Az Őrtorony Társulatnak tényleg vannak befektetései világi cégekbe?
Azért ehhez ragaszkodom: a szervezet befektetései bizonyítva lettek, ott a link.
Az, hogy valaki mit állít magáról, az nem jelent semmit. Ha egy vallást csak a saját magáról tett kijelentéseiből próbálok megismerni, az nem objektív. Az, hogy egy vallás mit ír a honlapján nem bizonyít semmit.
Az egyik link alatt cáfolatot nyert, hogy nincsenek befektetések. Számomra ez eldőlt.
"Már csak azért is mert nem tudom hogy ebben mi az ami engem felmagasztalna?"
Kedves kérdező! Arra a bizonyítatlan és rosszindulatú kijelentésedre írtam, hogy a Tanúkat "átverik" az adományozással.
"De itt nem a háromságról van szó és még csak nem is tanításról. Javaslom hogy a kettőt ne keverd össze."
Ugyanúgy társulati állásfoglalásról van szó mindkettőnél, és csak példa!
"De én azt írtam hogy kifejezetten arra megy az adomány hogy abból királyság termet építsenek."
Én meg változatlanul azt mondom erre, hogy ez nem igaz. Csak féligazság, mely mint tudjuk, veszélyesebb és megtévesztőbb, mint a nyílt hazugság.
Megértettem a "te bajodat" elsőre is, nem kellett volna újra elismételni az átgondolatlan kritikádat. Csak te nem akarsz megérteni engem, ez vajon szándékos? Leírtam érthetően az okokat, teljesen logikus és korrekt!
A te példácskád rossz hasonlat, ugyanis nem beteg ember, de nem is konkrét Királyság Terem építésre adományozunk, hanem általánosan a "világméretű munkára"! A Társulat tulajdona onnantól, melyet (HA KELL) kölcsön adhat helyi gyülekezeteknek pl. KT. építésére. Miért kölcsön? Mert egyrészt az általános közösből vesznek el, másrészt NEM KÖLCSÖNBANK a Társulat, ami abból él, hogy iszonyatos kamat és egyéb terhekkel kölcsönöket adjon megszorultaknak. Azért kell visszafizetni, hogy a közös alap megmaradjon, és szervezet további kiadásait és fejlesztését finanszírozni lehessen.
""Nem kell titkolni, elhallgatni semmit manipulatív módon. Ezt sok más vallásos csoport teszi, nem is véletlenül!"
Köztük Jehova tanúi is. De ha mégis tévednék akkor áruld el nekem hogy hol tudom elolvasni a régi kiadványaitokat?"
Erre pedig megint csak érthetően válaszoltam! A te betegséged a rosszindulatod, de te tudod. Persze inkognitóban nem számít, mennyire járatod le magad, igaz?
Kedves sörpocak, a szemétdombon való kapirgálást meghagyom neked, oké?! Nekem nem olvasmány. Aki viszont nem tudja a tanúk által közzétett információkból és annak a Bibliával történő összehasonlításából eldönteni, hogy mi az igazság, az nem is akarja!!
A régi kiadványok nemcsak zöme, hanem a teljessége is sokaknak megvan angol nyelven azokban az országokban, ahol történelmileg szabadabb volt a működésünk és megjelent mindegyik. Sokan megtehetik tehát, hogy bárminek és bármikor utánanézzenek. Ez a következetlen vád is megdőlt.
"Ezeket te írtad! Egy valamit jegyezz meg....ha a Szervezet részvény alapú adományokat kap, akkor onnantól kezdve a szervezet a tulajdonosa a BEFEKTETÉSNEK! = vannak befektetései."
A szövegértésed nem erősséged, vagy csak nem akarsz alulmaradni? Pedig le sem akarlak győzni..., mindenesetre a féligazságokat és a torzításokat nem szeretem. Én ezt is mondtam éppen az imént:
"Én nem erre gondoltam, hanem arra, amire a kérdező is rákérdezett. A fő kérdéséből ugyan nem derül ki, hogy konkrétan mire gondolhatott, de a másik kettő részletező kérdéséből csak arra gondolhattam, hogy a Társulat saját maga általi befektetésekre gondolt, nem az adományokból származókra. Erre is válaszoltam."
