Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi, milyen érvet...

Jehova Tanúi, milyen érvet hoztok fel, hogy nem igy van?

Figyelt kérdés

Azt mondják sok helyen, hogy agymosottak vagytok hogy nincs személyes véleményetek, csak a Bibliával tudtok válaszolni.

Milyen sokan vagytok? Ki irányitja? Hogy tudtok mindig csak adni folyoiratokat, könyveket, termeket épiteni mindenhol? Volt pedofilbotrány és átvilágitás, vagy feljelentés nálatok, mint a katolikusoknál? Szerintetek Isten közbeavatkozik a világ problémáival kapcsolatban, vagy világvége lesz?

2010. ápr. 20. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
28%

Jehova tanúja vagyok, röviden válaszolok az előzőekben fölvetett 5 pontra.

1. Azt szoktam mondani, ha szóba kerül, hogy Noé figyelt Isten szavára, még a többi ember nem. Noé beszélt Isten igazságáról, de a többi ember éppúgy nem figyelt rá sem, ahogy Istenre. Nem az özönvízről beszélt, hanem Isten igazságáról. Noé élete nem a bárkaépítéssel kezdődött.

2. Milyen kötődésre gondolsz? Jézus zsidó volt. Sion hegye egy hegy. "Akik Jehovában bíznak, olyanok, mint Sion hegye, amely megingathatatlan és időtlen időkig megáll."(Zsoltárok 125:1)

3. Jehova tanúi sem más iskolába, szakiskolába, gimnáziumba, főiskolára vagy egyetemre járnak, mint mások. Ha valaki téved, mindegy, hogy Jehova tanúja, katolikus, protestáns, ateista stb.

4. Az ebben a pontban felsoroltakból a márciusi ifjakkal kapcsolatban fölvetett kérdésedre válaszolok. Abban, hogy az ünnepen mi nem veszünk részt, annak nem az akkori fegyverviselés az oka (15-én tényleg nem háborúztak). Nem veszünk részt emberek vagy emberi szervezetek magasztalásában, mert erre egyedül Isten méltó. Tiszteletben tartjuk mindenki ünneplési formáját, de nem vagyunk közreműködők benne.

5. Magyarországon 23706 hírnök és 273 gyülekezet volt tavaly. 2%-kal több, mint az előző évben. Idén, gondolom, még több lesz. Itt aktív emberekre gondolj. 812-en keresztelkedtek meg, saját, felelősségteljes döntésükből. Lehet, hogy ez Magyarország népességéhez képest kicsi számnak tűnik, de nem a szám mutatja azt, hogy valami igaz, vagy nem igaz.

2010. máj. 5. 09:48
 22/80 anonim ***** válasza:

Köszönöm válaszod és hogy megerősítetted, hogy jól gondoltam Jehova Tanúi egy zsidó szekta és semmi köze a keresztényekhez. Köszi.Igen az alapítótok életrajzából is úgy tűnik, hogy ő egy dühös zsidó volt hasonlóan Freudhoz, Adlerhez. Hát persze a zsidó történelmet, zsidó törvényeket nézve érthető is.

Jó én már korábban érettségiztem minthogy ez a szekta betört volna Magyarországra,és jól tudom, hogy romlott a közoktatás minősége de azért ennyire? (márha elfogadom, hogy a Tanúk jártak iskolába és ott mindent megtettek, hogy tőlük telhetően legjobban elsajátitsák a tananyagot, mert ezek nem tévedések, hanem tudatlanság. Én többször beszéltem Tanúval és szó szerint köpni nyelni nem tudtam, hogy felnőtt ember ennyire tudatlan lehet.)

2010. máj. 5. 17:38
 23/80 anonim ***** válasza:
0%

Indulatos válaszodból úgy látom, mindegy lett volna, mit írok a felvetéseidre, a véleményed megcsontosodott. Kicsit erősen fogalmaztál, de értem, te így gondolod.

Le style, c'est l'homme.

2010. máj. 5. 18:58
 24/80 anonim ***** válasza:
76%

kicsit sem indulatos a válaszom, de nem a felvetéseimre illetve azoknak csak egy részére válaszoltál, a lényegről nagyvonalúan elfeledkezve és átlépve rajta. Ez engem túlságosan nem zavar sőt meg se lepődtem rajta. Azon inkább ha őszintén válaszolsz, de gondoltam ilyen hirtelen nem tudtál megkérdezni senkit most mi legyen.

