Az Őrtorony Társulatnak tényleg vannak befektetései világi cégekbe?
Kedves Kérdező.
Nagyon nagy támadásokat indítanak folyton ezekkel a kérdésekkel.
A múltkor azzal vádoltak, hogy az ENSZ tagjai vagyunk ami már magában abszurd.
Mert csak úgy nem lehet a tagjainak lenni mert csak nemzet lehet tagja, Jehova Tanúi meg nem nemzet, sem nem ország.
Miért folyton mi vagyunk ezen kérdésekkel támadva.
Miközben az emberek által elismertebb vallások meg nem csak hogy részesei bizonyos cégeknek, de benne vannak a politikába, amit nem tehetnének, ha valóban Ők lennének Krisztus követői. De hatalmas befolyásoltsága van Sátán földi részében.
Kérdem Én, ezek a felekezet vagy egyházak, hova halmozzák a "kincseiket," mert nem csak a politikai támogatások részesei anyagilag is, de sokat keresnek "világi" cégek befektetésében is, nekik nem elég a Hívek pénze, pedig több milliárd hívőkkel rendelkezik a Tanúk 8. millió főt számláló emberekéhez képest?
Ha erre megadod a választ, akkor Én is válaszolok neked.
Nem tudom, hogy vannak-e nekik, de nem hiszem, hogy olyan nagy "baj lenne".
Vagy hát attól függ, hogy a szerzett haszont mire használják föl.
Maguk a Tanúk is "világi" munkáltatóktól szerzik a pénzt.
Vagy, ha ennek van is etikai hátulütője, akkor nem látom, hogy mi lenne az.
Köszönöm sörpoci, a kedvességedet.
De hidd el, nem kell nekünk olyan nagy befektetéseket tenni világi cégeknél.
az tény, hogy vannak testvérek akik magán vállalkozást tartanak fenn, mert ebből élnek a családjukkal, de nem azért, hogy más embereket lenyúzzanak.
de a többsége tisztes kétkezi munkából élő, ember akik között vannak tanultabbak és kevésbé tanultabbak, és ugyan úgy van takarítónő is köztünk mint ahogy jogász, vagy diplomás.
Jehova Tanúinak tényleg nincsenek befektetései cégekben!
Egyszerüen nem a prfitszerzés a célja ennek a szervezetnek, hanem a jó hir terjesztése az egész világon.
És persze ennek érdekében vannak jelentös méretü nyomdáik, hogy maguknak tudjanak nyomtatni, és ne profitáljanak rajtuk nyomdacégek.
Hát elolvastam a válaszokat. Hát....
sörpocak!
"Nem tudom, hogy vannak-e nekik, de nem hiszem, hogy olyan nagy "baj lenne"."
Azt tök jó! De én pont azt kérdeztem. A másik meg az hogy én nem minősítettem hogy ez most jó lenne vagy rossz. Bár az is igaz hogy más megtette.
"Maguk a Tanúk is "világi" munkáltatóktól szerzik a pénzt.
Vagy, ha ennek van is etikai hátulütője, akkor nem látom, hogy mi lenne az."
Hogy a tanúk miből élnek az abszolúte nem tartozik ide. Mert a kérdésemben az Őrtorony szervezetről van szó és nem a tagokról.
Etikai hátul ütő. Nos ebbe bele sem gondoltam de ez nagyon jó hogy felmerült.
Mert ugye az adományokat mire is adják a tagok. A világméretű prédikáló munka elősegítésére. Az esetek többségében erre adják az adományt. A prédikálómunkára.
Tehát felmerül a kérdés szerintem teljesen jogosan hogy az adományokat fel lehet e használni befektetésekben. Hiszen nem arra adományoztak hogy befektessék a pénzt egy üzleti vállalkozásba.
3. válaszoló!
Mint ahogyan már említettem nem a tagok megélhetése felől érdeklődőm. Igen vannak köztük kétkezi munkások oké. Vannak köztük vállalkozók is oké. De nekik mi közük ahhoz hogy az Őrtorony Társulat az mit csinál? Mert szerintem semmi. De ha tévedek javíts ki!
4. válaszoló!
"Jehova Tanúinak tényleg nincsenek befektetései cégekben!"
De nem is kérdeztem hogy vannak e befektetéseik a tanúknak. A szervezet befektetéseit kérdeztem. Érted a különbséget? Ugyan is kettő nem egy és ugyan az.
1. válaszoló!
"Nagyon nagy támadásokat indítanak folyton ezekkel a kérdésekkel."
Ne izgulj egem is támadtak már. Nem vagy vele egyedül. De azért ne fogd fel tragikusan a dolgot mert nem az.
"A múltkor azzal vádoltak, hogy az ENSZ tagjai vagyunk ami már magában abszurd.
Mert csak úgy nem lehet a tagjainak lenni mert csak nemzet lehet tagja, Jehova Tanúi meg nem nemzet, sem nem ország.
Miért folyton mi vagyunk ezen kérdésekkel támadva."
Az ENSZ-s dologgal a tanításotok miatt vagytok vádolva. Azt tanítjátok hogy Sátán egyik legnagyobb szervezete. Aztán meg kiderül hogy kapcsolatot tartottak fenn vele.
