Az Őrtorony teológiát időnként keményen bírálják. Tanúk! Ti ezt nem találjátok elgondolkodtatónak? Tényleg úgy hiszitek hogy semmi sem igaz belőle?
Nem vagyok tanu és a róluk alkotott véleményem is másodlagos, de a Bibliában le van írva, hogy "támadni fognak benneteket a hitetek miatt" (valószínűleg nem ezekkel a szavakkal).
Ez bőven elég a magyarázathoz!
A kérdés nem az hogy támadják e a tanúkat. Mint ahogyan írtam is most ne foglalkozzunk az emberi tökéletlenséggel.
"...de a Bibliában le van írva, hogy "támadni fognak benneteket a hitetek miatt""
Nem vagyok benne biztos hogy ilyen van írva a Bibliában.
"keményen bírálják." Ez nem meríti ki a támadás fogalmát?
A kérdés az volt, hogy nem találják-e elgondolkodtatónak!
Nem, azért nem, mert ahogy írtam a Bibliában meg van írva...
pl. Mt24.9 "Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért."
Nem kell mindent szó szerint venni! ;)
"A kérdés az volt, hogy nem találják-e elgondolkodtatónak!
Nem, azért nem, mert ahogy írtam a Bibliában meg van írva..."
Igen így van.
De van ott egy másik kérdés is.
De basszus, a válaszom arra is válasz!
Az ő fejükkel gondolkodva:
Ezek azért kóstolgatnak csak, mert féltékenyek, tudatlanok, és különben is meg van írva hogy...
Ergo nem is próbálunk (próbálnak) elgondolkodni, hiszen csak tartalom nélküli vagdalkozások ezek a bírálatok...
Miért, egy öngyilkos terroristának meg lehet mondani, hogy lókukit fog kapni és nem negyven szüzet?
"Miért, egy öngyilkos terroristának meg lehet mondani, hogy lókukit fog kapni és nem negyven szüzet?"
Durva hasonlat! :))
"Ezek azért kóstolgatnak csak, mert féltékenyek, tudatlanok, és különben is meg van írva hogy...
Ergo nem is próbálunk (próbálnak) elgondolkodni, hiszen csak tartalom nélküli vagdalkozások ezek a bírálatok... "
Azt írtad nem vagy tanú de igen csak jól ismered az elképzeléseiket.
Tehát valamilyen kapcsolatban vagy álltál vagy állsz velük.
Jól gondolom?
Szerintem nem durva a hasonlat, csak nézőpont kérdése az egész...
Valóban kóstolgattak sikertelenül.
Sikertelenül, mert annyira azért ismerem a Bibliát, hogy tudjam, nem csak ez az egy ige van benne! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!