Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia idejét múlt?

A Biblia idejét múlt?

Figyelt kérdés

Nem érzitek úgy, hogy a Biblia már semmi újat nem tud mutatni a jelenkornak? Isten ihlethetne már egy újat nekünk, mert mi, már nem az ókorban élünk. Sokminden megváltozott azóta, már tudjuk, hogy a Föld geoid alakú, nem lapos, nem kocka, nem 6000 éves, nem a Nap kering a Föld körül, nem a Föld a világ középpontja stb...

Mikor óhajt az Isten egy újabb kiadást, ami nekünk szól?

2014. febr. 27. 22:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
41%

Vidiripi

A Biblia nem idejét múlt.

Ne lopj! Ne gyilkolj! Ezek lennének az idejét múlt dolgok?

A jelenkornak csak ujjat tud mutatni. Neked is új lenne amit benne olvasnál hiszen nem tudod mit írnak benne. Akik a középkorban éltek ők se ókoriak. :)))

A Biblia írói is tudták hogy a Föld nem lapos. Az attól függ hogy mi alapján határozzuk meg a Föld korát. Ilyet nem ír a Biblia hogy a Nap keringene a Föld körül.

Tudsz még valami mást is a Bibliáról vagy ennyi az összes információd. Mert ha igen akkor szívesen bővítem az ismereteidet.

2014. febr. 28. 18:47
 12/85 anonim ***** válasza:

Az emberek még a töredékét sem voltak képesek megvalósítani azoknak az erkölcsi tanításoknak, melyek a Bibliában megtalálhatóak.

A "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat" örök érvényű mondatát vajon hányan tették magukévá? Hányan képesek ma igazi szeretetre?

Lehet, hogy a nyelvezete kicsit régies, de az egyik legaktuálisabb könyv.

2014. márc. 1. 13:14
 13/85 r.sentinel ***** válasza:

Keves kerdezo !!!

A Bibliaban megtalalhato az igazsag nyomai, amit termeszetesen a masolok eltorzitottak, mivel nem volt elegendo technologiai ismeretuk ahhoz, hogy megertsek, igy mindezt titokzatosnak es termeszetfelettinek tulajdonitottak.

A kereszteny vallas haldoklik, eljott a vege ennek a vilagnak mivel befejezte munkajat, eleg sok hibaval ugyan, mert tul sokaig akarta isteniteni a Teremtoket.Mindez hasznos volt a tudomanyos kor kezdeteig, ahol azonban meg kellett volna huzni a hatarvonalat ha a VALO IGAZSAGOT hirdette volna es ha tudtak volna olvasni a SOROK kozott, de tul sok hibat ejtettek.A tudomanyosan fejlett nepeket a kozombosseg gyotri, mivel nem hisznek mar semmiben es foleg nem a feher szakallu "Joistenben" aki a felhon csucsul es mindenhol jelen van, ahogy nem hisznek a kedves kis orangyalokban sem es a patas-szarvas ordogben sem.

Sajnos csak kevesen ertettem meg azt hogy az egeszben a SZERETET A LEGFONTOSABB !!!

"Mert a zsarnok nem lesz tobbe, a gunyolodo kipusztul es mind kiirtjak, akik gonoszat forralnak. Azokat akik gonoszul megragalmaznak masokat, akik torbe ejtik a birot a kapuban es az igazat alaptalanul megfosztjak jogatol." - Izajas XXIX-20

Lejart az ideje mindazoknak akik az eredendo bunt hirdetik tevesen es az emberek buntudatat akarjak felebreszteni.