Érdekes senkit nem pereltek be ez miatt az aljas rágalom miatt. Vajon miért?
A másik dolog ha állandóan felmerül ez a kérdés akkor miért nincs hivatalos közlemény a szervezet részéről? Akár a honlapra is fel lehetne tenni és akkor csak belinkelnéd amikor ez a dolog felmerül s kész. De mivel a szervezet semmiféle hivatalos információt nem ad ezzel kapcsolatban így nyugodj bele hogy ez mindig is felfog merülni. Nem tehetsz ellen semmit. Maximum írsz egy levelet a Vezető Testületnek arra kérve őket hogy tegyenek közé egy levelet ezzel kapcsolatban. Vagy ilyesmi. De amíg ez nincs meg addig maradj nyugton mert napirenden lesz a dolog folyamatosan.
"Miközben az emberek által elismertebb vallások meg nem csak hogy részesei bizonyos cégeknek, de benne vannak a politikába, amit nem tehetnének, ha valóban Ők lennének Krisztus követői. De hatalmas befolyásoltsága van Sátán földi részében."
Igen ez így van. Nagyon is nagy összefonódások vannak. De mit vársz akkor amikor a szószékről az Isten igéje helyett politikával foglalkoznak pro vagy kontra.
"Kérdem Én, ezek a felekezet vagy egyházak, hova halmozzák a "kincseiket," mert nem csak a politikai támogatások részesei anyagilag is, de sokat keresnek "világi" cégek befektetésében is, nekik nem elég a Hívek pénze, pedig több milliárd hívőkkel rendelkezik a Tanúk 8. millió főt számláló emberekéhez képest?"
Ha a "kincseiket" kifejezés alatt az adományokat érted akkor a mai világban egyértelmű hogy hová halmozzák fel. Bankszámlákra.
Persze lehet a pénzen kívül másféle adomány is. Azt meg vagy eladják vagy felhasználják attól függően hogy milyen fajta az az adomány. (ezt már konkretizálni kellene)
Viszont a hivatalos számadatok szerint nem nyolc millió tanú van. (megkeresztelt)
Megközelítőleg 461 ezer ember mínuszban vagy az állításodhoz képest.
Írok választ, mert látom a hitharc/cicaharc felé mennek el a válaszok.
Egy félreértés, ami kissé off: az ENSZ-be beléphetnek államok és NGO-k, vagyis nem kormányzati szervezetek. A szervezet belépett és nyíltan le is írta ennek az okát: csak így lehetett használni egy könyvtárat.
A kérdés az volt, vannak-e befektetések.
A válasz: vannak. Ez egy könnyen ellenőrizhető ügy, csak tudni kell melyik oldalra kell elmenni és pár dollárért cserébe bárki lekérhet adatokat. A kérdés kiírója valószínű megtette, kár ezzel vitatkozni.
Kérdés: miért? nem elegendő az adomány?
Válasz: a jogszabályok lehetővé teszik, hogy a működés gazdasági hátterét egy nonprofit szervezet vagy bármilyen vallásos társulás befektetésekkel is biztosítsa. Úgyhogy inkább az a kérdés, hogy miért ne tenné meg, ha lehet és mások is megteszik?
Jézus mondott egy példázatot arról, aki elásta és nem fialtatta a pénzt. Bennem ez minden ellenérzést legyűr.
Nem tudom, hogy mennyi a beérkező adományok összege, azt sem mennyi a befektetésekből származó haszon. Azt sejtem, hogy az adományok nem elegendőek. Mivel nem tudok számokat, az utolsó kérdésre válaszolni sem vagyok képes.
Kedves kérdező! A válasz:
Tehát ezekből világosan és egyértelműen kiderül, hogy MINDEN KIADÁST önkéntes adományokból finanszíroz Jehova Tanúi szervezete.
"A Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, a Jehova Tanúi által használt törvényes vallási testület beiktatására 1884-ben került sor az amerikai Pennsylvaniai Szövetségi Állam nonprofit társasági törvényével összhangban. Így a törvény alapján nem is lehet nyereségre törekvő vállalkozás, és a valóságban sem az, valamint egyes személyek sem jutnak haszonhoz általa. Alapszabálya kijelenti: „Sem a tagság, sem az elnökség vagy a tisztviselői javára, sem mellékesen, sem más módon nem célja az anyagi nyereség vagy a profitszerzés.”"
"Tehát ezekből világosan és egyértelműen kiderül, hogy MINDEN KIADÁST önkéntes adományokból finanszíroz Jehova Tanúi szervezete."
Hát elkezdtem olvasni azt amit a linken találtam. S mi áll az első mondatban!
"A prédikálómunkával járó kiadásokat jórészt azok az önkéntes adományok fedezik, melyeket Jehova Tanúi adnak."
De azért kiemelem. "JÓRÉSZT"
A másik link egy videó ,ott valóban azt mondja hogy minden kiadást az adományokból fedeznek.
De elmagyarázom a dolgot. Mi a helyzet akkor ha több adomány érkezik mint amenyi a kiadások fedezéséhez szükséges? A "megmaradt" pénzzel mit csinálnak?
Persze lehet hogy ugy gondolják hogy ott marad a bankszámlán és majd jó lesz valamire. Ez természetesen csak feltételezés. De a lehetőség adott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!