A Biblia idejét múlt?
Nem érzitek úgy, hogy a Biblia már semmi újat nem tud mutatni a jelenkornak? Isten ihlethetne már egy újat nekünk, mert mi, már nem az ókorban élünk. Sokminden megváltozott azóta, már tudjuk, hogy a Föld geoid alakú, nem lapos, nem kocka, nem 6000 éves, nem a Nap kering a Föld körül, nem a Föld a világ középpontja stb...
Mikor óhajt az Isten egy újabb kiadást, ami nekünk szól?
Vidiripi- szóval felekezetbe jársz... remélem egyszer a mennyekbe jutsz.
aztán irtatok az abortuszról-tilos volt az abortusz mint írtad;
"50 évvel ez előtt mintha komunizmus lett volna hazánkban. De javíts ki ha tévednék. A párt miért engedte hogy így legyen? "
Nem 50 évvel ezelőtt volt tilos, hanem a Rákosi érában 1945-56 között és okkal a hámorú okozta ember- veszteség miatt annyira lecsökkent a népünk lélekszáma.
56- után engedélyezték,- ha egyedülálló nő volt, ha a házaspárnak anyagi, lakás gondok voltak, vagy egészségi állapot miatt, vagy azért mert már volt több gyermek.
Mindegyik estben ma is indokolt mert szükségtelen megtölteni gyermekekkel az intézeteket vagy nevelőkhöz dobálni - A gyermek soha az életben nem felejti el azt a traumát, hogy ő felesleges volt, eldobták, vagy nagyon nyomorúságos vagy agresszív helyre született.
Ne sóderolnak a gyülekezetek és ne misztifikáljanak Isten segítő kezéről mert az egy duma, se pedig a KDP ne akarja a szenteket játszani, - először az államnak tisztességes életet kell biztosítania minden felnövő fiatalnak ahhoz, hogy a házasság és a gyermek születést életcéljuknak tekintsék! De a nyomorúságba gyermeket világra-hozni nem lenne szabad-- mert a legtöbb estben nem lesz belőle több, mint a milliárdosok rabszolgája fillérekért vagy közmunkás éhbérért!
Nem vallási maszlagot kell hinteni lépten- nyomon hanem egy erős államot teremteni, ahova érdemes sok gyermeket a világra-hozni, mert van jövője az életnek!
Vidiripi
Zsu!
A Bibliában írnak a higiéniáról.
"Csak azt ne mondd, hogy normális volt. Rabságban szenvedett szegény, Isten rabságban.A világtól elfordult, és valami nem evilági borzalmas létben képzelgett."
Tehát akkor az nem képzelhető el hogy mondjuk autista volt vagy esetleg más egyéb pszichés betegsége volt.
Honnét tudtad hogy a hitéért szenved? Csak azért mert a templom előtt állt?
"Az én magánéletembe ha nem sértelek meg vele, ne szóljon bele sem az Isten, sem az ördög. Mert a ti hitetekben az is van."
Ez a mondatod egy ellentmondás számomra. Te nem hiszel még is azt mondod hogy Isten ne szóljon bele az életedbe.
Az Ördögről meg annyit hogy miből gondolod hogy ő majd hallgatni fog rád? Ő a "rossz fiú". A te tapasztalatod azt mutatja hogy csak azért mert haragszol vagy kiabálsz akkor a rosszakarók azok odébb állnak?
De ne is emelkedjünk ilyen magasságokba. Maradjunk egy kicsit gyakorlatiasabb vonalon. Én nem akarom hogy az állam beleszóljon az életembe. Ennek ellenére még is megteszi. Pl. köteles vagyok adót fizetni. De én ezt nem akarom. Szerinted megkérdeznek erről?
Maradjunk annyiban hogy az ember életébe simán bele lehet szólni ha akarja ha nem.
"Hol az az Isten, akitől megkérdezhetem, miért engedte meghalni fiatalon ?"
Tőlem kérdezed? Isten miért engedi meg az embereknek hogy szennyezzék a környezetet vagy hogy fegyvereket gyártsanak?
Miért engedi meg hogy gyerekek szülők nélkül nőjenek fel.
Miért engedi meg hogy megöljék a még meg sem született gyermeket?