"Mert a balga balgasagot beszel es a szive gonoszsagot forral, hogy istelenseget vigyen vegbe es alnokul "Isten" ellen szoljon hogy ehen hagyja az ehezoket es megtagadja az italt a szomjazoktol. Az alnok ember fegyverei igen gonoszak, mert gonosz terveket kovacsol, hogy hazug beszeddel tonkre tegye a szegenyt, meg akkor is ha bebizonyitja igazat. Am a nemes nemeshez meltoen gondolkodik es kitart a nemes dolgokban" - Izajas XXXII-3

Az egyhaz mely "Isten" neveben eltevelyito gondolatokat hirdet es az igazsagra ehezo lelkeket ehesen hagyja, o az aki terveket szo, hogy kisemmizze a szegenyeket es ugy intezi, hogy azok akik tudjak vagy nem merik megerteni, huek maradjanak hozza a buntol a kikozositestol vagy mas ostobasagoktol valo felelmukben.Amikor a szukolkodo eloadja problemajat, az aki nem eleg ertelmes ahhoz hogy felfogja az igazsagot az egyhaz hazugsagainak vedelmebe all, annak tanacsara. De a nemes erosen hirdeti az igazat es nemes tetteket visz veghez az embereket eltipro egyhaz hozzajarulasa nelkul is.

"...olvasni nem tudoknak adjak a konyveket s azt mondjak neki: olvasd, akkor az igy felel: nem ismerem a betuket" - Izajas XXIX-12

AZ IGAZSAG MAR REGOTA AZ EMBEREK KEZE KOZOTT VAN, DE NEM ERTHETTEK MEG AZELOTT HOGY "MEGTANULJANAK OLVASNI" azaz hogy tudomanyos szintjuk elegge fejlett legyen.

"... mind egyarant esztelenek es ostobak s ertelmetlen a tanitas is, amit e hiabavalosagok neveben adnak" - Jeremias X-8

2014. márc. 1. 21:04
 14/85 A kérdező kommentje:

Vidipiri!

"A jelenkornak csak ujjat tud mutatni."

Elég nagy baj, hogy csak az ujját mutatja be nekünk. De ha az újra gondolsz, az sem igaz, mert már semmi újat nem tud mutatni elég régóta.

"Akik a középkorban éltek ők se ókoriak."

Őket karddal térítették. Az okosakat meg megégették és bebörtönözték, bolondnak titulálták. A pórnépet meg tudatos agymosásban részesítették.

"Az attól függ hogy mi alapján határozzuk meg a Föld korát."

Egyszer menj el egy órára az Agrártudományi Egyetemre és megtudod.

"Ilyet nem ír a Biblia hogy a Nap keringene a Föld körül."

Amikor Józsué megállította a Napot, az tisztán mutatja, hogy azt hitték a Nap kering a Föld körül, különben elég lett volna megállítania Földet, bár az is halálos lett volna.

"Tudsz még valami mást is a Bibliáról vagy ennyi az összes információd. Mert ha igen akkor szívesen bővítem az ismereteidet."

Te semmiben nem tudod bővíteni a tudásomat, csak lehúzni tudnád.

2014. márc. 2. 16:07
 15/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Elég nagy baj, hogy csak az ujját mutatja be nekünk. De ha az újra gondolsz, az sem igaz, mert már semmi újat nem tud mutatni elég régóta."

Ja hogy neked nem tud. Oké ezt megértem.

"Őket karddal térítették. Az okosakat meg megégették és bebörtönözték, bolondnak titulálták. A pórnépet meg tudatos agymosásban részesítették."

Az első századiakat meg üldözték ,megölték és még is terjedt a kereszténység. Akkor ők okosak voltak?

"Egyszer menj el egy órára az Agrártudományi Egyetemre és megtudod."

Hogy hová? Tudod te hogy mivel foglalkoznak az Agrártudományi Egyetemen?

agrár-

Az összetett szavakban az utótagnak a földműveléssel való kapcsolatát jelöli.

Ami pedig a kormeghatározást illeti.

"A ter­mészetben nincsen óra (mint események időmeghatározója), amely a vi­lág teremtése óta járna. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a hasadó ato­mok radioaktív bomlása lehetne ilyen óra. Egy kémiai elem minden ha­sadó izotópjának megvan a maga felezési ideje. Ez az a T időtartam, amelyen belül az atomok mindenkor rendelkezésre álló száma radioaktív bomlás által a felére csökken. A természetben előforduló 320 izotóp kö­zül több, mint 40-ről tudjuk, hogy radioaktívak. A radiometrikus kor­meghatározásnál ebből a fizikai jelenségből indulnak ki.

Megkülönböz­tetünk hosszú-időt-mérő órákat, mint

Urán/thorium-ólom-órák: T = 4,47 x 109 év, az urán- 238-nál (238U).

