Szerintetek létezik Isten?
elég nehéz elképzelni.
de azt is, hogy akkor mi történt itt
17:24 - Aki csak az Istentől való rettegése miatt nem bűnöz, (DE EGYÉBKÉNT NAGYON IS SZÍVESEN TENNÉ) az alávalóbb a sorozatgyilkosnál.
Az a valóban jó ember, aki azért jó, mert egyrészt átérzi az embertársai helyzetét, másrészt pedig mert ésszel is felfogja, hogy akkor lesz a legjobb mindenkinek, így személy szerint neki magának is, ha mindenki együttműködik és segít egymásnak.
Ezt kéne megértetni mindenkivel, nem mítoszokkal riogatni.
Kérdező: Szerintem nem. Maga Isten végtelenszer hihetetlenebb, mint az, aminek a problémáját (világ és élet keletkezésének kérdése) meg akarják oldani vele. Mindig elámulok rajta, hogy a rengeteg hívő ennek ellenére őbenne mégis képes hinni, de a nála jóval kevésbé valószínűtlenebb és racionálisabb tudományos elméleteket meg képtelenségnek tartja.
Isten létezik, és személy. Minden embert megszólít élete során minimum kétszer háromszor, de ha az illető nemet mond, nem erőszakoskodik.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
20:19
Te a szellemekben is hiszel meg a jézus-isten párosban is? Hogy?
"Maga Isten végtelenszer hihetetlenebb, mint az, aminek a problémáját (világ és élet keletkezésének kérdése) meg akarják oldani vele. Mindig elámulok rajta, hogy a rengeteg hívő ennek ellenére őbenne mégis képes hinni, de a nála jóval kevésbé valószínűtlenebb és racionálisabb tudományos elméleteket meg képtelenségnek tartja."
Nem a magyarázat miatt hiszek. Hanem mert meg vagyok róla személyesen győződve. A hit nem létezik önmagában, nem független az embertől, hanem elválaszthatatlan része az ember, aki hisz. A hit az Emberről szól, nem a világról. Szerintem teljesen normális dolog, minden ember elválaszthatatlan része a hit, akárhogy is nyilvánul meg. Hit nélkül nincs feltétlen szeretet, nincs megbocsátás, vagy éppen nem lennének törvények, ideológiák, vagyis bármi, ami célt ad az ember életének (itt most elvont értelemben vett hitről beszélek, nem konkrétan a transzcendensbe vetett hitről). Az ember nem racionális lény.
Szóval elutasítani a hitet azért, mert irracionális, szerintem olyan, mint elutasítani a szerelmet, mert irracionális.
Szóval nem az a lényeg, hogy hogyan teremtette Isten a dolgokat, vagy hogy hol van/volt Isten, hogy néz ki stb. A lényeg maga a hit.
Én magam is megpróbáltam nem hinni Istenben, de nem sikerült. Legtöbbször sokkal nagyobb ostobaságnak tűnt mindenre valami nyakatekert magyarázatot találni, ami persze logikus volt, de számomra inkább tűntek kifogásoknak, mint magyarázatoknak (itt nem tudományos kérdésekről van szó, hanem azokról a tapasztalatokról, amit átéltem eddigi életem során).
Szóval nem lustaságból hiszek Istenben, mert kényelmes, hanem mert személyes élmények vezettek rá. Ezeket fölösleges lenne részleteznem, mert ugyan ezek az események számomra fontosak, mások számára jelentés nélkül valók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!