Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek az ateizmus hit...

Szerintetek az ateizmus hit és vallás?

Figyelt kérdés

2017. márc. 11. 21:58
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/173 How Arrow ***** válasza:
100%

Hagyjátok már békén a 71 százalékost.

Öngolt rugott és kész.

2017. márc. 12. 23:15
 72/173 How Arrow ***** válasza:
0%

"Minek lenne rá előírása egyáltalán?"

Csak ugy mert azt gondoltam hogy átállok ateistának aztán kirabollak utánna meg feldarabollak mert így tartja kedvem

2017. márc. 12. 23:18
 73/173 anonim ***** válasza:
94%

# 37

"Ma már a kvantumfizika kísérletekkel tudja bizonyítani pl. hogy egy elemi részecske másként viselkedik pusztán attól, hogy megfigyelik.

A hinduizmus, buddhizmus erre rájött pusztán gondolati, metafizikai kísérletek által."

- Végre, ez jó hosszan tartott!! De kicsit bővebben is lehetne? Egyenlőre még mindig nem érzem, hogy ez miért ne lenne légből kapott feltételezés!

" De eljutunk egy olyan pontra, amikor már nem értem a tananyagot, de elhiszem a matektanárnak, hogy úgy van, mert eddig bizonyította, hogy érti amit tanít."

- Akkor te csináltad rosszul. A mateknak éppen az lenne az alapja, hogy érted, hogy mi-miért-hogyan-miből. Na meg a többi természettudománynak is.

" Megértem az egyszerűbb példabeszédeket, egyre többet tudok, aztán amit még nem értek azt is elhiszem a tanítónak mert tudom, hogy tudja."

- Oké, oké, de hogy lesz így a hindu mitológia kvantumfizikává? A kreacosok is a Teremtéstörténetüket akarják eladni valóságként, és keresik ezért a valósággal való egyezést, mégis, általában vakvágányra futnak.

"Ha lesz egy kis alap fogalmad arról, hogy miről szól a hinduizmus vagy a buddhizmus akkor visszatérhetünk rá."

- Ez nem erről szól. Hanem hogy hogy lesz a hinduizmus kvantumfizikává?

"Nekem vannak tudományos és vallási ismereteim is.

Meg tudok egy adott kérdést közelíteni több oldalról."

- Igen, s mi pont ennek a kettőnek az összeegyeztethetőségét várjuk! Már lassan 10 válasz óta...

"Baktay Ervin - Sanathana Dharma Ha elolvastad folytathatjuk."

- Nekünk elég lenne belőle a kvantumfizikával foglalkozó rész!

"A hinduizmus és a buddhizmus irodalma együttesen több százezer oldalnyi tananyag.

Ezt mondjam most itt el neked?"

- Nem, s ismételem: elég lenne belőle a kvantumfizikával foglalkozó rész!

"És ahogy írtam az én állításomat több százezer oldalnyi tananyag igazolja"

- Amiből eddig képtelen voltál egyetlen mondatot is idézni...

"Te honnan tudod, hogy nincs ha lövésed sincs, hogy mit írnak azok az anyagok?"

- Mert vagy 15 válasz után is képtelen vagy belőlük idézni, mondjuk?

# 51 Te meg a kisgyerek, aki kijelenti, hogy ő a homokozó királya, CSAK, és MERT.

"csak ellenem ágálsz de megtiltod, hogy kvantumfizikáról beszéljek."

- EMBER! Ezt várjuk már az eleje óta!!!

2017. márc. 12. 23:20
 74/173 anonim ***** válasza:
100%

"Csak ugy mert azt gondoltam hogy átállok ateistának aztán kirabollak utánna meg feldarabollak mert így tartja kedvem"

???

Te csak azért nem darabolsz embereket mert a vallásod nem engedi?

2017. márc. 12. 23:21
 75/173 How Arrow ***** válasza:
47%

"Te csak azért nem darabolsz embereket mert a vallásod nem engedi?"

Tényleg? Szerinted egy vasketrecbe vagyok bezárva? Fogva vagyok tartva valahol? Meg vagyok kötözve? Vagy egy pisztolyt tart a fejem mögött szüntelen?

2017. márc. 12. 23:25
 76/173 anonim ***** válasza:
100%

"Tényleg? Szerinted egy vasketrecbe vagyok bezárva? Fogva vagyok tartva valahol? Meg vagyok kötözve? Vagy egy pisztolyt tart a fejem mögött szüntelen?"

Ha szerinted alapvető, hogy ha egy vallás nem köti meg a kezed, akkor úgy rabolsz és ölsz, ahogy kedved tartja...

2017. márc. 12. 23:30
 77/173 anonim ***** válasza:
100%

How Arrow előtt inkább ZumBa-nak, mert hát ugye ő kollega, és így előnyt élvez! XD

Kedves ZumBa1900!

"Dawkins provokatív viselkedése egyben üzleti vállalkozás is, ugyanis a könyvei annál jobban fogynak, minél feltűnőbben rikácsol!"

- Lehet. De nekem inkább úgy tűnik, kezd már elege lenni, hogy az emberiség egy része totál hülye és/vagy tojnak a logikus érvekre. És pont ezt kezdem érezni itt Ozmium és újabban néha Cerevisiae válaszain is.

A Dawkins Alapítvánnyal kapcsolatban meg: úgy nézem:

"With CFI as our partner, we will have additional tools to resist what is to come, including a crack legal and legislative team, a department devoted to rapid-fire communications response—countering fake news with facts—and two grassroots organizers who will be working with activists across the country to amplify the voices of secular people and defenders of science."

A pénz nem zsebre megy. Persze _elvileg_.

De mint sikeres író, és előadásokra tartására hívott előadó, na meg egyetemi tanár, sztem eleget tud vele keresni.

Dawkins könyveit ugyan még nem olvastam, de lehet, hogy nincs mindenben igaza. De mint már korábban Neked is kifejtettem: a jövő majd ezek igazolását - vagy éppen cáfolatát - is elhoz(hat)ja majd.

2017. márc. 12. 23:36
 78/173 anonim ***** válasza:
0%
Az ateizmus egy vallás, amit olyan vallási fanatikusok védelmeznek, mint Ricsard Dawking, az ateisták nagy része fanazikus hívő, akik inkább hiszenk repülő spagettiszörnyekben, mint hogy lefogadják az egy igaz istent, Allahot!
2017. márc. 12. 23:37
 79/173 How Arrow ***** válasza:
32%

Ha kirabolsz valakit az egy jó vagy egy rossz dolog?

Honnan tudod hogy jó vagy honnan tudod hogy rossz?

2017. márc. 12. 23:38
 80/173 Mojjo ***** válasza:
100%
@PencroftTivald: huhh, ezt mind végig bírtad olvasni épp ésszel? Elismerésem!
2017. márc. 12. 23:42
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!