Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia idejét múlt?

A Biblia idejét múlt?

Figyelt kérdés

Nem érzitek úgy, hogy a Biblia már semmi újat nem tud mutatni a jelenkornak? Isten ihlethetne már egy újat nekünk, mert mi, már nem az ókorban élünk. Sokminden megváltozott azóta, már tudjuk, hogy a Föld geoid alakú, nem lapos, nem kocka, nem 6000 éves, nem a Nap kering a Föld körül, nem a Föld a világ középpontja stb...

Mikor óhajt az Isten egy újabb kiadást, ami nekünk szól?

2014. febr. 27. 22:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Tudod hogy ez a legnagyobb fokú pofátlanság volt Tőled ilyet leírni? Megmondanád ki a büdös fene csorgatta az abortuszra kényszerült nőkbe a megtermékenyítő löttyöt"?"

Nem nem tudom illetve nem tudtam. Miért pofátlanság?

Abortuszra kényszerült nők. Ezzel ugye nem azt akarod mondani hogy az össze nő aki abortuszra megy azt mindet megerőszakolták. De megjegyzem állítólag volt olyan is aki még így is megtartotta a babát.

Tehát aki nem ebből az okból vagy egészségügyi okból végeztet abortuszt azokkal a nőkkel mi a helyzet? Mert hogy ők vannak többen. Szóval ezek a szegény szerencsétlen megesett lányok mi francért feküdtek le a lovaggal aki "fehér lovon" érkezett?

Milyen okból történhetett? Beszéljük meg ezt a témát!

"Ja persze, van fogamzásgátló tabletta aminek számtalan mellékhatása és utóhatása van- mint érelzáródás, bénulás, epilepsziás roham és sorolhatnám mind azt amiről kussolnak."

Te miért kussolsz erről? Miért nem kezdesz felvilágosító kampányba vagy valami ilyesmibe?

https://www.youtube.com/watch?v=YSmBpw32X4E

Tessék nem kell hozzá olyan sok minden. Állj ki és mond!Ne szűk körben írogass a témában hanem a nagy nyilvánosságot célozd meg!

Egyébként miért kussolnak ezekről a mellékhatásokról?

"Mit gondolsz nem lenne ésszerűbb egy-két gyermek születése után, ha a férfi elköttetné a mogyoróit?"

Írd ki kérdésnek és akkor majd kiderül. De vannak olyan férfiak akiknek nem csak 1-2 gyerekük van hanem van 3-4 is. S családban élnek gyermekeik anya a feleségük. Szóval erősen kétlem hogy a nagy többség ésszerűnek fogja megítélni.

"Akkor nem kellene a nőknek terhesség megszakítás miatt szenvedni! Tudod Te férfi létedre mit jelent az abortusz, mennyire fájdalmas?"

Vagy nem kellene lefeküdniük minden féle férfival és akkor nem kerülnének ilyen helyzetbe.

Tudom hogy mit jelent az abortusz és nem ,nem tudom mennyire fájdalmas. De némi elképzelésem azért van. S tanulok a saját hibáimból is.

De ha annyira fájdalmas akkor legalább legközelebb majd meggondolja az a nő hogy megéri e az élvezet azt a hatalmas fájdalmat amivel járhat. Bizonyára igen mert van olyan aki ennek ellenére újra megteszi.

"Te, - szemét mocs.k hím állat!"

Bizonyára azért vagyok ilyen mert édesanya nélkül nőttem fel.

"Ne merészeld még egyszer a nőket mocskolni vagy vádolni , mert kitöröltetlek innen!"

Tedd azt! Úgy gondolod hogy ez bármiben is hátráltatni fog? Nem fog!

Vagy megváltoztat bennem valamit? Vagy ez fenyegetés akart lenni? Mert ha igen akkor nagyon nem jött be. Sőt nekem inkább az jön le belőle hogy el vagy keseredve. Sajnálom hogy átkellet élned azt amit átéltél. De abban benne volt a te döntésed is.

