Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia idejét múlt?

A Biblia idejét múlt?

Figyelt kérdés

Nem érzitek úgy, hogy a Biblia már semmi újat nem tud mutatni a jelenkornak? Isten ihlethetne már egy újat nekünk, mert mi, már nem az ókorban élünk. Sokminden megváltozott azóta, már tudjuk, hogy a Föld geoid alakú, nem lapos, nem kocka, nem 6000 éves, nem a Nap kering a Föld körül, nem a Föld a világ középpontja stb...

Mikor óhajt az Isten egy újabb kiadást, ami nekünk szól?

2014. febr. 27. 22:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Jézus nem fordult el. Épp azért nem kövezték meg a nőt."

Akkor olvasd figyelmesebben a bibliát- de még az életéről készített filmben is az van, hogy elfordult, félre nézve és várt.

Tudod én nagyon sokszor elolvastam az Ó-szövetséget is és az Új-szövetséget is, hogy mit írt és mennyi benne a reális, miképp értelmezték régen az emberek a saját megsejtésüket vagy épp szembesüléseiket.

Pl Jézus kiment a pusztába és követve a hindu éhezéses baromságot több napig nem evett- azért hogy Istennel szembesülhessen és számon kérhesse Őt, hogy miért nem segít a zsidó népen.

az ilyen éhezéses marhaságnak egy pár nap után az a következménye, hogy paranoiás és téveszmés lesz az illető, képtelen lesz felfogni azt is ha netán bármivel szembesülne- ez alól Jézus se volt kivétel.

tudniillik ahogy figyelmesen végig olvastam és amennyi ismerettel rendelkezem ideggyógyászatból valamint saját képességeimmel elért megtapasztalásaim alapján, a következő történt ott kint a pusztába;

Mivel Leüvöltötte valóban a Teremtőt az meg is jelent- Ő viszont úgy ítélte, hogy fejér angyalként jelent meg maga a Sátán. Holott a Teremtő energiák- bár Sátán az így nem létezik - ha nagyon ritkán megjelenítik magukat akkor saját minőségükben és saját energia színükkel csupán részletként miniatűr méretben utánozva az emberi formát de még az is kb 4-5 emberi nagyságnak felel meg!

szóval mivel éhezett igy az isteni Jelenés megjelent előtte és arra figyelmeztette hogy a testet táplálni kell, mert ha éhezik a szellem megbetegszik.

De Jézus egy szót se hitt el belőle, sőt fel se fogta hogy ott kint a pusztában kirántotta az isteni Jelenés az Ő lelkét és az elméje bizony csődöt mondott. - aztán mind az amit még mind ezen felül összeírt a biblia ezzel kapcsolatban, kinek a fantáziája Jézusé mint téveszme, vagy a könyv író papoké azt nem lehet tudni.

egy biztos, az a pusztai éhezés okozta az elmezavarodottságát és a tragikus sorsát, mert valamit nagyon félre értelmezett a beteg elméje- ezért csodában hittek és valami rendkívüli történésben amit majd Isten fog okozni- mind ez elmaradt, meghalt a keresztfán, mert CSAK ember volt. -ezért lett öngyilkos barátja, Júdás is.

2014. márc. 28. 20:46
 82/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Hát te tényleg egy őrült fazon lehetsz. :D

Fura vagy nagyon. Nem tudlak hová tenni.

De szerintem neked Mamival kellene társalognod mert az egy elképesztő nagy élmény lenne neked. :)

Sörpocak.

Kérdésre kérdés.

Szerintem a válasz egyértelmű. Értelem szerűen mit gondolsz ,az a válasz.

"Jajj ne terelj már! Abszolúte nem erről volt szó."

Oké. Hallottam nem egy konkrét példát is és ismerem a szereplőket is. Ott az volt a felállás hogy a csávókán fizette az abortuszt. Ennyi. Nem staisztikák alapján mondom ezt hanem személyes ismeretségből fakadóan. A munkahelyem miatt ahol sok ember van és ebből kifolyólag vannak "valóság műsorok". Sokmindet láttam már én is a saját szememmel.

Mami!

"Az helyesnek tartom, hogy erkölcsöt is fognak tanítani az iskolába, de hogy a vallást is bevitték azt helytelennek tartom- szerencsére az én unokáim kinőttek ebből a marhaságból mert 13 évesnek már nincs vallás oktatás- mert bizony akkor kénytelen lettem volna lekiabálni a KDP párt elnök bigott fejét."

Ez már egy lerágott csont. Elvileg evolúció párti kormányunk van. Akkor hogyan lehetséges az hogy még is bevezetik a vallásoktatást az általános iskolába és nem lesz belőle közfelháborodás?

Hol a tiltakozás ,az aláírás gyűjtés ,a kritikus gondolkodás. A harc hogy ne így legyen. Az ateisták sírnak hogy így a vallás meg úgy a vallás aztán még is maga az állam engedélyezi az egészet. Szóval nem igazán látom azt hogy ez annyira hatalmas probléma lenne mert különben nagyobb felzúdulás lenne.

"Akkor olvasd figyelmesebben a bibliát- de még az életéről készített filmben is az van, hogy elfordult, félre nézve és várt."

Olvassuk el együtt! Láttam egy filmben hogy lila a tehén.

"Pl Jézus kiment a pusztába és követve a hindu éhezéses baromságot több napig nem evett- azért hogy Istennel szembesülhessen és számon kérhesse Őt, hogy miért nem segít a zsidó népen."

Ezt a Bibliában olvastad? Nekem nem rémlik.

2014. márc. 28. 23:44
 83/85 anonim ***** válasza:

"Kérdésre kérdés.

Szerintem a válasz egyértelmű. Értelem szerűen mit gondolsz ,az a válasz. "

Szerintem nem voltak erkölcstelenebbek, de ha ez igaz, akkor a logikát romba dőlt.

"Oké. Hallottam nem egy konkrét példát is és ismerem a szereplőket is."

Bla bla bla. Még mindig terelsz. Tök jó, hogy van valóságos tapasztalatod is, de az még mindig semmi, ahogy elnézem. Nem értem, hogy miért a nőket kell hibáztatni, mikor nem sok minden támasztja ezt alá.

Gondolom erre is lesz egy frappáns terelő szöveget,de te ezt csináltad és akkor már el volt vetve a kocka, miszerint meggondolatlanul irkáltál össze-vissza homályos okok miatt.

2014. márc. 29. 11:45
 84/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Szerintem nem voltak erkölcstelenebbek, de ha ez igaz, akkor a logikát romba dőlt."

Akkor összedől. Nincs neki jelentősége. Akkor se lenne ha nem dőlne össze.

"Nem értem, hogy miért a nőket kell hibáztatni, mikor nem sok minden támasztja ezt alá."

Neled ez jött le oké. Legyen neked igazad.

"Gondolom erre is lesz egy frappáns terelő szöveget,de te ezt csináltad és akkor már el volt vetve a kocka, miszerint meggondolatlanul irkáltál össze-vissza homályos okok miatt."

Persze az hogy a saját tapasztalataimból merítettem. Ennyi a nagy terelés.

2014. márc. 29. 14:03
 85/85 anonim ***** válasza:

Hmm.

Saját tapasztalatból ítélkezni. Hol bölcs, hol nem az. A tapasztalataid ellen nem fogok vitatkozni. Nem lenne értelme. Csak nem értem, hogy ezt miért nem lehetett már az elején megmondani, és akkor sokkal hamarabb pontot tehettünk volna a dolog végére. De ha már így adódott, akkor nincs is miért folytatni.

2014. márc. 29. 22:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!