Mi a kreacionisták által elfogadott "mikroevolúció" oka?
Kreacionisták, teremtéshívők, evolúciótagadók válaszát várom.
Mi az oka annak, hogy az élőlények kis mértékben változnak, alkalmazkodnak a környezetükhöz? Hogyan képesek erre? Mi a mozgatórúgója a folyamatnak?
"Ez is úgy látom kicsit túl lett tolva."
Biztosan jól meg tudod te ezt ítélni onnan az aktatologatás közben. Annyira remekül benne vagy te a tudomány és az oktatás világában. Aztán már nem is beszélve a remek empatikus képességeidről...:)
"A bonobó viszont hogyan jön ide? Az ember őseinek tudtommal nincs sok köze hozzá."
Mint ahogy a közönséges csimpánznak se. Mellesleg a bonobó a törpecsimpánz (félrevezető, mert nem annyira kicsi). Az is csimpánz. Tudod mindezekkel volt egy közös ősünk, aminek teljesen hasonlóak voltak a biosz-paraméterei.
Hogy tesztelik az intelligenciáját? Te most hülyének tetteted magad, vagy tényleg az vagy? Te nem tudnál kitalálni egy tesztet se erre? Pl. megnézed, hogy meg lehet-e tanítani arra, hogy sorrendbe rakja a számokat. Írd be a keresődbe: chimp intelligence test
Utána kipróbálod, hogy tudja-e fegyelmezetten használni a képernyőt, és kiderül, hogy az embert megszégyenítő gyorsasággal tudja sorrendbe rakni a számokat. Ami még megdöbbentőbb, az az emlékezőtehetsége. A véletlenszerűen kirakott számokat a képernyőn eltüntetik, és a csimpánz a helyükön maradt azon üres négyzetekre kattint, ahol a számok korábban szerepeltek, de ezt sorrendben kell végrehajtania. Egyetemistákat hagyott le ebben a versenyben a jószág. A számok végül olyan gyorsan tűntek el, hogy emberi szemmel már követhetetlen volt szinte, de a majom könnyedén jól teljesített. Számos logikai tesztek elvégzése után juthat pl. csak kajához egy így úgy zárt dobozból stbstb.
Nem hiszel a fongoli ügyben? Te nem tudsz semmit se magadtól megkeresni? Beírod mondjuk ezeket a keresőbe:
Senegal chimps observed spears bushbabies (jó, az utóbbi az éjszakai majmok, amikre a csimpánzok dárdával vadásznak).
Rogyásig mazsolázhatsz.
"Mászkálnak négykézláb, meg ülnek. A többi eléggé szenzációhajhásznak tűnik"..."Hogy a francba tudna dárdát használni, amikor csak a négy végtagján képes haladni?"
Megnézted azt a filmet? Te normális vagy? Tüzet gyújtanak (éghető fát gyűjtenek teljesen emberi módon, közben kénytelenségből bipedális (két lábú járás) járnak, csaknem emberi módon), jeleket rajzolnak a földre, az emberekkel kommunikálnak akár számítógépen megjelenített jeltáblák segítségével. A csimpánzok roppant meglepő szellemi teljesítményeivel van tele az egész Internet, csak beírsz ilyesmiket, és rogyásra jönnek az adatok.
"Ez jobb, mint a tűztáncjárás. Aminek semmi gyakorlati haszna nincs. :))) "
Kivéve, hogy emberi kultúraszerűségre utal. Egy totál agyatlan majomnak mégis miért jutna eszébe ritmusosan rángatódzni a bozóttűz láttán? Láttál már egy tyúk esetében ilyet csinálni? Vagy a délamcsis majmoknál? Az inkább elrohan a tűz elől!
Köszi a beszélgetést.
Ez az a szint, ahol már nincs értelme a továbbiaknak. Az ajánlott filmembe bele se kukkantottál, mert különben nem írtál volna le ekkora baromságot, hogy nem tud két lábon járni a csimpánz.