2014. márc. 26. 10:34
 52/85 anonim válasza:

51-es válaszolónak :

Tájékozatlan és buta, vagy egyszerűen csak érzéketlen közömbös nőgyűlölő vagy.

nem is olyan régen, a 40-50-es években még a te női rokonaid is, és a magyar lakosu nők a férfi uralkodása, majd ő megmondja, majd ő tudja felfegás alapján nem szedhetett semmiféle fogamzásgátlót. Nem védekezhetett a fogamzás ellen, csak titokban, mint aki bűnt követ el, amiért megelőz egy abortuszt. Nem rendelkezhetett a nő a testével, ahány gyermek megfogant, mind megszülte. Vagy, kezdett angyalcsinálásba, mindenféle nem steril eszközökkel, titokban. vagy, kevert magának mindenféle kotyvalékot, hogy elhajtsa, "megszülje" a még 1-2-3 hónapos terességet.Mindezt orvos nélkül, egy bába tudtával, segitségével. A bába is csak titokban, mert ha megtudják, megbüntetik. Hadd szaporodjon a lány és a fiú állatok módjára, mindezt egy felső hatalmi rendelet alapján, egy őrült uralkodási vágya miatt, aki nem tudja elfogadni, hogy a lánynak született gyermeknek is van önrendelkezési joga a testével. A férfinek azon kívül, hogy élvezze a nemi örömöt, semmi de semmi dolga nem volt. Nem idegeskedett, megjön-e a menzeszem, csak nehogy fertőzést kapjak angyalcsináláskor, belerokkanok a gyereknevelésbe, honnan szerzek a magzathajtó kotyvalékhoz alapanyagot stb., Ő a teremtés koronája, neki mindent szabad, az asszonyállat pedig nevelje a gyerekeket, szógájja ki az urát, és kuss, az a dóga. Borzalmas tudatlanságban tartották a népet. Az iskolai oktatásnak köszönhetően a mai fiatalok már nem tudatlanok, és csak nagyon kevés számbn mennek abortuszra ismerethiány miatt. már nem tabu téma a családokban beszélni a szülőkkel arról, minek mi a következménye. Mi is a nemi élet, ki vegye meg az óvszert a gyógyszertárban, nem bűn a házasságkötés előtti nemi élet ( nem mint ha azelőtt annyira betartották volna )- ha mégis, egy életen át zsarolhatta a feleség a férjet azzal, hogy neked adtam a becsületem, neked áldoztam az egész életem és te pedig megcsaltál? Persze hogy meg, a szüzesség ( a nő becsülete ) meg volt követelve, de a gyakorlott nemi életet kedvelő nem csak egy férfit ismerő nő ( és nem utcanő ) azért mégis csak többet tudott mint az a butuska asszonyállat.

Nem tudom honnan van kényszere egyes férfiaknak a feleség, nő feletti uralkodásra ? érthetetlen. Nem tudják el sem képzelni, milyen az, amikor spontán, és szabadon, szabad akaratából él a feleség a férj mellett, és viszont. Amikor szabad akaratukból örülhetnek 1-2-3 gyermeknek, és tudják, hogy nem égi áldás vagy átok, hanem az egészséges testük és nemi életük akart vagy véletlen de mindenképpen közös következménye. A felesősség is közös, az abortusz félelme, anyagi költsége, műhiba kockázata, stb . Mert fogalma sincs a férfinak, mit él meg egy-egy abortuszkor a nő. nem csak a fájdalomra gondolok. Arra a tudásra, hogy tudja, egy már meglévő, életnek indult 1-2-3 hónapos ki tudja mi lenne? fiú ? lány ? fel tudnám nevelni ? két-és fél hónaps, már meg van mindene :) , az édesapját is szeretem, stb., és döntök arról, hogy megszülessen-e vagy sem. Ma már ez a felelősség is kettejüké, apáé, és anyáé. Szerencsére.