És itt már felvetették a Tanúk miért kezdenek el személyeskedni, ha valaki kérdez valamit? Nem ismerem a Bibliát szóról szóra, de Jézus nem hiszem hogy indulatossággal, meg begyöpösödöttséggel vádolta volna azokat, akik esetleg nem osztották az ő véleményét.

2010. máj. 5. 20:10
 25/80 anonim ***** válasza:
16%
Mi volt a lényeg?
2010. máj. 5. 21:14
 26/80 anonim ***** válasza:
0%

8:24 Kérdezőnek

1.

1Péter 3:20-„ akik engedetlenek voltak egykor, amikor az Isten türelme várt Noé napjaiban, míg készült a bárka, amelyben kevés ember, azaz nyolc lélek vitetett át biztonságban a vízen.”

A szeretet és a türelem kéz a kézben jár. „A szeretet hosszútűrő” – olvasható az 1Korintusz 13:4-ben. A hosszútűrés pedig magában foglalja, hogy valaki türelmesen elvisel másokat. „Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent, mert az Isten szeretet” (1JÁNOS 4:8). 2Péter 3:15-„ Tekintsétek továbbá megmentésnek a mi Urunk türelmét, mint ahogy szeretett testvérünk, Pál is írt nektek a neki adott bölcsesség szerint,………………

” „Megveted az ő kedvességének, béketűrésének és hosszútűrésének gazdagságát, mivel nem tudod, hogy az Isten kedves volta megbánásra próbál vezetni téged?” — kérdezte Pál (Róma 2:4).

-"kevés ember"(„csak néhányan” Katolikus fordítás)Figyelt Noéra csak a családja,ez azt jelenti hogy évtizedekig dolgozott a BÁRKA ÉPÍTÉSÉN TITOKBAN? NEM .(Máté 24:38, 39;Máté 24:14). De azáltal, hogy Jehova bárkát építtetett Noéval, és megengedte, hogy talán több évtizeden át „az igazságosság prédikálójaként” (Katolikus fordításban ez áll"Noét,az igazság hírnökét")szolgáljon, elegendő lehetőséget nyújtott Noé kortársinak, hogy megbánják erőszakos útjaikat, és szolgálni kezdjék Őt (2Péter 2:5;(Zsidók) Héberek 11:7). A gonosz nemzedék elpusztítása teljesen jogos cselekedet volt.

„Az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú” (2MÓZES 34:6).

(Jakab 1:17-"Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, mert az égi világosság Atyjától jön alá, és őnála nincsen változás, nem fordul, mint az árnyék."Malakiás 3:6-" „Mert én vagyok Jehova, én meg nem változom."

Ezékiel 18:23-" »Hát gyönyörködöm én a gonosznak halálában? — ez a legfőbb Úr, Jehova kijelentése. — Nemde inkább abban, hogy megtérjen útjairól, és éljen?«"

Jézus azt mondta hogy még az angyalok is örvendenek ha a gonosz megtér.(Lukács 15:10) Ilyenformán — mondom nektek — öröm támad az Isten angyalai között egyetlen bűnös miatt, aki megbánást tanúsít.” Mi az Isten akarata tehát?1Timóteusz 2:4-" akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön,"

Róma 9:14"- Akkor hát mit mondjunk? Igazságtalanság van az Istennél? Soha ne legyen úgy!"Róma 3:4-" Hanem az Isten találtasson igaznak, még ha minden ember hazugnak találtatik is, mint ahogy meg is van írva: „Hogy igazságosnak bizonyulj szavaidban, és győzedelmeskedj, amikor ítélnek téged.”")

Például: Énók prófétált(jövendölt)=Júdás 14 -van feljegyezve Vajon hol irja az Ósz-ben? Pál apostol ezért mondta =2 Timóteusz 3:16-"Minden Írás,amit az Isten sugalmazott,,jól használható a tanításra"(Katolikus fordítás)

Péter levelét és Júdás levelét Isteni sugalmazásra írták, én hiszem hogy Isten szavához tartozik ami igazság és Isten tanítása János 17:17.!

-a Biblia nem mindig fejti ki az összes részletet bizonyos emberekről és eseményekről !