#68: "Amúgy a gombának mióta van tudata?"
:)
"Én vagyok" az élesztőgomba. De jobban kedvelem a sörélesztő elnevezést (Saccharomyces cerevisiae).
"Biztosan jól meg tudod te ezt ítélni"
Bizonyára. Hiszen annyi minden kiderült már rólam és rólad is. Nem baj, te itt vagy és akkor nem tolod túl, az aktákat sem. Azokat majd ezek szerint én.
"hogy sorrendbe rakja a számokat"
A kihalt őst megtanították, hogy sorrendbe rakja a számokat? Mert ugye én azt kérdeztem. Nem valami unokatestvér ágat. Eh.
"Számos logikai tesztek elvégzése után juthat pl. csak kajához egy így úgy zárt dobozból"
Bizony, a kajáért sokmindent betanulnak. Az elefántok festenek, a fókák táncolnák, a delfinek meg akrobaták lesznek.
"Nem hiszel a fongoli ügyben?"
Nem igazán. Konkrétan hiányolom a táncos felvételt is. Bottal meg elég sok állat szurkál. Az amcsik is, de szerintem van néhány madár is.
Szóval igen, teljes mértékben túlzásnak tartom. Főleg a dárda megnevezést.
"Tüzet gyújtanak"
Csak nem az enyémen.
"A csimpánzok roppant meglepő szellemi teljesítményeivel van tele az egész Internet"
És még rengeteg más majoméval. A delfinek nyelvét meg már el is kezdték dekódolni. Igen, a bulvárújságok is lehozzák ezeket...
"emberi kultúraszerűségre utal."
Ja. A totál értelmetlen dolgok mindig kultúra jelei. Főleg az égő csipkebokor körülugrálása a bozóttűzben. (Darwin-díj?) :D
Most már nekem is egyre emberszerűbbnek tűnnek.
"Az ajánlott filmembe bele se kukkantottál, mert különben nem írtál volna le ekkora baromságot, hogy nem tud két lábon járni a csimpánz."
Fel sem tűnt, hogy te is linkeltél filmet. Azt hittem arról beszélsz, amit én linkeltem a másik csimpánzról. Mert azok nem járnak két lábon.
Az én böngészőm nem mindig hozza elő, ha olyan helyen van a videó. Mondjuk gyanús volt, hogy csak 3 mondatból áll az a "cikk".
Ez most az én hibám volt.
Mindenesetre ez nem ad választ az eredeti kérdésemre, hogy miért csak az afrikai majmok evolválódtak így, amikor ugyanezek a körülmények fennálltak Dél-Amerikában is mondjuk. A képességeik ugyanúgy megvannak (hiszen taníthatóak és másolják is embert, pont mint ezek). És szerintem a csimpánzok sem "csimpánzként" kezdték, hanem valami sokkal kisebbként és egyszerűbbként.
"Köszi a beszélgetést."
Mindegy. Itt úgy is mikroevolválni kell majd. Én nem köszönöm, mert nem én akartam. Nem számoltam vele, hogy bárki reagál arra, amit írok. Néha jobb figyelmen kívül hagyni dolgokat.
Hát azért erre még nem tudom megállni...
#70 "Ebben most kéne valami újat látnom? Pár kreos összeírt valamit, amikről kiderült, hogy a fele sem igaz."
Nem a genetikára, meg a hibákra hívtam fel itt a figyelmed, hanem a kreacos kutatási eredményekre. Tudod mióta van kreac? Nem hat éve! Rohadt régen.