A férfinak is meg van ami a férfié és nem vitathatja el tőle a feleség, és viszont, a nőtől se akarja elvitatni a férfi a testéről való tudás-és önrendelkezésének a jogát.

2014. márc. 26. 14:58
 53/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi azt írod anya nélkül nőttél fel, ezért van benned ilyen ellenségeskedés a nőkkel szemben.

Elárulom neked, én szülők nélkül intézetben nőttem fel, mert a tisztelt apám szinte agyon vert -az állat- nadrágszíjjal, mert egy szem almát loptam a zöldségestől s mivel a verést reggel folytatni akarta, még este elmenekültem 8 éves voltam akkor és a nyugati pályaudvar mögött elfáradtam, leültem egy hókupacra, mert december volt aztán elaludtam, egy bakter talált rám félig megfagyva.- de ez nem az első verés volt amit elszenvedtem- így intézetbe kerültem.

De soha eszembe se jutott e miatt általánosítani, és gyűlölni minden férfit. Akkor nem lennék ma lassan 50 éve egyetlen férfinek a felesége.

De tudod az, hogy egy nő terhes marad, az a férfin is múlik- én soha nem védekeztem, nem is volt szükségem rá, mert a férjem mindig vigyázott- mert szeretett és féltett.

aztán amikor a női klinikán feküdtem mert lett két gyermekem, volt módom az abortuszra várakozókkal beszélgetni, de ápoló nőként is.

Jól figyelj, 20 nőből egy ha nem akarna gyermeket egyáltalán- minden nőnek nem pusztán testi fájdalom a gyermek elvesztése de nagyon nagy pszichés fájdalom is, mert ahogy egy nő megérzi azt hogy terhes attól kezdve felébred benne az anyai ösztön és az abortuszt úgy élik meg mintha a belsejét szaggatnál ki belőle amely élő és lüktető.

Sajnos régen is és ma különösen sok nő azért kényszerül elvetetni a magzatát, mert nem tudná felnevelni, vagy azért mert van már több gyermeke és közmunkából élnek vagy azért mert nincs se állása se lakása és csak nyomorognak valahol albérletben és a józan ész bizony ezt követeli meg, hogy csak akkor szülj gyermeket, ha fel is tudod nevelni, biztosítva neki mind azt amit a normális emberhez méltó élet megkövetel.

Sajnos többnyire olyan szülők tartják meg a sok gyermeket ahol a családi pótlék a kiegészítő bevétel, ahol alul-iskolázottak, közmunkából élő, nyomorgó családok.

Ami pedig a fogamzásgátlót illeti volt szerencsém annak a szörnyű utó,-és mellék hatásait látni a munkám közben a klinikán. pl 5. éves orvostanhallgató aki szín jeles volt, a tabletták szedése miatt olyan epilepsziás rohamokat kapott amelyet gyógyszeresen le se tudtunk állítani- ezért elektrosokkra volt szükség amit már nem szokás alkalmazni- de ha ezt nem alkalmazzuk akkor meghalt volna- igy törölve lett a memóriája mind az amit addig megtanult és bizony kissé letompulsz szellemmel távozott.

A másik érelzáródásos tünet- bénaság marad utána a harmadik,- alattomosan megnő a máj és abba pusztul bele a negyedik,- amikor megváltozik a hormon működése és nőből férfivé lesz a sok férfihormonszerű anyagot tartalmazó tablettától!

s akkor csodálkoznak sokan hogy a fenébe szaporodott meg a biszexuálisok száma a nők között? - hát ez az oka amikor szedi a tablettát és az befolyásolja a hormon működését.

Sajnos saját családomban is ez megtörtént- hiába figyelmeztettem a lányomat a második gyermeke után, hogy ne szedjen fogamzás gátlót, inkább más módon védekezzenek, de ez volt a kényelmesebb a tabletta-

holott csodálatos anya volt, durván megváltozott a hormon működése. Amikor peteérése van akkor kedves, aranyos nőként viselkedik, akkor meglátogatja a 10 éve nálunk felejtett két gyermekét!- aztán elmúlik a peteérése, agresszív lesz, iszákos, tipikusan durva hímként viselkedik.

