Az Őrtorony Társulatnak tényleg vannak befektetései világi cégekbe?
Szerintem a 25-ös válasz eldöntötte a kérdést.
Megnyitottam ugyanis a 25-ös linkjét.
Egy hosszú szöveg jön ki. Rákerestem a "tower" kifejezésre (Ctrl+F) és megtaláltam első vagy második találattal a szervezet nevét. Tényleg ott van a tulajdoni hányad megjelölése.
Sőt, kissé használva a megadott honlap keresőjét, más cégeknél is megtaláltam a szervezetet.
Nem tudom van-e értelme tagadni, hogy a szervezetnek vannak-e befektetései, mivel kiderült: vannak.
Köszönöm 25-ös, 3 éves kérdésemre adtál választ!!!!
"Hol is bizonyítja? Na ne tereljünk, ne torzítsunk!!!
Milyen világi cégekbe történő, profitot termelő "befektetésről" van szó? EZ NINCS! éppen ez az, amiről te kérdező kérdeztél, tán már azt is letagadod, amit nyilvánosan kiírtál?"
Igen nagyon is jól írod. Ne torzíts! Ugyan is a mondataim végén ott a kérdőjel. Ezt valahogy nem vetted figyelembe. Mit és hol tagadtam le?
Mert ilyenről szó sincsen.
"Az, hogy a adománypénzeket szükség szerint felhasználjuk a Társulat fejlesztésére, építésre és felújításra, nem "világi cégekbe történő", de legfőképpen nem profitot termelő beruházás!"
Valóban nem világi cégekben történő. Arról van szó hogy átverik a tanúkat.
Adományokat szednek királyságterem építésre. Építenek egy királyságtermet és ezt a helyi gyülekezetnek vissza kell fizetni.
Hát gyönyörű! Azt a pénzt kell visszafizetni amit ADOMÁNYBAN ADTAK azért hogy felépülhessen az épület.
A társulathoz beérkezik az adomány építésre építenek is belőle de a helyieknek vissza kell fizetniük. Azt az adományt amit valakik azért adtak hogy felépülhessen a terem. Ez nem adomány hanem kölcsön. Azt kell visszafizetni a kölcsönt.
Azt nem értem ha ez a pénz kifejezetten az építésre van adományozva akkor honnét veszi a társulat a bátorságot arra hogy ezt a pénzt vissza fizetteti a helyiekkel?
Sörpocak és mindenki, aki alaptalanul vádaskodik! Nem volt elég világos a jw.org idevágó több oldala, amit én linkeltem be többször is? Bírom itt a nagyszájú "igazságosztókat", de valójában csupán arról van szó, hogy a saját egyéni "igazságaik" szerint gondolkoznak.
Tisztázódott, hogy Jehova Tanúi maguk NEM fektetik be az adománypénzeket, de elfogadják az ilyen jellegű külső adományokat. Ezt senki sem tagadta! Tehát a kéredző azon kérdéseire, hogy "Ha igen akkor miért? Az adományok nem elegendőek?" a fenti a helyes válasz.
A kérdező másik vádja, hogy "becsapják" a Tanúkat, megint a csak az előítéletét (vagy netán a rosszindulatát is??) bizonyítja, ami ezek szerint a fő kérdésnél is jelen volt. Úgy osztja az "észt", hogy ezzel minden (sok millió) Tanút néz persze hülyének, akik nélküle képtelenek átlátni ezt az egyszerű matematikai egyenletet. Azért kedves kérdező, ennyire ne magasztald fel magad, vagy magatokat!
Ezek a vádak hasonlítanak azokhoz, amikor konkrét tanítást kritizálnak, pl. a háromságot. Gyakran leírnak egy kiragadott és félreértett szöveget, majd szerintük azzal "be van bizonyítva" hogy a háromság tagadásunk hülyeség.
Kedves kérdező! NEM pusztán "Királyság Terem építésre" adunk adományt, hanem pontosabban „Hozzájárulások a világméretű munkához – Máté 24:14” címmel adakozunk, ami magában foglal még sok-sok mást is. Ez nem közvetlenül arról szól, ahogy te előadod, hogy egy helyi gyülekezet Királyság Terem építésre gyűjt, hanem a nemzetközi szinten adományozott világméretű munka címen kapott anyagiakból adnak a helyi gyülekezeteknek kölcsön. Igen, kölcsön, mert a szervezetnek ezen kívül sok más kiadása van, és ezek nélkül nem fejlődhetne.
Másrészt a helyi Királyság Terem ezen kölcsönből FELÉPÜL, azaz azért a pénzért, amit apránként visszatérítenek, értéket kapnak, amit használnak.
"Azt a pénzt kell visszafizetni amit ADOMÁNYBAN ADTAK"
De onnantól kezdve a Társulat rendelkezik a pénzel, az ő tulajdona!
"Nem volt elég világos a jw.org idevágó több oldala, amit én linkeltem be többször is?"
