Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi, milyen érvet...

Jehova Tanúi, milyen érvet hoztok fel, hogy nem igy van?

Figyelt kérdés

Azt mondják sok helyen, hogy agymosottak vagytok hogy nincs személyes véleményetek, csak a Bibliával tudtok válaszolni.

Milyen sokan vagytok? Ki irányitja? Hogy tudtok mindig csak adni folyoiratokat, könyveket, termeket épiteni mindenhol? Volt pedofilbotrány és átvilágitás, vagy feljelentés nálatok, mint a katolikusoknál? Szerintetek Isten közbeavatkozik a világ problémáival kapcsolatban, vagy világvége lesz?

2010. ápr. 20. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
54%

Három hozzáfűznivalóm van:

1. Miért lenne agymosott, aki a Bibliát olvassa??

Az lehet agymosott, aki a segédkönyvekből szerzi meg a "saját gondolatait" ami így érdekes módon mindenkinél ugyanaz lesz.

Hogy jobban szemléltessem mire gondolok: A gimnáziumi magyartanáromnál a verselemzés arról szólt, hogy lediktálta hogyan kell elemezni. Ha valaki azt mondta vissza, akkor ötöst kapott. (lehet, hogy el sem olvasta a verset) Ha valaki netán olvasta a verset is és saját ötleteket mondott felelés közben, az biztos, hogy nem kapott ötöst. Ezt értem agymosás alatt. Nem azt ha valaki olvassa a verset és gondolkodik, hanem ha valaki előre gyártott véleményt formál a versről.

És hogy miért vannak előregyártott vélemények? Azért hogy ne kezdj el gondolkodni, mert akkor az egész rendszer beborul.

Gondolkodás nélkül olyan véleményt kapsz, ami úgy tűnik megállja a helyét minden összefüggésben (ha netalán mégsem, akkor a következő Őrtoronyban találsz rá valamilyen magyarázatot, ami megnyugtat) tehát nem kell továbbgondolni.

2. már megint a katolikus egyházat támadod. Miért úgy akarsz védekezni, hogy közben mást támadsz? Ha katolikus egyházat érintő kérdéshez jutok ott is elmondom a véleményem. De itt most Jehova tanúiról van szó.

3. Nem válaszoltál egyetlen kérdésemre sem.

2010. ápr. 26. 15:12
 12/80 anonim ***** válasza:
0%

11:11-tévedtél

tévedtél,.........elég előítélet szagú az irományod!

Az előítélet gyakran abból ered, hogy tudatlanság uralkodik nálad hisz nem vagy Jehova Tanúja

én az vagyok már 90 -nes évektől és azt,látom hogy én egy élő Egyház tagja vagyok, amit Jézus Krisztus irányit ,én hiszem hogy ő a feje a gyülekezetnek és hogy ő az igazi szőlőtő és aki nincs vele egységben és nem terem gyümölcsöt az ő és a mi Atyánk a szőlőműves levágja vagyis eltávolít

,és amelyik gyümölcsöt terem, azt mind megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen(János 15:1,2).

Ha egyszer az előítélet gyökeret ereszt a szívedben, ez elhomályosíthatja előtted az igazságot. „ Azért gyűlölünk néhány személyt, mert nem ismerjük; és nem is fogjuk megismerni őket, mert gyűlöljük őket — jegyezte meg Charles Caleb Colton, angol író.

Ezért nem akarják egyesek megismerni Jehova Tanúit!

Én így gondolkodom személyes meggyőződésem ,nem Őrtorony c-kből másoltam be ,ha valami nem tetcik neked sajnos akkor ráfogod hogy bemásoltam egy cikket pedig nem igaz és érdekes módon nem tudod azt bizonyítani amivel vádolsz ISTENRE BÍZOM HOGY MEGÍTÉLJEN ÉN NEM ÍTÉLKEZEK FELETTED NEM AZ ÉN DOLGOM EZ .

JÉZUS AMIT Tanítót az nem az övé volt hanem azé aki küldte öt de azért volt neki saját gondolata is mint nekem is van de ő is és én is az ISTEN AKARATÁT KERESEM MINDENBEN! Máté 26:42;1Péter 4:11-" Ha valaki szól, úgy szóljon, mint aki Isten szent kijelentéseit szólja; ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki rá van utalva az Isten adta erőre; úgyhogy mindenben az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által. Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen."

1Korintusz 2:16-" Mert „ki ismerte meg Jehova gondolkodását, hogy oktathatná őt”? Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása."

János 5:30-"Én semmit sem tehetek a magam kezdeményezéséből. Ahogy hallok, úgy ítélek, és az ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki küldött engem."Mondta Jézus!!

