Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Evolucionisták! Mit gondoltok...

Evolucionisták! Mit gondoltok erről a szövegről?

Figyelt kérdés

A kérdést nem provokálásként tettem fel, nem várom hogy ezután megtérjetek vagy valami, csak érdekel mit gondoltok. Én egyébként keresztény vagyok.

a szöveg:

"Az egyik oka annak, amiért evolúcióellenes vagy más szóval nem-evolucionista álláspontra kezdtem helyezkedni az, hogy a múlt évben hirtelen rádöbbentem valamire. Már több mint húsz éve azt gondoltam, hogy valamilyen formában az evolúción dolgozom.

Egy reggel felébredtem, és mintha történt volna valami az éjszaka, belém nyilallt a felismerés, hogy habár már húsz éve foglalkozom ezzel, mégsem tudok róla semmit. Elég nagy megrázkódtatás, amikor az ember rájön, hogy ilyen sokáig félre lehet őt vezetni...

Az utóbbi hetekben egy egyszerű kérdést próbáltam feltenni különböző egyéneknek és csoportoknak. A kérdés a következő volt: Tudnál - e nekem olyat mondani az evolúcióról, amit biztosan tudsz, egyetlenegy olyan dolgot, ami szerinted igaz? Feltettem ezt a kérdést a Területi Természettörténeti Múzeum geológus csapatának, de csak mély csend volt a válasz. Nekiszegeztem a kérdést a Chicago-i Egyetem Evolúciós Alaktani Szemináriuma tagjainak is - egy köztiszteletben álló csapatról van szó -, de a válasz ez esetben is hosszan tartó csend volt, majd az egyikük a végén megszólalt: "Egyet biztosan tudok: nem szabadna az evolúciót a középiskolában tanítani."

Az evolúcióról való ismereteink tehát meglehetősen sekélyesek. Tudjuk, hogy nem kellene a középiskolákban tanítani, és ez minden, amit tudunk róla."

Colin Patterson, Ph.D., a múltban vezető paleontológus a londoni British Múzeum Természettörténeti osztályán, valamint a múzeum folyóiratának szerkesztője. A fenti idézet Nem York-ban, az Amerikai Természetrajzi Múzeumban megtartott beszédében hangzott el 1981. november 5.-én.

2013. dec. 3. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 fairi1 ***** válasza:
100%

Jah most fogtam fel a hiperaktív zakkant mami megint ossza az észt, de meg tudtunk kedvenc mamink Jászfénysarun lakik. Egy kis jelentéktelen földrengés után mér világvégét vizionál.

Már meg se tudok lepődni, nagyon régi ismerős, látszik nem lett normálisabb....

2014. márc. 11. 00:42
 72/75 anonim ***** válasza:
0%

fairi1 nyugtassalak meg soha nem laktam Jászfénysarun Bp éltem és Érden laktam annak idején- azóta pedig az ország másik felébe költöztem. Fogalmam sincs hol van Jászfénysarú!

Csupán azt tudom, hogy amikor a lehunyt szemhéjamon mint látomást láttam a földrengést, végig haladt a kép egy helyiségen majd egy táblát pillantottam meg arra volt irva Jászfénysarú.

a német földrengésnék hosszába haladt a kép és német feliratok voltak, a török földrengést látva azért gondoltam töröknek, mert nagyon sok mecsetet láttam miközben lakóházak dőltek össze a földrengést mutató képeken. a hatalmas árviz pedig lehetett nálunk vagy lesz nálunk de lehetett sunami is. Egy futó mozgókép-látomásról csak annyi állapítható meg amennyi jellegzetességet mutat. Igy több olyan katasztrófát is mutatott amiről semmit nem lehetett megállapítani hol vagy mikor fog történni

2014. márc. 11. 11:13
 73/75 fairi1 ***** válasza:
100%

gyenge földrengés teljesen normális Magyarországon,nálunk is vannak kis repedésvonalak.

Véletlen egybeesés,semmi extra,mivel a jelenség amit megálmodtál nem túl egzotikus.

[link]

Itt a lista,ami ember által is érzékelhetőek...

Egy ilyen jelentéktelen dolog felizgatott?

