Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki hívő, miért kezdett el...

Missi_Key kérdése:

Aki hívő, miért kezdett el hinni? Egyáltalán létezik olyan ember akinek nem valami logikátlan dolog erre a válasza?

Figyelt kérdés

a legtöbb ember eleve neveltetés miatt, de jobb oka nincs rá, vagy különböző pszichológiai okokból. de van bárki akinek van oka hinni?

(bármilyen vallás)

2015. jún. 18. 00:39
 61/92 A kérdező kommentje:

57

"Világosan odaírtam, hogy nem nézem le azokat akik másképp élnek, sőt bántani sem áll szándékomba őket"

azzal hogy azt írtad hogy az abortusz több száz babát ölt meg... már bántottad őket.

mert ezt jogalkotók is olvashatják..akik a több száz "gyermeket" mentenék, és nem az anyákat.

58.

köszi

ceri

ezt fájt végigolvasni

igen fizikai ok..

a kvantumfizika elég...instabil terület. de a matematika nem..mellesleg a fizika sosem volt stabil...nézd csak newton kontra einstein.

demokrácia, igen az valóban egy vicc. de ez hogy jön ide?

"Abortuszellenesség?...."

nem az hogy te vagy az erősebb, hanem hogy a te testedben élősködik, mert tudod mit mondok..éljen, csak vegyék ki és ne bennem.

csak mert inteligens vagy, még nem lettél természet feletti, igen is az ember is állat ilyen értelemben.

2015. jún. 27. 00:35
 62/92 A kérdező kommentje:

60

ment a zöldike :)

2015. jún. 27. 00:38
 63/92 anonim ***** válasza:

"azzal hogy azt írtad hogy az abortusz több száz babát ölt meg... már bántottad őket.

mert ezt jogalkotók is olvashatják..akik a több száz "gyermeket" mentenék, és nem az anyákat."

Ha te azt írnád ide ki, hogy a sorozatgyilkosságnak több ezer áldozata van már, én nem feltételezném rólad, hogy evvel a sorozatgyilkosokat akarod "bántani", hanem egyszerűen szeretnél életeket menteni.

Miért gondolod, hogy az anyákat meg kell menteni a "gyermekektől", a szüléstől. Ha ezt tennénk már rég kipusztultunk volna.

Igen vannak esetek mikor a gyermekvállalás nagyon nehéznek tűnik(lelki, anyagi, családi problémák), de miért a magzat hibás mindezért, lehet, hogy sok esetben mi felnőttek hozunk vagy hoztunk rossz döntéseket.

"Ez egy elég komoly kérdés, és voltak is ilyen kutatások.

Az állatvilágban ez elég jól meg van határozva, és az állatok sokszor kényszerülnek ilyen döntésekre.

Megvan, hogy melyik életnek mennyi az értéke, és a szülők eszerint döntenek életről és halálról.

Embernél is van ilyen, és ott se mindig tudatos.

Az mondjuk teljesen egyértelmű, hogy egy már megszületett ember értékesebb egy sejtcsomónál."

Én értelek. De ha téged megöltek volna "sejtcsomó" állapotodban, sohasem tudjuk meg rólad, hogy egy értékes ember vagy, és, hogy egy fontos része vagy ennek a világnak. Amúgy sem gondolom, hogy ilyen esetekben az állatoktól kellene példát vennünk. Becsüljük egy kicsit többre magunkat, mert többek is vagyunk.

2015. jún. 27. 08:28
 64/92 A kérdező kommentje:

a sorozatgyilkosok nem a saját bőrüket mentik.

persze...a hurrikánért sem én vagyok a hibás, de azért csak szar amikor szétesik a házam és fejbebasz egy üvegszilánk...

ha engem megöltek volna sejtcsomó koromban, akkor én azt nem tudnám sajnálni, sőt te sem, mivel nem léteznék. és nem hiányoznák, mert sosem léteztem....

2015. jún. 27. 14:49
 65/92 anonim ***** válasza:

"a sorozatgyilkosok nem a saját bőrüket mentik. "

Vannak esetek amikor igen. De az egész onnan indul, hogy egyáltalán nem gondolnak a másikra, csak saját magukra, vágyaikra, indulataikra, elképzeléseikre, a bosszúra, vagy csak egyszerűen ez esik nekik jól. Az önzőség szedi az áldozatait, nagyon sok területén az életnek.

"persze...a hurrikánért sem én vagyok a hibás, de azért csak szar amikor szétesik a házam és fejbebasz egy üvegszilánk..."

Ebben egyetértünk.

