Jehova Tanúi, milyen érvet hoztok fel, hogy nem igy van?
Azt mondják sok helyen, hogy agymosottak vagytok hogy nincs személyes véleményetek, csak a Bibliával tudtok válaszolni.
Milyen sokan vagytok? Ki irányitja? Hogy tudtok mindig csak adni folyoiratokat, könyveket, termeket épiteni mindenhol? Volt pedofilbotrány és átvilágitás, vagy feljelentés nálatok, mint a katolikusoknál? Szerintetek Isten közbeavatkozik a világ problémáival kapcsolatban, vagy világvége lesz?
Na jó, de itt Magyarországon, tabu téma a vallás, nem kopogtatunk be idegenekhez, mert az már magászféra ahova nem illik betörni, nem illik megszólítani idegeneket az utcán (esetleg útbaigazításért)Tehát ez rögtön 2-3 olyan szabály amit kapásból áthágnak a Tanúk, és mivel itt élnek Magyarországon és itt nevelkedtek, ezzel tisztában kell lenniük. Tehát mondhatjuk szándékosan BUNKÓK.
A msáik pedig KÖTELEZŐ nekik járni, nem szívesség. Ha az alapító nem ezt találta volna ki, hanem mondjuk hogy töltsd hasznosan az időd a családoddal, akkor ezt tennétek? Vagy ha mondjuk azt tallták volna ki hogy kifjezetten tilos embereket felkeresnetek,akkor biztos nem tennétek ugye? Akkor meg mit hadoválsz itt szabadidő feláldozásáról?
A tabutémához:
Jézus nem mondta azt, hogy ahol NEM ILLIK beszélni Isten Királyságáról (vagy országáról, más fordítás szerint) ott ne beszéljenek róla a tanítványai. Aki a Bibliát tartja a legfőbb útmutatónak, az elsősorban az abban leírt parancsokat tartja be.
Jézus azt mondta, hogy ahol szívesen veszik a tanítást, ott időzzenek el és beszéljenek róla a tanítványai, ahol meg elutasítják, onnan menjenek el. De ehhez oda KELL menni és beszélni KELL a Királyságról. Lukács 10:1-24)
Tehát nem más parancsát követik Jehova tanúi sem, mint Jézusét. Ha ezt valaki zaklatásnak éli meg, nem kér belőle, onnan elmennek a tanúk. Viszont sokan vannak, akik nagyon is szívesen veszik a beszélgetést.
Kedves 23:29-es,
nem vagyok Jehova Tanúja, de ezt a stílust mellőzni kéne velük szemben. Illetve mindenkivel szemben! Hogyan lehet így emberekről nyilatkozni?? JT-i többnyire jószándékú emberek, nem érdemlik meg, hogy így beszéljünk róluk. Ha már valakiről rosszat mondasz akkor az legyen a vezető testületük, akik manipulálják őket, de máshogy is ki lehet fejezni a nem tetszésedet, nem kell rögtön szitkozódni. Köszönöm!
Másrészt nagyon köszönöm a belinkelt olvasnivalókat, amit eddig olvastam belőle ( [link] ) nagyon hasznos, ajánlanám JT-inak is.
Jézus szerintem nem Magyarországon élt és nem magyarok között, nyilván amikor ő élt és ott ahol ő élt ezt másképp ítélték meg az emberek.
De például a halál, szex ugyanúgy tabu téma itt Magyarországon, mint a vallás.
Nem tudom mit szólnál, ha mondjuk a kórházban gyereked mandulaműtétje előtt odamenne valaki, hogy nem e akarsz sírhelyet, koporsót választani a gyerekednek. Vinne katalógust, kiválaszthatnád a szertartás menetét. Vagy becsöngetne hozzád nap mint nap és bedobna egy cetlit, hogy szüleid idősek, aktuális lenne erről beszélni.
Vagy nap mint nap beállítana hozzád valaki (egy pár) és a Káma Szutráról szeretnének veled (és pároddal) értekezni. Hogy hogyan tudnátok feldobni szexulis életeteket vagy megállítana az utcán, hogy beszélgessetek kicsit a szexuális életedről.
Vagy arról, hogy mennyit keresel a munkahelyeden és mire költöd el a pénzed.
Szerinted akkor ezekben sincs semmi kivetnivaló és helyénvaló? Mert engem zavar, ezek (halál, szex, vallás, pénz) olyan témák amikről még közeli ismerőseimmel sem beszélek, nemhogy vadidegenekkel. De ebben igazad van, találkozni nap mint nap olyan emberekkel aki előszeretettel beszélnek ezekről. De engem ez is zavar, kerülöm is az ilyen emberek társaságát.
Az emberek közti feszengést és harcot egy részben a vallási ellentétek szülik.
Én nagyban letettem hívőnek lenni, hiszen a templomokban is valahogy érdekes mód a papnak van egy hatalmas családi háza, egy nagy terepjáró méretű autója és márkás ruhája. Miiilyen érdekes.
A Jehova Tanúk igaz, hogy nem kérnek semmit, de olyan szinten beleavatkoznak a minden napi életbe pl. nincs karácsony, születésnap, húsvét. De gyerekek. Ezek mind hozzátartoznak az élethez, hogy ne legyen minden nap egyforma, hogy lássuk a gyerekeink boldog arcát, amikor a XY. szülinapját ünnepli. Lehet én vagyok az idióta, de egy normális ember így fogja fel. Gondolom egy hívő biztos csak azt, hogy ő mennyire imádja az ő Jehováját.
Én csak az alapvető dolgokat tartom be, amik a 10 parancsolatban benne vannak, annál jobb törvényeket még nem talált ki senki. Én így boldog vagyok, mert nem vagyok Isten-fanatikus, de nem is mondom azt, hogy nem hiszek benne. Pont jó, és erre tanítom a családomat is.
ujujujj...pokolra kerülök X)
Szerintem van jobb dolga a Sátánnak pl. egy ananászt dugni Hitler seggébe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!