A kérdéseket lehetne folytatni.
Ha érdekel a válasz akkor azt is leírom. Ha meg nem érdekel akkor minek a kérdés?
"Amióta a férjem elhunyt, nekem senki ne jöjjön az Istennel. Írhatsz itt regényeket, nem érdekel. Bocs."
Aha és idejössz a valláskritika rovatba ahol tutira nem fogsz még csak a szóval sem találkozni. Nem érdekel Isten meg haragszol rá de azért foglalkozol vele.
"Utálom a tökfőzeléket de azért eszem."
Bocs!
"Közismerten valameddig vallásos volt. Valameddig."
Nem tudtam hogy Gárdonyi vallásos volt. De ebben a szemdologba benne van az is hogy más feleségére vet szemet. Vagy fordítva.
Kérdező!
"A sötétség és butaság alapvető probléma, nekem fáj látni, hogy létezel."
Akkor te mazochista vagy mert ide jössz szenvedni. Mert ugye elolvasod amit írok. S szenvedsz tőle de azért csak ide jössz. Fura emberek vagytok ti.
Hát akkor szenvedj ha neked ez jó. Mivel ebben az esetben választhatnád azt is hogy nem olvasod el amit írok. Nem ezt teszed. Oké ahogy akarod te tudod te érzed.
Sörpocak!
"De valami oknál fogva, csak a nőket emelted ki ezen téma során. Az meg gyenge érv, hogy mert ők végeztetik el az abortuszt."
Majd legközelebb külön megemlítem hogy kell egy férfi is a gyerek csináláshoz.
"Ma már a média erősen befolyásolja az embereket, és hiába a Tv eltiltása meg egyebek...a médiumok így is megtalálják az embert."
Igen és sajnos annyira a hatása alá kerülnek hogy lassan elfelejtenek gondolkodni. S értelmes dolgokat olvasni. Ne csak a celeb híreket olvassák el meg hasonlók hanem valami tartalmasabbat is. Természetesen van kivétel.
"Nem arról volt szó, hogy kik vállalják be az abortuszt, hanem arról, hogy vajon miért?"
Én is épp azt hoztam fel hogy milyen okból történik az eljárás és hogy erről is jó lenne statisztika.
"De akkor amúgy a logikát szerint a 60-as 70-es évekbeli lányok/nők erkölcstelenebbek voltak a maiakhoz képest, és a mai világ már jobb ilyen téren?"
Te mit gondolsz?
Vidiripi
"aztán irtatok az abortuszról-tilos volt az abortusz mint írtad;"
Hol írtam?
Mami! Hiányolom a Biblia verseket!
"Ugye akár a keresztény de akármelyik vallás család-törvénye, mindig úgy fogalmazódott, hogy a férfinek volt mindenhez joga."
Na erre idézheted nekem a Biblia verseket. Megizzadsz vele az biztos. :D :D :D"
Nem szokásom idézni vidiripi
De a férfire nem mondták azt mert szexuális életet élt vagy szeretőt tartott, hogy parázna- amíg a nőre igen és halálra kövezték ha kiderült hogy terhes lányként, vagy ha szeretőt tartott.
Hogy is írja a biblia Jézus elfordult amikor egy nőt meg akartak kövezni- mondván az dobja rá az első követ... stb
Vagy mit gondolsz miért találták ki azt a hazugságot, hogy Máriát megszállta a szentlélek? Mert még lányként teherbe esett valakitől. Hogy szűz volt? lehetett, volt már ilyen hogy csak a "kapuban játszottak" és még is megtörtént a fogamzás.-- ennyit a keresztény hitvilág őszinteségéről.
Tudod ha egy emberi testet megszállna a hímnek (pozitív töltés feszültségű) számító,termékenyítésre alkalmas isteni teremtő lélek, akkor az emberi test szépen elhamvadna attól a szentlélektől.
Vidiripi
Jézus nem fordult el. Épp azért nem kövezték meg a nőt. Azt is megtehette volna hogy elfordul.
Viszont van olyan eset is amikor a nővel együtt a férfit is megölik.
"Vagy mit gondolsz miért találták ki azt a hazugságot, hogy Máriát megszállta a szentlélek?"
