért meredek.

Egyrészt azért, mert ahány ember, annyiféle "spiritualitás" létezik, valakinek ez a "démonológia" másnak a reinkarnáció míg megint mások számára a halál utáni élet egy másik dimenzióban... szóval egy ilyen általánosító kijelentést tényleg nem lehet mondani, hogy a kvantummechanika alátámasztaná a spiritualitást...

Itt legfeljebb azt lehet mondani, hogy egyes elméletek, mint a biocentrizmus, vagy az általam már jó párszor emlegetett Penrose-Hameroff elmélet tudományos magyarázatként szolgál arra az esetre, ha kiderül, hogy a tudat mégis fennmarad a fizikai test halála után, de ebben sincs semmiféle "mágikus dolog", mert ebben az esetben ezeknek a "mágikusnak" tűnő jelenségeknek tudományos magyarázata van!

De ezek is csak ELMÉLETEK ezért aranyigazságnak nem lehet elfogadni őket, még ha az újvilágtudat és hasonszőrű barátai ezeket kiforgatva, tényként tálalják! (Ezeket hívják clickbaitnek)

Egyébként kedves keleti filozófiával foglalkozó kommentelő, ez alapján még mindig nem tudok észrevételt tenni a nézetrendszereddel kapcsolatban, mert a keleti filozófia is elég tág fogalom a buddhizmustól a taoizmuson át Konfúciusz nézeteiig bezáróan!

Amennyiben érdekel a biocentrizmus vagy a Penrose-Hameroff elmélet, akkor pedig forrásként saját honlapjukat tudom ajánlani, itt tudsz a lehető leghitelesebb forrásból tájékozódni és eldönteni, hogy mit hiszel el belőle és mit nem:

[link]

[link]

2017. márc. 12. 16:19
 43/173 anonim ***** válasza:
0%

A hinduizmus és a buddhizmus irodalma együttesen több százezer oldalnyi tananyag.

Ezt mondjam most itt el neked?

2017. márc. 12. 16:19
 44/173 Mojjo ***** válasza:
88%

@40: valamit félreérthettél. Akar a ragya folytatni bármit veled. De annyit elvárnék, hogy

1, ne tegyél állításokat egy tudományágról, amit nem ismersz

2, ha megfogalmazol egy állítást, felismerd, hogy neked kell alátámasztani, ne azt várd, hogy más cáfolja.

Ezek igazán minimum dolgok. Ha nem megy, nem megy, csak sz@rul néz ki.

2017. márc. 12. 16:21
 45/173 anonim ***** válasza:
5%

Mondom. Kettőnk közül még mindig te vagy az aki valamit nem ismer!

2017. márc. 12. 16:23
 46/173 anonim ***** válasza:
5%

És ahogy írtam az én állításomat több százezer oldalnyi tananyag igazolja.

Ezt itt nyilván képtelenség leírni.

Ha érteni akarod tanulnod kell.

Amúgy sem ártana, hogy ne maradj ilyen korlátolt.

2017. márc. 12. 16:25
 47/173 anonim ***** válasza:
90%
Oké, én írtam egy álláspontot, két elméletet példaként is felhozva szóval akkor aki állította, hogy a kvantummechanika alátámasztja a spiritualitással kapcsolatos elméletek, az kifejtené nekem , hogy ő mi alapján gondolja azt, hogy a kvantummechanika alátámasztja a spiritualitással kapcsolatos filozófiai nézeteket, mert ha nem ismerhetem meg azt az álláspontot, akkor az egész állítás bizonyítatlan és pointless.... mert a semmit nem tudom véleményezni!
2017. márc. 12. 16:27
 48/173 Mojjo ***** válasza:
87%
@43: a #16-ban feltett kérdésemre utaltam, ami megválaszolásával maximum 3 mondatban be tudnâd bizonyítani, hogy értesz a kvantummechanikához. Ne aggódj, bárki csípőből tud rá válaszolni, aki valóban foglalkozott vele. Csak hát mindketten tudjuk, hogy neked lövésed sincs róla. Csak ahelyett, hogy ezt beismernéd, kizárólag terelsz. Na, ezért hagytad el a gerinced.
2017. márc. 12. 16:27
 49/173 Mojjo ***** válasza:
86%
@46: gondolom, vallásos propagandaanyag mind. Honnan tudod, hogy igazak a (kvantumfizikával való kapcsolatról) bennük leírtak, ha valójában lövésed sincs a kvantumfizikáról?
2017. márc. 12. 16:30
 50/173 anonim ***** válasza:
5%

Te honnan tudod, hogy nincs ha lövésed sincs, hogy mit írnak azok az anyagok?

2017. márc. 12. 16:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!