Melyik vallás tiltja a véradást? A jehovák ha minden igaz nem adhatnak, és a bibliára hivatkoznak természetesen, de a többi?
Nos, én nem tudom, hogy a 61% os hozzászóló medikus-e vagy sem, de én az vagyok.
Valószínűleg nem vettétek észre(véletlenül?) de van egy másik topic, ahol az őrtornyos problémát tudományos igénnyel igyekeztem megmagyarázni.
A JT-s ápoló ugyanezeket a kivágott ÉBREDJETEK! idézeteket másolta be, de sajnos míg az itteni JT hozzászólók csak idézetekkel villognak(melyek valóságtartalmát és korszerűségét nem ellenőrizték), addig nekem némi valódi élettani-biokémiai információ van a kezemben, amit persze idézetekkel(ezek más kérdések megválaszolására vannak előkészítve) tagadni nem lehet.
Ezeket a másik "véres" kérdésnél leírtam, és ha az illető valószínűleg továbbra sem fog vértrafóval élni, de vélhetően átgondolja azokat az infókat, amikkel ott találkozott.
egyébként a másik vitához egy kis fordítási jegyzék(mivel kollegával vitáztam, ezért szakszavakat használtam, amit a laikus nem ért, ellenben sokkal gyorsabban legépelhető)
vasodilatator-értágító
trombus-vérrög
reperfúzió-szöveti vérellátás újraindítása
transzláció- mRNS-ről fehérjeszintézis
TFmRNA-a TF mRNS
dikumarin, heparin-vérhígítók
ROS- reaktív oxigen species pl. szuperoxid
a legtöbbet ott leírtam, de ha kimaradt, akkor szóljatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!