Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia idejét múlt?

A Biblia idejét múlt?

Figyelt kérdés

Nem érzitek úgy, hogy a Biblia már semmi újat nem tud mutatni a jelenkornak? Isten ihlethetne már egy újat nekünk, mert mi, már nem az ókorban élünk. Sokminden megváltozott azóta, már tudjuk, hogy a Föld geoid alakú, nem lapos, nem kocka, nem 6000 éves, nem a Nap kering a Föld körül, nem a Föld a világ középpontja stb...

Mikor óhajt az Isten egy újabb kiadást, ami nekünk szól?

2014. febr. 27. 22:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
tuti, hogy erre is válaszolni fog!
2014. márc. 6. 20:39
 32/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Már előbb is megtehetted volna!

28-as válaszoló!

Mit takar az a kifejezés hogy "alvilág tornáca"?

S hol lehet elolvasni a könyvedet?

Megjegyzem hogy az öngyilkosságot a katolikus egyház elítéli és álláspontja szerint bűnnek tartja. S más egyházak is osztják ezt a nézetet.

A bibliai igéktől eltekintek mert erősen kétlem hogy érdekelne.

2014. márc. 8. 00:06
 33/85 A kérdező kommentje:
És valóban, utolsó szó kényszere van!
2014. márc. 8. 00:15
 34/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi-- tudod a keresztény vallásnak van egy gyakorlata amit keresztelőnek neveznek. Na már most, az olyan pici gyermek aki születése után, megkereszteltetése nélkül halálozik el, annak a kicsiny lelke a keresztény hagyományok szerint, nem juthatott be az alvilág azon részébe, ahol a holt lelkek várakoznak az ítélet napjáig. Hanem csak az előtt, a tornácon vagy mi a csudának nevezték, maradt "kirekesztve, kizárva". Ez a bizonyos "nyitott tér" volt az, ahol a kereszteletlen emberek, vagy picikéknek a lelke didereghetett amíg el nem pusztultak!

A könyvemből kaphatsz tőlem is, ha nagyon akarod nem kell fizetned csak a postaköltséget.

Rejtélyes és csodálatos igazság. - ez a könyvem címe

sok könyvem elfogyott annak idején, de kb. ugyan annyit haza mentettem a kiadó raktárából. Mert bár a könyvem piszkozatként volt kész, de akkor is csak piszkozat, még sok gondolat finomításra várt. Sok olyasmit se írtam még le benne, amit szerettem volna,pl. még az öngyógyítási praktikák hiányoztak belőle.-

De sajnos a férjem kiadatta meglepetésnek szánva. A nagyobbik unokámmal leszedték a számgépről és amíg nem voltam itthon nyomdába vitték. Még az a szerencse, hogy miközben fogalmaztam az írásomat, pihenésképpen terveztem is- így megrajzoltam a borítót, de több illusztrációt is azok legalább bele kerültek a kész könyvbe.

2014. márc. 9. 01:45
 35/85 anonim ***** válasza:

Kérdező tényleg Ti a föld keletkezésével, belső szerkezetével, korával.

Esetleg azzal is foglalkoztatok, hogy meddig marad alkalmas az élet számára? Mert ilyesmit sehol nem olvastam, se nem hallottam!!

az hogy a valamikori ókori emberek mit gondoltak a Földünkről és általában arról, ami a felhőkön túl van, azt gondolom, csupán mint az emberi szellem, tudás fokozatos fejlődését jelentheti bárkinek, hogy akkor még milyen keveset tudtak és ma mennyit tud már az ember!

S valóban Kérdező, ha már az elegendő tudásnál tartunk.

Tisztába vagy azzal, hogy Te az egyetemen még mindig keveset tanultál a Földünkről? Még mindig katasztrofálisan kevés az, amit tanítanak, az amit ismer az ember a Földünk jelenlegi belső szerkezetéről?!!

Arról már nem is szólva, hogy a földünk "ÖN-pusztításáról" fogalma sincs a tudósoknak!!

Vagy ha még is"" akkor ELHALLGATJÁK, V. ELHALLGATTATNAK MINDENKIT Aki erre ráeszmél!

2014. márc. 9. 02:10
 36/85 anonim válasza:

Szeretem a kritikusan gondolkodó személyt, aki nem vakon követ egy-egy parancsot, dogmát, tant, szektát, stb.

Írd be a google-ba hogy istenbetegség, és máris megkapod a választ.