(János 21:25).

A Biblia úgy lett megírva, hogy felszínre hozza, mi van a szívünkben. A (Zsidók) Héberek 4:12 -A Biblia üzenete mélyre hatol, és feltárja igazi gondolatainkat és indítékainkat. Akik kritizáló szellemben olvassák, gyakran megütköznek, amikor olyan történeteket olvasnak, amelyek nem közölnek annyi részletet, amennyit kielégítőnek ítélnének. Az ilyenek akár azt is kétségbe vonhatják, hogy csakugyan szerető, bölcs és igazságos-e Jehova.Ám ha figyelmesen és őszinte szívvel tanulmányozzuk a Bibliát, Jehovát olyannak fogjuk látni, amilyennek a Biblia egésze bemutatja. Így hát nem nyugtalankodunk, ha egy konkrét beszámoló olyan kérdéseket vet fel, amelyekre nem találunk mindjárt választ.Hasonló ez ahhoz, mint amikor egy nagy kirakó játékot próbálunk összerakni. Lehet, hogy először nem találunk meg egy darabot, vagy nem látjuk még, hogy egy darabka hová fog kerülni. De talán már összegyűjtöttünk annyi darabkát, hogy látjuk, milyennek kell majd lennie az egész képnek. Ugyanígy, amikor tanulmányozzuk a Bibliát, egy témában idővel megértésre jutunk, és kialakul egy határozott kép ,az adót témában..

Intelligens emberek tudnak olyan könyveket írni, amelyeket csak „a bölcsek és a műveltek” képesek felfogni. De olyan könyvet írni, amelyet csak helyes indítékkal lehet megérteni — nos, ehhez Isten bölcsességére van szükség! (Máté 11:25).

[link]

2010. máj. 6. 12:22
 27/80 anonim válasza:
Engem közelröl érint ez a "Jehova"agymosás "A menyem 3 éve lett jehova,azóta egyre távolodik a családtol,csak a Jehovák a testvérek őket fogadja terülj asztallal,más már nem számít csak addig amíg ad valamit neki..Lett egy kisbabája ,akit hurcol magával a gyülekezetbe..A fiam tehetetlenül nézi ahogy püföli a szemünk láttára pár hónapos babáját mert az véletlen megkarmolta az ő arcát!!!Normális??Rászóltam,még neki állt feljebb!Ő a biblia szerint neveli a gyerekét ne szóljak bele!!!Ez nincs a bibliában,erre törvény van ,de nem én akarom tönkretenni a fiam "boldogságát"avval hogy szóljak a gyámügyiseknek...Házasságkötéskor még nem volt Jehova.hogy tudták így átmosni az agyát??Mellesleg műköröm ,divatos rucik,frizura ez is belefér??Enni meg nincs mit!Vajon adakozniuk is kell a gyülekezet felé anyagi támogatással??A férjének meg hazudik ,hová lett a pénz???Eteti a sok ingyenélőt minden héten kétszer a lakásukon ,de a szülőket letojja magasról,hát ez aztán gyönyörű vallás!!Járják az utcákat mint valami kódisok,zavarják más emberek nyugalmát ,avval hogy becsengetnek,tukmálják az irományaikat,a gyermekét nevelni ,szeretni nincs ideje!!Erre tanítsák meg TISZTELT JEHOVÁK !!!!
2010. máj. 6. 14:22
 28/80 anonim ***** válasza:
22%

Ébredjetek! utóbbi néhány számában ez áll!

Lehetséges szeretni az ellenségeinket?..g 09/11

Egészséges anyukák, egészséges kisbabák..g 09/11

Házastársi hűség ...g 09/4

Szülők, ne hagyjátok magukra a gyermekeiteket!..g09/11

Boldog családok titka ...g 09/10

Hogyan fékezhetem meg a haragomat?..g 09/9

Hogyan ismerhetném meg jobban a szüleimet?..g 09/10

Hogyan osszam be az időm?..g 09/6

Has ezeket elolvassuk és alkalmazzuk a mindennapi életünkben jobb és boldogabbak leszünk mindannyian!

Mi történik napjainkban a családdal? =2Timótheus 3:1–4.

Ki hozta létre a családi elrendezést? =Efézus 3:14, 15.

Mi a családi boldogság titka? =Ésaiás 48:17.