Te meg nem fogod fel, hogy a honlap teljes manipuláció? A régi kiadványokat cenzúrázza és amúgy is....nem mérvadó a túlzott szubjektivitása miatt.
"Tisztázódott, hogy Jehova Tanúi maguk NEM fektetik be az adománypénzeket, de elfogadják az ilyen jellegű külső adományokat."
1. Ne ferdíts...nem arról volt szó, hogy Jehova Tanúi fektetik be a pénzt, hanem az Őrtorony Társulat! A kettő nem ugyanaz, még, akkor sem, ha a társulatban Tanúk dolgoznak.
2. A befektetés egy külső adomány? Szóval, mikor pl. tőzsdézek akkor a szerzett pénz, az adomány?
"Úgy osztja az "észt", hogy ezzel minden (sok millió) Tanút néz persze hülyének, akik nélküle képtelenek átlátni ezt az egyszerű matematikai egyenletet."
Átlátni? Akkor ne csak te láss át rajta, hanem mutasd meg nekünk is.
De van egy jó ötletem! Szoktam hallani egyesektől, hogy bizonyíts Isten nem létét, pedig annak kéne bizonyítania, aki állít valamit....jó tök mind1, de akkor ezt vezessük be ide is. Bizonyítsd, hogy a Társulatnak nincsenek befektetései és ebből származó haszna.
Amúgy ne értsd félre...nekem nem azzal van gondom, hogy van-e vagy nincs, hanem azzal, hogy vád ellen váddal válaszolsz, holott mást is tehetnél.
"Te meg nem fogod fel, hogy a honlap teljes manipuláció?"
Kedves sörpocak! Jó, hogy "felvilágosítasz" erről, kár hogy semmivel sem tudod alátámasztani a "teljes manipulációt". De ha úgy fogalmaznánk, hogy ez a te "teljes manipulációd", akkor közelebb állnánk a valósághoz? :)
"A régi kiadványokat cenzúrázza és amúgy is....nem mérvadó a túlzott szubjektivitása miatt."
Sem cenzúra nincs, sem túlzottan szubjektív, sőt. A régi tanításokban való tévedések, hiányosságok rengeteg könyvünkben és folyóiratunkban fel vannak tárva. De azok OKAI is, melyek az igazság legtöbb kritikusát nem nagyon szokta érdekelni. Nem kell titkolni, elhallgatni semmit manipulatív módon. Ezt sok más vallásos csoport teszi, nem is véletlenül!
"1. Ne ferdíts...nem arról volt szó, hogy Jehova Tanúi fektetik be a pénzt, hanem az Őrtorony Társulat!"
De, alapvetően UGYANAZ, nem hinném, hogy jól áll neked most itt a jogászszaknyelv. :) Ettől még nem lesz igazad.
"2. A befektetés egy külső adomány? Szóval, mikor pl. tőzsdézek akkor a szerzett pénz, az adomány?"
Részlet az adományok módjáról:
"Részvények és kötvények: Részvények és kötvények adományozhatók a Magyarországi Jehova Tanúi Egyháznak, akár oly módon, hogy a részvény vagy a kötvény feltétel nélkül az egyháznak szánt adomány, akár olyan elrendezés alapján, amely szerint a jövedelmet továbbra is az adományozó részére kell kifizetni. Az ilyen elrendezésről értesíteni kell a fiókhivatalt."
"Bizonyítsd, hogy a Társulatnak nincsenek befektetései és ebből származó haszna."
Te nagyon megkeveredtél kedves felebarátom, ugyanis ti állítjátok, hogy vannak a Társulatnak befektetései, de mint kiderült, az is elismerte, aki ezt váltig állította, hogy adományból (részvények és kötvények átruházásával) lehetnek csak, de ezt az irodalmaink sem tagadják. Ez a hivatalos álláspont.
Én nem erre gondoltam, hanem arra, amire a kérdező is rákérdezett. A fő kérdéséből ugyan nem derül ki, hogy konkrétan mire gondolhatott, de a másik kettő részletező kérdéséből csak arra gondolhattam, hogy a Társulat saját maga általi befektetésekre gondolt, nem az adományokból származókra. Erre is válaszoltam.
"Úgy osztja az "észt", hogy ezzel minden (sok millió) Tanút néz persze hülyének, akik nélküle képtelenek átlátni ezt az egyszerű matematikai egyenletet. Azért kedves kérdező, ennyire ne magasztald fel magad, vagy magatokat!"
A felmagasztalást te magad tetted meg. Hiszen te írtál róla mert rajtad kívül ez másnak nem jutott eszébe.
Már csak azért is mert nem tudom hogy ebben mi az ami engem felmagasztalna?
"Ezek a vádak hasonlítanak azokhoz, amikor konkrét tanítást kritizálnak, pl. a háromságot. Gyakran leírnak egy kiragadott és félreértett szöveget, majd szerintük azzal "be van bizonyítva" hogy a háromság tagadásunk hülyeség."
De itt nem a háromságról van szó és még csak nem is tanításról. Javaslom hogy a kettőt ne keverd össze.
