Mit mondanak az evolúció tagadói és jehova tanúi ezekre a tényekre?
Az intelligens teremtést cáfolja, az evolúció elméletét alátámasztja az elcsökevényesedett, funkció nélküli lábcsontjai a bálnának. Ha valami felesleges, akkor miért lett megteremtve?
Ugyancsak érdekes dolog az állattenyésztőknél a mesterséges szelekció, a tudatos tenyésztés. Ha csak teremtéssel lehet létrehozni megfelelő élőlényt, akkor miként működhet a megfelelő vérvonal létrehozása, fenntartása a kiválasztott egyedek keresztezésével?
Ez maga a felgyorsított evolúció: [link]
Jehovások állításának cáfolására:
- Az eredmény, a változások megfigyelhetőek.
- Ellenőrzött körülmények között ismételhető.
- Megjósolható működésű, az új egyed a kívánt tulajdonságokat örökli.
Vidiripi
"Ezt azért hoztam fel példaként mert a vallásod általában vissza húzta az embereket a fejlődésről és nem fogadták el az új feltevéseket még ha bizonyítékok is voltak rá."
Nem érted! Amiről te beszélsz az az egyház és nem a vallás. Mit nem lehet azon érten hogy a Bibliából nem alátámasztható hogy nem onnét ered?
Általában? Ja hát általában a tudomány megöli az embereket! Általában a tudomány az téved! Persze ez napjainkra azért már nem általános!
De a visszahúzó erőt illetően azért nagyon erősen vitába szállnék!
Csak egy dolog. Miért van az hogy Európa lett a technikai és tudományos fejlődés bölcsője? Pont az a földrajzi terület ahol elterjedt a "vallásom"? Ahol pedig teljességgel ismeretlen volt ott meg nem volt ilyen fejlődés. Pl. Kína előbb ismerték a fémöntés technikáját mint Európában. De így van ez az iránytűvel a könyv nyomtatással a kerékkel a puskaporral.
S annak is nézz utána hogy kik kezdték el tanítani a tömegeket és nem csak a kiváltságosok tanulhattak meg a gazdagok. Ez viszont nagyon is alátámasztható a Bibliából. De persze hiába van leírva benne ha NEM teszik azt!
"Szóval ezek után ne állítsd azt hogy úgy kritizálom hogy semmi közöm nem volt hozzá, mert hidd el rengeteg volt."
Ennek ellenére még sem vagy képes ketté választani még a tudományos gondolkozásoddal sem (már ha tényleg képes vagy úgy gondolkodni) a Bibliát az egyháztól. Mert lehet hogy neked nem tűnt fel de az egyház gyakran nem azt mondja ami a Bibliában van. Ezért kellene különválasztani ha sikerülne neked is. Szóval jogos a kritika mert ezt az "aprócska" dolgot nem sikerült kiszúrnod.
"A Bibliát tudományos módszerrel viszont akkor se tudtam kezelni amikor elhittem azt hiszen számomra a kettő kizárta egymást. Porból ember?"
Hát képzeld el hogy az emberi test azokból az anyagokból épül fel ami a Föld anyagában is megtalálható. S ezt a tudomány bebizonyította.
Igen veszem észre hogy nem tudod úgy kezelni. Ami igen csak probléma lehet a tudományos életben hogy nem vagy képes az érzelmeidet elválasztani egy kutatás témájától.
"Persze erre mondhatod hogy csak jelképesen kell felfogni de ezekben milyen jelképet látsz?"
Nem tudom hogy ezek milyen jelképek mert én soha nem jelképeként gondolok ezekre. Hogy te ebben hiszel az a te személyes elképzelésed de én nem tudok vele azonosulni. A kenyér és a bor azok jelképek, jelképeznek valamit. De amiről te beszélsz azok események. Nem tudom hogy milyen kifacsart logika vagy filozófia alapját lehetnének jelképek.
"Én a Bibliát csak úgy tudtam elfogadni amikor vallásos voltam hogy ami le van írva benne az szó szerint meg is történt."
Sötét anyag/energia!
Folyt. köv.
Amúgy már értem, miért hajtogatják, hogy az ID mozgalom keresztény. Megsúgom, hogy az a kreacionizmus. Az ID az intelligens tervezettséget jelent, ide tartozhatnak az UFO elmélet hívői is, bár, amelyik tudós belátja, hogy az élet nem a véletlenből lett, nem fog egy másik meséhez rohanni...