A kreacos hívek állandóan a tudományos kutatási eredményeikre hivatkoznak. Itt nem az a lényeg, hogy ezt vagy azt állították rosszul a kreacosok, hanem az, HOGY NINCS EGY DEKA KUTATÁSI EREDMÉNYÜK SE!!! Ez komoly újdonság neked, mert ha nem lett volna az, akkor nem próbáltál meg volna kibújni ezzel a maszlagválaszoddal. Te is meglepődtél ezen, ezért próbálsz meg minden bagatellizálni. Egy pimasz hazudozó társaság bukott le ezzel. A cikkeiket meg máshova rakták azóta, és nem hat év alatt szokták ezt csinálni, hanem szinte azonnal, amikor pl. a Critical Biomass ezt vagy azt megkritizál.
Én pl. ebben a topikban vettem rá a fáradtságot, hogy amikor a Critical Biomass az egyik kreacos irományt megcsócsálta, akkor megkerestem a gyorsan máshova rakott cikküket. Erről írtam a #36-ban, ahol persze neked unalmas volt szintén a figyelés, ugye?
Ezt róttam oda: "A cikkben a kritizált kreacionista áltudományos maszlagot a kreacosok gyorsan eltávolították, és az Internet "nem támadható" szögletébe áthúzták, de azért én megtaláltam, hogy te tudj összehasonlítani"
Neked ilyesmire nem futja a lustaságból, ugye? Csak a védelmükben szedsz össze egy kis energiát ilyesmi szövegekre: "Tehát gondolom a cikkeket leszedték. Tehát már nem sok kreós fogja böngészni. Ennek meg már ahogy látom 6 éve. Ez egy kicsit túl van reagálva, nem?"
Még mindig ugyanezekre hivatkoznak, csak máshol. Ők egy kicsit ravaszabbak, mint te. Vagy csak nekik falazol.
"Te is meglepődtél ezen"
Nem, csak közömbös nekem. Nem reagálom túl. Nem hiszem, hogy meglepő lenne az, hogy ilyesmi létezik. (Vannak nagyobb gondjaim is?)
"ezért próbálsz meg minden bagatellizálni."
Ezt inkább te fújod fel szerintem. Persze azon sem lepődöm meg, hogy vannak emberek, akiket ez felháborít, ha már az ellenkezője is létezik.
De nézd a jó oldalát: akit ez szintén idegesít, az biztosan értékeli, hogy ennyire precíz vagy. És akkor máris nincs túlstresszelve ez feleslgesen. :))
Ahm...lehet a lustaság miatt van, de sajnos nekem a génes infók összefolynak. Ha pedig valahol van benne, az rossz előjel. Még szerencse, hogy az aktákat nem kell olvasnom, csak tologatnom. xDD
"Ők egy kicsit ravaszabbak, mint te. Vagy csak nekik falazol."
Ehhez ravaszság kell? Akkor lehet. Mindenesetre majd leszedik onnan is, aztán majd a következőről is. Gondolom ezt is sok értelme van hajkurászni.
De igen...hát lebuktam. Nincs értelme tovább tagadni. Én bújtatom a cikkírókat a pincében. Itt termelik ki az összes pimasz hazugságot. :// Nem tehetek róla, kell a pénz, ők meg fizetik a bérleti díjat. :((
:D
"Mindenesetre ez nem ad választ az eredeti kérdésemre, hogy miért csak az afrikai majmok evolválódtak így"
Ja, hogy nem hiszed el azokat, amiket írtam. Semmilyen más állat nincs, ami olyanokra lenne képes, mint a csimpánz ott azokon a videókon. Ott az ajánlott felvételem. De akármilyen okos is lenne az elefánt, nincs keze, és a delfinnek sincs. És nem képesek két lábon járni. És nem képes egyetelen egy másféle majom se olyasmiket produkálni, mint amit a videón bemutattam.
Te csak egyszerűen letagadod azt, amit látnod kellene. Ez az összes tudományod?
A fongoli ügyben pedig nem bulvárról van szó.
Ez neked bulvár?
Az elefánt soha nem fog ilyen képeket festeni:
Az csak pacsmagol. Ez koordinált mozgás, és egyértelműen színkövető magatartást mutat.
