Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi, milyen érvet...

Jehova Tanúi, milyen érvet hoztok fel, hogy nem igy van?

Figyelt kérdés

Azt mondják sok helyen, hogy agymosottak vagytok hogy nincs személyes véleményetek, csak a Bibliával tudtok válaszolni.

Milyen sokan vagytok? Ki irányitja? Hogy tudtok mindig csak adni folyoiratokat, könyveket, termeket épiteni mindenhol? Volt pedofilbotrány és átvilágitás, vagy feljelentés nálatok, mint a katolikusoknál? Szerintetek Isten közbeavatkozik a világ problémáival kapcsolatban, vagy világvége lesz?

2010. ápr. 20. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
0%
Az agymosásról: Lehet-e agymosotnak agymosotnak Lennie?(Jakab 1:22)
2010. jún. 1. 12:22
 62/80 anonim ***** válasza:

Igen sügér, karácsonykor is köszöntök és meglátogatom a barátaimat, családtagjaimat. És NEM ajándékozunk. Még köszöntő szövegünk is van : Azt mondjuk Boldog, békés ünnepeket.És elszoktunk menni a karácsonyi kirakodóvásárra és karácsonyi dalokat szoktunk énekelni .És küldünk képeslapot meg e-mailt köszöntésképp.

És mielőtt még kitérnél rá húsvétkor szintén. Akkor azt mondjuk Kellemes húsvéti ünnepeket.

2010. jún. 1. 16:47
 63/80 anonim ***** válasza:
0%
Ugyan minek mentek kirakodó vásárra?:D na mindegy hagyjuk abba, mert csak elbeszélünk egymás mellett. Én csak azt nemértettem, hogy miért mondtad a JT-kre hogy megszabják nekik mikor mit ünnepelhetnek és ezért agymosottak, pedig éppenhogy a keresztény hagyományokat ill az átlag embereknek szabják meg, mert a lakosság nagyobb része csak akkor ajándékoz ha oylan nap van szüli név karácsony, nekik a naptár szabja meg, ennyi erővel akkor ők is agymosottak, na mindegy én ezt lezártam ha erre reagálsz még elolvasom, de már válaszolni nem fogok. ui:Sügér.
2010. jún. 1. 23:24
 64/80 anonim ***** válasza:

Ahogy olvasom a válaszokat úgy tűnik, hogy JT-inak csak az fáj, hogy mi az ünnepekkor ajándékozunk és nem máskor. (megjegyzem a családdal, baráti körrel nálunk ez nem így van, az év többi napján is ajándékozunk ha épp úgy jön ki a lépés. Illetve van olyan tanú, aki szerintem soha nem ajándékoz, legalábbis még nem vettem észre) Szóval visszatérve az előző mondatomhoz, ezek szerint akkor ha mi nem ajándékoznánk karácsonykor, szülinapkor, akkor ti is szívesen ünnepelnétek velünk?

Mert ezeknél az ünnepeknél NEM az ajándékozás a lényeg (az, hogy ez a pénzéhes társadalom azt nyomatja az nem változtat az eredeti lényegen) hanem, hogy együtt legyen a család, barátok, jól érezzék magukat és megemlékezni arról, amit ünnepelünk.

Én örülnék ha lehetne veletek (JT) együtt ünnepelni. Az ajándékozást szíves örömest átteszem bármilyen más napra.

2010. jún. 2. 09:06
 65/80 anonim ***** válasza:

Azért megyünk a karácsonyi kirakodóvásárra, mert ki van világítva az utca, fel vannak díszitve virággal van Betlehem, mindenféle állattal.

És olyan emberektől lehet venni általuk készített dolgokat (pl hűtőmágnest, szalma/ csuhé figurákat stb) akik sérültek (látássérültek, siketek, Down kórosok stb). És van forralt bor meg gesztenye (ingyen) és lehet mézet kóstolni. És karácsonyi zene szól Az egésznek jó hangulata van. Így elmegyünk, nézelődni, élvezni a sürgést forgást.

Igen elbeszélünk egymás mellett, mert te egy materiális anyagias világszemléletben élsz. Aki csak ajándékokban és pénzben tud gondolkodni. Még a hétköznapokban is.

