Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a te érved az ateizmus...

Mi a te érved az ateizmus mellett?

Figyelt kérdés
2015. febr. 22. 15:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/121 anonim ***** válasza:
Az istenhit a gyöngék és tudatlanok reménysége. — Egy isten (értsd: isteni hatalommal bíró lény) nem lenne istenhívő…! — V. „S”. O. P.
2015. márc. 3. 12:42
 32/121 tocsi54 válasza:
50%
Nagyon sok mindent idéztél, saját vélemény?
2015. márc. 3. 14:33
 33/121 anonim ***** válasza:

Szerinted?...

Nem szoktam más tollával ékeskedni. Ha idézek valakitől, akkor vagy idézőjelek közé teszem, és megadom a forrást is, vagy odaírom a forrást, esetleg ha a forrás ismeretlen, akkor azt írom, hogy anonym.

A saját magam közléseit (idézeteit) nem mindig szoktam idézőjelek közé tenni, mint ahogy itt sem mindig tettem, de ha nem adok meg forrást, akkor az olvasó TELJESSÉGGEL BIZONYOS LEHET AFELŐL, HOGY AZ SAJÁT "TERMÉK"...

2015. márc. 3. 16:10
 34/121 anonim ***** válasza:
Még akkor is, ha forrásként Vulpes „Scepticus” Optimus Prætor (Baksay-Róka Béla) van megadva...
2015. márc. 3. 16:12
 35/121 ceri ***** válasza:

'Ennyire egyszerű…

Ez PERDÖNTŐ…!"

Ez csak neked ennyire egyszerű ! Hallottál már olyanról, hogy felnevelnek, kikeltetnek veszélyeztetett állatokat és szabadon engedik őket? Mi mindent megkaptunk ahhoz, hogy önállóan és szabadon éljünk. Még sokat is kaptunk azokhoz az állatokhoz képest. Mindenesetre annál többet, mintha az evolúció termékei lennénk.

Nekem igenis fontos a szabad akarat -ha van isten ha nincs. Az eléggé egy hisztis megközelítés, hogy ha már van isten, akkor nyalja is ki a seggem! Ha meg ezt nem teszi, akkor ne is legyen!

2015. márc. 3. 16:31
 36/121 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Ceri, mindened amid van, két csoportba sorolható: 1. ami akkor is itt lenne, ha ember nem élne a világon, 2. amit maguk az emberek teremtettek elő maguknak, köztük neked. Nem tudom értelmezni azt, hogy ez mennyivel több, vagy kevesebb, mint ha evolúció hozott volna létre, vagy ha Isten lenne/nem lenne.
2015. márc. 3. 16:34
 37/121 anonim ***** válasza:

"Állítólag a zsidó vallásból alakult ki minden vallás"

Ja, persze.

Van kb. 8000 ismert vallás, és ennek a többsége megelőzi a zsidó vallást.

2015. márc. 3. 17:23
 38/121 anonim ***** válasza:

„ceri” (35) barátom!

Még ha fel is tételeznők, hogy mi, emberi „sárkányfog-vetések”, csak — ahogyan te értelmezed —: „szabadon engedett lények” (a szabad akarat és szabad mozgás ajándékával felruházott „lelkes állatok” — volnánk az Édenkertben, majd aztán (a Paradicsomból kiűzetvén) az Édenkerten kívüli földi tájakon, akkor is az van, hogy attól a pillanattól kezdve, amikor is a szabadon engedett lények már nem csak az egykori Paradicsomban lakhatásra lettek méltatlanok, hanem MÁR AZ EGÉSZ BOLYGÓT FENYEGETIK LÉTÉBEN (merthogy jelenleg már ez a helyzet), akkor attól a pillanattól kezdve IGENIS, HOGY A „JÓSÁGOS ATYAÚRISTEN” FELELŐSSÉGE KELL(ENE), HOGY LEGYEN AZ Ő MAGASZTOS „MŰVÉN” VÉGBEVITT GARÁZDÁLKODÁSUNKAT MEGSZAKÍTÓ BEAVATKOZÁS! Világos?!

Úgy tűnik azonban, semmi jele sincs annak, hogy „A Nagy Kreátor” be kívánna avatkozni! (Pláne, nem, mivel hogy nem is létezik…)

De ha még mindig nem világos, még jobban megvilágítom.

Jézus halálát követően (még az sem bizonyított, hogy egyáltalán létezett, ám ha igen, nyilvánvalóan végérvényesen és visszavonhatatlanul meghalt), szóval azóta SOKKALTA TÖBB EMBERT GYILKOLTAK LE ÁRTATLANUL, MINT ANNAK ELŐTE AZ ADDIGI ÍROTT TÖRTÉNELEMBEN ÖSSZESEN! Tehát, ha valamikor, hát a XIX. század 80-as éveinek elején már mégis csak „időszerűbb” (megokolhatóbb) lett volna megszületnie Jézusnak, majd — az emberiség javára és okulására — legkésőbb 1912-1913. tájékán (talán még időben az I. világháború elkerülésére) olyan „igehirdetésekkel” fellépnie, mint anno! És ha egyáltalán valamikor, hát legkésőbb 1942-’43. tájékán már igencsak elkövetkezett az az idő is, hogy „Isten” „landoljon” végre e sártekén — és ÍTÉLKEZZEN a könyörületes megtartásra méltatlannak bizonyuló emberiség felett! (De legalább is egy Hitler nevezetű fajbarom és az őt istenítő-kiszolgáló, nem is oly’ szűk csoport felett…)

