Az Őrtorony Társulatnak tényleg vannak befektetései világi cégekbe?
"- Azt fejti ki hogy hogyan működik egy nonprofit szervezet."
Kedves kérdező! Én pedig azt fejtettem ki, hogy Jehova Tanúi nonprofit szervezete NEM használja fel a Tanúk pénzét pénzügyi befektetésekre és ezt a hivatalos oldal több helyen is megerősíti, mivel azt mondja, hogy MINDEN kiadást önkéntes adományokból fedeznek.
"A két link alatti információra érdekes senki sem reagált, pedig azok EGYÉRTELMŰEK."
Ha senki nem reagált akkor elmagyaráznád nekem hogy a 10. kommentemben mit is csináltam?
"Kedves kérdező! Én pedig azt fejtettem ki, hogy Jehova Tanúi nonprofit szervezete NEM használja fel a Tanúk pénzét pénzügyi befektetésekre és ezt a hivatalos oldal több helyen is megerősíti, mivel azt mondja, hogy MINDEN kiadást önkéntes adományokból fedeznek."
A 11. válaszban nincs is az hogy a társulat ilyesmit tenne. Ott csak annyi van elmagyarázva hogy mi is az a nonprofit szervezet. De a válaszoló ezt nem vonatkoztatta az Őrtoronyra. Veled ellentétben.
Tudod akinek nem inge nem veszi magára. A 11-es válaszban csak egy általános magyarázat található a nonprofit szerveződésre.
"Ha senki nem reagált akkor elmagyaráznád nekem hogy a 10. kommentemben mit is csináltam?"
Bocsi, de úgy értettem, hogy érdemben. :) Bár ugyan mit is várok...
Tényleg nem vonatkoztatta a szervezetre a 11-es válaszoló?
"Tehát nyugodtan lehetnek befektetései a szervezetnek (vannak is), a nonprofit jelleg ezt nem zárja ki."
De szerintem ez így értelmetlen és a semmin vitatkozunk. Időpocsékolás. Van tán valami más kérdésed is?
"Bocsi, de úgy értettem, hogy érdemben."
Hát kösz! S miből gondoltad hogy ezt ki is találja bárki? :D
"De szerintem ez így értelmetlen és a semmin vitatkozunk. Időpocsékolás. Van tán valami más kérdésed is?"
Igaz! Nincs értelme. Most nincs kérdésem ,de ha lesz akkor majd kiírom.
Akkor jöjjenek konkrétumok, ha valakinek bírja a hite, ellenőrizheti.
Rand Cam Engine Corp. (50%-ban!)
Rand Energy Group Inc. (45%-ban a Rand Cam-é)
Regi U.S. Inc. (45%-ban a szervezeté)
A cégek nyereségesek (nagyon is!) és hagyatékból van, ami ugye önkéntes adomány.
Segítségnek 1 link, de van több is:
Még mindig nem vádaskodom, hogy ezzel baj lenne, jól használják fel a pénzt.
Azt visszautasítom, hogy nem ismerném a zsoltárokat, szerintem azt minősíti, aki ezt leírta. Ha hírnök vagyok, nyilvánvalóan kell, hogy ismerjem. Talán meglep, de kiadványokban, előadásokban, sőt, a Biblia olvasása során is találkoztam az általad idézett verssel.
Azt azért megnézném, hogy mit tenne értem a szervezet, ha holnap hajléktalan lennék.
A feltett kérdés szempontjából ez lényegtelen, a lényeg, hogy vannak befektetések és nem zavar.
A befektetések kockázata között is van eltérés. Több cégről is tudok, nem csak ezekről, de ezek például kiemelkedően nyereséges cégek. A hitehagyottak miatt nem írom le, hogy ki a megrendelője, de olyan megrendelőjük van, ami miatt garantáltan nem veszik el a pénz. A többi cég is ilyen biztonságos. Én sem aggódnék, ha lenne valamennyi részvényem egy ilyen cégben...
Két idézet:
"Önkéntes adományok. Sokan értékelik és adományaikkal támogatják a bibliai oktatómunkánkat. Mi, Tanúk is örömmel áldozunk az időnkből, erőnkből és anyagi javainkból arra, hogy Isten akarata az egész földön megvalósuljon (1Krónikák 29:9). A Királyság-termeinkben adományládák vannak, hogy aki szeretne hozzájárulást adni, megtehesse. Az adományozók többsége szerény körülmények közt él, mint az a szegény özvegyasszony, aki csupán két kis pénzérmét dobott a templomperselybe, Jézus mégis elismerően beszélt róla (Lukács 21:1–4). Ez azt mutatja, hogy bárki, aki „eltökélte szívében”, hogy támogatja Isten munkáját, rendszeresen félre tud tenni valamennyi összeget erre a célra (1Korintusz 16:2; 2Korintusz 9:7)."
"MIRE HASZNÁLJUK FEL AZ ADOMÁNYOKAT?
A gyülekezeti kiadásokra: A gyülekezet ebből a pénzből fedezi a költségeit, és fizeti vissza a fiókhivatalnak a Királyság-terem építésére vagy felújítására kapott összeget.
A világméretű munkára: Ez az összeg a fiókhivatalhoz kerül. A fiókhivatal ebből fedezi a költségeit, a többletet pedig más országok használják fel."
És egy link, ami az adományozás formáit mutatja:
Kedves 25-ös válaszoló! Miről is beszéltünk és a kérdező kiírt kérdésében mi is szerepelt? Még direkt rákérdezett arra is, hogy "az adományok nem elegendőek?" Lehet, hogy velem van a baj, de nekem ez azt jelenti, hogy az adományokon kívüli társulati befektetésekről beszéltünk. Olyan pedig NINCS még mindig!
"Azt azért megnézném, hogy mit tenne értem a szervezet, ha holnap hajléktalan lennék."
Azt hiszed tán, hogy nem volt még senki, sőt nincs most senki rajtad kívül, aki nálad is sokkal nagyobb krízisben van a testvérek közül?! Te csak emberekre támaszkodsz, vagy elsősorban Jehovára???
"A gyülekezet ebből a pénzből fedezi a költségeit, és fizeti vissza a fiókhivatalnak a Királyság-terem építésére vagy felújítására kapott összeget."
A leborult szivar végét! Vissza kell fizetni a királyság teremre kapott pénzt? De hát az adomány akkor miért kell visszafizetni? Tehát minden költséget adományból fedeznek. Ennek ellenére VISSZA KELL FIZETNI? Döbbenetes! Ha az adományt vissza KELL fizetni akkor az többé már nem adomány.
Adomány: "Ajándékba adott érték, amit ellenszolgáltatás nélkül jutalmul, segítségként vagy támogatásként adtak vagy kaptak."
"Lehet, hogy velem van a baj, de nekem ez azt jelenti, hogy az adományokon kívüli társulati befektetésekről beszéltünk."
S mond csak miből fektették be azokat a pénzeket? Csak úgy lett nekik? Vagy az adományok egy része lett befektetve? Ami aztán profitot termelt és az így keletkezett hasznot újra befektették egy részét vagy az egészet. Tehát pont erről van szó.
Hol is bizonyítja? Na ne tereljünk, ne torzítsunk!!!
Milyen világi cégekbe történő, profitot termelő "befektetésről" van szó? EZ NINCS! éppen ez az, amiről te kérdező kérdeztél, tán már azt is letagadod, amit nyilvánosan kiírtál?
Az, hogy a adománypénzeket szükség szerint felhasználjuk a Társulat fejlesztésére, építésre és felújításra, nem "világi cégekbe történő", de legfőképpen nem profitot termelő beruházás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!