Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az Őrtorony Társulatnak...

Az Őrtorony Társulatnak tényleg vannak befektetései világi cégekbe?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor miért? Az adományok nem elegendőek?
2014. jan. 7. 12:08
 11/98 anonim ***** válasza:
39%

A nonprofit jelleget nem mindenki érti.

A nonprofit azt jelenti, hogy nem törekszik nyereségre.

Azt is jelenti, hogy amikor gazdasági jellegű tevékenységet végez, akkor a saját működési költségeinek a fedezése a célja. Tehát nyugodtan lehetnek befektetései a szervezetnek (vannak is), a nonprofit jelleg ezt nem zárja ki.

Ahogy azt sem, hogy a működési költségekbe belefér a vezetők életkörülményeinek a biztonsága is.

Engem hírnökként az zavar, hogy az én létbiztonságom nem ér annyit... Tulajdonképpen az én adományaimból végrehajtott befektetések hasznából sokak megélhetését biztosítják. Pedig hol lennének ők nyomdafelvigyázók, sofőrök, illusztrátorok, utazófelvigyázók, stb., ha én/mi úgy döntünk, hogy holnaptól nem prédikálunk. Ezért gondolom azt, hogy nem a befektetésekkel van a baj (mivel az nem törvénytelen), hanem azzal, hogy az abból született védőháló nem terjed ki azokra, akik a szervezetet életben tartják (vagyis ránk).

Még mindig kitartok amellett, hogy vannak befektetések és ez nem gond, mivel a jogi szabályozás ezt megengedi. Ami itt kibukott belőlem azért elnézést kérek, de muszáj volt leírnom.

2014. jan. 14. 07:49
 12/98 anonim ***** válasza:
19%

"Hát elkezdtem olvasni azt amit a linken találtam. S mi áll az első mondatban!

"A prédikálómunkával járó kiadásokat jórészt azok az önkéntes adományok fedezik, melyeket Jehova Tanúi adnak."

De azért kiemelem. "JÓRÉSZT""

Kedves kérdező! Szinte gondoltam, hogy ez lesz a válaszod. Direkt nem tértem ki erre, gondoltam ez nyilvánvaló. Sajnos azt kell mondja, hogy figyelmetlenül vagy felületesen olvastál. A látszólagos ellentmondás abban áll, hogy az első link alatti szövegben a "jórészt", csak JEHOVA TANÚI-ra vonatkozik, nem pedig mindenkire! A másik link alatti videóban pedig a narrátor nem tesz különbséget Tanúk és nem Tanúk között, hanem úgy fogalmaz, hogy MINDEN KIADÁS önkéntes adományokból van finanszírozva. Ennyi.

Tehát mindenkinek jól látható, hogy ebbe nem fér bele az, hogy bármilyen típusú és célú üzleti tevékenységgel, akár (a gyakran kockázatos) befektetésekkel történjék a szervezet működésének a finanszírozása.

Ezt mondanám a tisztelt 11-es válaszolónak is, aki HITELES bizonyítékkal (nem megkérdőjelezhető weboldalak linkjeivel) nem tud szolgálni arra, amit állít!

Ha több adomány érkezik, akkor gondolom átcsoportosítják, de tán olvastam is erről valahol. Egy biztos: rengeteg kiadása van a Társulatnak, mindig van hova költeni.

2014. jan. 14. 08:51
 13/98 A kérdező kommentje:

11-es!

Az igazsághoz hozzátartozik hogy valóban nem voltam én sem tisztában azzal a fogalommal hogy mi is az a nonprofit szervezet.

De nagyon köszönöm hogy ezt leírtad és elmagyaráztad.

Úgy érzem ez egy első osztályú válasz! Még egyszer köszönöm!

2014. jan. 14. 16:10
 14/98 anonim ***** válasza:
0%
Csak az a probléma, hogy a tisztelt 11-es válasza nem igaz! Jehova Tanúi NEM JÁTSZANAK senkinek a pénzével.
2014. jan. 14. 18:25
 15/98 anonim ***** válasza:

Kedves 11-es!

Milyen védöhálóról beszélsz?

Milyen saját biztonságodról?

2014. jan. 14. 23:18
 16/98 anonim ***** válasza:

Én a 11-es vagyok és 3 megjegyzésem van.

Az üzleti befektetés nem egyenlő azzal, hogy eljátszom a pénzt! Ha valaki elkezd tőzsdézni, sokszor esik abba a hibába, hogy játéknak tekinti, de a tőzsdés befektetéseknek más a lényege. Az ember vesz egy részvénycsomagot, tulajdonos lesz. Nem az az egyedüli lehetőség, hogy jobb áron eladja a részvényeit, hanem részesül a profitból és egyéb más tulajdonosi előnyök is léteznek. Ez nem szerencsejáték! Ha ezt valaki ennyiből nem érti, akkor több szóból sem fogja megérteni.

