Mi a kreacionisták által elfogadott "mikroevolúció" oka?
Kreacionisták, teremtéshívők, evolúciótagadók válaszát várom.
Mi az oka annak, hogy az élőlények kis mértékben változnak, alkalmazkodnak a környezetükhöz? Hogyan képesek erre? Mi a mozgatórúgója a folyamatnak?
#48: "Akkor arra válaszolj inkább, hogy ha az ember a majomból fejlődött, akkor miért vannak még mindig majmok?"
Ez neked az élettel teli kérdés? Minden huszadrangú kreacos ezzel jön elő. Már saját maguk is unják ezt az ostoba kérdést.
Itt beszélgettünk arról az időszakról, amikor az akkor még üres szárazföldeket a tengerből a halak hogyan hódították meg. Szerinted úgy másztak ki a halak a szárazföldre, hogy maguk mögött a tenger kiürült, és nem maradt a tengerben hal?
Sok millió évvel ezelőtt Kelet-Afrika egészét sűrű erdő borította, de egy környezetváltozás miatt ez a rész egyre inkább elszavannásodott, és a majomszerű lények a szavannák elől egyre inkább visszahúzódtak az őserdőbe, de előbb vagy utóbb meg kellett barátkozniuk a szavannákkal is, de ez nem azt jelenti, hogy kompletten az összes majomszerű lény kivándorolt az őserdőkből, ugye?
Világos? - vonalzóimádó, kreacos PR-es "szakember", barátom?
#49-re
Kapkodtam, és az ilyesmi még nálam is hibához vezet. :( Félreértettem a mondatodat, és úgy tűnhet, hogy a szövegkörnyezetből általam kiragadott idézet meghamisítani akarta volna az állításodat.
Természetesen szó sincs erről, csak hibáztam. Elnézést.
"Semmi olyan nem volt itt, aminek irritálnia kellett volna."
Te most komolyan ennyire feledékeny vagy? :D Leírtam mi irritál, nem fogom újra megtenni.
Mellesleg már elköszöntél tőlem. Ezt is elfelejtetted? :D
"Miért nem találod érdekesnek a #42 választ?"
Még erről nem hallottam. De annyira nem is érdekel. Ásítós. Meghagyom annak, akit ez vonz.
Ahm...igazából bántottak, mert egyes emberek stílusa bevallom bosszant (igen, irritál az is) és olyankor, ha csak látom is, fáj.
A személyeskedést egyáltalán nem kritikának szántam, ha nem tűnt volna fel (ez sem). Sőt, kifejezetten élvezhető. Popcorn buli. A kedvenc részem a kreós-evos vitákban. De már ezt is leírtam mondjuk.
(Tudod vannak, akiknek csak abból áll az élet, hogy vesznek egy kiló aktát és tologasság a kenyeret a munkahelyükön. Na azoknak is kell valami móka, mert még lehet a kábeltévé sincs bevezetve. Ne legyél kegyetlen!)
"Sokkal jobban fáj neked, hogy a barátomnak nevezlek"
Nem, csak hazudsz. Mi nem vagyunk barátok. Erről pedig mindig a hízelkedő, hátsó szándékkal rendelkező emberek jutnak eszembe, akik vagy rám akarnak sózni valamit a piacon vagy rosszabb. Mindenkinek máshol a határ. De azt csinálsz, amit akarsz.
Viszont ha tényleg orvosi esetnek feltételezel, akkor nem bölcs dolog ilyesmivel húzni ugye. Ki tudja? Lehet az ápolóim most kint szívnak el egy szál cigit, én meg gyorsan net közelbe szöktem. :)))
"Hol volt olyan tény-prezentáció, ami ebben a topikban ismétlődött?"
Ebben talán (még) nem. De ez már a 100ezredik ilyen téma. Ugyanazokkal az érvekkel, meg ellenérvekkel. Attól még, hogy itt a cetek evolúciója helyett a lovak evolúciója a sztár, még nem válik újdonsággá.
A baktériumok ellenállóságáról meg már nem is beszélve. Ezt komolyan nyomathatná minden hasonló "vitában" már két papagáj is. Betanítja a kreós is, meg ti is a saját papagájotokat és el is beszélgetnek egymással. Ti meg nem száradtok ki, nem zsibbad el az ujjatok, stb. :D
"akkor ki vagyok én hogy azt vitassam?"
Ez szerintem egy elcsent Ferenc pápa kijelentés. xD Csak ő melegekkel használta.