Sajnos a fogamzás gátlókat- még ha változtak is de 1966 óta árusítják-- Nem furcsa, hogy az új generációk között megemelkedett a melegek száma is, de a gyenge spermával szaporítani képtelen férfiak száma is?-- mi az ami megváltoztatni képes az Ős sejtek TUDATÁT?

Talán épp a fogamzás gátlók hormontartalma! amely elárassza minden nő sejtjét- ami eltorzítani képes az utódok nemét is!

2014. márc. 26. 17:27
 54/85 anonim ***** válasza:

"Tehát aki nem ebből az okból vagy egészségügyi okból végeztet abortuszt azokkal a nőkkel mi a helyzet?"

Vidipri...a magfajták szokták azt elfelejteni, hogy a lányok nem az újonnan megjelent erkölcstelenség miatt vállalkoznak az abortuszra, hanem mert van választásuk. Az ezelőtti időkben (arányt nézve) ugyanannyi vállalkozott volna ilyen műtétre, csak ugye nekik erre nem volt lehetőségük.

A x idővel ezelőtti nők semmivel sem voltak jobbak, max. visszafogottabbak. A jelenlegi világ állapotait, nem lehet minden esetben fokozatosan visszavezetni a múltba, mert nem minden esetben kapunk egyértelmű, helyes észrevételt.

Pl: ma mindenki oda van, hogy háború így meg háború úgy + szenvedés stb. stb. Az arányokat nézve (lakossághoz mérten) a Középkorban lévő pusztítások még mindig nagyobb mértéket képviselnek, mint a modern idők világháborúi. Mára már csak annyi különbség van, hogy az ember a médiumoknak a használatával láthatja más tömegek szenvedéseit is, és rosszul rakja össze a logikai puzzle-t.

2014. márc. 26. 19:14
 55/85 anonim ***** válasza:

"Vagy nem kellene lefeküdniük minden féle férfival és akkor nem kerülnének ilyen helyzetbe. "

Jah, ez a mondatod meg simán csak undorító pofátlanság volt. A férfiaknak meg nem kellene minden nőt kihasználni -.- ugye milyen könnyű ilyeneket mondani? A statisztikák szerint az elfuserált védekezések miatt van a legtöbb abortusz, szóval kétlem, hogy a felelőtlen együttlét lenne az abortusz mozgató rugója. (max. annyiban felelőtlen, hogy rossz típusú gumit vettek a boltban, vagy tudom is én)

2014. márc. 26. 19:19
 56/85 A kérdező kommentje:
vidirpiri te mentehetetlen vagy. Mélységes sötétség lakozik bened, a szikra legkisebb fénye nélkül.
2014. márc. 26. 19:47
 57/85 anonim ***** válasza:

Aztán Vidripli- a blogomat azért nyitottam, hogy abban mind azt közzé tegyem amin érdemes lenne elgondolkodni amire érdemes lenne vigyázni és amit nem szabad elhinni!

De térjünk vissza a férfi és nő egyenjogúságára, amit ugyebár a XX. században kiharcoltak a nők és a világ egyes országaiban törvényesen létezik. De több országban ma se valósult meg- ma is azt tartják amit a biblia fogalmazott meg, hogy a férj- Az urad és parancsolód!

Amit sok férfi be is tartott a múlt században és ebben a században is, mert egy önző, aki visszaél a fizikai erejével.- nem jelent többet számára a nő, mint utódot szülni köteles rabszolgát és cselédet.

De ma is amikor szexuális szabadságról sóderolnak- még is ha egy fiatal vagy idősebb nő szexuális életet él, esetleg váltja a partnerét-- csak azért mert egy önző hímbe botlott addig és keresi azt, aki számára megfelelő partner- és ez kiderül, - akkor mit mondanak rá és főleg a férfi nép és a bigott vénasszonyok hogy k..va !