A megtérés pedig nem más, mint idegösszeomlás, és utána pszihológus, pszichiáter. Jobboldali politika, gátlástalanul hazudik, elveszitheti irási, számolási, rajzolási képességeit. Oxigénhiányt teremt, a túlzásba vitt sportolással,( izomláz ) írással, gyaloglással, alkoholizmussal, ( némely szekta azt erősen zsiros sajttal helyettesiti mert nem isznak alkoholt ) stb. ami azután betegségeket okoz. A mélyen vallásosok között sok az epilepsziás, ami kutyák és macskák sajátja is. Arról nem is beszélve, kik voltak a történelem palettáján eddig, akik magukat vallásosnak vallották, és tisztogatták a népet, mert hogy a vallás mindenképpen ellenségtudatot követel. Földközéppontú, ( parasztok ) a tudás a lányok elől mindig is el volt rejtve, feleségként mint egy háziállatnak, dolguk a háztartás, gyermeknevelés, és a férfi alárendeltjeként személyét kiszolgáló feleség.

Maximalista, férfiközpontú. A biblia nem ismeri a fogamzásgátlót, az isten ahogy adta szülték a gyerekeket, a feleségnek testével önrendelkezési joga nem volt. Igen, ma már elavult könyv, és szerencsére a mai lányok már tudják, hogy a testük a sajátjuk, és az ő felelősségük, nem tehet vele senki azt amit csak akar.

A vallásokat magának találta ki az ember. A szegénységgel, halállal, és a gyógyithatatlan betegséggel nem tudott mit kezdeni, és kitalálta a túlvilágot, a másvilágot, stb.

A bibliai bűn fogalmának semmi köze a világi jogban tudott bűn fogalmával.

Az isten ( apa, király, hajcsár, ) de legyen az anya, királynő stb. mit keres a hálószobában ? Mi köze az intim életemhez ?

Függővé akar tenni ? Mert csak úgy tud uralkodni rajtad ? Ezen azért érdemes elgondolkodni. És azon, hogy miért van az istennek szüksége imádatra ?

A tizparancsolatot vajon kinek irták ? kiknek szól ? A bibliát eredetileg papoknak irták. Vagyis nekik. Ezek szerint a papok lopnak? paráználkodnak ? megkivánják felebarátuk házát, asszonyát ? - mert hogy meg lett nekik tiltva.

Ki nevezi magát teremtőnek ? - egy ember !!! - Azt mondja, teremtsünk embert a saját képünkre. vagyis, annyira egoista, hogy saját magát akarja sokszorositani. Miért nem jó neki, hogy én nem olyan vagyok mint ő ?

Mindezek ellenére aki vallásos, magánügye. És aki nem vallásos, neki is magánügye. A vallás rabság, rituális kényszerbetegség, paranoia, stb. Aki nem vallásos még lehet normális, élhet úgy hogy ne sértsen jogot, szeretheti gyermekeit és szüleit, és semmi gond nincs vele.

2014. márc. 19. 18:38
 37/85 anonim ***** válasza:

z.su többek között ezt írtad-""Mindezek ellenére aki vallásos, magánügye. És aki nem vallásos, neki is magánügye. A vallás rabság, rituális kényszerbetegség, paranoia, stb. Aki nem vallásos még lehet normális, élhet úgy hogy ne sértsen jogot, szeretheti gyermekeit és szüleit, és semmi gond nincs vele.""

Ezzel teljesen egyetértek és mind azzal amit előtte is írtál.

Azt tenném még hozzá, hogy a sok szinű vallásra csak azért van szükség hogy az embereket a nyomorult életűeket félre vezessék ígéretekkel vagy megfélemlítéssel.

2014. márc. 19. 19:53
 38/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Földközéppontú, ( parasztok ) a tudás a lányok elől mindig is el volt rejtve, feleségként mint egy háziállatnak, dolguk a háztartás, gyermeknevelés, és a férfi alárendeltjeként személyét kiszolgáló feleség."

Érdekes mert a Bibliában vannak olyan könyvek is amiket nők írtak. A tudás nem volt elrejtve a nők elől. Érdekes módon a női egyenjogúság Európából indult. Említed a megtérést tudtommal ez csak a kereszténységben alkalmazott kifejezés. Nos ahol nem volt kereszténység ott nem fejlődött jobban sem a tudomány sem a jog rendszer.

"A biblia nem ismeri a fogamzásgátlót, az isten ahogy adta szülték a gyerekeket, a feleségnek testével önrendelkezési joga nem volt."