A katolikus egyházról annyit hogy nekem nem segítetek hogy Jézus tanítványa legyek Máté 28:19,20!=pedig ez kellene a fő dolga legyen ha Jézus a Katolikus Egyház feje.)Én 19 évesen lettem Jézus követője és Eben Jehova Tanúi segítetek.Katolikus Egyház nevelte ANYUMAT A HIT DOLGÁBAN és mikor neki volt egy kérdése például pokolról kapott egy szájpuskát .Ez volt a kérdése Anyumnak (JELZEM NEVELŐ SZÜLÖK NEVELTÉK SAJNOS OLYAN VOLT NEKIK MINT EGY RABSZOLGA ),ha most is kell szenvednem mert nem vagyok elég jó ,hogy a mennyországba jussak,örökre a pokolban kell akkor azért szenvednem?Elég ideges lett erre a pap,pedig Anyum gyerek volt akkor és gondolkodót már ilyen kérdéseken,tehát ezért kapott a fejére egyet.Majd az idő teltével Jehova Tanúi magyarázták meg ,hogy nincs Bibliai alapja a pokolnak.Amúgy a Katolikus Egyházban olyan Mária kultusz van és a szentek fontosabbak mint a Biblia olvasása és megtartása. Én azt látom ,hogy a Katolikus Egyház ezt a próféciát teljesíti BE=Máté 7:21-23!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. ápr. 26. 18:30
 13/80 anonim ***** válasza:
59%

"tévedtél,......elég előítélet szagú az irományod"

Isten mindent tud. Jehova tanúi mindent jobban tudnak?

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..

2010. ápr. 26. 20:42
 14/80 anonim ***** válasza:
34%

Egyszerűen nem értem,hogy miért megy állandóan a sárdobálás!!!

Én Tanú vagyok de még sohasem másoltam be oldalakat,mint nagyon sokan szokták!(megjegyzem nem is nagyon szoktam elolvasni az olyan kommenteket amik 600000 sorból állnak.

Mindíg arra törekszem,hogy a saját szavaimmal,és saját véleményemmel válaszoljak.

Ezeket a véleményeket szoktam alátámasztani a Bibliából idézetekkel,mert én úgy gondolom,hogy ha valaki igazán hisz Istenben és a mindennapjait is aszerint éli,és ami a legfontosabb mindíg olvassa és elmélkedik az írásokon akkor nagyon jól tudja,hogy minden cselekedetével ,tetteivel dicsőséget szerezni az Istennek a legfontosabb.

Ha ez valakinek annyira szúrja a szemét,hát előre is elnézést kérek mindenkitől,ha megfogom bántani,de úgy gondolom,hogy csak azt bántja a mi válaszunk, aki nem tud ,vagy nem is akar tudni sok mindent a Bibliából,és Isten szándékáról!!!

2010. ápr. 26. 21:14
 15/80 anonim ***** válasza:
55%

A tegnapi 14:00 vagyok. Egyáltalán nem támadom a katolikus egyházat, éppen arról írtam, hogy ott sem agymosott emberek vannak, még ha ugyanaz a véleményük is valamiről.

A Biblia nem az a könyv, amit azért kell megvitatni, hogy kinek mit mond, hogyan értelmezi, hanem azt kell mindenkinek magának végig gondolnia, hogy az életében mit kell változtatnia, hogy a Bibliában leírtaknak megfeleljen. (Már ha akar.) Szerintem nem az az önálló gondolkodás mércéje, hogy kigondolok-e valami "egyénit" a Biblia szavaiból.

Mondok egy példát. Olvasom, hogy szeretni kell az ellenségeimet is. Az első reakcióm az, hogy ugyan már miért kellene! Majd én eldöntöm, hogy kit szeretek és kit nem, ki érdemli meg, ki nem. Aztán szembe jut, hogy mégis kell, mert ezt Jézus mondta. De hogyan? Miért? Mi van, ha mégsem? Milyen fokozatok vannak? Ki kell mutatnom, vagy csak érezzem? Ki az ellenségem? Csak én gondolom ellenségnek, vagy tényleg az? Csak Sátán lehet, vagy ember is? Más szeretet ez, mint az "igazi", vagy nem? Hogyan sikerül ez másoknak? Hogyan tanuljam meg? Van valami hasznom belőle? Hogy mutatta meg ezt Jézus? A tanítványok példájában kapok-e segítséget?....