2010. jún. 2. 17:07
 66/80 anonim ***** válasza:

Én már 25 éve járok dolgozni, a feleségemmel felneveltünk 4 csodálatos embert. Nekünk sosem volt és most sincs időnk ilyen meg olyan vallást gyakorolni. Világ életemben fontos volt az, hogy a gyermekeimet felneveljem a legjobb családi körben, hogy iskoláztassam őket, hogy megkeressem a napi kenyérre valót, hogy este a feleségemmel tudjak beszélni a napomról. Persze betartjuk az alapvető bibliai szabályokat, mint pl. a ne lopj, ne ölj, ne csalj stb., amit szerintem minden tiszteletre méltó ember betart. Nem rossz dolog, ha valaki hívő, de azt az energiát, amit a napi templomba járással tölt, bemagolják a vallási tanításokat, amit a Jehovák is tesznek, szerintem ezek olyan dolgok, amik nélkül lehet élni.

Fáradságos munkám elvégeztével, az otthon nyugalmával, amikor becsenget 2 kedves hölgy, tudom, hogy Jehova Tanúja. Én azt vettem észre, folyton bibliai tanításokkal jönnek ráadásul zaklatnak a szabadidőmben. Felháborító, amit tesznek. Nem vagyok hívő, de mint mondtam, betartom az alapvető szabályokat. Nem csalom a feleségem, nyugodtan élek, akkor miért lenne szükségem gyűlésekre és egyéb időpazarló összejövetelekre?

Köszönöm, hogy elolvasták

50F

2010. jún. 7. 16:14
 67/80 anonim ***** válasza:

A zsoltáríró szerint először is vannak dolgok, melyeket kerülnünk kell. Beszél a ’gonoszok tanácsáról’, a ’bűnösök útjáról’ és a ’gúnyolódók székéről’. Ahhoz, hogy boldogok legyünk, el kell fordulnunk azoktól, akik gúnyolják, sőt figyelmen kívül hagyják Isten törvényeit.

Ezután következik, hogy leljük gyönyörűségünket Jehova törvényében. Ha valamiben gyönyörűségünket leljük, akkor keressük az alkalmat, hogy részt vehessünk benne, nem igaz? Tehát Isten törvényében a gyönyörűségünket lelni azt jelenti, hogy nagyfokú értékelést érzünk Isten Szava iránt, vágyunk arra, hogy többet megtudjunk róla, és jobban megértsük.

Zsoltárok 1:1-6!;Máté 4:4!

2010. jún. 8. 22:21
 68/80 A kérdező kommentje:

Szia, volt olyan alkalom is, hogy meghallgattad Jehova Tanúit,hogy vajon miről szeretnének beszélni, vagy mit szeretnének adni neked? Vagy rutinszerűen mindig elutasitod?

Vagy olyasmin gondolkoztál, hogy mi lenne, ha te volnál valaki más ajtója előtt a szabadidődben ugyanevvel a céllal és téged is ugyanúgy gyakran elutasitanának?

Mi lehet az a dolog ami rá tud venni hozzád hasonló normális, családos, munkás embert, hogy ezt tegye?

Próbálj elgondolkodni, mi tudna téged rávenni. Ha nem jössz rá, akkor egyszer hivd be őket, és kérdezd meg tőlük, tudod, nem harapnak, és nagyon kedvesek. Azt is kérdezd meg tőlük, hogy miért jönnek hozzád olyan gyakran, és a szabadidejüket miért áldozzák rád, hogy "zaklassanak" téged a szabadidődben!

Szerintem megéri, csak azért, hogy megértsd őket!

2010. jún. 8. 22:33
 69/80 anonim ***** válasza:

"Ahhoz, hogy boldogok legyünk, el kell fordulnunk azoktól, akik gúnyolják, sőt figyelmen kívül hagyják Isten törvényeit."

Ez gondolom azokra értendő, akiknek eszük ágába sincs a bruklini részvénytársaságot és az újságjait Isten szavának elfogadni.

2010. jún. 8. 23:24
 70/80 anonim ***** válasza:
69%

Jehova úgynevezett "tanúi" buta, fanatizált népség, aki csak az Őrtorony szolgálatára, bemagolására és visszaböfögésére képes. Valódi bibliaismeretük nincs. Egy Bibliát ismerő keresztény szanaszét tudja oltani őket. Én nem egyszer meg is tettem. Meg is érdemlik, hogy rájuk fagyasszák végre valaki az ocsmány pofájukra a műmosolyt.

Had ajánljak - egy kis olvasnivalót Jehova "tanúiról":

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. jún. 8. 23:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!