A Biblia hangsúlyozza, milyen fontos törődni a családtagokkal, azokkal is, akiknek sajátos szükségleteik vannak. Ezt jelenti ki: „ha valaki nem gondoskodik az övéiről, és kiváltképp a háznépének tagjairól, a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél” (1Timóteusz 5:8).Jézus ezt mondta: „Boldogok, akik tudatában vannak szellemi szükségletüknek” (Máté 5:3). Azok a családok, amelyek követik a bibliai alapelveket, és így kielégítik a szellemi szükségletüket, tudják, hogyan lehetnek boldogok a kedvezőtlen körülmények ellenére is.

- azok, akik alkalmazzák a bibliai alapelveket, sikeresen meg tudnak küzdeni a gondjaikkal.

Jézus azt mondta, hogy a szeretet azonosítja majd az igaz követőit: „Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni [a·ga′pe] fogjátok” (János 13:35). Figyeld meg azt is, hogyan jelenik meg az a·ga′pe az 1Korinthus 13:13-ban: „megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet [a·ga′pe].”

Mi teszi ezt az a·ga′pe szeretetet nagyobbá a hitnél és a reménynél? Ezt a szeretetet az Isten Szavában található alapelvek — méghozzá igazságos alapelvek — vezérlik (Zsoltárok 119:105). Abban nyilvánul meg, hogy önzetlenül azt igyekszünk tenni másokkal, ami Isten nézőpontjából helyes és jó — függetlenül attól, hogy az, akivel törődünk, látszólag megérdemli-e vagy sem. Az ilyen szeretet képessé teszi a házastársakat, hogy kövessék a Biblia tanácsát: „Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is” (Kolossé 3:13, Újfordítású revideált Biblia). A szerető házaspárok „hajlandók az egymás iránti szeretetre [a·ga′pe]; mert a szeretet sok vétket elfedez”, és ápolják is az ilyen szeretetet (1Péter 4:8). Figyeld meg, hogy a szeretet elfedezi a hibákat. Nem zárja ki őket, mivel egyetlen tökéletlen ember sem lehet mentes a tévedésektől (Zsoltárok 130:3, 4; Jakab 3:2).

Amikor Isten és egymás iránt ilyen szeretetet ápol a házaspár, akkor házasságuk tartós és boldog lesz, mert „a szeretet soha nem vall kudarcot” (1Korinthus 13:8, NW). A szeretet „az egység tökéletes köteléke” (Kolossé 3:14, NW).

2010. máj. 7. 09:35
 29/80 anonim ***** válasza:
Megy az Őrtorony-bemásolás. Bravó!
2010. máj. 7. 09:55
 30/80 anonim ***** válasza:

9:35-ös

Igen, pont így ismerem én is a Jehova Tanúit. Tényleg nagyon jó az, amit bemásoltál és nagyon igaz. Ugyanúgy, mint a Biblia is nagyon jó és nagyon igaz. De egy konkrét problémafelvetésre, mint amilyen az előző hozzászóló (az illető menye) nem állja meg a helyét ha szép dolgokat bemásolsz. Én is ismerek JT-it, akik eltávolodtak a szeretteiktől, mert már csak a jelenlegi "testvéreik" a fontosak. A többiek a gonosz világból valók, velük már nem tudnak ugyanúgy lenni, mint régen. Lehet, hogy szeretnének, az elején még próbálkoznak is, de az idő haladtával egyre kevésbé megy.

Azáltal, hogy ilyen szép dolgokat olvastok, mondtok egymásnak, el is hiszitek, hogy a valóságban is így viselkedtek. Pedig sajnos nem.

Próbáljatok meg konkrétumokról beszélni.

Többnyire ha valaki mond nektek valamit, felvet egy problémát rögtön jöttök egy Biblia idézettel, ami lehet, hogy azt mutatja, hogyan kellene viselkedni, mit kéne tenni, de az adott szituációról eltereled a figyelmet és kis idő múlva már nem is arról folyik a diskurzus, hanem valami hasonló dologról. A végén pedig a problémafelvetésre nem érkezik válasz, csak a nagy általánosságban valami általános igazság, amit nem lehet megtámadni, mert tényleg úgy igaz, ahogy van, de nem arról szól, ami az eredeti KONKRÉT probléma volt.

2010. máj. 7. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!