Kálium-argon-óra: T = 1,31 x 109 év a kálium-40-nél (40K).

Rubidium-stroncium-óra: T = 48,8 x 109 év a rubidium- 87-nél (87Rb).

A rövid-időt-mérő óra: 14C (kimondva: C-14), amelynél T = 5730 év.

Mindenesetre a fizikai bomlási egyenletek matematikai feldolgozásánál mindig egy egyenlettel kevesebb áll rendelkezésre, mint ahány ismeret­lent a rendszer tartalmaz. Az ilyen rendszer matematikai úton elvileg megoldhatatlan. Ez a fizikában azt jelenti: a bomló anyag kiinduló mennyisége ismeretlen, mert senki sem tudja, hogy a keletkezés idő­pontjában hány hasadó atom volt jelen."

"Amikor Józsué megállította a Napot, az tisztán mutatja, hogy azt hitték a Nap kering a Föld körül, különben elég lett volna megállítania Földet, bár az is halálos lett volna."

Na azért nem úgy volt az. Nem Józsué állította meg a Napot és a Holdat. Már ha valóban ez történt. Mert lehetett csillagászati esemény is. De ez nem bizonyíték arra hogy a Földet tartották volna a világ közepének.

Józsué 10:14 "...hogy ember szavának engedett volna az ÚR, mert az ÚR harcolt Izráelért."

"Te semmiben nem tudod bővíteni a tudásomat, csak lehúzni tudnád."

A Biblia tudásodat ennél lentebb húzni ahhoz már lehet hogy isteni csoda kellene.

A bibliai tudásodra gondoltam és nem az egyéb tudásodra.

Tudod hogy mit ír a Biblia a szerelemről?

2014. márc. 2. 17:08
 16/85 anonim ***** válasza:

Ilyet csak az tud mondani aki még nem olvasta.

Nagyon sok gyakorlatias tanácsot tartalmaz az élet külömböző területeire. Pl: jó tanácsokat ad arra,hogy hogyan választhatunk jól házastársat,vagy ha már hazasok vagyunk,hogyan élhetünk boldog családi életet,és a gyermek nevelés terén is vezetést nyujt.Egy ilyen könyvet,hogy lehet idejét multnak mondani? A baj abban van,hogy sokan előitélettel vannak a Biblia iránt, holott még a kezükbe se vették ezt a könyvet.

Üdv!

2014. márc. 2. 20:32
 17/85 A kérdező kommentje:

Vidirpiri

"Ja hogy neked nem tud. Oké ezt megértem."

Nekem azelőtt sem tudott, ugyanis nem a Bibliából művelődtem.

"Az első századiakat meg üldözték ,megölték és még is terjedt a kereszténység. Akkor ők okosak voltak?"

Tévedésben vagy. A kettő nem ugyanaz. Őket más vallású népek üldözték, bár az is jelentősen el van túlozva, nem volt akkor üldöztetés, mint amit ma szajkóz az egyház.

Ezzel szemben Brunot vagy a többi igen zseniális tudóst az eszük miatt égették meg.

"Hogy hová? Tudod te hogy mivel foglalkoznak az Agrártudományi Egyetemen?"

Jobban tudom, mivel ott végeztem. Biztos meglepő lesz, hogy igen nagy részben a föld tanulmányozásával foglalkoztunk, órákat töltöttünk az erdőben jó 4-5 méter mély gödrökben. Amit a wikipediáról másoltál be, gondolom nem is érted, de egyáltalán nem cáfolja azt, hogy hogyan működik a kormeghatározás. Keress fel egy professzort, elmagyarázza neked.

"Na azért nem úgy volt az. Nem Józsué állította meg a Napot és a Holdat. Már ha valóban ez történt. Mert lehetett csillagászati esemény is. De ez nem bizonyíték arra hogy a Földet tartották volna a világ közepének."

Isten állította meg a Napot, mert Józsué könyörgött hozzá. Ha ebből nem érted, hogy miért tartották Napközéppontúnak a világot, akkor sajnállak. Egyébként egészen a középkorig, Kopernikuszig napközéppontúnak hitték, ez meg általános iskola 5. osztály. A biblia írói, Józsué és az egyház is tévedésben élt Kopernikuszig. És ez olyan tény, ami megcáfolhatatlan.