Én is pont ezt mondtam, hogy a magzat sem hibás a hurrikánért( abortuszért) mégis fáj neki, mikor "szétcsapja" a fejét. Nem értem miért gondolod, hogy a terhesség halálosan káros a nőkre nézve. Te nem szeretnél apa lenni?

Az, hogy te most élsz(a szüleid így döntöttek, habár az élet felett, nem az embernek kellene dönteni) ez hatással van a környezetedre.(család, barátok, munkatársak, szomszédok, ismerősök) Ezt a hatást egyedül te hozhattad, hozhatod be a világba, mert minden ember más, egyedi. Valószínűleg nem lennénk képesek érzékelni a hiányod, de mindaz amit te életeddel behoztál, behozol a világba, beláthatod, hogy az mind hiányozna és pótolhatatlan lenne. A "sejtcsomó" is a történelem része egy bizonyos ideig, de ha úgy döntünk, nem hagyjuk tovább fejlődni, megfosztjuk attól, hogy a történelembe egy olyan dolgot írjon bele amire egyedül csak ő képes.

Ne haragudj, hogy ennyire eltértünk az eredeti témától.

De nem olyan egyszerű ez a hit dolog. Mert mi mindent tudni és megmagyarázni akarunk. De a hitet pont azért nevezik hitnek, mert elsősorban nem a tudásról szól, hanem, arról, hogy ez által kapcsolódunk vissza az Élet Urához. És amire Ő leginkább meg akar minket tanítani, hogy szeressük jobban az embertársainkat mint saját magunkat. (Galata 5.14 - Biblia)

2015. jún. 28. 14:19
 66/92 anonim ***** válasza:

"ez által kapcsolódunk vissza az Élet Urához."

Amit ugye csak hiszünk.

"És amire Ő leginkább meg akar minket tanítani"

Ami megint csak találgatás.

2015. jún. 28. 15:09
 67/92 A kérdező kommentje:

65. ...

ha igen, az azért megérthető..ki az a hülye aki meg akar halni?

"Ebben egyetértünk. "

nem. cseszd meg, elbeszélsz mellettem. én az anyára írtam, amit te a kölyökre értesz.

várjál visszakeresem neked!

te írtad:

Miért gondolod, hogy az anyákat meg kell menteni a "gyermekektől", a szüléstől. Ha ezt tennénk már rég kipusztultunk volna.

Igen vannak esetek mikor a gyermekvállalás nagyon nehéznek tűnik(lelki, anyagi, családi problémák), de miért a magzat hibás mindezért, lehet, hogy sok esetben mi felnőttek hozunk vagy hoztunk rossz döntéseket.

amire én válaszoltam:

persze...a hurrikánért sem én vagyok a hibás, de azért csak szar amikor szétesik a házam és fejbebasz egy üvegszilánk...

a hurrikán a baba, az üvegszilánk meg hogy az anya teste megy tönkre a terhességbe..

mit lehet ezen enyire félreolvasni?

" Nem értem miért gondolod, hogy a terhesség halálosan káros a nőkre nézve. Te nem szeretnél apa lenni?"

lány vagyok, és olyan az egészségi állapotom hogy én lehet belehalnák egy terhességbe...még csak nem is a szülés részébe hanem a kihordásba...

neked én miért lennék pótolhatatlan? nem lenne aki kijavítsa a hibás érvelésed? :DD

ohh..és hogy az urat szeresd jobban mindenkinél. :D még magadnál, a szüleidnél, és a gyerekednél is.

ha Ő kérné hogy áldozd fel égő oltáron a gyermekedet....megtennéd?

2015. jún. 28. 23:14
 68/92 ceri ***** válasza:

""Abortuszellenesség?...."

nem az hogy te vagy az erősebb, hanem hogy a te testedben élősködik, mert tudod mit mondok..éljen, csak vegyék ki és ne bennem. "

Tudod amikor ilyeneket olvasok, valóban mélyen lenézem azt aki ezt mondja. Hogyan kerül oda az az élősködő? ki azért a felelős?

És aztán a felelős úgy dönt, hogy nem vállalja, hanem inkább gyilkol. Lényegileg erről van szó.

Persze lehetnek morális szempontból is elfogadható indokok. De ez az esetek nagyon kicsi százaléka a tényleges abortuszoknak.