Tehát, „kedves” „ceri”! Vagy az van, hogy „Isten” szundikál (már vagy úgy 2000 éve…), vagy maga is rájött, hogy ELTÁJOLTA MAGÁT a „fia” és saját maga (újjá)születésével! És mivel talán arra is rájött már, hogy: AZ ÚTOLSÓ ÍTÉLET NAPJA TEKINTETÉBEN IS VÉGKÉPP LEKÉSTE AZ IDŐSZERŰ FÖLDRESZÁLLÁST, ezért szégyenében elbujdokolt — jó messzire, talán az univerzum túloldalára… —, és már nem is mer többé előjönni... (Pláne, nem, mivel hogy nem is létezik…)

2015. márc. 4. 00:21
 39/121 anonim ***** válasza:

„tocsi54” nyilvánvalóan rosszul tudja (vagy rossz következtetést vont le abból, amit hallott valahol, valakitől).

Tehát nem a zsidó vallásból alakult ki az összes, a mi bolygónkon létező vallás, hanem a jelenlegi (vallás-)történettudományi álláspont szerint a zsidó vallás AZ ELSŐ EGYISTENHITŰ VALLÁS az emberi kultúrtörténetben.

(Legalább is a jelenleg fellelhető írásos sé tárgyi emlékek ezt az megállapítást erősítik, és jelenleg nincs olyan írásos v. tárgyi emlék, amely ennek a feltevésnek ellentmondana.)

2015. márc. 4. 00:41
 40/121 ceri ***** válasza:

No hát akkor azoknak aki személyesen megszólított!

Nem vagyok vallásos és nem hiszek a zsidó (és utódainak) nevezett vallások istenében. Sőt kizártnak tartok egy ilyen istent. Istent ugyanis egyfajta minőségnek tartok, olyannak amellyel nem férnek össze a bibliában leírt tulajdonságok. Szerintem az ószövetségben a Sátánt nevezik és imádják Istenként. A viselkedése, tanai ellentmondásosak. Én istent az abszolút jónak fogom fel. Maga az igazság. Ez pedig nem összeegyeztethető az ellentmondásossággal. Ahogy mondani szokták igazság csak 1 van (legalábbis 1 rendszeren belül). Én úgy gondolom, hogy isten olyan mint a fénysebesség. Állandó és azonos. Ugye ez nem túl nagy elvárás.

Számomra isten = a világ törvényszerűségeinek összessége.

(annak megszemélyesülése, megszemélyesítése.)

Ettől persze még materialista is lehetnék -voltam is sokáig- de úgy gondolom, hogy ezen törvények nem az anyagból következnek, hanem van a 4 téridő dimenziónál valami több (isten), ami maga az ok.

Magyarul: Nem hiszem el, hogy valami (világegyetem) a semmiből, előzmények nélkül jött létre. Szerintem ez semmivel sem misztikusabb, mint a végtelen számú párhuzamos univerzum feltételezése amelyet a materializmus sem zár ki. De mindegy is, hogy 1 vagy végtelen.

Tehát szerintem Isten nem egy szakállas bácsi aki ücsörög a felhők szélén, és nincs jobb szórakozása, minthogy kukkolja az embereket, és azon szórakozik, hogy mivel tudná sanyargatni az embert, aki mellesleg olyan tulajdonságokkal bír (és ezen behatárolt keretek között él) amelyre ő teremtette.

Hogy miért vagyok mégis idealista? Miért ne lennék? A materializmusnak sincs semmivel sem több létjogogultsága. Ez csak választás kérdése. Az én szellememnek ez ad több szabadságot, mert ez nem zár ki olyat amit (még) nem ismerünk. A materializmus abban különbözik az idealizmustól, hogy csak azt tartja lehetségesnek ami "kézzelfogható", látható, mérhető stb. De mégis szinte minden valamire való felfedezés idealista alapokon (addig semmi által sem bizonyított) gondolkodás következményei. Ettől olyan meghatározóak, meghökkentőek, korszakalkotóak. Tehát a rendszeren belül megengedett, sőt alapvető az ilyen hozzáállás. Annak idején a lapos föld, aztán meg a föld körül keringő csillagok, Amerika nem léte is a materialista szemléletet képezte. Indiánok amerikában.

Látni kell, hogy a materializmus idealista szemléletmód nélkül nem lenne egyéb egyfajta könyvelő munkánál, lajstromozásnál, meg véletlen felfedezésekből. Ja, véletlenül beleütköztünk amerikába. Ha így működne ma a tudomány, akkor ugyanolyan lassú lenni, mint a középkorban. Talán a sok ma még idealistának minősített gondolat a jövő materializmusát jelenti.

Talán ezt is : http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Ma viszont idióta butaság, csak mert nem tudják a materialisták mérni, megmagyarázni. Volt itt kérdés amely ezt sugallja. Nem hinném, hogy ezek betanított gyerekek.

Szóval az ilyen, és még rengeteg mozaik kép alapján vagyok én idealistának mondható. Persze egyszerű élből lesöpörni mindent ami nem az én eredeti elgondolásaimat erősíti, csak kérdés, hogy racionális-e, vagy nagy beképzeltségre valló bugyuta szemellenzősség.

2015. márc. 4. 09:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!