Szóval nem minden ID-s keresztény, de minden keresztény ID-s. A sztereotípiából értettem meg, hogy miért ragaszkodnak az evolucionisták a sztereotípiákhoz.
Az ID és a kreacionizmus ugyanaz.
"Get your facts straight, bitch!"
Érdekes hogy az inkvizíciót, sötét középkort elválasztod a vallásodtól de a fejlődést meg párosítod vele Úgy hogy annak semmi köze hozzá.
Képzeld nagyon sok tekintetben Európa elmaradottam volt más helyekhez képest a kekedvelt közép korunkban.
Ja és az feltunt hogy ahol nagyobb az iskolázottság annál kevesebb magadfajta van?
"Ahol pedig teljességgel ismeretlen volt ott meg nem volt ilyen fejlődés. Pl. Kína előbb ismerték a fémöntés technikáját mint Európában. De így van ez az iránytűvel a könyv nyomtatással a kerékkel a puskaporral. "
Ez nem ellentmondásos egy kicsit? Először leirod hogy ott volt fejlődés ahol kereszténység volt utána meg azt hogy Kína jóval előbb ismert fontos dolgokat európánál. Remek érv. Persze gondolom erre is írsz valami hablatyot hogy te azt "nem úgy értetted "
"Hát képzeld el hogy az emberi test azokból az anyagokból épül fel ami a Föld anyagában is megtalálható."
Milyen anyagokból épüljön fel? Olyanokbol ami a vénuszon van? Komolyan mondom hihetetlen vagy.
"S ezt a tudomány bebizonyította."
:DDD hát komolyan én azt hittem volna hogy a testunknek semmi köze nincs a földhöz.
De már téged kár győzködni viszont légyszíves válaszolj már arra a kérkérdésemre hogy mitől hiszed azt hogy a te vallásod az igazi?
"Pff, nagyon elment már a vita filozófiai irányokba. Hogy jön az evolúcióhoz a kőszén?"
világosan és érthetően leírtam fentebb. Később már csak visszautaltam rá. De legyen még egyszer: hogyan találtak a több millió éves kőszénben emberi használati tárgyakat, mikor akkor még bőven nem volt ember, de még majom sem. A gyíkok aranycsengőt készítettek? Nem a kőolaj és a kőszén az özönvíz miatt alakulhatott ki és akkor már éltek emberek és volt arany művelés. Ha nem olvassátok el az érveinket, akkor minket igazoltok, hogy csak hajtogatjátok a magatokét
És még mindig kibújtok a kőolaj kérdése alól...
nézd csak #85-ös! Mire írta a válaszoló a porból ember példát!
"A Bibliát tudományos módszerrel viszont akkor se tudtam kezelni amikor elhittem azt hiszen számomra a kettő kizárta egymást. Porból ember?"
Hát képzeld el hogy az emberi test azokból az anyagokból épül fel ami a Föld anyagában is megtalálható. S ezt a tudomány bebizonyította.
Igen veszem észre hogy nem tudod úgy kezelni. Ami igen csak probléma lehet a tudományos életben hogy nem vagy képes az érzelmeidet elválasztani egy kutatás témájától.
Épp egy evolucionista kételkedett abban, hogy a föld porából, földi anyagokból lett az ember. Először döntsétek el, hogy pontosan miben hisztek, hisz két evolucionista egymásnak mondott ellent...
Tehát ezt gyakorlatilag a másik evolucionistának válaszoltad:)))
"Milyen anyagokból épüljön fel? Olyanokbol ami a vénuszon van? Komolyan mondom hihetetlen vagy. "
Amúgy: "Porból ember? Botból kígyó? Vízből bor? Föld forgásának megállítása úgy hogy észre se vette senki? Ezekben hol van a tudomány? "
Tehát Isten, aki ezeket megteheti, nem tudományosan csinálja ezeket? Azért, mert a fizikai világban nem nagyon tudjuk a szellemi törvényeket megérteni, attól még létezhetnek. Vagy amit nem értek, az nincs? Szép lenne. A szellemi törvények a fizikaiak felett állnak. Ezért tudott Isten szóval teremteni anyagot. Ez az, amit Planck fizikus is felismert. Plackról mindenki hallott (elemi, középiskola). Az örökkévalóságban majd megtanuljuk a szellemi törvényeket is. Pl. ez is az: amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. De nem elterelni a szót a kőolajról!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!