Mi a kreacionisták által elfogadott "mikroevolúció" oka?
Kreacionisták, teremtéshívők, evolúciótagadók válaszát várom.
Mi az oka annak, hogy az élőlények kis mértékben változnak, alkalmazkodnak a környezetükhöz? Hogyan képesek erre? Mi a mozgatórúgója a folyamatnak?
Én ugy gondolom hogy a kreacionisták vallásosak és tényeket hoznak fell arra hogy bizonyitsák a vallásuk hitelességét.
Utánna elmennek prédikálni és meghazudtolják magukat rendesen, össze-vissza minden féle zagyvaságokat összehordanak embereket téritenek vallásukhoz vagy a szektához, és az igazság az hogy a háttérben pénz hatalomra vágyás és sok hazugság áll!
A matrializmus érdeke szintén ez!
Kifelejtettem valamit, külömböző vallásoknak még a 10% se müködőképes.
Valáskritika rovatba vagyunk.
A kedves kérdezőtöl enézés kérek nem a kérdésre válaszoltam de most megteszem.
Az okot kérdezted szerintem a túlélés az oka, a ma élő embereknél is jelen van ez az ok!
De lássuk csak az valóságot.
Mi a tulélés oka? Hiszen mind meghalunk akkor mi értelme túlélni?
"A matrializmus érdeke szintén ez!"
Egyetértek.
Ezért üldözték az evolúció tanát a túl meggyőződéses materialisták is, pont ugyanúgy, mint a kreacionisták, mert mind a kettő ideológia, és nem tudomány:
A túl vonalas materializmus anno a liszenkoizmust vezette be az evolúció oktatása helyett, mert nem felelt meg az ideológiájának, mint nektek sem.
"Az új szovjet biológia nemcsak tartalmában, hanem terjesztési módjában is gyökeresen eltért a természettudományokban évszázadok óta bevett és bevált gyakorlattól. Nem kísérleti tényeken alapuló, szakszerű meggyőzéssel, hanem a kommunista párt ideológiai, politikai és adminisztratív kényszerítésével fogadtatták el"
Pont, ahogy ti csináljátok az evolúcióval. Az alábbi példákig még nem jutottatok el, de majd ha kezetekbe kerül a hatalom, mint a túlfűtött materialistáknak is anno, majd ezt is meg fogjátok tenni:
"A liszenkoizmus oktatásába először a tudomány- és az agráregyetemek, főiskolák kapcsolódtak be 1949-ben. Kezdetben a homályból feltűnő (párt)megbízott előadókkal, akik később a tanszékeken professzorrá avanzsálva folytatták a sulykolást, a genetika olykor rágalmazásig fajuló bírálatával."
"A hazai agymosás súlyát növelendő számos keményvonalas szovjet liszenkoista látogatta meg a biológiai, de főleg a mezőgazdasági kutatóintézeteket, egyetemeket és főiskolákat. A micsurini biológia hazai történetében 1949-ben határkőnek nevezték I. E. Gluscsenko és I. E. Ljascsenko látogatását. De magyar szakemberek is sűrűn látogatták a Szovjetuniót, s egyre többen szereztek diplomát és szovjet típusú tudományos fokozatot liszenkoista intézményekben"
"Az új liszenkoista tan kötelező ideológiaként, a kommunista pártszervezet diktatórikus centralizmusú apparátusán keresztül eljutott minden alapszervbe"
"A kényszerítés leghatásosabb formája a megbélyegzés volt. A genetika művelőit olyan elítélő nevekkel és jelzőkkel illették, amelyek előbb-utóbb retorziókra vezettek."
Helyettesítsd be a kreacionizmust a liszenkoizmus helyére, és jövőbeli magatokra ismerhetsz:
"A genetikusok hamarosan megdöbbenéssel tapasztalták, hogy a liszenkoisták, miután sem egzakt adatokkal, sem érvekkel nem tudták eloszlatni ellenfeleik kételyeit, ellenséggé nyilvánították őket, s meggyőzés helyett semmi aljasságtól vissza nem riadva a kényszer fortélyait alkalmazták. A genetika tételeit tagadták, elferdítették, kiforgatták, meghamisították, leszólták, rágalmazták. A genetikusokat fenyegették, elnyomták, elhallgattatták, rágalmazták, meghurcolták, üldözték, állásukból elbocsátották."
