Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek az ateizmus hit...

Szerintetek az ateizmus hit és vallás?

Figyelt kérdés

2017. márc. 11. 21:58
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/173 anonim ***** válasza:

PencroftTivald nevű felhasználónak

Köszönöm a választ, nekem nem tetszik Mr Dawkins stílusa meg nem is értek vele egyet, de azt elhiszem, hogy az emberi butaság egy életre felhergelte...

"Dawkins könyveit ugyan még nem olvastam, de lehet, hogy nincs mindenben igaza."

Én olvastam, de nekem nem tetszett, én kezdésnek ezt a könyvét ajánlom, mert ez elérhető ingyen a neten:

[link]

2017. márc. 12. 23:42
 82/173 How Arrow ***** válasza:
100%
Akkor már inkább a spagettiszörny mint Allah
2017. márc. 12. 23:43
 83/173 Mojjo ***** válasza:
100%
@79: az erkölcsi érzékemre támaszkodva.
2017. márc. 12. 23:44
 84/173 anonim ***** válasza:
0%

How Arrow te tudod, de te fogsz a pokolra kerülni!

zumba meg sóher, hogy az ingyen könyveket keresi!

2017. márc. 12. 23:46
 85/173 Mojjo ***** válasza:
80%
Dawkinst mondjuk én is eléggé megélhetési ateistának látom... Lehet sarkos megfogalmazás, de nekem sem igazán tetszik sok minden, amit képvisel. Ráadásul nem vagyok meggyőződve róla, hogy végeredményben nem kontraproduktív-e a hatása.
2017. márc. 12. 23:46
 86/173 Mojjo ***** válasza:
100%
@82: [link]
2017. márc. 12. 23:48
 87/173 How Arrow ***** válasza:
100%

Mojjo

Az erkölcsi érzéked mire támaszkodik?

2017. márc. 12. 23:51
 88/173 anonim ***** válasza:
100%

Kedves How Arrow!

"Az ölést és a lopást ki hagytad."

- Valóban, az ölésre és a lopásra sincsenek az ateizmusnak előírásai (szemben a vallások néha igen drasztikus "megoldásaival"), de nem is a dolga. Az ateizmus csupán a természetfeletti istenek nemlétét boncolgatja, s a kérdést másra hagyja:

[link]

"Hagyjátok már békén a 71 százalékost.

Öngolt rugott és kész."

- Azért én tényleg kíváncsi lennék arra a 3 mondatnyi érvre, mely alátámasztja a kvantumfizika és a hinduizmus összefüggését.

>>#70 "Minek lenne rá előírása egyáltalán?" Csak ugy mert azt gondoltam hogy átállok ateistának aztán kirabollak utánna meg feldarabollak mert így tartja kedvem<<

- Mondom, ez nem az ateizmus dolga. Sőt! Elég csak a Bibliát kinyitni, hogy láthassuk: tökéletes helyen vagy a vallásos oldalon (illetve: lettél volna a középkorig), hogy ezt szabadon megtehesd.

"Tényleg? Szerinted egy vasketrecbe vagyok bezárva? Fogva vagyok tartva valahol? Meg vagyok kötözve? Vagy egy pisztolyt tart a fejem mögött szüntelen?"

- Nem, csupán azt látjuk, hogy nem azért nem ölsz meg pl. engem, mert ne tehetnéd meg, hanem mert bünti jár érte. Ezzel szemben mi nem csak azért nem ölünk meg, mert bünti jár érte, hanem mert embertelen, s többek között egyenlőtlen lenne.

"Honnan tudod hogy jó vagy honnan tudod hogy rossz?"

-Onnan, hogy ha velem történne meg, nekem rossz lenne.

89/173 anonim ***** válasza:

"zumba meg sóher, hogy az ingyen könyveket keresi!"

Hát k***tul nem vagyok sóher amúgy, mert sok szakkönyvért fizettem, de a Dawkins könyve nem szakkönyv ezért azt a netről olvastam el!

Amúgy meg pont én jártam úgy, hogy megvettem Sarkadi Livia Biokémia mérnök szemmel c. könyvét, amit aztán kölcsönkért valaki, aki nem akart érte fizetni, de persze nem adta vissza én meg elfelejtettem kinek adtam oda és buktam a könyvet, szóval pont nem én vagyok a sóher, de mindegy!

Amúgy meg neked sem ártana olvasgatni a koránod helyett, talán egy kis értelem is ragadna rád.

[link]

90/173 How Arrow ***** válasza:
100%
Mohamed egy jós perui indián.
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!