Másik kettő se túl meggyőző, álmot könnyű utólag belemagyarázni. Mecset meg egész muszlim világba található,és óriási a véletlen egybeesés esélye.

Akkor ér bármit a jóslat:pontos hely,nagyon pontos idő,és mondjuk pontos áldozatszám.

Pár zavaros álom, és utólag belemagyarázás. Máskülönben ismert, mikor álmot felidézed kb. akkor rakod össze,és alkotod meg a történetet.

2014. márc. 11. 12:06
 74/75 anonim ***** válasza:
0%

fairi,- először is nem álmodtam. Ismétlem látomás volt amely a lecsukott szemhéjamon idézett elő az egyik Teremtő erő Jelenése! Miután hamar visszatértem a földünk belsejéből.

ez a teremtő máskor is hatott rám először gyermekként majd 21 évesen mind két alkalommal megmentette az életem.

Harmadszor pedig 29 éves voltam amikor hatott reám egy hajnalon amikor már nagyon kíváncsivá tettek a különös képességeim, és túl gyakran távoztam el a testemből, ugyan akkor féltem tőle és nem értettem semmit miért élek át ilyen furcsa dolgokat.

Akkor reggel 1970 ben a rám ható gondolati erejétől lebénultam és megvakultam. hónapokig nem tudtak rajtam segíteni az orvosok három hónap eltelte után is heti 5x megállt a lábam és nem láttam semmit. akkor könyvelő voltam. egy ilyen alkalommal a taxi a klinikáig vitt el amibe idegenek ültettek be mert lebénultam az úttesten és megvakultam. Amikor leültettek a folyosón és vártam az orvosra a látásom feltisztult és figyeltem a betegeket akiket vagy toltak vagy támogattak mert félig vagy teljesen bénák voltak.

Akkor ugy éreztem én segíteni tudnék ezeknek a szerencsétlen embereknek és gyorsabban gyógyulnának, mint az az asszony akit a könyvelői munkám mellett elvállaltam gondozni hogy a fizetésem pótoljam, mert építkeztem. Ez az asszony béna volt és beszélni se tudott amikor elvállaltam. 6 hónapig jártam hozzá munka mellett, megfürdettem mostam és takarítottam rá és naponta masszíroztam és beszélni tanítottam. EGY hónap telt el és elkezdett beszélni amikor eljöttem tőle letelt a 6 hónap, már használta a kezét egyedül evett és bottal de sétált a szobában, tökéletes beszéddel megköszönte az ápolásom és kaptam tőle pluszként egy zongorát és egy antik 1600 év.holland Föld vízrajzi térképet (amit most szándékozom felértékeltetni és eladni)

szóval ott ültem a klinikai folyóson majd jött az orvosom és csak csoszogni voltam képes de bekísért a vizsgálóba. arra kértem, nem kell semmi gyógyítás semmi csak egy munkahely itt, ezen a klinikán és lehetőség, hogy munka mellett elvégezhessem a képzőt és az intenzívet. Meg akarom ismerni miképp működik a szervezetünk és mitől élő az élő.( Neki is elmeséltem előtte hogy mi Jelent meg nálam egy hajnalon, a szobám másik felében állt, és érzékeltem mintha megérintett volna. Akkor majd frász kaptam a villanyt felkapcsoltam, de eltünt... de azt mondta,- biztos csak álom volt... én pedig elfogadtam és igy őt is ebbe a tudatban meghagytam.)

Másnap már kiléptem a munkahelyemről és beléptem a klinikára dolgozni soha többé nem vakultam meg és nem bénultam le!

Viszont a klinikán megmozdultak a több éves bénák gyorsabban gyógyultak a súlyos és állandóan csak romló beteget akivel az orvosok nem tudtak mit kezdeni, egyetlen éjszaka - magam is csodálkoztam- nem egyszerűen gyógyítottam hanem meggyógyítottam, vagy komából hoztam vissza embereket. Beleéreztem a testbe, megéreztem hogy a komásnak fájdalmai vannak. Visszahoztam a figyelmét agyhalottnak és visszahoztam olyat akiről lemondtak már az orvosok. Tudtam kit nem lehet visszahozni, tudtam kit nem lehet megmenteni és hogy meghal nagyon hamar- az ilyeneket kerülnöm kellett, mert akkor nem tudott meghalni!

az orvosok teljesen kiakadtak a beszólásai miatt is amikor azt mondtam pl. a betegnek nem fantom fájdalmai vannak, hanem a fejében levő tályog okozza a füle mögött az sugároz ki és okoz végtagokban fájdalmat.

