Miért van az, ha itt bármit kérdezel Jehova tanuitól, azok csak áll Bibliai idézetekkel (örtorony-a bibliából kiragadott részeket tartalmazza, de csak azokat, amik nekik tetszenek) válaszolnak? Önálló gondolkozásuk van?
Én még nem hallotam idézetet tőlük a Bibliából. Pedig nem is olvastam soha a Bibliát, csak annyira, amennyire az irodalomhoz szükséges volt. És nekem is feltűnt, hogy az amiről beszélnek nem a Bibliában van. Vagy nem úgy. Álidézetek, mert az emberek többsége még annyira semismeri a Bibliát, mint én. Így abban reménykednek hogy nem tűnik fel senkinek.
De persze, hogy nincs önálló gondolkozásuk.
Vannak ilyen ismerőseim!:(A nő semmi másról nem tud beszélni, csak hogy lépjek be, de mondtam neki, hogy szó sem lehet róla....erre megkérdezte, hogy tán nem akarom hogy a gyerekem örök életű legyen???:o Na, ki is akadtam rá rendesen, és megmondtam, hogy nálam ilyenekkel nem ér el semmit....
A férje pedig teljesen normális, soha egyszer sem próbálta rám erőltetni az ő hitüket, teljesen hétköznapi dolgokról lehet vele beszélgetni!
Amúgy meg engem (nem vagyok hívő, de a Biblia az Biblia) teljesen felháborított, hogy a Bibliát modernizálták, mai szóhasználattal írták le!!!Nem a gyerekeknek, hogy esetleg könnyebben megértik, hanem a felnőtteknek...
Próbálom minél messzebbre elkerülni őket:S
Jehovatanúi miért nem "tartózkodnak a vértől"?
Az Ószövetségi Szentírásban benne van a tilalom,
-Ter 9,4 MTörv 12,16.23
A vallásos zsidók csak kóser módon elkészitett húst fogyasztanak, mert a többi hús tartalmaz vért.
Jehovatanúi is csak kóser húst fogyasztanak?
Ez lenne a logikus, ha komolyan vennék a tilalmat!
Jehovatanúi csak kóser módon elkészitett húst fogyasztanak?
A vallásos zsidók csak kóser módon elkészitett húst fogyasztanak, mert a többi hús tartalmaz vért.Igy járnak el jehovatanúi is?
Ezekre a kérdésekre a mai napig nem válaszoltak jehova(hamis)tanúi
Ezek szerint még sem tartózkodnak a vértől.
Mint pl. a vallásos zsidók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!