"Kedves kérdező! NEM pusztán "Királyság Terem építésre" adunk adományt, hanem pontosabban „Hozzájárulások a világméretű munkához – Máté 24:14” címmel adakozunk, ami magában foglal még sok-sok mást is."
De én azt írtam hogy kifejezetten arra megy az adomány hogy abból királyság termet építsenek. Erről írtam és nem arról hogy az adomány a "világméretű munkához" feliratú adományokhoz kerül.
De hogy megértsed az én bajomat. Ez a fizessük vissza dolgot.
Gyűjtenek egy beteg ember műtétére egy alapítvány. Meg van a pénz s közlik az emberrel hogy megkapja azt de vissza kell fizetnie részletekben. De hát arra adományoztak hogy kifizessék a műtétet mert a betegnek erre nem volt lehetősége. De még is vissza kell neki fizetnie az adományokból összegyűlt pénzt az alapítványnak.
Nekem ez nem fér a fejembe. Persze a hiba nálam van. Biztos kevés hozzá a felfogó képességem.
"De onnantól kezdve a Társulat rendelkezik a pénzel, az ő tulajdona!"
Ja hogy az ő tulajdona. Értem ,hát ez mindent megváltoztat.
"Nem kell titkolni, elhallgatni semmit manipulatív módon. Ezt sok más vallásos csoport teszi, nem is véletlenül!"
Köztük Jehova tanúi is. De ha mégis tévednék akkor áruld el nekem hogy hol tudom elolvasni a régi kiadványaitokat?
"Sem cenzúra nincs, sem túlzottan szubjektív, sőt. A régi tanításokban való tévedések, hiányosságok rengeteg könyvünkben és folyóiratunkban fel vannak tárva. De azok OKAI is, melyek az igazság legtöbb kritikusát nem nagyon szokta érdekelni. Nem kell titkolni, elhallgatni semmit manipulatív módon. Ezt sok más vallásos csoport teszi, nem is véletlenül! "
Itt egy cenzúra: [link]
Ez egy jelentéktelen kép, még számomra is, de annyit elárul, hogy vették a fáradtságod a cenzúrázáshoz....vajon mely máshoz vették még ugyanezt a fáradtságot? Nincs kedvem végignyálazni az összes kiadványt keresve a különbségeket, de márt csak azért is, mert a régi kiadványok zöme kámforrá lett valamiképp :)
"Részlet az adományok módjáról:
"Részvények és kötvények: Részvények és kötvény..."
Ez más, ez tényleg más. Ezzel nincs semmi gondom. Kivéve, ha a Társulat nagyban benne a tőzsdében és külön pénzösszegeket is befektet, amik nem részvény alapú adományok.
"Te nagyon megkeveredtél kedves felebarátom, ugyanis ti állítjátok, hogy vannak a Társulatnak befektetései, de mint kiderült, az is elismerte, aki ezt váltig állította, hogy adományból (részvények és kötvények átruházásával) lehetnek csak, de ezt az irodalmaink sem tagadják. Ez a hivatalos álláspont."
1. Akkor ezentúl egy olyan mondatot sem akarok meglátni, hogy "bizonyítsd Isten nemlétét" és akkor meg is állapodtunk.
2. Ki ismerte el? Idézd légyszíves, mert én most nem találtam.
3. És a legfontosabb, amiért egyáltalán írtam:
"Tehát mindenkinek jól látható, hogy ebbe nem fér bele az, hogy bármilyen típusú és célú üzleti tevékenységgel, akár (a gyakran kockázatos) befektetésekkel történjék a szervezet működésének a finanszírozása."
"Minden befektetés komoly kockázatot rejthet magában, amit Jehova Tanúi, mint szervezet, nem gyakorol az önkéntes adományok felhasználásával."
"Nem is állítjuk, hogy egyenlő egy szimpla szerencsejátékkal, de ahhoz viszont kockázatos, hogy az adománypénzeket erre használjuk fel!"
"Jehova Tanúi nonprofit szervezete NEM használja fel a Tanúk pénzét pénzügyi befektetésekre és ezt a hivatalos oldal több helyen is megerősíti, mivel azt mondja, hogy MINDEN kiadást önkéntes adományokból fedeznek"
"Hol is bizonyítja? Na ne tereljünk, ne torzítsunk!!!
Milyen világi cégekbe történő, profitot termelő "befektetésről" van szó? EZ NINCS! éppen ez az, amiről te kérdező kérdeztél, tán már azt is letagadod, amit nyilvánosan kiírtál? "
Ezeket te írtad! Egy valamit jegyezz meg....ha a Szervezet részvény alapú adományokat kap, akkor onnantól kezdve a szervezet a tulajdonosa a BEFEKTETÉSNEK! = vannak befektetései.
Erről te is tudhatnál, de még is több oldalnyit tagadással pazaroltál. A Szervezet min. combig benne van a tőzsdézésben és ebből bevétele van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!