Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Evolucionisták! Mit gondoltok...

Evolucionisták! Mit gondoltok erről a szövegről?

Figyelt kérdés

A kérdést nem provokálásként tettem fel, nem várom hogy ezután megtérjetek vagy valami, csak érdekel mit gondoltok. Én egyébként keresztény vagyok.

a szöveg:

"Az egyik oka annak, amiért evolúcióellenes vagy más szóval nem-evolucionista álláspontra kezdtem helyezkedni az, hogy a múlt évben hirtelen rádöbbentem valamire. Már több mint húsz éve azt gondoltam, hogy valamilyen formában az evolúción dolgozom.

Egy reggel felébredtem, és mintha történt volna valami az éjszaka, belém nyilallt a felismerés, hogy habár már húsz éve foglalkozom ezzel, mégsem tudok róla semmit. Elég nagy megrázkódtatás, amikor az ember rájön, hogy ilyen sokáig félre lehet őt vezetni...

Az utóbbi hetekben egy egyszerű kérdést próbáltam feltenni különböző egyéneknek és csoportoknak. A kérdés a következő volt: Tudnál - e nekem olyat mondani az evolúcióról, amit biztosan tudsz, egyetlenegy olyan dolgot, ami szerinted igaz? Feltettem ezt a kérdést a Területi Természettörténeti Múzeum geológus csapatának, de csak mély csend volt a válasz. Nekiszegeztem a kérdést a Chicago-i Egyetem Evolúciós Alaktani Szemináriuma tagjainak is - egy köztiszteletben álló csapatról van szó -, de a válasz ez esetben is hosszan tartó csend volt, majd az egyikük a végén megszólalt: "Egyet biztosan tudok: nem szabadna az evolúciót a középiskolában tanítani."

Az evolúcióról való ismereteink tehát meglehetősen sekélyesek. Tudjuk, hogy nem kellene a középiskolákban tanítani, és ez minden, amit tudunk róla."

Colin Patterson, Ph.D., a múltban vezető paleontológus a londoni British Múzeum Természettörténeti osztályán, valamint a múzeum folyóiratának szerkesztője. A fenti idézet Nem York-ban, az Amerikai Természetrajzi Múzeumban megtartott beszédében hangzott el 1981. november 5.-én.

2013. dec. 3. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
57%

# 43

Inkább menj vissza trágyát zabálni.

2013. dec. 8. 13:35
 52/75 anonim ***** válasza:
14%

sadam köszi a wikip.t hogy ajánlottad-- én még nem tanultam a Kelvin hőmérséklet meghatározásról-- amennyit ismertem azt a tv ben hallottam. a különböző elektromos alkatrészek kezelésével kapcsolatban ami kell a tv- illetve számgéphez.

azt gondoltam, hogy csak a viz fagyáspontjától számít a Kelvin és csak a hidegre vonatkoztatva. De ahogy láttam a wikip-d már e kettőnél is több jelölése is van a hőmérsékletnek.

Több mint 50 éve érettségiztem de akkor még nem volt tananyag-- azóta nagyon sok új lett és változott.

2013. dec. 8. 22:08
 53/75 anonim ***** válasza:
0%
51-- a trágyát te találtad, ezért neked hagyom....
2013. dec. 8. 22:10
 54/75 anonim ***** válasza:
100%
Nem azzal van a baj, hogy nem tudod, azzal van a baj, hogy úgy magyarázol róla, hogy fingod nincs mi a valóság
2013. dec. 9. 06:26
 55/75 anonim ***** válasza:
28%

Egy udvariatlan bunkó vagy fiam, vagy pedig keményen depresszív.

Én beláttam, hogy valamit nem jól értettem meg a tv előadásából- ezért tévedtem. Ha az ember valamit megtanul vagy valamit fizikusoktól hall, arra azt gondolja hogy úgy van de előfordulhat, mint ebben az estben is hogy félre értettem, vagy rosszul értettem-- te talán még soha nem értették félre semmit?

Ne csináld már mert ez olyan elmebajra jellemző-- jobb lenne ha leszoknál az ilyen ráadásul teljesen értelmetlen agresszív reakciókról.

2013. dec. 9. 16:33
 56/75 fairi1 ***** válasza:
100%

"Több mint 50 éve érettségiztem de akkor még nem volt tananyag-- azóta nagyon sok új lett és változott."

szentisten!

ha élő beszédben lennénk azt mondanám oké

Ám fórumon vagyunk, aminek az előnye, hogy bármikor egy ismeretlen fogalom (és nem idióta tv adásokra apellálni) jön akkor beüssünk szépen a google.hu-ba.

Ám sajnos még mindig vannak kortól,nemtől függetlenül olyan kretének akik képtelenek ezt megtenni, hanem reflexből osszák az észt és közben akkora baromságokat mondanak, hogy szinte fájdalmas olvasni.

ha egy türelmetlen 8 éves követi el akkor azt mondom oké,de hogy egy 60 év feletti ember kezd türelmetlenkedni és reflexből válaszolni,ahelyett hogy bölcsen gondolkodna az egyszerűen szánalmas.

2013. dec. 9. 23:52
 57/75 anonim ***** válasza:
8%
te vagy szánalmas fairi
2013. dec. 10. 13:15
 58/75 fairi1 ***** válasza:
100%

Visszamentünk az óvodába? Ott a divat:

-szánalmas vagy!

-nem igaz, te vagy az!

Ember igazi tragédiája.Ahogy megöregszik,sokan leépülnek szellemileg,és ahelyett hogy bölcsességet szerezne és türelmet, úgy fog viselkedni mint egy gyerek. Csak megállás nélkül a korára hivatkozik.

2013. dec. 11. 00:34
 59/75 anonim ***** válasza:

itt egy másik idézet egy magyar kémikustól: "20 éve foglalkozom molekulákkal, de nem láttam egyet sem." így szokta kezdeni a félévet az egyetemen. de attól még hisz a kémiában...

én csak azt gondolom, hogy egy embert idéztél -feltéve hogy nem városi legenda - aki elbizonytalanodott a saját szakterületében. azt sehol nem mondja meg, mért nem lehetne tanítani az evolúciót, és nem értem így mire gondol. mi baj volt belőle? én is tanultam.

meg azt is gondolom, hogy hallottam egy történetet egy híres agykutatóról, aki maga halálközeli élményben részesült, látomása volt, és most hisz istenben, pedig korábban ő kutatta az ilyen agyműködést. ady kidobta legelső verseit, mondván, hogy rosszak. számtalan ilyesmit fel lehet sorolni. egy ember csalódott abban, amivel foglalkozik. sajnálom ezért, mert borzasztó érzés lehet, de különösebben nem ráz meg.

2014. febr. 27. 16:54
 60/75 anonim ***** válasza:
egyébként én nem értek hozzá, de 1981-ben lehet, hogy nem tudtak sok mindent, sé lehet, hogy ma többet tudunk.
2014. febr. 27. 16:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!