Milyen jogon kérdem? A férfiak nem ugyan azt teszik? keresik azt a nőt, aki számukra minden tekintetben megfelelne- reájuk miért nem kreáltak jelzőket?

De nézzük tovább, milyen veszélyt rejt magába az, ha egy nő szüzén választ párt? Azt eredményezheti, hogy esetleg egy állathoz megy hozzá, egy aberrálthoz, vagy egy önző bakkecskéhez aki senkit nem képes valójában szeretni csak önmagát.

Valamikor, amikor kikerültem az intézetből, magányos voltam. 17 évet betöltöttem amikor szüzen férjhez mentem egy vallásoshoz- hát azzá is lett, amit a pap motyogott- Uram is verőm, aki a házasságunk első 4 hónapjában csak azért vert mert nem maradtam teherbe- aztán azért vert mert teherbe estem, aztán azért mert sírt a gyerek és sorolhatnám- de a két esztendő együttlétünk alatt, még mindig nem tudtam, hogy mit kell éreznie egy nőnek a szexuális aktus révén! Akkor hagytam ott amikor először ütötte meg az épp felállni tanuló kisfiamat-aki májgyulladást kapott úgy neki esett a gyerekágynak!

Akkor ébredtem fel a sok megaláztatásból először- de a forróételes lábastól a tányérokig a székektől a hokedliig mindent a fejéhez vágtam, akkor tértem észhez amikor ő hanyatt feküdt a földön én pedig a mogyoróit szorítottam egyik kezemben, a másikban egy nagy k.st szorongattam, hogy kimogyorózzam!

Aztán fejbe vágtam, összecsomagoltam a gyerekemet és eljöttem az ország másik felébe, egy ismeretlen városba. A tisztelt volt 43 nyakbőség, volt birkózó, még a 3 évvel későbbi válóper végén is eltűnt, mint a kámfor.- de jobban is tette mert csak megláttam, felforrt az agyam is még ott a bírósági épületben vér.sre vertem! kimenekült a szemközti presszóba mosakodni, ahol a mostani férjemnek panaszkodott majd elmenekült mielőtt odaérkeznék én is.

Pedig ő 187 cm magas volt én pedig csak 152 cm.

De nézzünk szét a világban mennyire egyenlő a nő és a férfi- az araboknál a nő csak szexpartner és szülőnő- de a férfi ura és parancsolója. Ha a férfi meghal akkor a nő nem mehet ismét férjhez. De ha a nő hal meg vagy esetleg elválnak akkor férfi újra és újra nősülhet.

Indiában- először elmesélek egy 2003 ban történt esetet, amikor egy Kanadában élő indiai apa bérgy.lkos küldött Indiába azért hogy ott megöl.sse a saját leányát- azért mert nem ahhoz ment hozzá akit ők kiválasztottak számára, hanem haza ment Indiában ahol előtte egy familiáris látogatáskor, megismerkedett a fiúval és szerelmesek lettek egymásba- így ő vissza ment és megházasodtak.- de mind két fiatalt legy.lkoltatta az apa! Akkor épp Kanadában voltam a fiamnál három hónapig amikor ez a botrányos hír futótűzként terjedt.

aztán az igaz hogy ha Indiában meghalt régen a férj akkor a feleséget bele együtt égették el!

Ma ezt a törvényt eltörölték- DE az özvegyasszony nem mehet még egyszer férjhez, de akkor se ha elvált a férjétől, nem tarthat szeretőt, mert akkor megkövezhetik, elüldözhetik mert romlott.

ezzel szemben a férfinek ha meghal a felesége, vagy elválik, annyiszor nősülhet ahányszor csak akar!

Aztán van olyan ország ahol ma is érvényben van a többnejűség- csak azért hogy több legyen az ingyen munkás.