Apropó, vonalzó. Én már elengedtem kb. a második hozzárombolásomban. Aki pörög rajta, az te vagy. Ez alapján nem nekem van ilyen fétisem.
"te ebből már réges-régóta komolyan profitálsz"
Hát én eddig azt hittem, hogy ezeket az ősi idegenektől kaptuk. De akkor most én is váltok pillanatok alatt. Huhú, köszi.
"Ezért kell provokálni a vitákat"
Ja. Itt Európában meg pláne. Mi is máglyán égettük el a biológiatanárunkat.
"Nem tette érthetővé, hogy nekünk miért kell védekeznünk?"
Kik ellen? Akik adócsalásért amúgy is rács mögött ülnek, mint Hovindék? Vagy a boko harom majmai ellen, akik még olvasni sem tudnak?
De hajrá azért. Én szurkolok. Vagy nem? :O
"Ez neked az élettel teli kérdés?"
Az ilyen kérdésre nem muszáj felelni ám. De szerintem senki sem kért tőlem élettel teli kérdést.
"de egy környezetváltozás miatt ez a rész egyre inkább elszavannásodott"
Hm...elszavvannásodás vagy aminek máshol hívják az egész féltekére jellemző volt tudtommal, szóval így pl. dél-amcsira is, nem?. Szerintem ott is élnek majmok, akkor ők miért nem pampásodtak az afrikai rokonokkal?
Ez mondjuk érdekel, ha van alapja.
"Világos?"
Igen. Majd vigyázok, hogy nehogy mikroevolváljak hallá fürdés közben. De most rohanok, mert a "nővérkék" elnyomták a csikket és ha itt találnak, kapok a favonalzóval.
Valláskritika:
Napjainkban van egy nagyon furcsa és érdekes vallás amit evolucionizmusként ismerünk.
Prófétája- Darwin
Istene- Hádész
Ennek a vallásnak acélerős alapja van különös szavak erőssitik meg ezt az alapot amire érdemes odafigyelni.
Egynéhány szavak az erőss alapbol.
-véletlen
-elképzelhető
-valószinüleg
-nem tudni de létrejött
-feltételezve
-következtethető
-nagyon régen, évmiliókkal ezelőtt(hol volt hol nem volt)
-lehetséges
-elméletileg
-például
-stb...stb...stb...
Ennek a vallásnak a hitellességét tükröző szavai
Én=tudomány
Te=bigott, tanulatlan, iskolázatlan, elmaradott, paraszt, sötét,stb..stb..stb...
Jelenlegi tudomány álláspontja szerint ennek a vallásnak csak a 30% tudományosan kimutatható, és müködőképes(persze a hivei 100% emelik) 70% müködésképtelen ezért csaláshoz és hazugságok százaihoz folyamodnak hogy 100%-ban bizonyitható legyen.
Aki figyelmesen a komenteket végigolvassa az észreveheti a hívei állvádaskodásait és a valóság trükkös meghazuttolásait, szókiforgató, sátáni okkultság évezredekre visszamenő kifinomult cselvetéseit.
Még a kérdésük is kétértelmü kötekedő szándéku hazugságra alapuló(kevés igazságot magába rejtő) Patkányméreg!
How Arrow, nem tudom eldönteni, hogy te most ekkora troll vagy, vagy tényleg ennyire sötét. :D
És bocsi hogy itt sötétezek, de csak olvasd újra amit írtál! Aki olyan szinten nincs képben, hogy Hádészt belekeveri a tudományba, meg azzal próbálja lejáratni a másikat, hogy a tudósok (mint minden normális ember amúgy) kontextustól függően szoktak feltételes módban is beszélni, az ne is próbáljon hozzászólni ilyen témájú vitába...
#53: "Leírtam mi irritál, nem fogom újra megtenni."
Leírtál egy olyat, ami ebben a topikban még csak nyomokban sem volt felfedezhető. Bizonyíts!
#53: "Még erről nem hallottam. De annyira nem is érdekel."
És ami téged nem érdekel, az mindenki számára irritáló. Értem.
#53: "Meghagyom annak, akit ez vonz."
Nem hagytad meg! Erőszakosan követelted, hogy itt ne írjunk le baromságokat. Már amit te annak minősítettél érvek nélkül.
#53: "A személyeskedést egyáltalán nem kritikának szántam, ha nem tűnt volna fel (ez sem)."