Ebben mi a nem világos????? Tehát neked is felesleges volt leírnod, hogy a szervezet tulajdonában vannak befektetések, mert ezt sohasem tagadták. De azokat nem a szervezet fektette be, hanem KÜLSŐ adományokkal szerezték! Nem mindegy.
És ezt üzenném a 41-es válaszolónak is, hátha megérti, bár ugye..., ki tudja? :) Ő szegény már azt is kétségbe vonja ami a honlapon a hivatalos infó, pedig hát ebben aztán tényleg semmi logika és ráció nincsen! A legrövidebb úton lepleződne le az igazság.
"Kedves kérdező! Arra a bizonyítatlan és rosszindulatú kijelentésedre írtam, hogy a Tanúkat "átverik" az adományozással."
S ez magasztal fel engemet? Te beteg vagy!
"Én meg változatlanul azt mondom erre, hogy ez nem igaz. Csak féligazság, mely mint tudjuk, veszélyesebb és megtévesztőbb, mint a nyílt hazugság."
Te írtad azt hogy királyság terem építésre kapnak pénzt s azt is állítottad hogy ezek a pénzek adományok. Aztán meg vissza kell fizetni.
Most már tutira én vagyok a hülye mert abban a hitben voltam hogy adományt azt nem szokták visszafizetni. Azért adomány.
De az a pénz amit a társulat kap az is adományból van. Hiszen váltig állítod hogy nincsenek saját befektetései a szervezetnek. Tehát akkor minden pénzt a tagok adnak a társulatnak. Illetve adományoznak.
"Mert egyrészt az általános közösből vesznek el, másrészt NEM KÖLCSÖNBANK a Társulat, ami abból él, hogy iszonyatos kamat és egyéb terhekkel kölcsönöket adjon megszorultaknak. Azért kell visszafizetni, hogy a közös alap megmaradjon, és szervezet további kiadásait és fejlesztését finanszírozni lehessen."
A visszafizetésen kívül meg vannak még adományok amelyek minden hónapban befolynak a számlákra. De ezzel a mondatommal csak magamat akarom magasztalni kizárólag azért írtam.
"A te betegséged a rosszindulatod, de te tudod. Persze inkognitóban nem számít, mennyire járatod le magad, igaz?"
Hát persze hogy a rosszindulatom. Annyira rosszindulatú vagyok meg annyira lejáratom magamat. De arra kérdésre még sincs válasz hogy a társulat miért NEM perelte be azokat a "hazug ,aljas rágalmazó" embereket akik azt állítják hogy a szervezet kapcsolatban volt az ENSZ-szel. Viszont a sokat emlegetett honlapon sincs ezzel kapcsolatban semmiféle információ. Akkor most mi a helyzet? Még is csak van cenzúra? Ezt az információt hol lehet leellenőrizni? Sem a kiadványokban sem a honlapon nincs infó. Akkor mi marad?
Tehát hol vannak azok a régi kiadványok hol lehet őket elolvasni? Hol vannak amelyek elmagyarázzák vagy cáfolják az ENSZ kapcsolatot meg a többit amivel ugye lejáratják magukat az emberek? Persze én járatom le magamat ezekkel meg a mostani kérdésemmel. De amennyiben így van akkor ezt miért kell külön kiírni miért nem hagyod hogy had mennyen a maga útján tovább?
Betegségnek nevezed a dolgot. De itt vitázol velünk ahelyett hogy abba hagynád hiszen állítólag igaz amit írsz s aki az igazságot keresi az meg is fogja találni. De te személyeskedsz.
Te is anonim vagy szóval nem értem hogy mi a bajod ezzel. Ez egy anonim oldal. Amikor regisztráltál akkor ezt el kellet olvasnod. Tudnod kellene. Te miért burkolódzol névtelenségbe? Szóval így nincs mivel érvelned mert te is ugyan azt csinálod mint én tehát nem vagy különb.
"Nekem nem olvasmány. Aki viszont nem tudja a tanúk által közzétett információkból és annak a Bibliával történő összehasonlításából eldönteni, hogy mi az igazság, az nem is akarja!!"
