Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki hívő, miért kezdett el...

Missi_Key kérdése:

Aki hívő, miért kezdett el hinni? Egyáltalán létezik olyan ember akinek nem valami logikátlan dolog erre a válasza?

Figyelt kérdés

a legtöbb ember eleve neveltetés miatt, de jobb oka nincs rá, vagy különböző pszichológiai okokból. de van bárki akinek van oka hinni?

(bármilyen vallás)

2015. jún. 18. 00:39
 41/92 A kérdező kommentje:
ceri-nek szólt, az utolsó válaszom, ezt nem írtam oda, de egyértelmű
2015. jún. 23. 00:22
 42/92 A kérdező kommentje:

39-es.

nem célom a hamis remény keltése. ha te ezt vigyasznak hívod, attól még a jelentése ugyanaz. hamis remény.

azért félnek az emberek a haláltól mert megszűnnek létezni, elrohadnak megeszi az agyukat a kukac. szerinted ez olyan mókás?

miért siratunk. --> társas kapcsolatok = szociológia/pszichológia. hadd ne kelljen lemásolnom egy teljes könyvet.

a szavaim inkább csak megvetéssel vannak tele. nem birom ha valaki butaságot beszél és még csak alá se támasztja rendesen. és az idegrendszeremben raktározom

gondolom azért nem ócsárolsz mert eddig egy értelmes érvet nem hoztál fel, és anélkül kicsit kínos volna. ...

2015. jún. 23. 00:31
 43/92 anonim ***** válasza:
Van egy felállított teóriád, és írhatunk bármit, te nem fogod azt elfogadni, mert ha nem érted, akkor értelmetlennek titulálod és sértegeted az embert. Szólj, ha majd valóban érdekel a téma és nem a sértegetés a cél, hanem a másik oldal megismerése és akkor még én is le fogom írni, hogy hogyan találkoztam Istennel, mit tett értem és én hogy élem meg, hogy reagáltam és milyen jó kapcsolatunk van. Addig semmit. Privát megtalálsz.
2015. jún. 23. 08:49
 44/92 Attila_the_hun ***** válasza:

"le fogom írni, hogy hogyan találkoztam Istennel"

Találkoztál vele? Na ne mond. :)

2015. jún. 23. 20:18
 45/92 anonim ***** válasza:

"gondolom azért nem ócsárolsz mert eddig egy értelmes érvet nem hoztál fel, és anélkül kicsit kínos volna. ..."

Egyáltalán nem érezném kínosnak, hogy ócsároljalak. Ehhez nem sok ész kell. Egyszerűen úgy döntöttem, hogy nem teszem.

Lehet, hogy butaságnak tűnnek a válaszaim, de őszintén mondom én is így érzek mikor a tieidet olvasom.

Nem azért, mert hülyének tartalak, csak valahogy azt érzem ha biztos lennél az igazadban, nem tetted volna fel a fenti kérdést nekünk. Ha én tettem volna fel azt a kérdést, hogy "aki hitetlen, miért kezdett el az lenni" valahogy az jönne ki belőle, hogy nem vagyok biztos a hitembe és még keresem az igazságot.

Őszintén, Isten nekem minden nap bizonyítja a létezését, de ha teljesen elzárkóznék Tőle, nem ismerném Őt fel. Próbáld te bebizonyítani valakinek a létezésed, és azt, hogy szereted, ha fényéveknél is távolabb tart magától. Meg lenne a módja, hogy megismerjen téged, de ő úgy dönt, nem hisz abban,hogy az az "ürge" létezik. Még senki sem látta, csak pár naiv, lemaradott ember állítja, hogy szoktak vele beszélgetni, és tudományosan is be lehet bizonyítani, hogy ő nem is létezik.

Isten nem tudja megismertetni magát veled, mert elzárkóztál Tőle teljesen. Szabad akaratod van erre, de meg fogod látni, hogy nem érte meg így dönteni.

2015. jún. 23. 21:35
 46/92 A kérdező kommentje:

43-as

ha te azt tudnád hány teóriám van aminek az esélye kevesebb mint istené :D

valóban érdekel, de a bölcsészérvelés nem. az fárasztó, érvelj alátámaszthatóan. a tudomány alátámasztható, mert mindent ami benne van emberek fedeztek fel kísérletek útján.

én csak akkor sértegetek ha van okom rá..és kérlek mondd el hogyan hallottad a hangokat amik a fejedben szóltak hozzád..látod, ennek is volt alapja, ha találkoztál istennel, miért nem tudod szimplán ideküldeni?

