Evolucionisták! Mit gondoltok erről a szövegről?
A kérdést nem provokálásként tettem fel, nem várom hogy ezután megtérjetek vagy valami, csak érdekel mit gondoltok. Én egyébként keresztény vagyok.
a szöveg:
"Az egyik oka annak, amiért evolúcióellenes vagy más szóval nem-evolucionista álláspontra kezdtem helyezkedni az, hogy a múlt évben hirtelen rádöbbentem valamire. Már több mint húsz éve azt gondoltam, hogy valamilyen formában az evolúción dolgozom.
Egy reggel felébredtem, és mintha történt volna valami az éjszaka, belém nyilallt a felismerés, hogy habár már húsz éve foglalkozom ezzel, mégsem tudok róla semmit. Elég nagy megrázkódtatás, amikor az ember rájön, hogy ilyen sokáig félre lehet őt vezetni...
Az utóbbi hetekben egy egyszerű kérdést próbáltam feltenni különböző egyéneknek és csoportoknak. A kérdés a következő volt: Tudnál - e nekem olyat mondani az evolúcióról, amit biztosan tudsz, egyetlenegy olyan dolgot, ami szerinted igaz? Feltettem ezt a kérdést a Területi Természettörténeti Múzeum geológus csapatának, de csak mély csend volt a válasz. Nekiszegeztem a kérdést a Chicago-i Egyetem Evolúciós Alaktani Szemináriuma tagjainak is - egy köztiszteletben álló csapatról van szó -, de a válasz ez esetben is hosszan tartó csend volt, majd az egyikük a végén megszólalt: "Egyet biztosan tudok: nem szabadna az evolúciót a középiskolában tanítani."
Az evolúcióról való ismereteink tehát meglehetősen sekélyesek. Tudjuk, hogy nem kellene a középiskolákban tanítani, és ez minden, amit tudunk róla."
Colin Patterson, Ph.D., a múltban vezető paleontológus a londoni British Múzeum Természettörténeti osztályán, valamint a múzeum folyóiratának szerkesztője. A fenti idézet Nem York-ban, az Amerikai Természetrajzi Múzeumban megtartott beszédében hangzott el 1981. november 5.-én.
Baracsi Attila: egy dolog látszik csak biztosnak,hogy senki sem tud(még)semmi biztosat,csak"okoskodik"mindkét oldal! Mindkét oldal csak bizonygatja a maga igazát,mert hogyha valamelyiknek is teljes mértékben(100%)igaza lenne,akkor egyiknek sem kellene folyamatosan,s folytonosan bizonygatnia azt,hogy neki van igaza.
Én úgy vagyok vele,hogy nekem aztán édesmindegy hogy van e Isten,vagy nincs. Ettől nem leszek sem jobb,sem okosabb,sem szebb,sem pedig erősebb,az is mindegy nekem,hogy a majom,s az ember között volt e átmeneti forma,vagy nem. Azt hiszem túl sok energiát fordítanak az észlények mindkét oldalon arra,hogy a saját igazukat bizonygassák,ahelyett,hogy azon munkálkodnánk,hogy ha valamit felfedez az emberiség,ne mindjárt azon gondolkodnának,hogy azt hogyan lehet először is a rombolás,és a pusztítás szolgálatába állítani,vagy hogy hogyan oldjuk meg a társadalmi,szociális,és gazdasági,valamint a környezeti problémákat,melyeket maga az ember,a teremtés/evolúció "csodája"okozott magának!
Dádi-17!
Igenis készítenek eszközöket!
Két dolgot kell megérteni:
1. Itt évmilliókról van szó
2. Nem varászütés-szerű az egész
Tegnapelőtt#28/36-nak.
Az abszolutumnak sincs sok értelme,pontosan azért,amit leírtam.Semmi sem jöhet-jöhetett létre önnön magából,s önmagától,a nagy semmiből,ennél fogva az Isten,mint olyan hogy egyetlen egyedüli,öröktől fogva,s örökkön örökké létező (legalábbis szerintem),nem létezhet!
Tehát itt már eleve a monoteizmus dogmája sántít valahol! Nem akarok senkit sem megsérteni a hitében,de énszerintem,vagy az van/volt,hogy több Isten van/volt,vagy valóban még a valamikori,még mi sem tudjuk hogy mikor,de a kezdetek kezdetén földönkívüliek látogattak ide a földre,s ezt a bolygót egy amolyan laboratóriumként használták,mint a regénybeli Dr. Moroe a szigetét,s a később kifejlesztett faj,azaz az ember azokat hitte Isteneknek,s itt jöhet be a politeizmus feltételezett igazsága,vagy valóban már csak egy Isten van,aki megmaradt egy esetleges mennybéli háború győzteseként,amit az Istenek a világegyetem feletti hatalomért folytattak,s ma azt imádja a mai emberiség kb:fele,de még máig vannak többistenhívők,akik viszont ennek az ellenkezőjét állítják.
Tehát az abszolutumnak nem sok értelme van.
Tehát,legfőképpen a monoteista kreacionizmus csak okoskodás,az ókori görög-római Istenvilág talán még azért tűnik valószínűbbnek,mert egyrészt az Isteneknek teljesen emberi tulajdonságaik,így erényeik,s hibáik vannak,mígy pl.a keresztény-zsidó,és iszlám hitűek szerint az ő szerintük csak egyetlen egyedüli Istennek kizárólagosan csak erényei,előjogai lehetnek,mint a legfőbb szuverénnek,s mi hitvány alávaló termtmények,csak vegyük kegynek azt,hogy létezhetünk,mert az ősbűn okán még a legkissebb jó is hatalmas kegy,mérhetetlen kedvesség a részéről irányunkban,amit szinte meg sem érdemlünk!
Ezért "színpatikusabb az antik római-görög,germán-kelta mitológiai Istenek világa,mint ez a Közel-keletről"importált vallási dogmarendszer,mert még mindezen felül világosan követhetők az Istenek családfái,mígy a nagy Jahve/vagy közkeletűbb nevén Jehova mintha hírtelen a nagy semmiből jött volna létre,s szinte mindjárt megteremtette a ma ismert világegyetemet,s a hat nap alattt még az embert is a mai formájában!
Ez így egyszerűen lehetetlen!
Baracsi Attila.
Teremtés volt, de nem az amit a vallások misztifikáltak. az evolúció is igaz de ahhoz kellett egy kezdő ok, hogy élet keletkezhessen.
Mind kettő elfelejtkezett a Földről amelynek az életünket köszönhetjük jelen pillanatban is.
A Teremtés nem misztifikálható, mert egy elektro-kémiai reakciók sorozatának köszönhetően keletkezett és nem egy személyes valami volt. Hanem Eleketro-mágneses Energiák keletkeztek és szabadultak fel a Földünk anyagából majd felszínközeli aktusuk bontotta fel az anyagot. Ez a két energia ma is jelen van, az egyik fölénk borul védőn a másik a talpunk alatt van, biztosítva hogy ne hogy lerepülj a Földről.
Tervezésről se lehet szó, csak lépésről- lépésre alkottak, mint ahogy az elektromos töltések mozognak egymást keresztezve és módosult kémiailag a szervetlen anyag és vált biológiai anyaggá-alkotássá, de csak fokozatosan!. Majd feszültségük és nagyságuk növekedett és eltávolodtak a felszíntől.
az egyiknek köszönheti az élet a testét, a másiknak a lélek-energiát amely élővé és tudatossá tette.
#38/39-tegnap:20:04-nek.
Még ez a válasz közelíthet leginkább a valósához!
Baracsi Attila.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!