"A Biblia tudásodat ennél lentebb húzni ahhoz már lehet hogy isteni csoda kellene.

A bibliai tudásodra gondoltam és nem az egyéb tudásodra.

Tudod hogy mit ír a Biblia a szerelemről?"

A biblia tudásom is nagyobb, mint neked, ráadásul te teljesen félreértelmezed.

2014. márc. 2. 22:15
 18/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nekem azelőtt sem tudott, ugyanis nem a Bibliából művelődtem."

Érzed a logikai bukfencet?

"Őket más vallású népek üldözték, bár az is jelentősen el van túlozva, nem volt akkor üldöztetés, mint amit ma szajkóz az egyház."

Miért mit mondanak mennyire üldözték őket? S ez miben változtat a dolgokon?

"Jobban tudom, mivel ott végeztem. Biztos meglepő lesz, hogy igen nagy részben a föld tanulmányozásával foglalkoztunk, órákat töltöttünk az erdőben jó 4-5 méter mély gödrökben. Amit a wikipediáról másoltál be, gondolom nem is érted, de egyáltalán nem cáfolja azt, hogy hogyan működik a kormeghatározás. Keress fel egy professzort, elmagyarázza neked."

Tehát az Agrártudományi egyetemen azzal foglalkoznak hogy meghatározzák a Föld korát?

Nem a Wikipédiáról másoltam be. S értem hogy miről szól. Nem másoltam be az egészet csak egy részletet. Milyen módszer alapján is van kidolgozva ez a kormeghatározás?

"Isten állította meg a Napot, mert Józsué könyörgött hozzá. Ha ebből nem érted, hogy miért tartották Napközéppontúnak a világot, akkor sajnállak."

Én meg azokat sajnálom akik ennyiből azt hitték és hiszik hogy erre a következtetésre jutnak.

"A biblia írói, Józsué és az egyház is tévedésben élt Kopernikuszig. És ez olyan tény, ami megcáfolhatatlan."

Pedig én megcáfolom. Mert sem Jozsué sem a Biblia egyetlen írója sem élt Kopernikusz korában.

"A biblia tudásom is nagyobb, mint neked, ráadásul te teljesen félreértelmezed."

Mit értelmezek félre? A tudásodat vagy a Bibliát?

Tudod hogy mit ír a Biblia a szerelemről?

2014. márc. 3. 12:09
 19/85 A kérdező kommentje:

Vidirpiri

"Érzed a logikai bukfencet?"

Nem érzem, mivel logikus. Egyszerűen nem érted, ezért nyúlsz az elnyűtt logikai bukfenchez. Csak neked, érthetőbben: Nekem a biblia sosem tudott semmi újat nyújtani, mivel tankönyvekből, tudományos könyvekből tanultam, tanulok, melyek mind meghaladják a bibliai tanításait. Ugyanakkor azoknak a tanulatlan embereknek, vagy tanult agymosottaknak, akiknek tudott újat mutatni anno, ma nekik sem tud semmi újat felmutatni.

"Miért mit mondanak mennyire üldözték őket? S ez miben változtat a dolgokon?"

Az üldöztetést maguk a keresztények nagyították föl, a történészek ma már sokkal kisebb jelentőséget tulajdonítanak az üdöztetésnek, amióta kiderült, hogy korántsem volt olyan jelentőségű. Annyit változtat, hogy amivel velük érveltél, az semmisenek tekinthető, mert alapjaiban hibás.

"Tehát az Agrártudományi egyetemen azzal foglalkoznak hogy meghatározzák a Föld korát?"

Van földtan, asvány-földtan stb és mindenre kiterjed a föld tanulmányozása. Íratkozz be!

"Én meg azokat sajnálom akik ennyiből azt hitték és hiszik hogy erre a következtetésre jutnak"

Mivel neked ebből semmi nem jött le az égvilágon, és még te érzel sajnálatot azoknak, akiknek egyértelmű?