Ezeket végig gondolom, keresem a Bibliában, és igen, segítséget kapok hozzá a folyóiratokban, a gyülekezetben. De ez nem azt jelenti, hogy agymosottként gondolkodás nélkül bármit elfogadok, mert ha nem gondolom végig, soha nem fogom megérteni, elfogadni. Márpedig el kell, mert Jézus mondta.

Szerintem ez más gyülekezetekben sincs másként.

2010. ápr. 27. 06:21
 16/80 anonim ***** válasza:

A tegnapi 11:11-es és 15:12-es vagyok.

- Miben tévedtem?

- Nincs előítéletem veletek szemben, sokatokkal beszélgettem már és sokat utánaolvastam, valami fogalmam van a szervezetről. Az is előfordulhat, hogy olyat olvastam, amit nektek nem szabad.

Nálad látok inkább előítéletet a következő sorokkal: "Az előítélet gyakran abból ered, hogy tudatlanság uralkodik nálad hisz nem vagy Jehova Tanúja "

Remélem te sem gondolod komolyan, h ha valaki nem JT akkor az tudatlan??

- Nem gyűlölöm a Tanúkat, sokat ismerek és szeretem őket.

- Ezt próbáljátok megérteni, attól, h a katolikus egyházat szapuljátok, attól még nem leszek jobb véleménnyel a szervezetetekről. Itt nem a TI Istenhiteteket kérdőjelezem meg, hanem a szervezetet!

- A katolikus egyháznak ugyanúgy megvannak a saját hülyeségei, de mint már írtam itt most nem erről van szó, hanem JT-ról.

- 21:14-esnek. Teljesen egyetértek azzal, amit írsz. "olvassa és elmélkedik az írásokon akkor nagyon jól tudja,hogy minden cselekedetével ,tetteivel dicsőséget szerezni az Istennek a legfontosabb. "

Nagyon sokan teszik ezt világszerte olyanok is, akik nem tanúk.

A katolikusok között is vannak olyanok, akik Isten szava szerint élik az életüket, aszerint cselekednek. Nem kell ahhoz JT-nak lenni, hogy Istennek tetsző életet éljen vki.

- MÉG MINDIG SENKI NEM REAGÁLT A 11:11-es felvetéseimre.

2010. ápr. 27. 10:49
 17/80 anonim ***** válasza:
28%

Drága 11:11-es!

Én szeretnák válaszolni neked!

Azért előre bocsájtom,hogy nem lesz rövid,de mindd a saját véleményem és nem belinkelt iromány.

Igen ,valóban vannak ilyen könyveink,de ezeket nem azért kapjuk,hogy kötelezően csak abból válaszolhatnánk.

Pontosan azért olvassuk ezeket,mert bízunk Istenben és ezek által segít nekünk abban,hogy minél több emberrel ismertessük meg az ő további szándékát a földdel.

Az,hogy ezt emberek készítik ,nem jelenti azt,hogy nem lenne helyes használni,mivel az Isten őáltaluk segít nekünk.

Ők a Vezető Testületünk,akit Jézus a hűséges rabszolgáinak hívott.(Máté:24:45-47)

Nagyon sok kérdéssel állunk szemben a mindennapi életünkben,amit az emberek tesznek fel nekünk,így ezekből a könyvekből megtudhatjuk,hogy hol találunk megfelelő Bibliai idézetet a válaszokhoz.(mivel minden verset mi sem tudunk kívülről a Bibliából).

Bármikor mehetünk könyvtárba,és azt böngészhetünk amit szeretnénk,senki nem szabja meg nekünk,hiszen nem robotok vagyunk hanem emberek ,akiknek viszont kiiskolázott lelkiismerete van és így tudja,hogy mit illik,és mit nem.Ettől függetlenül ha én Russelről vagy Rutherfordról szeretnék olvasni akkor nyugodtan megtehetem!

A hiedelemmel ellentétben nekünk is vannak önálló véleményünk és azt bármikor elmondhatjuk ugyanis ezért nem jár kiközösítés.A kiközösítés súlyosabb bűnökért jár,pl:házasságtörés.

Én soha nem szoktam támadni a Katólikus Egyházat,sőt azért a válaszokból (nem csak az enyémekből)kiderül,hogy általában minket támadnak!

Nekünk mindennap ünnep a családunkkal.

Pl:házassági évfordulót is szoktunk ünnepelni,és nem csak a Tanúkkal,hanem,rokonokkal,barátokkal ismerősökkel is.

Nem mondom azt ,hogy a Biblia mondja a tiltást az ünnepekkel kapcsolatban,de aki nagyon sokat tanulmányozta már a Bibliát az nagyon jól tudja,hogy mi az álláspontja Istennek ezekkel kapcsolatban,és ha én szeretnék megfelelni Isten mércéjének akkor aszerint teszek ahogy ő ítéli meg a dolgokat.