Igaz neked felesleges moralitásról beszélni, hiszen az életet is -jó materialistához illően- anyagcsomónak tekinted, de ne feledd nem csak te vagy a világon. Én a kutyámat sem tekintem anyagcsomónak, de a te esetedben kivételt teszek. Elfogadom, hogy te egy anyagcsomó vagy -remélem ezzel a kedvedben jártam, mindenesetre ezen nem vitatkozom veled tovább. Meg egyebekben sem, mert mint ilyentől, úgysem várhatom el, hogy megértsd egy ember érvelését.

2015. jún. 29. 14:51
 69/92 A kérdező kommentje:

ki a felelős?

gondolom az aki nemszedi a férfibogyót... vagy akik nem hajlandók kifejleszteni...

a gumi állítólag 99%-os védelem, ha kiszakad az se az én hibám.

vagy miért kéne bevállalnom egy agyi trombózist, vagy az örök szüzességet a védekezésért?

a kutyád nem anyagcsomó egy kifejlett ember sem

... DE a tojásra sem mondom hogy kiscsirke

...és nem várom el tőle hogy csipogjon, vagy bármi olyat hozzá adjon a világhoz amit egy tyúk vagy kakas hozzáadna...

én sem várok tőled empátiát az embertársaid iránt, buta vagy az látszik szóval nem vehetem sértésnek hogy nem tudod elképzelni milyen az amikor a WC-n kell titokban megszülnöd, vagy amikor a terhesség utáni depresszióban nincs melletted senki, vagy amikor a karriered, és így a megélhetésed tönkreteszi egy terhesség.

2015. jún. 29. 18:29
 70/92 anonim ***** válasza:

"nem. cseszd meg, elbeszélsz mellettem. én az anyára írtam, amit te a kölyökre értesz."

Tudtam, hogy nem a gyerekre értetted, szándékosan írtam vissza ezt a választ, mert nem jól feleltél az enyémre.

Én írtam, hogy a magzat nem tehet semmiről, nem ő a hibás, te meg azt válaszoltad hogy az anya nem tehet a dolgokról. De lényegtelen ezen vitázni.

Örülök, hogy ideírtad, hogy lány vagy, így egy kicsit úgy érzem közelebb áll hozzám ez az egész beszélgetés.

Nagyon sajnálom, hogy nem lehet gyereked, hogy veszélyes ez rád nézve. (anya ként jobban megértem,hogy min mehetsz keresztül,a férjemmel egy évig próbálkoztunk, hogy legyen gyerekünk, de még az is nagyon hosszú időnek tűnt).

Ha lesz erőd tovább lépni, lehet, hogy egy nap nevelhetsz, szerethetsz, befogadhatsz egy olyan gyereket aki elveszítette a szüleit. Nem osztom az észt, csak remélem, hogy a fájdalmad egy nap örömre fordul.

"neked én miért lennék pótolhatatlan? nem lenne aki kijavítsa a hibás érvelésed? :DD "

Túlzás ha azt állítanám, nekem pótolhatatlan lennél, de biztos vagyok abban, hogy sok ember a környezetedből elmondhatná ezt neked. Nekem hiányozna a beszélgetésünk, sokat tanultam tőled. Kitartó vagy és őszinte, nem ámítod magad de nyitott vagy az igazságra.

És még jobban megerősítetted bennem azt, hogy milyen jó dolog hinni(Zsidók 11,1 - Biblia), és mennyit veszítenék ha hitetlen szívvel élnék.

"ohh..és hogy az urat szeresd jobban mindenkinél. :D még magadnál, a szüleidnél, és a gyerekednél is.

ha Ő kérné hogy áldozd fel égő oltáron a gyermekedet....megtennéd?"

Az igazság ennél egy kicsit több: 1Jn 4,20

Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a testvérét, hazug az: mert a ki nem szereti, a testvérét akit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?

Azért kell elsősorban Istent szeretnünk és tisztelnünk, mert csak így lesz egészséges motivációja annak, hogy az embereket szeretjük. Isten nem azért kér ilyet mert önző és beképzelt, hanem mert meg akarja nekünk mutatni, milyen jó dolog feltétel nélkül, őszintén szeretni. Nem részletezem nagyon, mert lehet ez neked így "kínai".

Az áldozattal kapcsolatosan, ha Ábrahámra utalsz vissza, ő bizonyította, hogy bízik Istenben, és ezért Isten meg is áldotta bőségesen.

Biztos vagyok benne, hogy tőlem nem kérne ilyet Isten, más világban élünk,(az akkori világban szinte napi szinten mutattak be áldozatot Istennek) de arra kér, hogy legyek kész áldozatokat hozni azért, hogy a gyerekemnek átadhassam azt a feltétel nélküli szeretetet amit Tőle kapok.

2015. jún. 29. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!