Nem hibáztatom a szervezetet, ha a pénzt befekteti. Ha nekem sok-sok pénzem lenne, az USA-ban élnék és hosszabb távra tudnám nélkülözni én is normálisan működő vállalatokban szereznék tulajdont. Szerintem ez egy felelősségteljes hozzáállás.

A saját pénzemből megvett hozzáférésem nyilván nem fogom itt megosztani. Ha link kell, itt van:

[link]

Onnan már tovább tud menni az, aki tudja mit keres.

Mivel nyilvánvalóan hitehagyott embereket érdekel, hogy hol tulajdonos a szervezet, nem fogom kiadni amit tudok. Ugyanis utána kiteszitek ország-világnak a híreket, aztán majd jönnek az olyan vandál dolgok, mint Bulgáriában is. A ti felelőtlenségetek miatt meg szenvedünk MI. MI, akik ingyen prédikálunk, gondolunk valamit, de semmilyen anyagi hasznunk nem származik az egészből.

A harmadik megjegyzésem a védőháló. Ha valaki nyomdafelvigyázó, az egyik hivatalban valamilyen munkatárs vagy utazófelvigyázó, akkor a szervezet sok terhet levesz a válláról. Ezt nevezem védőhálónak. Ők nem aggódnak azon, hogy nem tudnak hol aludni. Nekem meg abszolút reális veszély az, hogy elveszítem a munkám, nem tudom fizetni az albérletem és megyek az utcára aludni. Úgyhogy hiába festik le nekem drámai szavakkal, hogy milyen keveset kap a körzetszolga, azért mégsem aggódik olyanok miatt, mint én. Nekem a létfenntartásom van veszélyben, neki ilyen baja nincs.

Na ez az én bajom. Ha a szervezet működésében én vagyok azok egyike, aki prédikál, aki a tagság szerves része, akkor csak addig van szervezet, amíg mi megtesszük a dolgunkat. Ha holnap utcára kerülünk és nem megyünk be a gyülekezetbe, mert nem lesz illő öltözékünk; ha e miatt nem prédikálunk mert nem vagyunk szalon(na)képesek, akkor mi lesz? Ha marad az egész nyugati országrészben 200 aktív testvér, akkor nekik sincs tovább, hiszen oda elég, ha valamelyik szomszédos országból az egyik körzetet megnövelik.

Ha ugyanez megtörténik az egész világon, akkor a szervezet teljes idejű fizetettjei sem élnek majd meg. Ők csak addig vannak, amíg mi képesek vagyunk felvenni a zakót és meg tudjuk kötni a nyakkendőnket. Ezért gondolom, hogy amikor válságban vagyunk, segíteni kellene rajtunk. Nem azzal, hogy a levetett, ódivatú zakóikat átadják. Nekem enni nincs lassan pénzem, nem tudok hol lakni, reménytelen, hogy valaha is megoldódjon a lakhatásom és ilyenek.

Nekem mindegy, hogy a leadott óraszámokra fizetnek órabért vagy más módon oldják meg, de nem kellene magunkra hagyni minket.

2014. jan. 15. 10:21
 17/98 anonim ***** válasza:
77%

A 11-esnek:

én vitatkozom azzal, hogy van-e oka segíteni a szervezetnek. Gondold végig, hogy milyen lehetőségeid vannak neked. Elmehetsz akárhova dolgozni, átmenetileg visszavonulhatsz és élhetsz önző, világi életet, majd megtollasodva újra hírnök lehetsz. Ezt nem teheti meg egy kerületfelvigyázó vagy egy bételes, mert 15-20 év, mire újra visszakapaszkodik, ha egyáltalán megteheti. Ezért van az, hogy minket nem támogatnak, míg őket igen. Ha a megfelelő analógiát keresed, mi a laikus hívek vagyunk ők meg bizonyos értelemeben szerzetesek.

Azt is kimondhatjuk, hogy ha ők elmennek a szolgálati helyükről, akkor nekünk sem sok minden marad. Ők ránk vannak utalva, ez igaz, de mi is rájuk. Abban van valami, hogy ők nincsenek meg nélkülünk, de mi megvagyunk nélkülük.

Lehet, hogy kellene egy szeretetszolgálat belül, ami nem csak "göncöket" ad, hanem annál valami többet.

2014. jan. 15. 12:02
 18/98 anonim ***** válasza:

Azt értem, hogy ki a szalonképes.

A szalonnaképes mit jelent?!!!

2014. jan. 15. 12:03
 19/98 A kérdező kommentje:

"Csak az a probléma, hogy a tisztelt 11-es válasza nem igaz! Jehova Tanúi NEM JÁTSZANAK senkinek a pénzével."

Észrevételek!

- A 11-es válaszban nem írja a válaszoló hogy játszanak a pénzzel.

- Azt fejti ki hogy hogyan működik egy nonprofit szervezet.

2014. jan. 15. 15:35
 20/98 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező és válaszolók!

Jehova Tanúi kellő objektív tájékoztatást kapnak a Társulattól a pénzügyi világról, annak lehetőségeiről és veszélyeiről is. Többek között itt:

[link]

A munkanélküliséggel, a személyes pénzügyi válsággal és az abból való sikeresebb kikeveredéssel is többször foglalkoztak már az irodalmaink.