Külön elmagyarázom, hogy miért egyértelmű, hogy a történet írója még napközéppontú világban hitt, ha már az a tény sem elég, hogy egészen Kopernikuszig kellett várni a földközéppontú világ megismerésére...

Azért imádkozott a Nap és a Hold megállásáért, mert azt hitte, hogy a Nap kering a Föld körül és ezért váltakozik a nappal és este. Sőt, még azt sem tudta, hogy a Föld forog a saját tengelye körül, különben nem kellett volna hibásan a Nap megállásáért imádkoznia.

Ha már logikai bukfenccel próbáltál érvelni, hadd mondjak egyet, ha valóban megállította volna a Földet, akkor a Newton törvényei értelmében mindennek, ami nincs lerögzítve, a Föld eredeti kerületi sebességével (mintegy 1800 km/óra) tovább kellett volna mozognia. Vagyis, minden élőlény 1800 km/órával repült volna a halálba.

Azért higgyük el, hogy Józsué mégis a Napot állította meg:))

"Pedig én megcáfolom. Mert sem Jozsué sem a Biblia egyetlen írója sem élt Kopernikusz korában."

Hol itt a cáfolat? Ezzel pont, hogy nem cáfoltad azt a tényt, hogy Kopernikuszig nem is tudtak a Napközpontú világról. A biblia írói is napközpontú világban hittek, ezért beszédes Józsué története: Te, ha valamit nem értesz, vagy érted, de ellenkezik a hiteddel, akkor ilyen fals, kamu cáfolatokat alkalmazol?

"Mit értelmezek félre? A tudásodat vagy a Bibliát?"

Mindketőtt, mégpedig ugyanzért, nem ismered sem a bibliát, sem engem.

"Tudod hogy mit ír a Biblia a szerelemről?"

Ez hogy jön ide? Semmi köze a témához. Külön szálat akarsz nyitni, mert a többi becsukódott előtted.

2014. márc. 3. 17:54
 20/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nem érzem, mivel logikus. Egyszerűen nem érted, ezért nyúlsz az elnyűtt logikai bukfenchez."

Ja hogy a logika az elnyűtt. Oké igazad van mert én nem tudtam hogy elavulttá vált a logika.

Mennyit olvastál a Bibliából néhány történetet?

"Az üldöztetést maguk a keresztények nagyították föl, a történészek ma már sokkal kisebb jelentőséget tulajdonítanak az üdöztetésnek, amióta kiderült, hogy korántsem volt olyan jelentőségű."

Attól még volt üldöztetés és tömeges kivégzések is. Ez tény. Hogy ennek ki mekkora jelentőséget tulajdonít az egyéni kérdés és a történtek tekintetében nincs jelentősége. Ez történelem ami bizonyított s ezt szakemberek tették meg. Tehát ezzel őket kell felkeresni a történelem könyveket nem hívő emberek írták meglehet hogy maguk a világi történészek tévedtek. Utána kell járni hogy ki és mikor tulajdonított ennek szakmai szempontból jelentőséget s onnét kell el indulni. De ez így csak a te véleményed.

"Annyit változtat, hogy amivel velük érveltél, az semmisenek tekinthető, mert alapjaiban hibás."

Olvasd már el ezt a mondatodat még egyszer!

"Van földtan, asvány-földtan stb és mindenre kiterjed a föld tanulmányozása. Íratkozz be!"

Köszönöm nem! Maradok a gépek világában. Megjegyzem ez nem válasz a kérdésemre. Most akkor azzal foglalkozik vagy nem foglalkozik azzal?

"Külön elmagyarázom, hogy miért egyértelmű, hogy a történet írója még napközéppontú világban hitt, ha már az a tény sem elég, hogy egészen Kopernikuszig kellett várni a földközéppontú világ megismerésére..."

Már hogy szerinted Kopernikuszig. Ugyan is a görögök is rájöttek néhány dologra ezzel kapcsolatban. Valószínűleg Püthagorasz volt az első görög aki ezzel foglalkozott.

"Az V. század elejétől az ortodox kereszténység magáévá tette a 397-ben elhunyt Philastrius, bresciai püspök egyetlen, de annak a haláláig erőltetett ostoba tételét, miszerint földünk lapos és az körül keringenek az égitestek."