Összenéztek majd átvitték a fül klinikára, megműtötték mert valóban tályog volt a fejében....

Szóval fairi jobb lenne ha néha egy kicsit hinnél is dolgokban, még ha megdöbbentő is az amit elmesélek.

Tudod addig senkit se lehet csak úgy leszólni amíg a tudomány is alig alig tud valamit- miképp és minek köszönhetően lett az élet? Miért tudatos az élet, még egy semmi vírus is?

pl én láttam az emberi faj első kezdetleges, torz példányainak születését-- olyan feje volt szinte, mint a lónak, megnyúlt hosszú pofájú aztán hatalmasak mint az óriások és kicsik, mint a reklámok apródja" de eltűntek és igy haladt tovább a Földünk különböző vidékén... de sajnos nekem már "letelt az időm" és nem tudtam végignézni, amit a Föld- szíve" sugárzott, mint illúzió képeket.

Nem tudom mennyi idős vagy fairi, de egyszer neked is távoznod kell és ha szerencséd lesz, megtapasztalhatsz csodálatos dolgokat igaz csak kb 10 perc erejéig- de ott nincs idő, nem érzékelhető csak a végtelenség érzete. aztán megszűnsz, mint egyes önmagad létezni! Eggyé válsz a Föld Tudatával"

2014. márc. 11. 23:28
 75/75 anonim ***** válasza:
0%

Tudod kérdező az hogy keresztény vagy vagy más vallású esetleg ateista teljesen lényegtelen az élet keletkezése illetve alkalmazkodni képes vagy fejlődési képessége szempontjából.

Teremtés történt ez igaz- de nem valami isteni, vagy misztikus csoda, hanem csak a földünk két energiájának elektro-fizikai-kémiai aktusa és az alkotta az élet kezdetleges formáját de csak lépésről"-lépésre" nevezhető formában, elő-tervezés nélkül! Isten ahogy az ember feltételezi az a földünk egyik energiája a mágnesesnek nevezett a másik teremtő energiája pedig az amit az ember ördögnek titulált mert annak jelenése valóban félelmetes ha bárki a múltban szembesült vele. De valójában egyik se szentség, se nem valami mese-személy.

Az evolúció is igaz, mint fejlődés elmélet, mert be kell látni hogy a fennmaradt csontmaradványokból azt lehet következtetni hogy az élet alkalmazkodott és tökéletesedett formailag alkalmazkodva a természethez amit mindig az adott faj fejletlenebb vagy fejlettebb tudata biztosított. Sőt még egyes fajok közötti átmenet is igaz lehet, hisz ha bizonyítékot keresünk adott a majom fajok közötti átmenet és a majom és az emberi faj közötti átmenet. De van egy állat is amely egy adott időben megállt az alkalmazkodásával a kacsacsőrű emlős- emlős is ugyanakkor vízi állat is.

Ma már valószínűleg az alkalmazkodó képesség miatt történt faji változás sokkal lassúbb, de elképzelhető, hogy még szüksége lesz erre az életnek amikor a földünk egyre jobban melegedni fog alulról és szilárd kéreg csökkenni illetve a viz tömege növekedni fog, az a nagy változás kifog hatni minden életre először is a vizi-világra amely pusztulni fog, mert csökkenni fog a levegő az óceánokban illetve a gázok növekedni- ez viszont nagyban befolyásolni fogja az állatok és az emberi faj életét, mert ínséget fog okozni és tömeges elvándorlást, mert szigetek fognak eltünni az óceánban és nagy vizparti városokat fog elönteni a viz- következmény= agressziót és háborúkat fok okozni a nyomor növekedése miatt, az ember vissza fog süllyedni a ragadozók szintjére erkölcsileg -- ez az ami nagyban befolyásolni fogja az élet evolúció fejlődését de nem fejlődés irányába, hanem a vissza fejlődését.

2014. márc. 16. 19:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!