Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Evolucionisták! Mit gondoltok...

Evolucionisták! Mit gondoltok erről a szövegről?

Figyelt kérdés

A kérdést nem provokálásként tettem fel, nem várom hogy ezután megtérjetek vagy valami, csak érdekel mit gondoltok. Én egyébként keresztény vagyok.

a szöveg:

"Az egyik oka annak, amiért evolúcióellenes vagy más szóval nem-evolucionista álláspontra kezdtem helyezkedni az, hogy a múlt évben hirtelen rádöbbentem valamire. Már több mint húsz éve azt gondoltam, hogy valamilyen formában az evolúción dolgozom.

Egy reggel felébredtem, és mintha történt volna valami az éjszaka, belém nyilallt a felismerés, hogy habár már húsz éve foglalkozom ezzel, mégsem tudok róla semmit. Elég nagy megrázkódtatás, amikor az ember rájön, hogy ilyen sokáig félre lehet őt vezetni...

Az utóbbi hetekben egy egyszerű kérdést próbáltam feltenni különböző egyéneknek és csoportoknak. A kérdés a következő volt: Tudnál - e nekem olyat mondani az evolúcióról, amit biztosan tudsz, egyetlenegy olyan dolgot, ami szerinted igaz? Feltettem ezt a kérdést a Területi Természettörténeti Múzeum geológus csapatának, de csak mély csend volt a válasz. Nekiszegeztem a kérdést a Chicago-i Egyetem Evolúciós Alaktani Szemináriuma tagjainak is - egy köztiszteletben álló csapatról van szó -, de a válasz ez esetben is hosszan tartó csend volt, majd az egyikük a végén megszólalt: "Egyet biztosan tudok: nem szabadna az evolúciót a középiskolában tanítani."

Az evolúcióról való ismereteink tehát meglehetősen sekélyesek. Tudjuk, hogy nem kellene a középiskolákban tanítani, és ez minden, amit tudunk róla."

Colin Patterson, Ph.D., a múltban vezető paleontológus a londoni British Múzeum Természettörténeti osztályán, valamint a múzeum folyóiratának szerkesztője. A fenti idézet Nem York-ban, az Amerikai Természetrajzi Múzeumban megtartott beszédében hangzott el 1981. november 5.-én.

2013. dec. 3. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
93%
"Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." – Petőfi Sándor
2013. dec. 3. 12:37
 12/75 A kérdező kommentje:
4.-es akkor gyerünk, magyarázd meg hogy hogy lehet bebizonyítani, hallgatlak :)
2013. dec. 3. 17:50
 13/75 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Szerinted miért van farokcsontod?

2013. dec. 3. 17:54
 14/75 anonim ***** válasza:
100%
Egyes fajok között akkora a hasonlóság, közös tulajdonság, hogy - ahogy ti szoktátok mondani - ez nem lehet véletlen. :)
2013. dec. 3. 17:55
 15/75 A kérdező kommentje:
Isten így teremtette az embert. Ha nem lenne farokcsontunk nem tudnánk járni!
2013. dec. 3. 17:58
 16/75 anonim ***** válasza:
100%

Tipikusan tunya-buta hozzáállás. Isten így teremtette, Isten így akarta, ezzel el is van intézve minden.

Elég egyszerű a gondolkodásmódotok, mondhatom.

Számomra az élet egyik szépsége, hogy az ember válaszokat keres, ha viszont nincs kérdés, akkor veszti el minden szépségét...

2013. dec. 3. 18:19
 17/75 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, kedves óvodás! Az ember kezén és lábán köröm van. Ennek semmi, de semmi értelme az égvilágon, mint az, hogy hogy korábban, törzsfejlődésünk egy korábbi szakaszában kapaszkodtunk vele, táplálékot marcangoltunk, védekeztünk... ráadásul négykézláb. Ez ugyanis nyilvánvaló, az emberi szervezetben a vénák billentyűi (iskola!) úgy helyezkednek el, mintha vízszintes felsőtesttel, azaz négy lábon járnánk. A felegyenesedett testtartásra nincsenek vénabillentyűink, ezért lesz az emberek lába visszeres. Ha eddig nem tudtad volna... Ha Isten ilyen ostobán teremtett bennünket, akkor egy pancser volt. A vérünk sóösszetétele pontosan megegyezik a tengerek sóösszetételével, mivel minden emlős állat (is) a vízből származik, azonos kell, hogy legyen kívül is, belül is a sókoncentráció. A farokcsontról már írtak, csak nem értetted. Nincs szükség rá jelenleg, de valaha volt. A férfiak nyakát szőrbunda védi, nyilván azért, hogy ne tudják a hímek könnyen átharapni egymás nyakát a viadalokon, nem azért, hogy szentképeken jól mutassanak. Nézzük a szemöldök, esetét, a szem fölötti eresz maradványát.. De mondok jobbat, ez nyilvánvalóbb: fogóreflex és herereflex. Az újszülött (az emberé) megőrzi azt a képességet, hogy ha megcirógatják egy ecsettel a tenyerét, olyan erősen belekapaszkodik, hogy fel lehet vele emelni. Különben leeset volna a fáról, ha nem kapaszkodik az anyja szőrébe! A herereflex azért van, hogy meg ne sértsd a fán a meztelen herédet, ha a combod belső felét megcirógatja egy levél, az ellentétes oldali here összehúzódik. De te ezeket nem tanultad? A kínai piacon vetted az általános iskolai bizonyítványodat?? Mert még ezer és egy bizonyíték van rá, de engem nem fizetnek azért, hogy egy Marslakót felvilágosítsak.
2013. dec. 3. 19:18
 18/75 A kérdező kommentje:
Kepano Junior a te hozzáálásoddal van baj, azt mondod rosszat mondok, de nem mondod hogy mit mondtam rosszul ,se azt hogy hogy lenne az helyes, csak járatod a szád.
2013. dec. 3. 20:19
 19/75 A kérdező kommentje:
19:18 Te vehetted a kínai piacon a bizonyítványod, hiszen a farkcsonthoz 9 izom kapcsolódik , szóval szerintem meg igenis van rá szükség, az egyensúlyózásunkhoz kell, és azzal hogy engem óvódásnak nevezel nem leszel keményebb
2013. dec. 3. 20:21
 20/75 A kérdező kommentje:
Azért kiváncsi vagyok hogy te hol tanultál és milyen tanuló voltál, ha abban leled az örömöd hogy ismeretleneket nevezel óvódásnak, de valószinűleg ez a heted fénypontja
2013. dec. 3. 20:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!