Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik nem hisznek Istenben,...

Akik nem hisznek Istenben, mivel bizonyítják, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés

2013. dec. 24. 13:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/236 anonim ***** válasza:
2%

Tudom, hogy nem a kérdésre válaszolok teljesen, de szeretném megvédeni a hitem.

Az, aki azt mondja, hogy a Biblia tele van ellentmondásokkal, az nem értette meg a lényegét.

Isten létezik, mert az univerzumban a munkavégzésre felhasználható energia csökken. Előbb-utóbb minden munkavégzésre felhasználható energia elfogy, és nem lesz lehetséges az élet. Ez a hőhalál. Tehát, ha veszünk egy adott pillanatot az univerzum életében, akkor lehet tudni, hogy x idő múlva bekövetkezik a hőhalál. Ennél fogva az univerzum nem létezhet öröktől fogva, hanem kezdete van, és minden aminek kezdete van, annak oka is van. Amúgy több tudós is hitt/hisz Istenben, tehát nem értem, hogy miért utasítják el őket gondolkodás nélkül. Ilyen volt Isaac Newton, Lord Kelvin és még sokan.

Másik bizonyíték a lelkiismeret. Evolúciós termékként nem lenne rá szükség, mert akkor az ösztön is elég lenne.

Nem tudja senki bizonyítani, hogy Isten nem létezik, csak nem akarnak foglalkozni Istennel. Az ateisták miért akarják bebizonyítani, hogy Isten nem létezik? Mert félnek attól, hogy mégis van? Hogy jött létre az első sejt? Ezt ugyanúgy nem lehet bizonyítani, mint Isten létét. Egy robbanástól rendezett, vagy rendezetlen lesz a környezet? Ha az a hétköznapi tapasztalat, hogy rendezetlen, akkor miért mondjuk az, hogy így alakult ki a világegyetem?

Isten létezését, nem lehet fizikai módszerekkel megcáfolni/bizonyítani, mert rá nem a fizika törvényei érvényesek. A teremtett világból rájöhetünk arra, hogy van, de abból nem ismerhetjük meg, hanem a Bibliából.

2013. dec. 24. 23:31
 32/236 anonim ***** válasza:
75%

"munkavégzésre felhasználható energia csökken"

Nem, az energia nem vész el, csak átalakul.

Nem csökken és nem is nő.

2013. dec. 24. 23:40
 33/236 synapse11 ***** válasza:
100%

"Ennél fogva az univerzum nem létezhet öröktől fogva, hanem kezdete van, és minden aminek kezdete van, annak oka is van."

Jah, az univerzum nem létezhet öröktől fogva, mert ez képtelenség, de isten bezzeg létezhet...because fuck logic. Ugyanott tartasz, de nem baj.

2013. dec. 25. 00:02
 34/236 anonim ***** válasza:
100%

Először azt kéne bebizonyítani, hogy létezik. Nem pedig azt, hogy NEM.

Én egyébként hiszek, de ez elég ostoba kérdés, már ne is haragudj. Amúgy meg nem kell semmivel sem bizonyítani senkinek sem.

2013. dec. 25. 00:03
 35/236 anonim ***** válasza:
100%

"Az, aki azt mondja, hogy a Biblia tele van ellentmondásokkal, az nem értette meg a lényegét. "

Na és mi a lényege? Tényleg nem értem. Pedig átlagnál még némileg jobb iq-val rendelkezem, és sokat magyarázták már.

Meg aztán a keresztények java része is pont ilyen ellentmondásos részekre hivatkozik, amikor éppen az élet vitás kérdéseiről van szó, akkor érdekes módon áttevődik a "lényeg".

2013. dec. 25. 00:26
 36/236 anonim ***** válasza:
100%

"Isten létezik, mert az univerzumban a munkavégzésre felhasználható energia csökken."

Nem arra gondolsz, hogy az energia egyre nagyobb térben oszlik el, ezáltal egy idő után, átlagosan sokkal kevesebb energia jut, mondjuk 1 cm térfogatú tér "részre"?

"Előbb-utóbb minden munkavégzésre felhasználható energia elfogy, és nem lesz lehetséges az élet. Ez a hőhalál."

Nem igazán értem. (kicsit új a "hőhalál" kifejezés) Most a meglévő élet megszűnését értjük alatta, vagy azt, hogy élet nem is lesz képes kialakulni?

"Tehát, ha veszünk egy adott pillanatot az univerzum életében, akkor lehet tudni, hogy x idő múlva bekövetkezik a hőhalál. Ennél fogva az univerzum nem létezhet öröktől fogva, hanem kezdete van, és minden aminek kezdete van, annak oka is van."

A hőhalálnak ehhez mi köze? Az életnek mi köze van, az univerzumhoz? + ahhoz, hogy okot feltételezhessünk, ahhoz tudni kellene, hogy van-e vég és kezdet. Meg kellene tudni, hogy létezik-e egyáltalán olyan, hogy "Semmi". Amíg a "semmit" nem találjuk meg, addig az ok-okozati összefüggés nem terjeszthető ki mindenre, jelen esetben az univerzumra.

"Másik bizonyíték a lelkiismeret. Evolúciós termékként nem lenne rá szükség, mert akkor az ösztön is elég lenne."

Talán nincs rá szükség, de pozitív szerepe van a társas életben, ami elősegíti az életben maradást, ami az evolúció szempontjából egy jó pont. Szóval....ez nem bizonyíték.

"Egy robbanástól rendezett, vagy rendezetlen lesz a környezet? Ha az a hétköznapi tapasztalat, hogy rendezetlen, akkor miért mondjuk az, hogy így alakult ki a világegyetem? "

A te szemszögedből az Ősrobbanás valóban csak is rendezetlen lehet,,,de tudod, hogy nagyon kupis szobában is van rendszer, csak éppenséggel te nem tudod. Rendezettség alatt, inkább a törvényszerűségek létrejöttét értjük (legalább is én) ami lehetővé tesz, akármilyen rendezettséget a hétköznapi értelemben.

2013. dec. 25. 01:05
 37/236 anonim ***** válasza:
88%

"Tényleg nem értem. Pedig átlagnál még némileg jobb iq-val rendelkezem"

Ezért nem érted. :) Gondold el azok IQ-ját, akik "megértik".

2013. dec. 25. 07:27
 38/236 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 32-es válaszoló!

Senki nem mondta, hogy elvész az energia, hanem azt, hogy hővé alakul. Mikor ellöksz egy testet, akkor a súrlódás miatt megáll. Nem veszik el az energia, hanem hővé alakul. De ebből a hőből, hogy csinálsz újra mozgási energiát?

2013. dec. 25. 09:45
 39/236 anonim ***** válasza:
0%

Synapse 11!

Pont ezért mondtam, hogy Istenre nem vonatkoznak a fizika törvényei. A fizikai világban szerzett tapasztalatokból tudom, hogy mindennek van kezdete. De ami a fizikai világon felül van, annak nincs szüksége ilyen okra, főleg, ha Istenről van szó!

2013. dec. 25. 09:48
 40/236 anonim ***** válasza:
20%

Kedves 35-ös válaszoló!

Nem az IQ a lényeg. Isaac Newton hitt, de van olyan tudós, aki nem. Sőt, ma is sok tudós vállalja a hitét.

A Biblia lényege egyszerűen? Az, hogy Isten fia megszületett a földre és meghalt, hogy örök életünk lehessen, és ne kelljen a halál után Istentől távol lenni, hanem ha elfogadjuk, hogy Ő értünk meghalt, akkor örök életünk lehet.

2013. dec. 25. 09:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!