"A negyvenes években ugyanis a Szovjetunióban több mint ezer növénynemesítő és biológus került koncentrációs táborba, köztük a kor egyik kiemelkedő genetikusa, N. I. Vavilov (ott is halt meg 1942-ben)."
Tudod, amikor a kreacionista haverjaid állandóan azzal etetnek, hogy az evolúció az a materializmus terméke, akkor ezekről az apróságokról valahogy mindig elfelejtenek téged értesíteni...
:)
"Kifelejtettem valamit"
Igen. Pl. az, hogy az evolúció bizonyítékait cáfold a fröcsögések helyett.
How Arrow (#54): "Istene- Hádész"
Írod az evolúcióról. Itt felteszem arra gondolsz, hogy az evolúció működéséhez kell a halál.
Tudod, barátom, te hullára hülye vagy az evolúcióhoz, és elvakult módon beszopod a kreacionizmus minden ferdítését arról, és közben elhiszed magadról, hogy tudod, mi az az evolúció. A kreacionizmus pont azt állítja be evolúciónak amit ti abban szeretnétek látni. Egy gyilkos, kegyetlen folyamat. Érzelmi hallucinogéneket kaptok nagy adagban a kreacos papoktól, és észre se veszitek.
Persze ezt sértésként fogod kezelni, holott csak egyszerűen ez a tény. Semmilyen iskolád nincs ebből a témából, és pont ugyanúgy mindent gond nélkül szó szerint elhiszel a kreacosoknak, ahogy azt a hithű kommunisták is tették a párt vezérei esetében, és eszed ágában sincs utána nézni szakszerű oldalakon, hogy mennyi abból az igazság.
Nemrég itt egy hozzád hasonló magabiztos kreacionista is ugyanezt a halál = evolúció kiáltványt fogalmazta meg a #30-as megjegyzésében, és emiatt tette elfogadhatatlanná a vallás számára az evolúciót.
Én közöltem vele a #35-ben, hogy az evolúció röhögve működik az örök életű lények esetén is, és konklúzió gyanánt megfogalmaztam ezt:
"A halál szükségszerűségét tehát Istenen kérd számon, és ne az evolúción, mert annak a működéséhez egy deka halálra nincs szükség."
Ha van önkritikád, akkor meg tudod érteni, hogy miért nézem le a hozzád hasonló nagy-mellényű tudatlan fickókat.
Persze nincs. Nem az a baj, hogy fogalmad sincs róla, hogy mi az az evolúció, hanem az, hogy mindenkinél okosabbnak tartod magad, mint minden hithű evótagadó.
Élesztőgomba!
Mond csak meg és vázold fel és támazd alá a kisérleteddel és megfigyeléseddel az élettelen anyagba hogy került élet és tudat!
Mikor ezért nóbeldijjat fogsz kapni azután érdemesnek tartom a veled való beszélgetést,és a többi evolucionista papokkal.
Addig viszont nem érdekel a sok halandzsa!
"Mond csak meg és vázold fel és támazd alá a kisérleteddel és megfigyeléseddel az élettelen anyagba hogy került élet és tudat!"
Isten rakta bele. Kit érdekel.
Itt az evolúció a téma, még pontosabban a mikroevolúció.
"Tehát a személyeskedés addig nem személyeskedés, amíg nem kritikából írják."
Rájöttem, talán. Vagy nem töröm rendesen a magyartot vagy túl félreérthetően írok vagy te értelmezed mindig rosszul. Inkább meg sem próbálom. Mert még olyat hozol ki belőle, hogy csak na.
"Erőszakosan követelted, hogy itt ne írjunk le baromságokat."
Wat? Semmit nem követeltem erőszakosan, sem gyengéden. Csak leírtam, hogy ennek nincs sok értelme és adtam egy javaslatot. Azt hiszem te egy kicsit érzékeny vagy.
"A magyar nyelvben teljesen elfogadott az a fordulat"
Elég undor fordulat. De használd csak akkor, jól áll.
"A saját közleményeik lettek sorra véve."
Ebben most kéne valami újat látnom? Pár kreos összeírt valamit, amikről kiderült, hogy a fele sem igaz. A linkelt oldaltól pedig már az értem meg a másik oldalra sem lehet eljutni. Tehát gondolom a cikkeket leszedték. Tehát már nem sok kreós fogja böngészni. Ennek meg már ahogy látom 6 éve. Ez egy kicsit túl van reagálva, nem?