Attól függetlenül,hogy Tanú vagyok úgyanúgy érinkezem a nem tanú barátainkkal,és ismerőseinkkel és nagyon jól szoktam érezni magam velük.

Akkor hol van itt a szeparáció?

Azt is megemlíteném,hogy talán még jó hatással is vagyok rájuk mert amióta Tanú lettem a jelenlétemben sokkal kevesebbet dohányoznak ,és minimálisra csökkentették a nem illő szavakat is.

A világvége dátumokkal kapcsolatban annyit szeretnék írni amit a Biblia ír.

Először is nem világvége,hanem a gonosz világrendszer vége.

Tehát sehol nem volt arról szó,hogy a világnak lesz vége.

A Biblia azt írja,hogy :példabeszédek:4:18:"Az igazságosok ösvénye azonban olyan,mint a hajnal világossága,mely egyre világosabb lesz a teljes délig."

Minél tovább haladunk mi is az időben (mint a nap az égen így egyre világosabban) és látjuk,hogy a világ milyen állapotban van,annál tisztább nekünk is a kép,hogy már nem sokáig húzhatja az emberiség ebben a gonosz rendszerben.

Az,hogy valaki valamikor ezt a kijelentést tette,nem hiszem,hogy minden Tanúra árnyékot kell,hogy vessen,mert azóta már "egyre világosabb lett" sokkal többet tudtunk meg,és mint sok millárdan a földön mi is ugyanúgy tökéletlen emberek vagyunk,így tévedhetünk mi is!

Soha senkit nem néztünk hülyének ha nem Tanú,ellenkezőleg nekünk pont az a célunk,hogy minél több embernek tudjuk elmondani amit mi érzünk,és minket is a szeretet vezérel abban,hogy beszéljünk az embereknek.Nem hiszem ,hogy valaki úgy menne el prédikálni és egy betanult robot szöveget mondana el,mert fél,hogy kiközösítik.Nagy a valószinűsége,hogy akkor nem nőne évről-évre egyre jobban a tanúk száma,hanem csökkenne.

Nem vagyunk szigorúbbak Istennél,hisz nem is lehetnénk azok,de a Bibliából kiderül,hogy mit fogad el Isten és mi az amit gyűlöl,mi csak ehhez szeretnénk tartani magunkat!!

BOCS,HOGY ILYEN HOSSZÚRA SIKERÜLT A VÁLASZOM!

2010. ápr. 28. 11:56
 18/80 anonim ***** válasza:
59%

Ők a Vezető Testületünk,akit Jézus a hűséges rabszolgáinak hívott.(Máté:24:45-47)

Igen, és ott vajon Jézus valóban az Őrtorony Társulatról beszélt? :-/

Az Őrtorony Társulat magukat "felkenteknek" tartó vezetősége a Biblia ezen igehelyét próféciaként értelmezi, és önmagára vonatkoztatja ('hű és értelmes rabszolga osztály'), és azt állítja, hogy az ő feladata Isten népének 'idejében megadni az eledelt' (a Társulat kiadványait). Ezzel szemben ez csupán egyike Jézus példázatainak, és e példázat a 24-25. fejezet egészével együtt vigyázásra és sáfárkodásra int, nem a 20. századról jövendöl. A példázat lényege tehát folytonos éberségre intés, mint az egyházi előljárók különös kötelessége. Ennek megfelelően más keresztények nem használják ezt a kifejezést saját felekezetük hierarchiájának megnevezésére. A hű és hűtlen szolga tehát itt egyszerűen minden embert jelent, aki Krisztust jó cselekedetekkel várja, illetőleg aki késő jövetelére számítva magát bűnre adja. Nem érthetünk egyet az Őrtoronynak az 1935-ben bevezetett ezzel a tanítással kapcsolatos kétosztályos megváltástanával sem.

2010. ápr. 29. 02:03
 19/80 anonim ***** válasza:
27%

Mi az előítélet? Egy enciklopédia így határozza meg: „egy vélemény, mely anélkül alakult ki, hogy időt vagy gondot fordítottak volna a helyes megítélésre.” Mint tökéletlen emberek, bizonyos mértékig hajlamosak vagyunk az előítéletre. Talán vissza tudsz emlékezni olyan esetekre, amikor az összes tény ismerete nélkül hoztál ítéletet. A Biblia szembeállítja az ilyen előítéletre való hajlamokat Jehova Isten ítéleteinek módjával. Azt mondja: „az Úr nem azt nézi, a mit az ember; mert az ember azt nézi, a mi szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van” (1Sámuel 16:7).

