Az Őrtorony Társulatnak tényleg vannak befektetései világi cégekbe?
Kedves sörpocak!
A régebbi kiadványokat tartalmazó, nem a szervezet által müködtetett honlapokról annyit tudunk, mint te, semmit!
Minket nem különösebben érdekelnek a régi kiadványok, több okból is!
-Nem keressük a hibákat a szervezet régebbi tanitásaiban.
-Nem tartalmaznak olyan információkat, amikre most szükségünk volna.
-Annyi friss anyag jelenik meg hétröl hétre, és hónapról hónapra, hogy csak sikerüljön mindet áttanúlmányozni, elolvasni.
-A szervezetünk elörehaladó, mindig a legfrissebb információkra van szükségünk mind a Biblia értelmezésével, min a világ nehézségeivel, csapdáival, mind az aktuális prédikálási módszerekkel kapcsolatban!
Ha mégis nagyon nagyon kiváncsi vagy rájuk, probáld megkeresni vagy a neten, vagy olyan idös személyektöl, akik megkapták és sikerült megörizniük öket!
Lehet kapni belölük!
Az unokatesom is örökölt egy néhány magyar példányt a nagyszüleitöl!
"Minket nem különösebben érdekelnek a régi kiadványok, több okból is! "
Akkor nem zavarnak az önellentmondások sem?
"A régebbi kiadványokat tartalmazó, nem a szervezet által müködtetett honlapokról annyit tudunk, mint te, semmit! "
És épp itt van a baj! Szóval ellenőrizetlenül olvastok hetente, havonta, de akkor miért szidjátok azokat, akik ellenőriztek és hibát találtak? Ez egy nagyon manipulatív dolog, ha csak egy forrásból tájékozódtok. Ez egy nagyon meggondolatlan dolog tőletek. Ez olyan, mintha egy vita során, csak az egyik illetőt hallgatod meg.
"Én meg várom a választ, hogy miért fontos ez neked? A kérésed így értelmetlen, mert honnan tudnám, hogy a világ összes honlapja közül van-e olyan? No és azt sem, hogy hiteles-e!"
És te honnan tudod, hogy a hivatalos honlap adatai hitelesek-e? Mert megbízol bennük? Akkor nem vagy racionális ergo a könnyen befolyásolhatók közé tartozol. Egyébként sem tartozik rád, hogy miért kérek ezt meg azt. Különösebben engem se érdekel, mert nem lenne időm végigolvasni mindent, de a lényeg az az, hogy tudsz-e nekem ilyen oldalt mondani, mert, ha nem, akkor a jw.org szavahihetősége ingatag lábakon áll.
NINCSENEK "önellentmondások" a régiekhez képest, fejlődés van, változás van! Ha pedig egyazon időben lévő tanítási "ellentmondásról" beszélsz, akkor konkretizáld.
"És épp itt van a baj! Szóval ellenőrizetlenül olvastok hetente, havonta..."
Tévedsz! A Biblia a REFERENCIA, mely alapján mindent ellenőrizni tudunk, nem a 100 éves kiadványok.
" Ez egy nagyon meggondolatlan dolog tőletek. Ez olyan, mintha egy vita során, csak az egyik illetőt hallgatod meg."
Tehát a te észjárásod szerint hallgassam meg Sátánt is? Legyek spiritiszta médium?
Vagy a Biblia, mint Isten megbízható Szava, éppen elegendő információval szolgál arról, hogy kicsoda ő és milyen hatásai vannak, valamint a követőinek mit köszönhetünk??? Miért nem gondolod át alaposabban amit írsz? :)
"És te honnan tudod, hogy a hivatalos honlap adatai hitelesek-e?"
Tudod, aki százszor, ezerszer igazat mondott, abban előbb-utóbb megbízik az ember. Ezzel te is így lennél, de kitudja... Tisztában vagyok vele, hogy voltak tévedések, zsákutcák, de itt arról van szó, hogy ezt soha SEM TITKOLJÁK, hanem ŐSZINTÉN elismerik, valamint kijavítják. Ellentétben a magukat "kereszténynek" nevező csoportok, egyének túlnyomó többségével.
Meg onnan tudom, hogy a hivatalos oldal adatai pontosak (ami a legnagyobb részt a bibliai igazságokat jelenti), mert a bibliával össze tudom hasonlítani.
"de a lényeg az az, hogy tudsz-e nekem ilyen oldalt mondani, mert, ha nem, akkor a jw.org szavahihetősége ingatag lábakon áll."
És azt gondolod, hogy ez "racionális"?! :) Még a józan logika is hiányzik belőle.
Jó nem vitatkozom. Az a baj, hogy 2 részre bontjátok a világot 1. A szervezet és ti 2. A Sátán uralta világ.
De még mindig várom a linked. Ha nem tudsz ilyet mondani akkor azt mond és ne akadékoskodj, mert az csak időhúzás és kitérés.
Tényleg ez a "baj"? Mert Jézus hány részre osztotta a világot, hányféle útról beszélt?
A lehetetlen és logikátlan kérdésedre pedig megkaptad többünktől a bibliai választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!