Minden befektetés komoly kockázatot rejthet magában, amit Jehova Tanúi, mint szervezet, nem gyakorol az önkéntes adományok felhasználásával. Nincs olyan adománycsoport, hogy "befektetésekre szánt" adomány. A két link alatti információra érdekes senki sem reagált, pedig azok EGYÉRTELMŰEK. És tudod, az eddigi egyéb információimmal, valamint az eddigi 24 éves szervezeti tapasztalatommal együtt hiszek nekik, mert ők még nem csaptak be. Bocsánat, de nem a 11, 16-nak hiszek, több ok miatt sem. :)

Kedves 11-es, nagyon el lehetsz keseredve, miért? Vagy egyszerűen lázadsz? Ez veszélyes út lenne nagyon. Tesó vagy egyáltalán?

"Az üzleti befektetés nem egyenlő azzal, hogy eljátszom a pénzt!"

Nem is állítjuk, hogy egyenlő egy szimpla szerencsejátékkal, de ahhoz viszont kockázatos, hogy az adománypénzeket erre használjuk fel! Miért nem hivatkozol arra a Tanús cikkre, amit én itt az elején linkeltem? Tán nem tudtad, hogy létezik? Pedig látod a neten is fent van.

A linked így semmit sem mond és bizonyít. Nyugodt lehetsz, hogy semmi fontosan nem titkol el a Társulat ez ügyben. Nem kellene a sejtelmesség, hogy te nem akarod úgymond "leleplezni" a szervezetet, mert nincs mit, ami kényesen érintené.

"A harmadik megjegyzésem a védőháló. Ha valaki nyomdafelvigyázó, az egyik hivatalban valamilyen munkatárs vagy utazófelvigyázó, akkor a szervezet sok terhet levesz a válláról."

De te érdekes módon a másik oldalt meg sem említed, vajon miért? Milyen terhet kell viszont cipelniük helyettünk?! A 17-es válaszoló sok mindent megemlít, de nyugodtan lehetne azt még bővíteni. Ott teljes szívvel szolgálni kell Jehovát és dolgozni kell, nem csak lébecolni, mint amit sok munkahelyen még ma is lehet a fizetésért! Ha nem vigyáz egy Bételszolga, gyorsan kikerülhet onnan, és akkor hogyan és miként viszi tovább az életét? Könnyen lehet, hogy nehezebb helyzetbe kerül, mint az, aki kint elveszíti az állását!

(Kedves 17-es, a "laikus" és "szerzetes" analógiát nem tartom jó és szerencsés párhuzamnak, mert a főhivatalokban és a fiókhivatalokban dolgozók nem rendelkeznek olyan kiváltságokkal azon felül, amire feltétlen szükségük lenne és keményen kell dolgozniuk. Ezen kívül pedig nálunk nincsenek laikusok, ugyanis ugyanaz a tudás és kiváltság mindenkinek elérhető)

"Ha a szervezet működésében én vagyok azok egyike, aki prédikál, aki a tagság szerves része, akkor csak addig van szervezet, amíg mi megtesszük a dolgunkat."

Nem, addig van szervezet, amíg Jehova azt jónak látja, mert tudod, ez a szervezet Jehova akaratából és engedélyével született, létezik, és marad fent. Újat mondtam?

"Ha holnap utcára kerülünk és nem megyünk be a gyülekezetbe, mert nem lesz illő öltözékünk; ha e miatt nem prédikálunk mert nem vagyunk szalon(na)képesek, akkor mi lesz?"

Ahogy mondtam, sok ésszerű és praktikus (gazdasági) segítséget nyújt a szervezet nekünk szellemben és gyakorlati segítségben egyaránt. Valamint, amiről te nyilván nem tudsz, Dávid ezt mondta:

(Zsoltárok 37:25) "Ifjú voltam, meg is öregedtem,

De nem láttam az igazságost teljesen elhagyatva,

Sem utódját kenyeret kéregetni."

Figyelj meg egy apácát, aki kikerült a zárdából (az anyagi biztonságból), mert megismerte a bibliai igazságot:

[link]

Többek között ezt írta:

"Tudtam, hogy ha otthagyom a zárdát, nincstelen leszek. De eszembe jutottak Dávid szavai, melyek szerint az igaz soha nem lesz „elhagyottá... , a magzatja pedig kenyérkéregetővé” (Zsoltárok 37:25). Tisztában voltam vele, hogy anyagilag nem leszek annyira biztonságban, de Istenben bíztam, és ezt mondtam magamban: „Mitől is kellene félnem?”"

És neked kedves 11-es, mitől is kellene félned? Ha te valóban testvér vagy és úgy is viselkedsz, akkor olyan támogatásban van részed, amit sok ember a vértestvéreitől sem kap meg! Tudod, még EGYETLEN TANÚ sem került az utcára, és ezután sem fog a testvérek védőhálójában!!!! :)

2014. jan. 15. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!