Ugye akár a keresztény de akármelyik vallás család-törvénye, mindig úgy fogalmazódott, hogy a férfinek volt mindenhez joga. Ez pedig abszurd, hisz ahhoz hogy az élet fennmaradjon, elsősorban egészséges nőkre van szüksége az életnek- és csak pár liter spermiumra!

Na de mit is várhatnák akkor amikor azt sóderolta a biblia a Teremtésről hogy először lett Ádám és annak oldalbordájából lett csak Éva!

Holott ez teljesen abszurd, mivel az élet először inkább nőivarúnak felelt meg- és osztódással szaporodott.

Bizonyíték?-- az ikrek születése- a petesejtnek ősi emlékezése, a petesejt osztódó-képessége.

2014. márc. 26. 19:58
 58/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"...a magfajták szokták azt elfelejteni, hogy a lányok nem az újonnan megjelent erkölcstelenség miatt vállalkoznak az abortuszra, hanem mert van választásuk. Az ezelőtti időkben (arányt nézve) ugyanannyi vállalkozott volna ilyen műtétre, csak ugye nekik erre nem volt lehetőségük."

A magad fajták meg azt felejtik el hogy ok okozati összefüggés van.

Ugyan is ha nem erkölcstelenkednének az emberek akkor nem lenne szükség ilyen lehetőségre. Nem is állítottam hogy az erkölcstelenség ezen fajtája újonnan jelent volna meg. Ha olvasnád a Bibliát akkor tudnád hogy már abban írnak olyan erkölcstelen dolgokat ami még a mai mércével is durva.

Nincs új a nap alatt csak a lehetőségek bővültek az emberi jellem az 5000 évvel ez előtt is ilyen volt.

"A jelenlegi világ állapotait, nem lehet minden esetben fokozatosan visszavezetni a múltba, mert nem minden esetben kapunk egyértelmű, helyes észrevételt."

A múlt mindig hatással van a jelenre. A múltban is és most is az embernek ugyan úgy megvan a hatalom vágya. Meg minden más is ami az emberi viselkedéssel kapcsolatos.

"Jah, ez a mondatod meg simán csak undorító pofátlanság volt."

Az nem pofátlanság amikor engem támadnak és sértegetnek a hitem miatt? Akkor miért nem kelsz a védelmemre?

Pofátlanságnak tartom azt is hogy a fiatalok nem tisztelik az időseket hogy átadják a helyüket a buszon.

"A férfiaknak meg nem kellene minden nőt kihasználni -.- ugye milyen könnyű ilyeneket mondani?"

Igen nagyon könnyű ilyen mondatokat írni. De miért engedik meg a nők hogy kihasználják őket? Csak egy kérdésem van. Átlagosan mennyi idő telik el az első randitól az első együttlétig?

S ebből kiindulva miért van ez így? Anno elvárás volt az udvarlás. Volt hogy 1 évig udvarolt a srác a lánynak mire tényleg azt lehetett mondani hogy komoly a dolog. Manapság ez miért nem így van? Mert elavult? Vagy mert így nem lehet kihasználni a lányokat? Ha van lányod te mit fogsz neki tanítani? Vagy ha nem hallgat rád és kihasználják akkor mit fogsz tenni?

"A statisztikák szerint az elfuserált védekezések miatt van a legtöbb abortusz, szóval kétlem, hogy a felelőtlen együttlét lenne az abortusz mozgató rugója."

Hadd lássam azt a statisztikát!!!!!!!!!

Kérdező!

S ez neked milyen problémát okozz?

2014. márc. 27. 10:12
 59/85 anonim válasza:

"A férfiaknak meg nem kellene minden nőt kihasználni "

Hány fiú, férfi áll oda a lány elé, és mondja azt őszintén, nézd én nem akarok veled járni, nem akarlak feleségül venni, nem is tetszel valójában, önös érdekből vagyok most itt, szexelni akarok. Te nem számitasz, ez most nekem kell. -

Hány lány mondana vajon igent erre a tisztességes megnyilvánulásra ? lenne aki mondana, akinek szintén csak szexre lenne szüksége, és megfelelően védekeznének mindketten. De lenne aki mondhatna nemet is, és ez itt a lényeg. mert nem akar csak szexelni. De a férfi sajnos nem olyan. nem lesz olyan gerices, hogy azt felvállalja. helyette hagyja a lányt becsapva, megalázva, mivel óvszert sem használ még abortuszra is kényszerül a tudatlanabbja. mert felelősséget a fiú, férfi igen ritkán vállal magáért.

