Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek az ateizmus hit...

Szerintetek az ateizmus hit és vallás?

Figyelt kérdés

2017. márc. 11. 21:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/173 Mojjo ***** válasza:
91%

@19: Értem, szóval fogalmad sincs, ezért egy "azért nem válaszolok a közösben, mert nem privátozol velem" , illetve egy "aki mondja másra, az mondja magára, bibibí" érvvel próbálkozol. Rendkívül érett :)

Ha nagyon szeretnél valamit kérdezni tőlem, írhatsz itt, a közöst olvasom, nem kell privátban sunnyognod. Tévedés azért ne essék, nem csevegni akarok veled, csak megmutatni a gyanútlan olvasóknak, hogy bizony fogalmad sincs a témáról, és csak megvezetni próbálod őket. Innen meg már ők is el tudják dönteni.

2017. márc. 12. 12:09
 22/173 anonim ***** válasza:
0%

Még mindig helyben járunk.

Érdemben nem tudsz válaszolni nekem. :)

Meg amúgy pontosan azt csinálod amit leírsz. Nem válaszolsz mert nem tudsz és nekem okoskodsz.

2017. márc. 12. 12:28
 23/173 Mojjo ***** válasza:
91%

@22: te, figyelj már, az nem tűnt fel, hogy egy árva kérdést sem írtál ide nekem? :) Hidd el, azoknak feltűnik, akiket téríteni akarsz, de azért kedves, hogy ennyire hülyének nézed őket - ez is sokat mond.

Ismételten: ha szeretnél valamit kérdezni tőlem, kérdezz itt. Nem tudom, miért nem mered ideírni, de ezzel nem tudsz beleprovokálni abba, hogy elolvassam a privátod. Sorry, vagy nyílt lapokkal játszunk a közönség előtt, vagy sehogy. Rajtad áll.

2017. márc. 12. 12:39
 24/173 anonim ***** válasza:
0%

Nem téríteni akarok meg közönség előtt tetszelegni. Láthatóan te ezt akarod...

De nekem mindegy akkor kérdezlek itt.

Figyelj mert egyszerű.

Szerinted miért állítottak Shiva isten tiszteletére szobrot a CERN-ben ha olyan távol áll a két dolog egymástól?

2017. márc. 12. 12:45
 25/173 Mojjo ***** válasza:
91%

@24: na, ugye, nem is volt nehéz :) A Shiva szobrot az indiai kormány ajándékozta a CERN-nek, az Indiával való hosszú együttműködés tiszteletére.

A szimbolikus magyarázatot pedig idézném Fritjof Capra fizikustól:

"Hundreds of years ago, Indian artists created visual images of dancing Shivas in a beautiful series of bronzes. In our time, physicists have used the most advanced technology to portray the patterns of the cosmic dance. The metaphor of the cosmic dance thus unifies ancient mythology, religious art and modern physics."

Most pedig te jössz! :)

2017. márc. 12. 13:27
 26/173 anonim ***** válasza:
0%

Nem nem még mindig te vagy.

Először is ha már idézel mert nincs saját véleményed, magyarul tedd ha már magyar fórumon írsz.

Másodszor én leírtam a véleményemet, hogy miért van ez a két dolog (vallás-tudomány) szorosan összefonódva.

Te meg mint egy kisgyerek elkezdtél hisztériázni, hogy márpedig nem és gyere nyíltan játszuk le.

Holott az általad idézett sorokban is ott van, hogy az ősi tudás és a modern tudomány egyesíthető.

Akkor miröl beszélsz?

2017. márc. 12. 13:49
 27/173 anonim ***** válasza:
32%
Számomra meggyőződés arról,hogy ami nincs alátámasztva, azt ne kezeljük tényként.
2017. márc. 12. 13:56
 28/173 anonim ***** válasza:
91%
Még annyi,hogy az alátámasztásba nem értendő bele a személyesen 'átélt' dolgok,amelyeket önszuggeszió és hasonló dolgok is befolyásolnka. Alátmásztás az,hogy adott körülmények között megismételhető, független attól,hogy hiszel benne vagy sem.
2017. márc. 12. 13:58
 29/173 Mojjo ***** válasza:
91%

@26:

"Először is ha már idézel mert nincs saját véleményed, magyarul tedd ha már magyar fórumon írsz."

Azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy elkezdek neked fordítgatni a saját szabadidőmben? :) Ha nagyon saját "véleményt" akarsz, akkor a teremtés és rombolás kozmikus táncát lejtő istennő nagyon találó szimbólum ide. A tény pedig az, hogy az indiai kormány valami ajándékot szeretett volna adni. Ennek művészeti értéke is van, Indiát is szimbolizálja, és ahogy írtam, találó is. Nekem tetszik.

"Másodszor én leírtam a véleményemet, hogy miért van ez a két dolog (vallás-tudomány) szorosan összefonódva."

Azért mert a CERN előtt áll egy Shivaa-szobor, meg mert a tudósok össze szoktak ülni buddhista szerzesekkel eszmecserékre. Meggyőző :) Bele sem merek gondolni, mekkorra bizonyíték lenne egy Neptunusz-szobor egy tengerbiológiai kutatóintézet előtt. :) (Az is pont ugyanilyen találó és pont ugyanúgy nem jelent semmit.)

"Te meg mint egy kisgyerek elkezdtél hisztériázni, hogy márpedig nem"

Szerintem elég jól leírtam, de ha mégsem esett volna le, a reakcióm oka abban keresendő, hogy mélyen megvetem azt a módszert, hogy a kvantumfizika misztikumát és alacsony megértettségét használja fel valaki a saját, a kvantumfizikával egyébként nem összzefüggő ilyen-olyan eszmerendszere/világnézete alátámasztására. Legfőképp azért, mert elképesztően tiszteletlen ez azokkal szemben, akik valóban ezt a tudományágat művelik és akik ezzel a teljes emberiség tudástárát próbálják bővíteni. Sorry, de ez, amit művelsz, számomra zsigerileg taszító. Az, hogy azóta sem ismered el, hogy lila gőzöd nincs az egészről, pedig csak súlyosbítja azt, ami amúgy is. Nem mintha másra számítottam volna, de mégis...

"Holott az általad idézett sorokban is ott van, hogy az ősi tudás és a modern tudomány egyesíthető."

Jé, fordításért reklamálsz, de érteni véled a szöveget? Oké. Amúgy annyit elárulok, hogy az angol "metaphor" szó magyarul metafóra. Tényleg reménykedem abban, hogy nem fogsz valami tengerrel kapcsolatos kutatóintézet előtt Neptunusz szobrot találni, mert abból el sem tudom képzelni, mekkora bizonyságokat szűrnél le. :)

Nos, kifordítod végre a zsebeidet, hogy láthassuk, valójában üresek, vagy húzod még az időt? Avagy a költői képet mellőzve: válaszolsz-e a #16-ban feltett kérdésre, vagy abban reménykedsz, majdcsak elfelejtődik?

2017. márc. 12. 14:42
 30/173 anonim ***** válasza:
0%

Még mindig te vagy akinek kérdésekre kell válaszolnia.

Az alap felvetés, hogy ez a két dolog szorosan kapcsolódik, sőt egy és ugyan az.

Ezt nem én mondom hanem nálam és nálad sokkal műveltebb emberek.

Te ezt nem fogadod el de nem tudod megindokolni, hogy miért.

Mivel te a dolognak csak az egyik oldalát ismered, elutasítod ezt az egyébként nyilvánvaló összefüggést.

Majd ha mélyrehatóbb ismereteid lesznek a témában akkor oktass bárkit is.

2017. márc. 12. 14:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!