Látom nem ismered azt a bibliai igét hogy a házasságon belül a férfi sem "rendelkezik" a saját testével. Persze az más kérdés hogy ezt hogyan értelmezik illetve a gyakorlatban hogyan valósul meg. A politikusok is megszavazták maguknak a mentelmi jogot.

"Igen, ma már elavult könyv, és szerencsére a mai lányok már tudják, hogy a testük a sajátjuk, és az ő felelősségük, nem tehet vele senki azt amit csak akar."

Igen a mai lányok. Csak azt nem tudom ha ennyire a toppon vannak a mai lányok akkor miért van annyi abortusz. Persze az a pirinyó kis élőlény még nem rendelkezhet a saját teste fölött.

De nem is ez a lényeg hanem az hogy a sok mai lány nem tudja azt hogy hogyan is kerülje el a nem kívánt terhességet. Annyira tisztában vannak azzal hogy a testük a sajátjuk és az ő felelősségük. Bár szerintem többet tudnak a horoszkópokról és a kedvenc celebükről mint a saját testükről.

"A vallásokat magának találta ki az ember. A szegénységgel, halállal, és a gyógyithatatlan betegséggel nem tudott mit kezdeni, és kitalálta a túlvilágot, a másvilágot, stb."

Ez még hihető is lenne ha csak a szegények lennének vallásosak.

"A bibliai bűn fogalmának semmi köze a világi jogban tudott bűn fogalmával."

Tök jó akkor lehet lopni. Igaz hogy a Bibliában az áll hogy ne lopj! De kit érdekel.

Na de várjunk csak egy kicsit akkor ez most a bibliailag bűn vagy a világi jog szerint?

"Mi köze az intim életemhez ?

Függővé akar tenni ? Mert csak úgy tud uralkodni rajtad ? Ezen azért érdemes elgondolkodni. És azon, hogy miért van az istennek szüksége imádatra ?"

Nagyon jó kérdések. Van rá válaszod is?

"A tizparancsolatot vajon kinek irták ? kiknek szól ? A bibliát eredetileg papoknak irták. Vagyis nekik. Ezek szerint a papok lopnak? paráználkodnak ? megkivánják felebarátuk házát, asszonyát ? - mert hogy meg lett nekik tiltva."

Hm..ez érdekes egy kicsivel korábban még ezt írtad: "A vallásokat magának találta ki az ember. A szegénységgel, halállal, és a gyógyithatatlan betegséggel nem tudott mit kezdeni, és kitalálta a túlvilágot, a másvilágot, stb."

Akkor most melyik?

"Ki nevezi magát teremtőnek ? - egy ember !!! - Azt mondja, teremtsünk embert a saját képünkre. vagyis, annyira egoista, hogy saját magát akarja sokszorositani. Miért nem jó neki, hogy én nem olyan vagyok mint ő ?"

A robotok amelyeket az emberek építenek azok miért hasonlítanak az emberre?

Megjegyzem a "saját képünkre" kifejezés tényleg a fizikai hasonlóságot tükrözné? Biztos hogy erről van szó?

"A vallás rabság, rituális kényszerbetegség, paranoia, stb. Aki nem vallásos még lehet normális, élhet úgy hogy ne sértsen jogot, szeretheti gyermekeit és szüleit, és semmi gond nincs vele."

Aki vallásos az is élhet úgy ahogyan azt felsorolod. A kettő nem zárja ki egymást.

A haza szeretet is lehet rabság vagy egy eszme is lehet az. Mert az ember képes ezekbe a dolgokba is hinni.

2014. márc. 20. 12:29
 39/85 anonim ***** válasza:

"Nos ahol nem volt kereszténység ott nem fejlődött jobban sem a tudomány sem a jog rendszer. "

Nagy tévedés! Az Iszlám a középkorban türelmes vallás volt, és ez szabad utat adott a tudománynak és művészetnek. pl: az antik filozófusoktól származó írásokat (zömüket) arab nyelvből fordították át latinra. Ebből kifolyólag a nagy (keresztények számára pogány) egyének mindennemű találmányaikhoz az arabok jutottak hozzá, nagy részben először.

2014. márc. 20. 19:15
 40/85 anonim ***** válasza:
A joghoz meg annyit, hogy a Keresztény országokban nagyobb volt az elnyomás, mint a nem keresztény országokban. Lehet, hogy más országokban a jogrendszerek nem voltak fejlettebbek, de sokkal emberségesebbek voltak az hót ziher.
2014. márc. 20. 19:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!