45-ös

egyrészt valóban örülnék neki ha az isten-elnmélet bebizonyosodna, tudod reinkarnálódni, vagy a pokolban égni még mindig viccesebb mint elrohadni, és fenntartom mint egy valószínűséget a sok közül, mint ahogyan a mátrixot sem zártam ki, vagy azt hogy csak kómában álmodom ezt a világot, de bizonyíték egyenlőre csak a tudományra van...

kiírok egy kérdést, -bár ezt a kérdést konkrétan azért írtam ki mert egy másik vallásos kérdésnél írt értelmetlen érvelésk és bölcsész bizonyítások lefárasztottak -

de akkor is, kiírok egy kérdést, várom hogy valaki írjon egy olyat hogy nem is tudom, radiológiás vizsgálat bizonyítja egy csontvázról hogy jézus és a dns-e 20%-ban nem emberei..erre kapom a sok "ha meghal valaki gyászolok mert van lelkem tehát isten létezik" tipusú zagyvákat.

2015. jún. 23. 22:18
 47/92 anonim ***** válasza:

"de akkor is, kiírok egy kérdést, várom hogy valaki írjon egy olyat hogy nem is tudom, radiológiás vizsgálat bizonyítja egy csontvázról hogy jézus és a dns-e 20%-ban nem emberei..erre kapom a sok "ha meghal valaki gyászolok mert van lelkem tehát isten létezik" tipusú zagyvákat."

Jézus feltámadt a halálból!( le van írva a Biblia nevű könyvben, a sok tudományos könyv mellett ezt is el kell Olvasni(nem csak egyszer átfutni rajta, teljesen kritikus szívvel)) Ha pedig megtalálnák Jézus csontvázát, semmi istenit nem találnának benne, ha ugyan úgy halt meg mind bármelyik más ember. Pont az bizonyítja,hogy Isten fia,hogy legyőzte a halált.

Nem állíthatod, hogy TELJES nálad az ismeret, a tudás, az igazság(nagyképűség és önámítás lenne), ha pedig csak részleges az ismereted, miből gondolod, hogy amit még nem tudsz és nem ismersz az nem is Igaz.

Isten lélek. Kicsit "merész" anyagi dolgokkal bizonyítani a létezését.

Nagyon sok jót ad a tudomány az embernek, de ismerjük a káros oldalát is( a Föld nagy mértékű rombolása, több millió gyermek legyilkolása abortusz által, atombomba, vegyi fegyverek...)

Miért változik meg jó, helyes irányba azoknak az embereknek az életük akik Jézus alapelveit, igazságait elfogadják és megélik?

Mire kéri Jézus(lásd a Teljes Írást) az embert, amire azt mondhatnád, hogy romboló, negatív, értelmetlen dolog, elv, és pusztító hatása van az emberiségre.

Isten téged is meg fog látogatni, csak annyit legalább engedj meg Neki, hogy bemutatkozzon. (mert Neki, és a fiának is a nevét nagy betűvel kell írni: Isten, Jézus)

2015. jún. 24. 10:16
 48/92 anonim ***** válasza:

Tehát a kérdés az, hogy van e olyan, aki érdekből hisz?

Elég érdek(es) kérdés...

2015. jún. 24. 19:46
 49/92 A kérdező kommentje:

ok, rossz példa volt..de ha legalább a lényegét felfogtad volna...

ha az abortusz szerinted rossz akkor kívánom neked hogy reinkarnálódj nőként, majd megtudod mi az a nemkívánt terhesség. nagyon empatikus lehetsz ám..pff

miért változik meg jó irányba? sírjak vagy nevessek, egy embert sem ismerek aki masszív hívő és jó irányba ment az élete..olyat viszont rengeteget akit "idő előtt szólított el az ÚR...és nagyon nem szép módon"

bármikor meglátogathat, be is mutatkozhat, de én nem hiszem el ám akárkinek hogy ő isten.

és csak akkor használok nagybetűt ha valamit kiemelek, vagy ha a mobilom javítja automatikusan. de ha én elviseltem a kis könyvecskéjétől a sexizmust, akkor talán ő sem fog belekötni a kisbetűbe.

2015. jún. 24. 23:46
 50/92 ceri ***** válasza:

" érvelj alátámaszthatóan. a tudomány alátámasztható, mert mindent ami benne van emberek fedeztek fel kísérletek útján. "

Mondja a vakond a pocoknak.

Ne hivatkozz itt látásra, hisz egy vakond se lát. Kérdezd meg bármelyik vakondot.

A helyzet viszont az, hogy nemcsak vakondok léteznek. Hitetlenkedhetsz te, hogy más mi a frászt lát, más meg bosszankodhat, hogy te miért nem látod. El lehet ezen az alapon veszekedni, de sztem felesleges. Persze elhiszem, hogy bosszantó tud lenni a dolog.

A kérdés már csak az, hogy elviseljük-e, hogy nem mindenki egyforma, és a vakondnak ill. a pocoknak is van joga élni, vagy ki kell irtani a másikat?

Ez pedig intelligencia kérdése.

2015. jún. 25. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!