Ez az egész dolog pont olyan mint az általad említett keresztény üldözés és annak jelentősége. Ugyan is nem mindenki osztotta azt a nézetet amiről írsz. Pl. a tengerészek sejtették vagy egyenesen tudták hogy a Föld nem lapos.

Az a baj hogy semmi konkrétumot nem írsz Kopernikuszt hozod fel de nem vele kezdődött ez az egész dolog. Most hol van az az ember aki oly büszke a "tudományra" és a "tudományos világképre", hol van az alapos és részletes hasznos információkat tartalmazó válasz? Egy tanulmány amely ezzel foglalkozik. Beszélsz nekem arról hogy 4-5 méter mély gödörben voltál. Feltételezem részletes elemzéseket csináltatok. Most hol van az a precíz és részletes s ami a legfontosabb ELFOGULATLAN tudományos elemzés ezzel a témával kapcsolatban. Egy hiteles történeti áttekintés.

Nem említed a görög vonalat egy szót nem írsz arról hogyan is alakult ki ez az elképzelés. Semmi konkrétum. Csak annyi hogy Kopernikusz. Valamit akkor mutass abból a tájékozottságból amiről beszélsz!

"Azért imádkozott a Nap és a Hold megállásáért, mert azt hitte, hogy a Nap kering a Föld körül és ezért váltakozik a nappal és este. Sőt, még azt sem tudta, hogy a Föld forog a saját tengelye körül, különben nem kellett volna hibásan a Nap megállásáért imádkoznia."

Biztos hogy ez történt? Már csak azért is mert a Hold is említve van ebben a történetben. Biztos hogy nem egy nagyon ritka csillagászati eseménynek volt a tanúja Jozsué? Ebből a szempontból vizsgáltad már a dolgot. (ez költői kérdés volt egyértelmű hogy nem)

"Ha már logikai bukfenccel próbáltál érvelni, hadd mondjak egyet, ha valóban megállította volna a Földet..."

De korábban még a napról beszéltél. Most akkor döntsd már el hogy melyik. De lehet hogy mindkettő.

"Azért higgyük el, hogy Józsué mégis a Napot állította meg:))"

Azt hiszel amit akarsz. De ha meg is állt valamelyik égitest (amit én nem hiszek) Azt akkor sem Jozsué állította meg. De te hihetsz benne hogy ő volt.

"Hol itt a cáfolat?"

Ezt írtad: "A biblia írói, Józsué és az egyház is tévedésben élt Kopernikuszig."

De sem a Biblia írói sem pedig Jozsué nem élt addig hogy találkozhasson Kopernikusszal. Ahogyan megfogalmaztad a mondatodat azzal van a baj. Magyar nyelvtan.

Fogalmazás.

"Ezzel pont, hogy nem cáfoltad azt a tényt, hogy Kopernikuszig nem is tudtak a Napközpontú világról."

Van egyáltalán bár mi más Jozsuétól Jézus megszületéséig ami ezt támasztja alá? A világ bármely pontján? A Földközpontú elképzelést.

"A biblia írói is napközpontú világban hittek, ezért beszédes Józsué története: Te, ha valamit nem értesz, vagy érted, de ellenkezik a hiteddel, akkor ilyen fals, kamu cáfolatokat alkalmazol?"

Hát persze hogy az. Napközpontú!

Egyszer azt írod hogy Kopernikuszig nem is tudtak a Napközpontú világról aztán meg azt írod hogy idézem: "A biblia írói is napközpontú világban hittek..."

Szerintem te már úgy belekeveredtél ebbe hogy magad sem érted hogy mi a helyzet.

Remélem sikerül tisztázni hogy ki miben is hitt és meddig meg hogy hogyan is volt.

"Mindketőtt, mégpedig ugyanzért, nem ismered sem a bibliát, sem engem."

Akkor talán kifejthetnéd!

"Ez hogy jön ide? Semmi köze a témához. Külön szálat akarsz nyitni, mert a többi becsukódott előtted."

Kíváncsi vagyok hogy mekkora az a Biblia ismereted. Ennyi.

2014. márc. 4. 11:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!