Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek létezik Isten?

Szerintetek létezik Isten?

Figyelt kérdés
2010. febr. 23. 16:44
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/110 anonim ***** válasza:
Kisebb butaság számolni egy bizonyíthatatlan+cáfolhatatlan elmélettel, mint mereven elutasítani. Oka nem lehet az elutasításnak se, hacsak nem valami újabb vallás valami egészen "okos" köntösben. :)
2010. máj. 23. 12:35
 102/110 anonim ***** válasza:
50%

" - "Na és a levegő? Itt van, nem látod mégis életfeltétel, akárcsak isten."

A Mikulást már láttam sokszor és valahogy nehezen tudnám elhinni, hogy létezik.

A levegő bizonyítottan létezik.

Persze ez nem azt jelenti, hogy csak az létezik amit bebizonyítottak a tudósok.

Tulajdonképpen miért bujkál Isten? Ha akkora a hatalma nincs félni valója tőlünk. Minden egyes ember gondolkodás nélkül hinne benne ha egyszer megjelenne. - "

-> Na és a szeretet? Ez megfelelő érv? A szeretetet sem látod, de érezheted. Egyébként ha nem vetted volna észre, már meg is válaszoltad a saját kérdésedet. "Tulajdonképpen miért bujkál Isten?" Mint ahogyan írtad, akkor mindenki kétségtelenül, ill. gondolkodás nélkül hinne benne. De neki nem az a célja, hanem hogy az igazi énünket lássa, és ez alapján tudni fogja, hogy ki az ki igazán hű hozzá. (Mármint amúgy is tudná, de ez csak kézen fogható bizonyíték, hogy milyen hamisak a mai emberek.)

"- Isten egy fogalom, egy dolog akihez a világ alkoholistái és elszegényedett emberek menekülnek. Én nem tudok hinni olyas valakiben aki bujkál. Amúgy ha létezik akkor valami eszméletlenül gonosz lehet. -"

-> 1. Isten nem egy fogalom, hanem egy személy. Ennyit nem tudni. -_-”

2. Nem hiszem, hogy csak ők imádkoznának Istenhez. Sőt, ha tudnád a hívők között nincsenek alkoholisták, legalább is nem szabadna, hogy legyenek. Mellesleg vettél már Bibliát a kezedbe, mert szerintem nem, de egy kis műveltség nem ártana. ;) Már elnézést...

3. Ha legalább egy kicsit olvasnál (utána olvasnál) a Bibliából, hogy miért nem láthatjuk Istent, akkor talán még választ is kapnál.

4. Isten nem gonosz, sőt...

A kérdezőhöz: szerintem a válaszomból már rájöhettél, hogy igen, hiszek Istenben, minden további nélkül. :D Az már egy másik dolog, hogy ki miben hisz szeirntem… ;)

*.Momo.*

2010. máj. 24. 08:54
 103/110 anonim ***** válasza:
2010. jún. 23. 23:53
 104/110 anonim ***** válasza:
én hiszek Istenben!! Van aki Jézust is megcáfolja h létezett, de hisz az ő születésétől számítjuk az időt hát hogyne létezett volna...Most lehet, hogy nem hiszitek el de egyszer amikor mentem fel a templom dombjára hirtelen felnéztem és megláttam Istent!! Énsem akartam elősször elhinni de télleg így volt..
2010. júl. 22. 21:28
 105/110 anonim ***** válasza:
Istenem írjátok itt Jézust hogy milyen nagy volt. Akkor kérdezem én mi van Tiranai Apollóniusszal, meg Simon Mágussal, ja és persze Keresztelő Jánossal? Ők kábé 1000-szer népszerűbbek voltak mint Jézus pajtás.
2011. jan. 7. 13:19
 106/110 anonim ***** válasza:

"Most lehet, hogy nem hiszitek el de egyszer amikor mentem fel a templom dombjára hirtelen felnéztem és megláttam Istent!!"

Légyszíves írd le, hogy milyen volt és akkor mindenki el fogja hinni.

(Az a válaszod, hogy nem tudod leírni hogyan néz ki, nem érvényes!)

2011. jan. 7. 17:43
 107/110 anonim ***** válasza:
Szerintem te nem istent láttad, hanem agyadra ment a sok pia.
2011. jan. 8. 22:56
 108/110 anonim ***** válasza:

"Most lehet, hogy nem hiszitek el de egyszer amikor mentem fel a templom dombjára hirtelen felnéztem és megláttam Istent!!"

~ Saul-on, Jézuson, és néhány Bibliai személyen kívül (esetleg), nem hiszem, hogy bárkinek is alkalma nyílott volna rá, hogy lássa Istent. Már elnézést,- nem mondom, hogy hazudsz, talán tényleg láttál valamit,- de nem vennék rá mérget, hogy Őt láttad, mármint Istent. :PP

Nem véletlenül nem hisznek az emberek (többsége) Istenben, hisz nem látnák. Ha nem vagy rá "elhívatott" akkor nagyon nem hiszem, hogy Istent láttad, szerintem csak napszúrást kaptál. Vagy a drogoktól hallucinálsz. Ha egyik sem, egyszerűen csak nincs ki a négy kereked. Ezer bocs. :S :P

LolliPoP...

2011. jan. 22. 13:07
 109/110 anonim ***** válasza:

Nem lehet megtudnia az embernek, hogy van-e Isten. Az, amit tehetünk, hogy minél jobban éljük az életünket, minél jobbak leszünk.

Isten nem jelenik meg, sokkal jobban próbára tesz minket, mintha teljesen biztos lenne, hogy létezik, mert akkor mindenki jól élne.

2011. jún. 10. 20:11
 110/110 anonim ***** válasza:
Egyes tanítások szerint mi magunk vagyunk az istenek. Olyan energiánk van, hogy bármit képesek vagyunk megteremteni csak az "egónk" - amit sokan rosszul ismernek, mint fogalom -, elhiteti velünk, hogy nem vagyunk képesek egy dologra pl. repülni. A boszorkányok és varázslók, aki közülünk bárki lehetne, azért képesek azokra, amikre, mert képesek legyőzni az "egót". De csak gondoljatok bele, hogy már alapból mikre vagyunk képesek. Ha arra gondolsz, hogy milyen rossz napod lesz, akkor tényleg az lesz, de ha pozitívan állsz a dolgokhoz, akkor sokkal jobb lesz, mint gondolnád. Az élet ilyen egyszerű, csak meg kell érteni. :D
2011. jún. 12. 00:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!