Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi, milyen érvet...

Jehova Tanúi, milyen érvet hoztok fel, hogy nem igy van?

Figyelt kérdés

Azt mondják sok helyen, hogy agymosottak vagytok hogy nincs személyes véleményetek, csak a Bibliával tudtok válaszolni.

Milyen sokan vagytok? Ki irányitja? Hogy tudtok mindig csak adni folyoiratokat, könyveket, termeket épiteni mindenhol? Volt pedofilbotrány és átvilágitás, vagy feljelentés nálatok, mint a katolikusoknál? Szerintetek Isten közbeavatkozik a világ problémáival kapcsolatban, vagy világvége lesz?

2010. ápr. 20. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
21%
János 7:18-" Aki saját magától szól, az a saját dicsőségét keresi; aki azonban annak dicsőségét keresi, aki küldte őt, az igaz, és nincs benne igazságtalanság."
2010. máj. 13. 19:23
 52/80 anonim ***** válasza:
22%
Most én katolikus vagyok, és mert hitem megrendíthető belépek a JT-khez akkor agymosott leszek? és ha kilépek a JT-ből mert nem találtam meg bennük azt amit kerestem, akkor vissza áll az agyam? Ez akkroa szánalmas, minden vallásban van agymosott és normális is, nem lehet álltalánosítani.
2010. máj. 30. 18:06
 53/80 anonim ***** válasza:
50%

Had ajánljak egy kis olvasnivalót Jehova tanúiról:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 30. 19:29
 54/80 anonim ***** válasza:

18.6 Igen, pontosan.

Mivel az ember csúcsragadozó, ezért saját maga ellensége. És ne higgyük, hogy minden ember aki világra jön normális. vannak életképesek, és vannak az életképtelenek, akiknek még azt is meg kell mondani mit ünnepelhet, mikor mosolyoghat, hogyan ossza be az idejét. Nyilván ha erőre kap az illető és úgy gondolja saját maga önállóan is tud ezekben a dolgokban dönteni- kilép. És visszanyeri az "agyát"

2010. máj. 30. 19:37
 55/80 anonim ***** válasza:
ehhez a mikor mosolyoghathoz meg mit mikro ünnepelhethez hagy másoljam be egy korábbi kérdéshez hozzászólásomat, remélem sikerül megérteni, hogy mire gondolok, bár nem vagyok JT de van egy ismerősöm aki az é hát nem 100%osan tartja be azt amit a vallás kér tőle, sőőt, de attól még nagyon jó ember és nagyon tisztelem őt! nos itt van amireől előbb beszéltem:Látok itt olyan irásokat h milyen elszomorító h JT kisffiút megkérdeznek mit kapott karácsonyra vagy szülinapjára és nemtud mondai semmit.Ti sügérek az h nem ünneplik a születésnapot ill karácsonyt az nem azt jelenti h nem kapnak ajándékot esetleg decemberbe vagy akár minden hónapban...... Ajándékot szívből kell adni és nem csak azért mert ilyen nap van, sztem az a szomorú h a mai életben soha senki nem lepi meg a párját vagy gyerekeit semmivel csak ha olyan nap van, sztem ez szánalmas, erről enyit. várom válaszod (az előző előtti)
2010. máj. 30. 23:18
 56/80 anonim ***** válasza:

Te sügér, a gyerekek lelkivilága más, mint egy felnőtté. Felnőttként én azt nem tudom megmondani mikor van a születésnapom, na jó dátumilag igen de napra biztosan nem. Nem érdekel az ajándék és az ünneplés sem. Általában egy sms-t és egy telefonhívást kapok a szüleimtől, barátaimtól, hogy boldog születésnapot. A karácsonytól sem esem hasra.

De egy gyerek más. Igenis neki fontos lehet, ha a többiek csillogó szemmel mesélik milyen volt a születésnapjuk, a karácsony. És tudod ez is téged és a korlátolt gondolkodásodat minősíti: NEM az ajándék a lényeg. Tavaly a kisfiam legnagyobb élménye az volt, hogy a nagymama sütött neki gyümölcstortát-mai napig emlegeti, pedig 1 éve volt és akkor volt 3 éves. Most a névnapján az volt a legnagyobb élménye, hogy a barátnőm elhozta a kiskutyáját- ezt mesélte mindenkinek az oviban. (És nem számított, hogy egyébként mindennap látjuk a kutyát és mindennap játszik vele meg sétáltatja, akkor is az volt a névnapomra eljött a baba kutya.) És ilyen élmények mesélésénél nyel egyet az a szerencsétlen gyerek, nem azért mert nem tudja felsorolni, hogy milyen ajándékot nem kapott.

2010. máj. 31. 11:30
 57/80 anonim ***** válasza:
0%
Én sügér leírom röviden mert látom a lényeget nem sikerült kiragadni, itt nem az ajándék értékéről vagy milyenségéről van szó, hanem arról miért csak akkor adsz ajándék a gyerekednek (legyen az bármilyen apróság) amikor ilyen nap van? ha a Tescoba meglátsz egy kis macit 400ft vagy bármit ami a fiadnak tetszene és éppen bírnál rá költeni, akkor miért nem veszed meg, vagy az említett kutyát miért nem viszed elé neki egy szombaton mikor beleférne az idődbe? - hát mert most nem olyan nap van, majd ha a naptár odaért kapsz ajándékot, mert majd akkor olyan nap lesz hogy szabad ajándékot adni....
2010. máj. 31. 13:43
 58/80 anonim ***** válasza:

Te sügér látom nem sikerült kiragadnod a lényeget az írásomból. nem az ajándék számít, hanem az ALAKOLOM maga.

Úgyhogy soha nem győzöl meg hogy egy hétköznapi 400 Ft-os maci egyenértékű egy szülinapi felköszöntéssel.(ami semmibe nem kerül)Mert nem. Sajnálom hogy nem érted és pláne azt hogy nem is akarod, csak hajtogatod, amit a szektagyűlésen beléd magyaráztak.

2010. máj. 31. 17:39
 59/80 anonim ***** válasza:
Az agymosásról: [link]
2010. jún. 1. 04:14
 60/80 anonim ***** válasza:
Én a sügér, én nem járok semmilyen szektagyűlésre :), csak így vélekedek erről a kérdésről. Az meg hogy felköszönteni valakit mert szülinapja van, na bumm :) A karácsonykor is köszöntesz vagy mi?- Karácsonykor azt csinálod amit már az előzőkben megírtam: Ajándékot adok mert valaki azt mondta, hogy karácsonykor szabad ajándékozni.....
2010. jún. 1. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!