A pénzügyi dolgok nem a Bibliában találhatók. Főleg nem az Őrtorony társulat pénzügyei.
""Kedves kérdező! Arra a bizonyítatlan és rosszindulatú kijelentésedre írtam, hogy a Tanúkat "átverik" az adományozással."
S ez magasztal fel engemet? Te beteg vagy!"
Nono! Figyelj csak: azzal, ahogy ezt a fentiek alapján előadtad, sőt, ahogy azóta is reagálsz, egyre erősebben bizonyítod, hogy valamiféle rejtélyes oknál fogva kiemeled magad, mint aki majd megmondja a tutit sok millió embernek arról, hogy egy egyszerű matematikai számítást sem képesek átlátni, mind be vannak csapva egy szálig..., (tán hülyék is?) Na, erre mondtam neked, hogy nem kéne felmagasztalni magadat, mintha erre csak te, meg a hozzád hasonlók lennének képesek. De kedves drága kérdező, ha még mindig nem értenéd, sebaj, fordulj hozzám bizalommal, készséggel próbálok segíteni. :)
"Te írtad azt hogy királyság terem építésre kapnak pénzt s azt is állítottad hogy ezek a pénzek adományok. Aztán meg vissza kell fizetni."
De nem konkrétan és kizárólag a KT. építésre adjuk az adományokat a Társulatnak, mint valami előtakarékosságot, miután a Társulatnak csak annyi dolga lenne, hogy szépen visszafizesse azt nekünk. Ennek ugyan mi értelme lenne?
"A visszafizetésen kívül meg vannak még adományok amelyek minden hónapban befolynak a számlákra."
Melyek a VILÁGMÉRETŰ munkára folynak be, amibe beletartozik a KT. építések, felújítások finanszírozása is. De képzeld el, hogy mi történne, ha csak az egyes gyülekezetek K. Termeinek a felújítására vagy az építésére fizetnék nekik vissza az erre befizetett pénzt? Az egyéb kiadásokra mi maradna?!
Szinte sejtettem, jönnek a terelések, ezerszer lerágott csontok, nevetséges vagy! Tudod, már itt is rengetegszer válaszoltunk az újabb témádra, erre itt érdemben nem óhajtok válaszolni. Te offolod össze a saját kérdésedet, mert ha az egyik nem jött be, akkor majd keresel mást, ugye?
Csak egy kérdést teszek fel: ki az, aki bizonyította, hogy Jehova Tanúi az ENSZ irányában szellemi, ideológiai elkötelezettséget vállalt? Ha meg nem, akkor a kérdésed és kötözködésed okafogyottá vált!
"Te is anonim vagy szóval nem értem hogy mi a bajod ezzel."
Nem az anonimitással van bajom, hanem azzal, hogy az mögé bújsz, amikor valakiket erőnek erejével be akarsz sározni úgy, hogy közben fogalmad sincs a valóságról és ha ezt egy Tanú hivatalos oldalakkal cáfolja, mellé beszélsz, vagy témát váltasz.
"A régi kiadványok nemcsak zöme, hanem a teljessége is sokaknak megvan angol nyelven azokban az országokban, ahol történelmileg szabadabb volt a működésünk és megjelent mindegyik."
Akkor kérlek linkelj nekem olyan oldalt, ahol a kiadványok tartalma nem JT-i által közzétettek a kiadás után. Azaz egy, a szervezettől mentes forrást, ami az eredeti valójukban örökíti meg a kiadványok tartalmát.
"Pedig le sem akarlak győzni..., mindenesetre a féligazságokat és a torzításokat nem szeretem. Én ezt is mondtam éppen az imént:
"Én nem erre gondoltam, hanem arra, amire a kérdező is rákérdezett. A fő kérdéséből ugyan nem derül ki, hogy konkrétan mire gondolhatott, de a másik kettő részletező kérdéséből csak arra gondolhattam, hogy a Társulat saját maga általi befektetésekre gondolt, nem az adományokból származókra. Erre is válaszoltam." "
Grat...ezt én is észrevettem, de te viszont azt vett észre, hogy mire ezt kinyögted addig már egy ideje írogattál. A szövegértés pedig inkább neked kellene, tekintve, hogy a néhány sornyi választ (a most idézettre gondolok) ki kellett húznod a 4. oldalig.