Jó magadból hülyét csinálni? Hogy te semmit nem tekintesz hitelesnek, ami az ideológiádba nem fér bele, abból kovácsolsz érveket?
Tökéletesen egyértelmű választ adnak ezek arra, hogy a csimpánzféle lények nagyon is alkalmasak voltak arra, hogy az elsők között kezdhessék meg az emberréválást.
Nem tűnt fel neked a videó? Nem baj, hogy ezzel kezdődött az egész okos csimpánz ügy?
Hogy tudta elkerülni a figyelmed, amikor erre válaszoltál?
Mutass egyetlen egy majmot, aki képes ilyesmikre! Nincsenek más ilyen majmok más földrészeken. Csak ott, és sehol máshol.
Ez a tény, barátom. Ha megeszed a sapkád, akkor se fogsz tudni más földrészről ilyen képességű majmokra rámutatni.
"egy másféle majom se olyasmiket produkálni, mint amit a videón bemutattam."
De miért? Más majmok is használnak eszközöket. És a csimpánzok sem így pottyantak az égből. Az volt a kérdésem, hogy akkor ha adott hozzá a lehetőség és a körülmény, akkor miért csak az afrikaik álltak ennek neki. De na mindegy. Nem kell vele foglalkozni.
"ami az ideológiádba nem fér bele"
Mi az ideológiám? :O
"hogy a csimpánzféle lények nagyon is alkalmasak voltak arra"
Rendben. Akkor alkalmasak rá. :)
Mondjuk ezt vitattam? Lehet, ha a mai csimpánzról van szó. Hm...mindegy. A tánc még mindig nem győzött meg. De oké. Szuper.
"Hogy tudta elkerülni a figyelmed, amikor erre válaszoltál?"
Ahogy az előbb leírtam. Eltűnt a lejátszás gomb és nem vettem észre, hogy az egy videó. Hányszor kell mindent bakker leírni?
"Mutass egyetlen egy majmot, aki képes ilyesmikre!"
De hát mutattam. Nem pont ezeket a képességet, hanem másokat. De pont az volt a kérdésem, hogy ott miért nem lettek ilyenek?
(Ezt már hányadszor írom le, hány formában? Vagy mi a fene...)
"akkor se fogsz tudni más földrészről ilyen képességű majmokra rámutatni."
Oks. :)
" akkor miért csak az afrikaik álltak ennek neki."
Mert ők egy kicsit előrébb jártak, és előnybe kerültek. Nyilván sok más majom is megtehette volna, akár délamcsiban is, de el voltak egy kicsit maradva, és ez bőven elég volt arra, hogy a csimpánzféle lények kerüljenek előnybe.
Az emberréválás hihetetlenül nagy sebességre kapcsolt olyan 7 millió év alatt. A majmok evolúciója ehhez képest sokkal lassabb volt, hiszen kb. 30 millió év kellett a fossziliák alapján a még alig majomszerű lényből igazi majomszerűvé alakulni. Egyszerűen ott Afrikában olyan előnyre tettek szert azok a lények, amit a többiek ilyen rövid idő alatt már nem tudtak behozni. Persze nem is akartak, meg nem előny nekik igazából az emberréválás, csak ez így alakult itt.
"De hát mutattam. Nem pont ezeket a képességet, hanem másokat."
Nem mutattál! Annál csak kevesebbet tudtál. Az elefánt tud festeni, de rohadtul nem annyira jól, mint a csimpánz. Ilyeneket tudtál csak mutatni. És csak azt hitted, hogy tudsz mutatni, mert a videómat meg se nézted.
És miért kerültek előnybe? De oké, legyen.
Elefántot meg nem mutattam. Csuklyásmajmot igen, ami automatát használt és kupakot tekert.
Az elefántot akkor mondtam, amikor azt írtam, hogy az állatok sok mindenre rávehetők a napi kajaadagjukért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!