Értem. Tehát a személyeskedés addig nem személyeskedés, amíg nem kritikából írják. Világos.
#53: "Nem, csak hazudsz. Mi nem vagyunk barátok."
Külföldi lévén erről nem tudhatsz. A magyar nyelvben teljesen elfogadott az a fordulat, ahol a 'barátom' kifejezés inkább az enyhe gúnyt fejezi ki, és nem a valóságot. Továbbra is maradsz a barátom. Ironikusan. És ebben én döntök, nem te. ;)
#53: "De ez már a 100ezredik ilyen téma. Ugyanazokkal az érvekkel, meg ellenérvekkel."
Tényleg? Elismerted, hogy még nem találkoztál a #42-es érvvel. Nézzük akkor az előtte lévő evós ellenérvet, a #40-et:
Egyértelmű bizonyíték a kreacionizmus tudományos impotenciájára. A saját közleményeik lettek sorra véve. Mivel a kreacosok tudják, hogy soha egy hívük se fog utánanézni, hogy mit művelnek tudomány címén, így olyan semmitevésüknek adhatnak hangzatos áltudományos címeket, amilyeneknek csak akarnak. Elég csak ezekből jó sokat felsorolni, és az #54-es primitív hívekhez hasonlóak mindezeket elégedetten szopják be. Te találkoztál már ezzel az érvvel? Őszintén. Azután vehetjük sorra a többit...
#53: "Hát én eddig azt hittem, hogy ezeket az ősi idegenektől kaptuk"
He??? Vagy csak elhagyott a humorérzékem?
Írod, hogy a kreacosok nem veszélyesek...
#53: "Ja. Itt Európában meg pláne."
Pláne itt! Az értelem egyik utolsó mentsvárában. Gondolod, hogy az MTA véletlenül adta ki ezt a közleményét?
"A Magyar Tudományos Akadémia - hasonlóan 67 ország tudományos akadémiáihoz, köztük az egyik elsőként megszólaló Royal Society-hez - elhatárolódik azoktól a tudományon kívüli elképzelésektől (pl. Intelligent Design), amelyek a darwinizmus tudományosan megalapozott állításait támadják, eltorzítják, illetve áltudományos érvelésekkel kritizálják."
Megnézheted, hogy a kreacosok milyen habzó szájjal estek neki az MTA-nak ezután (kb. ugyanolyan érvtelenül és demagógiahegygyártással, mint az #54-es alfa-primitív). Csak írd be a böngésződbe....
[link] "A kreacionizmus már Európában is megjelent, és ezért sajnos nem vehetjük félvállról. Többé nem áltathatjuk magunkat azzal, hogy pusztán egy távoli, bizarr amerikai jelenséggel van dolgunk"
Csak egy példa a kezdeti lépésekre: [link]
A magyar kreacosok titokban már elkezdték butítani a kisiskolásokat is (kiskapu a kreacos tanárok részéről: ők csak előadókat hívtak meg - biológiából! - egy olyan embert, akinek semmilyen de semmilyen végzettsége nincs biológiából, és többször bizonyította, hogy földhülye hozzá).
Vagy: [link]
Itt Tasi, akinek semmiféle szakmai végzettsége nincs a témában, már majdnem be tudott furakodni a valódi TED-es tudományos előadók közé is, mert az ameriakaiak között rengeteg a kreacos szimpatizáns. Idézve a linkből: "Saját beszámolója alapján Tasi István az állati viselkedés témájáról kíván beszélni. Ez zavarba ejtő, tekintve, hogy Tasi István nem részesült az állati viselkedéssel kapcsolatos képzésben, nem végzett kutatásokat ezen a téren és egyetlen lektorált publikációhoz sem járult hozzá az etológia, vagy a tágabban vett biológia témakörében (sőt, ugyanez elmondható róla általában a természettudományokkal kapcsolatban)."
Nem véletlen, hogy már az értelmesebb hívők is felemelik hangjukat a kreacionisták ellen itt Eu-ban: [link]
Mint említetted külföldi vagy. Javasolnám, hogy ennyire magabiztosan csak akkor szólj bele a földlakók életébe, ha legalább előtte tájékozódsz. A Föld tőletek nagyon messze van. Bármelyik Holdlakó társad is ezt meg fogja erősíteni. ;)
Írod még Dél-Amcsiról:
#53: "Szerintem ott is élnek majmok, akkor ők miért nem pampásodtak az afrikai rokonokkal?"
Ilyen majmok élnek és éltek ott?