Ezt a történetet sem ismered teljesen. Mária vőlegényével mi a helyzet. Őt kihagytad a történetből. De nem is lényeg hogy mit gondolsz mert alap dolgokkal sem vagy tisztába szóval inkább hanyagolj mami.
"ennyit a keresztény hitvilág őszinteségéről."
Mert a te történeted az sokkal életszerűbb az asztrál test meg a repkedés. Kik hiszik ezt el neked? Mert ezt is csak hinni lehet bizonyítékod nincs rá.
"Tudod ha egy emberi testet megszállna a hímnek (pozitív töltés feszültségű) számító,termékenyítésre alkalmas isteni teremtő lélek, akkor az emberi test szépen elhamvadna attól a szentlélektől."
Tudod ha én képes vagyok szabályozni hogy mekkora erővel ütök oda valahová akkor az Istent is képesnek tartom arra hogy szabályozza szent lelkét.
De ez az aprócska részlet ne zavarjon mert ha komolyan veszed még összeomlik benned egy világ.
"Akkor te mazochista vagy mert ide jössz szenvedni. Mert ugye elolvasod amit írok. S szenvedsz tőle de azért csak ide jössz. Fura emberek vagytok ti.
Hát akkor szenvedj ha neked ez jó. Mivel ebben az esetben választhatnád azt is hogy nem olvasod el amit írok. Nem ezt teszed. Oké ahogy akarod te tudod te érzed."
Lehet, hogy az vagyok, de inkább az, mint valláskárosult.
Elolvasom a sületlenségeidet, de csak azért, hogy megpráljam megérteni, hogy mi mozgatja a fundamentalista hajlamaidat.
Vidiripi
Kérdező!
Értem. Voltál már hívő közösségben? A tanúkat kivéve.
Fogalmad sincs Vidirip hogy valójában mi Isten amit az ember elképzelt csak- a Földünk szentnek mondható LELKE az viszont energia! És nem is valami ceruza elem feszültségű mint az emberi lélek amely még annál is gyengébb.
Nagyon jól tudom hogy Máriának lett férje- de az is lehet megvásárolták-de ha még se, akkor bizony ő játszadozott" Mária kapujában" és igy fogant meg Jézus az ács vér szerinti fia.- nem pedig egy hatalmas feszültségű Föld-lélek által.
tudod te hogy mi az emberi lélek? mert ha tudnád akkor nem hinnél el minden antik butaságot.
Az helyesnek tartom, hogy erkölcsöt is fognak tanítani az iskolába, de hogy a vallást is bevitték azt helytelennek tartom- szerencsére az én unokáim kinőttek ebből a marhaságból mert 13 évesnek már nincs vallás oktatás- mert bizony akkor kénytelen lettem volna lekiabálni a KDP párt elnök bigott fejét.
Ma a XXI században élünk és nem az ős korban, lassan kilépünk a szabad űrbe nem csak a Föld körül fogunk sertepertélni. szóval a mai tudáshoz képes csak egy mesekönyv a bibliai hit, egy valamikori elképzelés az élet születéséről- és azt Teremtő földi energiákról.
Nem azt mondom hogy nem szép fantázia alkotta könyv, csak épp nem aktuális már- még a gyerekeknek se, 5 éves koruk után.
A bibliai mesék olyanok mint a fogtündér amit kitaláltam az unokámnak amikor pánikolt mert kilazult a foga és fájt, vérzett. A tündér akit kitaláltam, elvitte az unokám fogacskáját éjjel és ott hagyott helyette egy szelet csokit- igy nem félt a fogak lazulásáról- inkább örült, mert a tündér egy csokit hagyott helyette.
szóval ilyen mese az angyalok és szellemek világa amit a felnőttek találtak ki életük félelmeire. De attól az élet nem változik meg se könnyebb nem lesz, és véges is, mert meghalunk mint kézzelfogható valóság test.
"Értem. Voltál már hívő közösségben? A tanúkat kivéve."
Igen, sokszor vegyültem el közöttük, álruhában, álnévvel.
"Majd legközelebb külön megemlítem hogy kell egy férfi is a gyerek csináláshoz. "
Jajj ne terelj már! Abszolúte nem erről volt szó.
"Te mit gondolsz?"
Kérdésre nem szokás kérdéssel válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!