Vidipri . - azt mondod téged nem édesanya tanitgatott, nevelt. Lehet hogy te is egy nem kivánt terhességből születtél ? Az még nem baj, csak ne általánosits, és ne gyűlölj azért minden nőt. Mert ahhoz kellett egy édesapa is. És tudod, a nők hallgatnak. Ha valóban és igazán ismerni akarsz egy nőt, nagyon kell tudni a nők nyelvén. És még akkor sem biztos hogy kiérdemled.

2014. márc. 27. 10:21
 60/85 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Zsuzsi!

"Tájékozatlan és buta, vagy egyszerűen csak érzéketlen közömbös nőgyűlölő vagy."

Épp azért jó ez az oldal sokat lehet itt tanulni így egyre csökken a tájékozatlanságom és a butaságom. Abban igazad van hogy voltam közömbös. De mióta hívővé lettem azóta ez fokozatosan csökken.

Érzéketlen az nem vagyok sok dolgot átéltem én is együtt tudok érezni másokkal.

Nőgyűlőlö meg nem lehetek már csak a munkámból kifolyólag sem mivel a munkatársaim 90% nő.

Meg a gyülekezetem fele szintén nő. Szeretem a nőket és tisztelem őket. Igyekszem megnevettetni őket.

"nem is olyan régen, a 40-50-es években még a te női rokonaid is, és a magyar lakosu nők a férfi uralkodása, majd ő megmondja, majd ő tudja felfegás alapján nem szedhetett semmiféle fogamzásgátlót."

Csak itt kis hazánkban volt ez így? Ez mindenütt így van a világban nem csak nálunk. Ott is így van ahol 50 évvel ez előtt még azt sem tudták hogy létezik olyan hogy Biblia.

Férfi központú világban élünk ez így van napjainkban is hiába mondanak mást ez akkor is így van.

Persze hazudni lehet de az nem változtat a tényeken. Amerikában is a férfiak írányítanak pedig az a legdemokratikusab ország. Igaz ott meg lelövik az örege aki a botja után nyúl merta rendőr azt hiszi hogy fegyver. Éljen a szabad világ!

"Nem rendelkezhetett a nő a testével, ahány gyermek megfogant, mind megszülte."

50 évvel ez előtt mintha komunizmus lett volna hazánkban. De javíts ki ha tévednék. A párt miért engedte hogy így legyen?

"Hadd szaporodjon a lány és a fiú állatok módjára, mindezt egy felső hatalmi rendelet alapján, egy őrült uralkodási vágya miatt, aki nem tudja elfogadni, hogy a lánynak született gyermeknek is van önrendelkezési joga a testével."

Hejj azok az ember állatok. De áruld már el nekem hogy te nem vagy képes kontrolálni a vágyaidat és állat módjára viselkedsz hogy ami kell azt gátlástalanul elveszed? Vagy még is mi ez a megfogalmazás hogy állat módjára szaporodni? Te állítod hogy nőgyülőlő vagyok. De akkor te mi vagy ha így fogalmazol? Ha az én szavaimban a gyűlöletet látod akkor a te szavaidban mi van? Gyilkos indulat?

Mi történt veled? A gyermek korodban vagy később történt veled valami?

Önrendelkezési joga a testével. Oké legyen az. De mi a helyzet azzal a megnem született lány nemű magzattal akit abortálnak. Neki miért nincs önrendelkezési joga a testével? Ja mert csak az után lehetne megkérdezni arról hogy élni akar e vagy sem hogy már megszületett és kifejlődött nála az az értelmi képesség hogy ezt eltudja dönteni.