11:11 kérdéseid

-Miért használtok mindenféle magyarázó könyveket, miért nem bíztok Istenben a Bibliát olvasva, hogy jól fogjátok értelmezni?

-Van egy olyan könyvetek, amiben meg van írva mit kell válaszolnotok a "térítendő személy" különböző válaszaira, kérdéseire. Hol van itt az önálló gondolkodás?

-Bemehettek-e a könyvtárba szabadon könyveket böngészni Russel és Rutherford idejéből? MINDEN könyvet?

-Ha más a véleményed, mint az Őrtorony szervezetnek, elmondhatod-e a kiközösítés veszélye nélkül?

-Miért támadjátok állandóan a katolikus egyházat? Nem akarom őket védeni, de miért csináljátok? Jézus is megmondta, aki nincs ellenünk az velünk van.

-Miért nem lehet ünnepelni a családdal?

Az összes családi ünnepet kiátkoztátok. %%%%%%%%%Mondod a véleményedet pedig nem vagy tisztában az összes ténnyel na ez az előítélet!!!!!!!!!!!!

- Nem gyűlölöm a Tanúkat, sokat ismerek és szeretem őket.

IGEN SZERETED ŐKET

Én ha valakit szeretek akkor jobban megismerem és utána mondok véleményt ha tésztába vagyok az összes ténnyel !

A Biblia leírja, hogy a szeretet „nem viselkedik illetlenül, nem keresi a maga érdekeit” (1Korintusz 13:5).

2010. máj. 4. 07:41
 20/80 anonim ***** válasza:
100%

Csak pár kérdés, és örülné ha a Tanú válaszolna rájuk.

1. Szoktad e mondani, hogy Noé is beszélt az embereknek a közelgő katasztrófáról és az emberek nem hallgattak rá?

- Ez hol van leírva a Bibliában? (ne mond azt hogy Péter azt mondta, mert abba még csak bele sem lehet magyarázni, hogy a vízözönnel kapcsolatban történt)

- Ha pedig szólt az embereknek, ez nem volt ellentétes Isten parancsával, aki azt mondta téged és családodat megtartalak. Itt még utalást sem olcvasok ki abból, hogy Istennek szándékában állt volna megmenteni bárkit is, sőt valójában egész pontosan leírja, milyen állatokat vigyen fel a bárkára- nem mondjuk annyi galambot ahányat csak találsz)

2. Most ti keresztények vagy zsidók vagytok? Mert a zsidó vallás NEM ünnepli sőt ők pogánynak titulálják azokat az ünnepeket amit ti. Függetlenül az ünnep eredtetétől valóban pogány vagy nem. Minden pogány és kész.

Miért volt lapotok elnevezése Zion Őrtornya (amiből aztán elmaradt a Zion)- ez egyértelmű utalás a leggyűlöltebb zsidó propagandára a cionizmusra, és egyértelmű kötelékre a zsidók és a Tanúk között. (persze érthető okokból, aztán a Zion kimaradt)de a kötelék azért nem szakadt meg legalábbis nem teljesen.

3. Ha szabad olvasni és könyvtárban böngészni a Tanúknak, akkor ezt miért nem teszik meg? Olyan alapműveltségi hiányosságokkal küzdenek, hogy égbekiáltó. ( egyet idéznék ez a kedvencem, amikor épp a március 15-i ünnepség volt soron nálatok: Dugovics Titusz Egernél a zászló után ugrott- igen ő volt csak nem Egernél és nem a zászló után, hanem egy törököt rántott le a várfalról.)

3. Például ez miért megengedett, hogy történelmi, bibliai tényeket ferdítsetek el (azt nem mondjam hazugságokat terjesszettek) a vallásotok alapelveinek igazolására? Ezt így tanította Jézus? Hazudozzatok? (példa afent említett zászló-Titusz eset, március 15 - fegyverviselés, katonaság elleni felszólalás-simán figyelmen kívül hagyva, hogy nem háború volt, senki nem ölt meg senkit- mert mondjuk ugyaezen esemény kapcsán az aradi vértanúkkal szemben értenék valami jogosságot, de a márciusi ifjakkal és így tovább)

3 És végül, ha ez egy igaz vallás, Jézust és a Biblia szavát követi stb stb stb- miért nem terjedt el a világban? Sőt ha Magyarország tízmilliós lakosához képest a 22000 Tanú igen elenyészőnek tűnik. Ennyi ember talán egy kisközség létszáma.

2010. máj. 4. 08:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!