Tudod, azért az nem mindegy, hogy az a majom mennyire okos. A szavannásodás fokozódó nehézségei vagy a meglévő értelmet acélozza meg, vagy a testi jegyek változásával segíti a túlélést. Ez a majom nagyon-nagyon okos volt, így a testi jegyeinek nem kellett erősödnie (csak változnia kissé), mert az értelme fejlődése át tudta lendíteni a fokozódó nehézségeken. És addig nem volt egy ilyen okos lény se a Földön. És nem mindenhol, hanem csak ott, akkor amellett a szavannásodás mellett. Manapság is megfigyelheted, hogy a mai majmok közül a szavanna és az őserdő határán élő, a közönséges csimpánzhoz tök hasonló szavannai csimpánzok sokkal értelmesebbeknek tűnnek, mint az őserdei társaik. Pl. a Fongoli folyó csimpánzai szó szerint dárdákat készítenek, és annak használatára a kölykeiket oktatják. Barlanglakók néha, tűztáncot járnak, szeretik a fürdőzést is... stbstb.
És ezen híradások - amik számodra nyilván unalmasak lesznek -, majd biztosan irritálni fognak. Már előre félek, hogy a te kritériumod alapján mit és miket írhatok csak ide... kis zsarnokom. :) - erre átválthatok a 'barátom' megszólítás helyett?
#54: "Jelenlegi tudomány álláspontja szerint ennek a vallásnak csak a 30% tudományosan kimutatható"
Szimpla hazugság. A tudomány jelenleg 100%-osan bizonyítottnak tekinti az evolúció mechanizmusának működését. Kizárólag a kreacionisták utasítják csak el. A vallási fanatikusok, és a hatalom-, valamint a pénzmániások.
Mutatok neked egy listát.
A kreacos haverjaid közel egy évtizede mindössze nyolc- kilencszáz embert tudtak összeszedni az evolúció ellen. Tudod te, hogy hány százezer tudóst termel ki a világ az élettudományok terén csak évente? És ez a röhejes néhányszáz ember többsége még csak nem is szakember. Még mérnökök, meg statisztikusok, meg ilyenfélék is szerepelnek benne. Ennyi erővel a helyi házmesterek neveit is felróhatták volna a listájukra. Még a határtudományok képviselői is szerepelnek benne. Kivétel nélkül mindegyikük elfogultan vallásos tag. Nem tartod röhejesnek és öngólnak ezt az egészet?
Na, ezt hívják bizonyításnak. A tények! Tudom, számodra csak az értelmetlen fröcsögés a meggyőző, de a tudomány, és számomra a tények a meggyőzőek. Mint ez is:
Itt evolúció zajlott le. Innentől kezdve 100%-ra bizonyítottá vált, hogy a világunk részét képezi az evolúció, és az is, hogy az élőlényeket az módosítja, és ebben a kísérletben egy nagyon új dolgot hozott létre az evó. Egysejtűből többsejtű telepet.
Ti nem dolgoztok, nem kísérleteztek, nem tanultok, csak habzó szájjal fröcsögtök, tagadtok, mint te is.
Egy halom tény lett ebben a topikban az evolúció működése mellett felsorolva. Mindegyike külön önmagában képes bizonyítani az algoritmus működését 100%-os bizonyossággal. Egyet sem cáfoltál meg ezek közül, csak a szádat járattad. Feleslegesen.
Mesélj még pl. erről a múzeumotokról:
Tele van olyan hamisítványok tömegével, amit még a kisiskolások is röhögve kiszúrnak. Hogy lehet az, hogy a kedvenceid ennyire arcátlanul hamisítanak?
Ne hadoválj, ne gyűlölködj! Tényeket hozz!
Pl. a Fongoli folyó csimpánzai szó szerint dárdákat készítenek, és annak használatára a kölykeiket oktatják. Barlanglakók néha, tűztáncot járnak, szeretik a fürdőzést is... stbstb
A megfigyelésem és következtetésem a következő:
Ezek a Fongoli csimpánzok egy pár év leforgása alatt már tutajokat sőt kenukat is fognak építeni de ez még hagyám,a dárdákat le fogják cserélni nyilpuskára és lenyilazzák az arra járókat, aztán hazamennek és a kicsinyeiket az iskolába célbalőni tanitják, szürkületkor a tűzkörül csárdást fognak táncolni!
Mielőtt megfigyelték csitájékat azelőtt nem volt a kezükbe dárda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!