"A férfinek azon kívül, hogy élvezze a nemi örömöt, semmi de semmi dolga nem volt."

Aha! Hát nálunk apám az dolgozott. SÖRPOCAK a te apád is dolgozott vagy semmi dolga nem volt?

"Nem idegeskedett, megjön-e a menzeszem, csak nehogy fertőzést kapjak angyalcsináláskor, belerokkanok a gyereknevelésbe, honnan szerzek a magzathajtó kotyvalékhoz alapanyagot stb.,"

Te most a saját életedről beszélsz!

"Ő a teremtés koronája, neki mindent szabad, az asszonyállat pedig nevelje a gyerekeket, szógájja ki az urát, és kuss, az a dóga."

Nos az eddig is világos volt hogy a Biblia ismereted az majdnem hogy nulla. Ugyan is amit írsz az valóban a széleskörben elterjed felfogás csak az a baj hogy a Biblia alapján a részletek azok el vannak hallgatva. De erről csak azok tudnak akik tényleg foglalkoznak a témával és el is olvassák azt amit ír a Biblia.

Te nem tartozol közéjük és az az ember sem akiről írsz.

"Borzalmas tudatlanságban tartották a népet."

Most meg annyi információt zúdítanak ránk hogy nem tudjuk kiválogatni hogy mivel is kellene érdemben foglalkoznunk. Mikor tartották tudatlanságban a népet? 50 évvel ez előtt vagy még régebben?

"Az iskolai oktatásnak köszönhetően a mai fiatalok már nem tudatlanok, és csak nagyon kevés számbn mennek abortuszra ismerethiány miatt."

Ja persze csak némelyik olvasni meg számolni nem tud. Ha nem lenne nála az "okostelója" nem tudna össze adni két számot. De kivan gyúrva a gyerek az tény.

"...már nem tabu téma a családokban beszélni a szülőkkel arról, minek mi a következménye."

Mert tabu volt beszélni ilyen dolgokról? Ez nekem nagyon fura.

"Mi is a nemi élet, ki vegye meg az óvszert a gyógyszertárban, nem bűn a házasságkötés előtti nemi élet ( nem mint ha azelőtt annyira betartották volna )- ha mégis, egy életen át zsarolhatta a feleség a férjet azzal, hogy neked adtam a becsületem, neked áldoztam az egész életem és te pedig megcsaltál? Persze hogy meg, a szüzesség ( a nő becsülete ) meg volt követelve, de a gyakorlott nemi életet kedvelő nem csak egy férfit ismerő nő ( és nem utcanő ) azért mégis csak többet tudott mint az a butuska asszonyállat."

Hát persze egy életen át. De azért volt olyan is aki ezt megoldotta. A terhes feleségét hagyta ott egy másik nő miatt. Felejtsd már el ezt a ostobaságot hogy ilyenek a nők meg olyanok a férfiak. Egyik sem különb a másiknál. Mind két oldalon megvannak az "állatok" hogy a te szavaiddal éljek.

"Nem tudom honnan van kényszere egyes férfiaknak a feleség, nő feletti uralkodásra ?"

Hát biztos evoluciós okai vannak. Vagy nem? Nem tudom írj ki egy kérdést. Vagy ha nem akkor majd kiírom én.

"Nem tudják el sem képzelni, milyen az, amikor spontán, és szabadon, szabad akaratából él a feleség a férj mellett, és viszont."

Nem kell elképzelnem látom a gyülekezetemben lévő házaspároknál. Gyakori vendég is szoktam lenni némelyeknél. Csöppentem már bele gyermek fegyelmezésbe anya részéről meg apa részéről is. Voltam tanúja házastársi vitának is. De aztán csak el rendeződtek a dolgok. Szabad akaratból és nem kényszerből erőszak hatására. Vagy mit tudom én hogy hogyan is gondolod.

2014. márc. 27. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!