A 40-es válasz meg megint a baktériumok evolúciójáról szól. Meg a káposztafélék, retek, lehetne krumpli is akár... Hát jól van. A sok genetikától, meg biokémiától totál megfájdul a fejem, a szemem előtt meg összefolynak a betűk. Biztos azért irritál!
Nincs olyan, ahol csontok vagy szép kövületek vannak? Dawkins szokott rakni a könyveibe szép képeket és rajzokat mondjuk csigákról vagy kagylókról. Azokon keresztül nekem könnyebb. :D
"Vagy csak elhagyott a humorérzékem?"
Lehet. Vagy nekem nincs. Valamelyik viszont 100%.
"a kreacosok milyen habzó szájjal estek neki az MTA-nak ezután"
Mordorban mozgolódnak az orkok? Mondjuk szerintem Romániában vannak égetőbb problémák is, mint az evolúció nem oktatása. De lehet az is az egyik probléma szövődménye. Annyira nem ismerem a helyzetet.
Ezek azok a kreacosok, akik a fészbúkon majd írnak majd pár csúnya kommentet az mta oldalára? Mert azoktól én is fosok, tövig rágtam az ujjaim idegességemben.
Hát nem tudom.
"magyar kreacosok titokban már elkezdték butítani a kisiskolásokat is"
Addig nincs baj szerintem a kreó oktatásával, amíg normális ember/tanár kezeli a helyzetet. Én jártam hittanra (jujj!!!) és egy fiatal, vidám, kato pap tartotta az órákat. Bibliát nem olvastatott velünk, de haladtunk kronológiaig a "történésekkel" az igaz. De az osztályból senki sem gondolta, hogy Isten 7 nap alatt teremtette a Földet. Pedig az első óra anyaga volt. Mégis mindenki helyén tudta kezelni (10 évesek voltunk) és még a pap is megengedte a vitákat róla. A passiót meg kalóz formában terjesztette közöttünk. xDD
"már majdnem be tudott furakodni"
Majdnem. Aztán mégsem. Ez a lényeg. Ez is úgy látom kicsit túl lett tolva. Szent tehén! Ti nagyon érzékenyek vagytok erre. Egy jó pszichológus lehet többet érne?
"Javasolnám, hogy ennyire magabiztosan csak akkor szólj bele a földlakók életébe"
Aha. Hol lennénk mi azok nélkül, akik fel merik emelni a hangjukat a kreodiktatúra ellen? De nyugi, mi is látjuk innen a MARSról, hogy ezek a bolygótok legnagyobb problémai. Korrupció, kizsákmányolás, háborúk, népirtás? Ki nem xarja le? Egy hippi bölcsész 10 percet hablatyolna a nonsenseiről pár fizetett tapsolónak? Na állj és netovább!!! xDDD
"Ilyen majmok élnek és éltek ott?"
Nem. Ott ilyen cukipofák: [link]
(A csimpánzok szerintem taszítóak. Mondjuk egyszer leköptek, lehet azért vagyok előítéletes.)
A bonobó viszont hogyan jön ide? Az ember őseinek tudtommal nincs sok köze hozzá.
"az a majom mennyire okos"
Mennyire? Ezt hogyan mérték le?
Ez a dél-amerikai csuklyásmajom pl. kőeszközt használ:
https://www.youtube.com/watch?v=Mvt9ZZis3GY
Itt pedig italautomatát:
https://www.youtube.com/watch?v=Rx1a8mIeGHU
xDD
Ez jobb, mint a tűztáncjárás. Aminek semmi gyakorlati haszna nincs. :)))
"Fongoli folyó csimpánz"
Hát...öhm. Nekem nem tűnnek nagyon másnak más csimpánzoktól:
https://www.youtube.com/watch?v=M-JPAlF_4Ks
Mászkálnak négykézláb, meg ülnek. A többi eléggé szenzációhajhásznak tűnik. Hogy a francba tudna dárdát használni, amikor csak a négy végtagján képes haladni? Nekem ez gyanús.
"erre átválthatok a 'barátom' megszólítás helyett?"
Na most én döntök vagy te? :) Azt írtad, hogy a megszólításba nem szólhatok bele. Most meg az engedélyem kell? Teljesen összezavarodtam. :D
(Bocs, ha van helyesírási hiba.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!