Itt inkább az volt a baj, hogy más értelemben írogattunk a befektetésekről....de nem jelent volna meg ez a baj, ha az elején nem hanyagul válaszoltál volna a kérdező kérdésére.
"De azokat nem a szervezet fektette be, hanem KÜLSŐ adományokkal szerezték!"
És mi a fenéért tartották meg?! Egyik pillanatról a másikra eladhatták volna, helyette inkább bevételi forrásként megtartották, de, ha nem tesznek hozzá még több pénzt, akkor meg maguknak nehezítik meg a bevétel növelés lehetőségeid. Jó ez már nem az én dolgom, csak megjegyeztem, szóval mind1.
"Akkor kérlek linkelj nekem olyan oldalt, ahol a kiadványok tartalma nem JT-i által közzétettek a kiadás után. Azaz egy, a szervezettől mentes forrást, ami az eredeti valójukban örökíti meg a kiadványok tartalmát."
Nem értem, mit akarsz ezzel kérdezni? Lehet, hogy fáradt vagyok.
"Itt inkább az volt a baj, hogy más értelemben írogattunk a befektetésekről....de nem jelent volna meg ez a baj, ha az elején nem hanyagul válaszoltál volna a kérdező kérdésére."
Én a kérdező kérdésére válaszoltam, bár sejtettem, hogy az illető, aki azt állította, hogy van befektetése a Társulatnak, valószínűleg az adományokra gondolhat, de megvártam, hogy ő lépjen és írja le. Bíztam benne, hogy le fogja írni, bejött.
Miért ne tarthatnák meg ezeket?
" de megvártam, hogy ő lépjen és írja le."
Már bocs, de a 11-es válaszát is úgy lerohantad, hogy azt gondoltam, hogy beszerzéstől független a befektetéses kérdés számodra, amire válaszoltál.
"Miért ne tarthatnák meg ezeket?"
Mert akkor biztosra mehetnének és még az esélyét sem adnák meg annak, hogy "eljátszák a pénzt", hisz a te elmondásod szerint is, kockázatosak a befektetések. Mondjuk az is igaz, hogy nem vagy kompetens ilyen témával kapcsolatba. (tudtommal)
"Nem értem, mit akarsz ezzel kérdezni? Lehet, hogy fáradt vagyok. "
Nem kérdés volt, hanem kérés. Szeretném látni a régi kiadványok tartalmát, de nem a JT honlapjai segítségével nézegetve.
"Mert akkor biztosra mehetnének és még az esélyét sem adnák meg annak, hogy "eljátszák a pénzt""
Nem tudom mit csinálnak ezekkel, de biztos, hogy a legkevésbé kockázatos lehetőséget választják. Megbízom Jehova szervezetében, mert amit eddig tanultam megbízható, és 24 év alatt még nem csaptak be, ellentétben a lázadó és lázító személyekkel. :)
Mert azt gondolod, hogy a Tanúk nem megbízhatóak a saját irodalmaik kezelésében?
De szerintem az a lényeg, amit már írtam, vagyis hogy tele vannak az irodalmaink korábbi tanításaink tárgyalásával, úgyhogy a Tanúk előtt nincs elrejtve semmi. Meg aztán sokaknak meg van a teljes sorozat angol nyelvterületen. Éppen ezért nincs is értelme néhány évtizedtől régebbi irodalmakat közzétenni.
Rendben. Akkor a befektetések tárgyalását a következőkben zárhatjuk (a pontosság kedvéért, és, hogy a további válaszolók képben legyenek nagy vonalakban, ha nem gond) :
A szervezet rendelkezik befektetésekkel, illetve tőzsdés tevékenységekkel, de csak az adományozott részvényekkel kereskednek a piacon. Kiemelem, hogy a részvény az adomány, és nem adományból fizettek részvényekért. (legjobb tudomásunk szerint)
És most a kiadványokhoz:
Köszönöm, hogy mondod, de azért mégis csak tartanám magamat a kérésemhez. Ha nem is az összes kiadványról, de lehetőleg több évtizedet magába ölelő linkre gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!