Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik vallás tiltja a véradás...

Melyik vallás tiltja a véradást? A jehovák ha minden igaz nem adhatnak, és a bibliára hivatkoznak természetesen, de a többi?

Figyelt kérdés
Főként a katolikus vallásra vonatkozó "törvény" érdekelne de kíváncsi lennék mi a hozzáállása a többinek. Válaszokat előre is köszönöm.
2010. ápr. 9. 19:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/83 anonim ***** válasza:

Nos, én nem tudom, hogy a 61% os hozzászóló medikus-e vagy sem, de én az vagyok.

Valószínűleg nem vettétek észre(véletlenül?) de van egy másik topic, ahol az őrtornyos problémát tudományos igénnyel igyekeztem megmagyarázni.

A JT-s ápoló ugyanezeket a kivágott ÉBREDJETEK! idézeteket másolta be, de sajnos míg az itteni JT hozzászólók csak idézetekkel villognak(melyek valóságtartalmát és korszerűségét nem ellenőrizték), addig nekem némi valódi élettani-biokémiai információ van a kezemben, amit persze idézetekkel(ezek más kérdések megválaszolására vannak előkészítve) tagadni nem lehet.

Ezeket a másik "véres" kérdésnél leírtam, és ha az illető valószínűleg továbbra sem fog vértrafóval élni, de vélhetően átgondolja azokat az infókat, amikkel ott találkozott.

2010. ápr. 18. 18:55
 82/83 anonim ***** válasza:
Egyébként az a sztori, ahol a páciens elveszti a vérének a 90%át, az egészen biztosan nem igaz. Persze most majd kapom a fejemre az áldást, de a hozzászólók még soha nem voltak műtőben, így nem tudhatják, de aki elveszti a vértérfogata kb. felét az szinte biztos halott.
2010. ápr. 18. 19:02
 83/83 anonim ***** válasza:

egyébként a másik vitához egy kis fordítási jegyzék(mivel kollegával vitáztam, ezért szakszavakat használtam, amit a laikus nem ért, ellenben sokkal gyorsabban legépelhető)

vasodilatator-értágító

trombus-vérrög

reperfúzió-szöveti vérellátás újraindítása

transzláció- mRNS-ről fehérjeszintézis

TFmRNA-a TF mRNS

dikumarin, heparin-vérhígítók

ROS- reaktív oxigen species pl. szuperoxid

a legtöbbet ott leírtam, de ha kimaradt, akkor szóljatok.

2010. ápr. 18. 19:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!